Hoće li s izborom novog Pape doći smak svijeta?

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380

Neće. :dtyste: Ja ne vjerujem.
Ali, o čemu se zapravo radi?


U medijima se ponovno govori i piše o proroštvima sv. Malahije među kojima su najznačajnija ona o papama i svršetku svijeta.
O njegovojautentičnosti mišljenja su podjeljena, ali pri svakom izboru novoga pape onopostaje aktualno, tim više što će po njegovom proročanstvuposlije ovoga pape biti samo još jedan papa „Petar iz Rima". A poslijetoga... Kraj!
Po večini kritičara proročanstva su napisana tek u 16. stoljeću i nemaju nikakve veze sa svetim Malahijem. No, isto tako ostaje i zabilježeno da ih je jedan od velikih povjesničara 16. stoljeća i revizor Vatikanske knjižnice, Onofrio Panvinio, prihvatio kao potpuno autentične i pridao im izuzetnu važnost.
Ono što najviše zbunjuje pri čitanju prorocanstava svetog Malahija je njihova začudjujuca preciznost. Tih 112 kratkih proročanskih zabilješki opisuju neke uočljive karakteristike budućih Papa od Celestina II, koji je izabran 1130. godine, pa sve do eventualnog kraja svijeta. Svi Pape navedeni su pod određenim misticnim nazivima, koji opisuju njihovu ličnost.
Zanimljivo je pogledati kako ta simbolika funkcionira na primjeru zadnjih nekoliko Papa. Ivan XXIII nazvan je „župnik i mornar“. Prije svog ustoličenja on je bio na čelu crkve u Veneciji, gradu mornara i gondoljera. Njegov nasljednik Pavao VI dobiva epitet „cvijet cvijeća“. Poznato je da je njegov grb na sebi imao tri ljiljana. Ivan Pavao I opisan je simbolom „polovica mjeseca“. Ovaj je Papa
nakon sto je izabran živio izuzetno kratko, otprilike mjesec dana, to jest od jedne polovice mjeseca do druge. Prošli papa Ivan Pavao II nosi naziv „od trudova sunca“. Simbolika je izuzetno pogođena jer je on u mladosti bio radnikom (trudbenik), a i rođen je na dan kad se na nebu odigrala pomrčina sunca. Sadašnji papa Benedikt XVI nazvan je „slava masline“. On je naime nakon izbora za papu izabrao ime Benedikt, a poznata je činjenica da je simbol sv. Benedikta i benediktinskog reda maslinova grančica.

Čini se zabrinjavajućim opis zadnjeg Malahijevog Pape, koji je ujedno i najdulji opis od svih 112.

Izvorno na latinskom:
"In persecutione extrema S.R.E. sedebit Petrus Romanus,
qui pascet oves in multis tribulationibus:
quibus transactis civitas septicollis diruetur,
et Iudex tremęndus iudicabit populum suum.
Finis."


Hrvatski prijevod:
"Za vrijeme zadnjeg progona Svete Rimske Crkve na čelu će joj biti Petar iz Rima,
koji će voditi svoje stado kroz brojne nevolje:
nakon čega će grad na sedam brežuljaka biti uništen,
i strašni Sudac sudit će svome narodu.
Kraj."

Arnoldo_Wion_1595_Lignum_Vitae_p311.jpg




To će dakle biti „Petrus Romanus“ („Petar iz Rima“) koji će vjernike voditi kroz vrlo teško razdoblje u kojem će Rim biti poptuno uništen. Strašni Sudac će se pojaviti i On će suditi svom narodu.

Katolička crkva službeno ne priznaje autentičnost Malahijevog proroštva, nego smatra da je falsifikat.
Postoje različita tumačenja, jedno je zanimljivo: kaže da će Katolička crkva biti progonjena, da će se pojaviti lažni papa, a pravi papa skloniti u Jeruzalem i da će on biti razrušen ( Jeruzalem također leži na sedam brežuljaka) ali da će onda uslijediti obraćenje Židova.


No, kako sam rekla, unatoć tome što se o ovom proročanstvu govori, sve ako bi i bilo autentično, ono spada u privatne objave, a privatne objave ne pridonose ništa bitno Božjoj Objavi koju već imamo po Evanđelju:

Budni budite i u svako doba molite da uzmognete umaći svemu tome što se ima zbiti i stati pred Sina Čovječjega.(Lk. 21)
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
26.07.2012
Poruka
455
do smaka sveta će doći bio papa izabran ili ne, samo se nezna sa sigurnosću kada će to biti!
 
Član
Učlanjen(a)
24.10.2009
Poruka
434
Sva proročanstva imaju u sebi slične elemente kao i citirano: Rim će nestati kada njim bude vladao onaj koji ima isto ime kao i osnivač ( Romul), Carigrad će nestati kad bude vladao onaj koji ima isto ime i isto majčino ime (Konstantin i majka Jelena, isto i za prvog i poslednjeg), grad na sedam brda je i sam Rim, ne Vatikan itd.Očigledno kako se ovde sledi princip nasledjivanja Rimskog carstava, jer katolička crkva, (i pravoslavana) imaju isti princip organizacije, kako teritorijalno tako i postavljanjem onih na čelu tih regiona (napr. episkop-kardinal, odgovara guverneru, patrijah-papa, odgovara imperatoru itd.), naravno, modifikovano. Propočanstvo ima istu paralelu.Samo proročanstvo je dvosmisleno, jer šta znači "sudjenje narodu"? Hrišćani nisu narod, hrišćanstvo je nadnacionalno, za razliku od judejizma gde samo jedan narod je izabran... U pogledu "poklapanja" naziva papa iz proročasnstva i sleda papa, uvek se kod svakog, kad ode, može iskopati da je u vezi sa navedenim, neodređenim, rečima. Napr. papa od masline može biti i papa koji mnogo voli da jede masline i tsl.
Nije zgodno mešati mistiku i veru, mada se često prožimaju, jer prevelika mistika vodi u magijska verovanja, u odnosu na religiju (pogotovo monoteističku) predstavlja povratak unazad u poimanju sveta.
I što bi kazli Romeji:
dixi
 
Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Nije zgodno mešati mistiku i veru, mada se često prožimaju, jer prevelika mistika vodi u magijska verovanja, u odnosu na religiju (pogotovo monoteističku) predstavlja povratak unazad u poimanju sveta.

Slažem se s tvojim postom.
Ipak, ne bih rekla da ne treba miješati mistiku i vjeru. Mistika je nadnaravno iskustvo vjere, makar joj danas pridaju drugo značenje.
Ali, razumjela sam što želiš reći: pridavanje važnosti ljudskim tumačenjima odvlače čovjeka od prave vjere, zbunjuju ga, zadovoljavaju samo ljudsku znatiželju, a ne potiču duhovni rast. Postaju vrlo štetna jer ga vode u spiritizam, okultizam, vračanje i gatanje.
Što se tiče Pape i masline, kažu da su na prethodnim konklavama govorili (zbijali šale) da kard. Martini najbolje ispunjava uvjete za papu, Jer, što najbolje ide uz maslinu ako ne suhi martini?
:)
 
Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Smak sveta je kad se uništi kompletna populacija i niko ne ostane nakon kataklizme. U takav scenario veruju adventisti koji očekuju potpuno opustošenje zemlje gde niko ne ostaje živ. Ali biblija ne govori tako. Isus je rekao da neće svi izginuti u toj katastrofi , imaće i preživelih. Matej 24.22. I kad se ne bi skratili ti dani niko se ne bi spasio . Ali zbog izabranih skratiće se ti dani. U ovom stihu je jasno rečeno da zemlja neće ostati potpuno pusta jer će imati preživelih. To je rekao Isus. Izabrani koji će preživeti nastavljaju da žive, gde ? Na zemlji . Znači armagedon jeste kataklizma velikih razmera ali nije i smak sveta. Da bi imali orijentaciju kada će doći taj dan o kome se govori ostavljeni su zapisi u bibliji pa čak i neki vanbiblijski zapisi koji služe kao upozorenje. U grupu tih upozorenja mogu da se svrstaju i filmovi koji imaju upozoravajuće proročko značenje . U tim filmovima možemo da gledamo udar asteroida ili kometa u zemlju , ustajanje mrtvih iz grobova ( biblijski rečeno ) "vaskrsenje" a filmski -zombi- itd. Dakle upozorenja imamo sa svih strana jer Bog ne čini ništa dok svoju tajnu ne otkrije u pravo vreme.
Do tog dana neće doći dok se ne izdešavaju događaji o kojim govori biblija. A to je pod 1. Razotkrivanje antihrista. Ne dolazak jer on je odavno došao na svoj način već razotkrivanje ili ofiranje istog. On treba da se otvoreno pokaže kao antihrist ili drugim rečima " protiv Hrista ". Ako je to radio lukavo i tajno onako kako ga mnogi ne bi ni prepoznali on se odjednom razotkriva i predstavlja se kao antihrist. Zbog spleta okolnosti i podudarnosti onoga što govori biblija i aktuelni događaji pažnja je usmerena na Vatikan jer drugi kandidat za antihrista trenutno ne postoji.
Što se tiče Malahijinog proročanstva dobro je poznato da je ono prepravljano ali to mu nikako ne menja značaj je postoji mnogo podudarnosti i predskazanja a dolazećim papama. To poročanstvo govori o poslednjem " crnom papi " koji će biti ubijen i nakon čega će biti uništen njegov grad. Treba zapaziti da se već odavno govori i špekuliše o sledećem papi crncu a kao najveći kandidat je Peter Turkson iz Gane. To samo po sebi govori o kontrolisanom ispunjenju Malahijinih proročanstava i navođenju od strane Iluminata i tajnih udruženja. Bilo kako bilo to se poklapa i sa biblijskim proročanstvima . Izglasavanje novog Pape ne može poslužiti kao orijentir kada će doći armagedon ali postoje stvari koje naslućuju predstojeće događaje o kojim govori biblija. Sigurno je da to neće biti rešeno u najskorije vreme ali treba očekivati za koju deceniju.
 
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
U skladu sa poslednjim dogadjajima vezanim za sve ucestalije i rasirenije prirodne katastrofe, a u vezi sa vescu za probudjenje koju je Bog danas uputio svojoj crkvi preko svojih izabranih orudja, zelim da napomenem da ce se sve ono sto je Gospod otkrio svojim slugama u danasnjem vremenu kroz prorocka otkrivenja odigrati u ovom vremenu, cime ce istorija greha na ovoj zemlji konacno biti okoncana.

Bog je onako kako je i najavio kroz izabrane sluge, 2011 godine odpoceo izlivanje svojih sudova na ovu zemlju, tacnije 21 marta 2011 godine na ravnodnevicu, prvog dana - prvog meseca Aviva po Jevrejskom odnosno biblijskom racunanju vremena, a direktni znak pocetka izlivanja ovih sudova je bio upravo veliki zemljotres u Japanu cime je dat pecat ovom dogadjaju.

Takodje je na osnovu nekih dogadjaja iz proslosti i njihovom
predslikom otkrio da ce se istorija sveta okoncati u periodu od dve godine i 23 dana nakon pocetka izlivanja ovih Bozjih sudova, s time da je poslednjih 23 dana odredjeno za objavu jevandjelja celom svetu, u vreme kada se podigne Antihrist i uspostavi svoje zakone, sto se poklapa i sa vremenom u kome ce biti ustolicen novi verski lider Rimokatolicke crkve, tako da je do samog kraja ostalo jos vrlo malo vremena.
Sam DAN I CAS Hristovog dolaska nije poznat, ali ce se dogoditi u ovom periodu od 21 Marta do 13 aprila, neznano da li u prvoj ili drugoj polovini ili na kraju perioda.
 
Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
zelim da napomenem da ce se sve ono sto je Gospod otkrio svojim slugama u danasnjem vremenu kroz prorocka otkrivenja odigrati u ovom vremenu, cime ce istorija greha na ovoj zemlji konacno biti okoncana.


Sam DAN I CAS Hristovog dolaska nije poznat, ali ce se dogoditi u ovom periodu od 21 Marta do 13 aprila, neznano da li u prvoj ili drugoj polovini ili na kraju perioda.

Sačekaćemo 13.April samo ne mojte onda opet da izmišljate kako je Hrist tog dana došao ne vidljivo na zemlju to je provaljena fora koju vi primenjujete kad omanete sa svojim proročanstvima. Evo 13. aprila ćemo znati da li je Laodikeja i njegovi adventisti izabran božiji narod ili lažni proroci.
 
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Sačekaćemo 13.April samo ne mojte onda opet da izmišljate kako je Hrist tog dana došao ne vidljivo na zemlju to je provaljena fora koju vi primenjujete kad omanete sa svojim proročanstvima. Evo 13. aprila ćemo znati da li je Laodikeja i njegovi adventisti izabran božiji narod ili lažni proroci.


Nevidljivu prisutnost Isusa Hrista od 1914 godine su izmislili Jehovini svedoci a ne Adventisti, Isus ce stvarno vidljivo doci na kraju istorije sveta.

Ovo sto sam napisao i ono sto si ti prokomentarisao na to, ne obavezuje Boga da tada i dodje, jer Bozja milost uvek cin vremenske ustupke da ne bi ko poginuo, ali Gospod je otkrio da ovo jesu poslednji dani, i da navedeni period predstavlja poslednje vreme kada ce se zavrsiti istorija sveta i nastupiti njegov slavni dolazak.
 
Natrag
Top