LEGEND
Učlanjen(a)
06.08.2009
Poruka
24.424
[TABLE]
[TR]
[TD="colspan: 2"]Hladna voda
Vodoinstalater
Voda je izvor i preduvjet našeg života, bez obzira na velike rezerve vode u hrvatskoj ona je ograničena što cijenom što ne dovoljnom pokrivenošću svih dijelova hrvatske vodovodnom mrežom. Naša i vaša dužnost je da učinimo sve što je u našim mogućnostima da se nepotrebna potrošnja vode smanji na najmanju moguću mjeru i stvarne potrebe.

Vodoinstalater prije nego što započne razvoditi vodovodnu instalacijuhladne vode, pristupa zatvaranju glavnog ventila vodovodne vertikale.

Naš savjet je ukoliko se vodoinstalaterski radovi izvode u starom dijelu grada ili u velikim stambenim zgradama, da prije započinjanja s rekonstrukcijom vodovodne instalacije provjerite s upraviteljem ili predstavnikom stanara dali je glavni ventil dostupan i dali ga je moguće zatvoriti.

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][TABLE]
[TR]
[TD="bgcolor: #22312c"]
hladnavoda-hladnavoda.jpg
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[/TD]
[TD]Poželjno je u višim stambenim zgradama obavijestiti ostale stanare o početku radova, o vremenu kada će se izvršiti zamjena ventila (glavni ventil vertikale u stanu) i koliko će to trajati.

Glavni ventil u stanu u pravilu se mijenja od jedan do dva sata.

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 2"]
Nakon izmjene glavnog ventila vertikale počinjemo sa stvaranjem udubljenja u zidu u koja se kasnije polažu vodovodne cijevi. Vodovodna instalacija izvodi se s cijevima po vašem izboru.

Kvaliteta izvedbe vodovodne instalacije kao i prednost korištenja kvalitetnih materijala prilikom izvođenja radova, vidljiva je kroz dugotrajni proces uporabe. Ulažući u kvalitetu izvedbe i kvalitetu materijala koji ugrađujete, ulažete i u vlastitu kvalitetu življenja vas i vaše obitelji. Nakon izvedbe vodovodne instalacije istu testiramo na način da vršimo tlačnu probu iz razloga da se utvrdi neki eventualni nedostatak na nepropusnosti novo ugrađene vodovodne instalacije.

[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
 
Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Gde bre sat,dva???
Glavni ventil u bilo kojem stanu u soliterima se menja u roku od 15 minuta.
Bitno je da se prethodno zavrne glavni ventil na vertikali tog solitera(zgrade).
Jedino to moze da potraje ako je ukopan u zid,plocicama itd...Tada mu treba napraviti pristup,osloboditi ga sa strane,a potom cevastim kljucem odvrnuti (ako se ne da ,poprskati WD sprejom ,ili grejati fenom za skidanje farbe,)
E sad tacno je i to da ga neko moze menjati i ceo dan.....,mora da se napravi dobra prica,da bi se uzela dobra cena....
 
Član
Učlanjen(a)
26.11.2012
Poruka
105
Pa nije čovek shvatio šta je pisac hteo da kaže izmedju redova...hehehe
 
Natrag
Top