Član
- Učlanjen(a)
- 06.05.2012
- Poruka
- 2.380
Pomislim, kako da ne. Pomalo pišem poeziju i u takvim prilikama često "odšetam" do neba!
Nego, ako je tako u raju kao što kažeš, računaj na mene:dtyste:
Ovo tim prije što se, pretpostavljam, njih (koji su u raju) i ne dotiču ove naše zemaljske nevolje: smjene Papa, smak svijeta, Armagedon i sl.
Naravno, "odšetaš" jer te Duh povuče. Svaka dobra misao je od Boga, a smisao za poeziju je poseban dar. Dobro, ti ne misliš tako, ali nikad se ne zna... Ima jedna značajna misao sv. Pavla u kojoj kaže da čovjek
bez Duha Svetoga ne može reći: "Isus Krist je Gospodin."
Računam, naravno. Samo Bog zna kako će naći put do svakog srca, ali da sam ja na tvom mjestu, znaš što bih napravila? Ne bi džaba ovdje bila urednik. Umjesto staff upozorenja, napisala bih:
Sad dosta prepirki, sada se molite za mene! :dtyste:
Pa, da onda vidimo, jer mnogo može žarka molitva pravednika.
No, da se vratim na temu. Jednom si napisao (ne mogu sad naći taj post) da i znanstvenici predviđaju svršetak svijeta. To mi je najprihvatljivije tumačenje. Evo zašto: ljudi sami sebe uništavaju, a pritom i zemlju koju obitavamo. To već svi znamo. Ako svršetak svijeta dođe po razaranju i uništenju planete od ljudi onda je čovječanstvo samo sebe kaznilo. Da budem jasnija. Mi kažemo: Bog će nas suditi i to je točno, ali moguće je da ćemo se sami osuditi jer će svaki vidjeti jasno svoja djela i nedjela. Sudac će biti naša savjest.
Govorim o Posljednjem sudu, jer sada na zemlji mnogi ljudi su ubili u sebi glas savjesti, slušaju svoj ego i slijede svoje interese, lažu sami sebe, ali kad stanu pred Lice Božje, neće moći tako jer će sve biti otkriveno, sve...
Dakle, ja mislim,(ne razmišljam previše o tome), ali mi ponekad dođe misao da će svršetak doći kad bezakonje zavlada ovom zemljom. A čovjek je svašta u stanju napraviti. Ali, oni koji budu u sebi sačuvali svijetlo Božjeg Bića, dobrotu, ljudskost...oni će se spasiti i Isus će ih prepoznati.
Sve druge priče i "proroštva" su najobičnija glupost. Puste tlapnje i projekcije vlastitih želja. I Papa u cijeloj priči nema nikakvu ulogu, on ostaje ono što je oduvijek bio: poglavar Katoličke crkve i namjesnik Kristov na zemlji. Ovo, naravno, vrijedi za katolike, jer svaka crkva ima svog poglavara.