Član
- Učlanjen(a)
- 05.09.2013
- Poruka
- 4.465
Bog pomogao!
Potpuno je logično da tebi iz tvoje perspektive ovo izgleda .. "ne-dobro".
A sledstveno je da kada ti to baš tako posmatraš, da onda veruješ i da
znaš duboke motive onih koji su to sačinili.
Moj doživljaj je drugačiji od tvoga.
Osim toga, koristi mi što znam da mozaci i ikone nisu oblik realizma
(niti hiper realizma) već su teološke objave. Zato se i kaže da se
ikone pišu (a ne slikaju, crtaju) i zato se osobe koje to rade zovu
ikonopisci (a ne ikonocrtači i sl.).
brat Toma
Dragi moj Tomo,
Da su Isusu poslali rukom poljubac,da su mu mahnuli,ali oni pokazuju prstima znak djavola koji inace i pokazuju clanovi sotonskih udruzenja,to nema nikakvog opravdanja.
Ali pitaj se ,dal su apostoli igde u Bibliji pokazivali Isus bilo kakav znak prstima?ili su crtali i pisali ikone kao ikonopisci.Sta nas uci Isus u vezi ikona,sta pise u Bibliji???Sta kaze jedna od 10 Bozjih zapovedi za one koji crtaju,slikaju(pisu)ikone? Jel to lepo ili gadno pred Bogom???.
Zar ne vidis da je cela SPC ogrezla u idolopoklonstvu isto kao i njene sestrinske crkve i u pravoslavlju i u katolicanstvu,protestanstvu,ma celom ovom takozvanom hriscanstvu koje nema ni slovo H od hriscanstva .
5.Moj 4
15 Zato čuvajte dobro duše svoje; jer ne videste nikakav lik u onaj dan kad vam govori Gospod na Horivu isred ognja,
16 Da se ne biste pokvarili i načinili sebi lik rezan ili kakvu god sliku od čoveka ili od žene,
17 Sliku od kakvog živinčeta koje je na zemlji, ili sliku od kakve ptice krilate koja leti ispod neba;
18 Sliku od čega što puže po zemlji, ili sliku od kakve ribe koja je u vodi pod zemljom;
19 I da ne bi podigavši oči svoje k nebu i videvši sunce i mesec i zvezde, svu vojsku nebesku, prevario se i klanjao im se i služio im; jer ih Gospod Bog tvoj dade svim narodima pod celim nebom;
Ikone su cin idolopoklonstva i sotonska prevara pa ti ako mislis drugacije ti onda kazi,,,,a ovo jos sa djavolim znakom prema Isusu je zlo na kvadrat.