Ja sam je koristio nekih 1000km i nikad mi se ovo nije desilo. Jel ti se ovo desava samo sa poslednjom verzijom ili se desavalo i sa prethodnim? Posto najnoviju nisam probao.
HERE Maps simulate route
Naravno, našalio sam se. Nisam pronašao način kako da HERE Maps simulira rutu. Ali, nisam ni ja pronašao način da im "pokvarim" navigaciju i da namerno ovo izazovem. Greška, kako sam je ja nazvao,
"Error 54km/h" u HERE Maps navigaciji, se sada povremeno javlja u svim verzijama koje sam menjao proteklih dana: 1.1.790, BETA Public 1.1.9572, 1.1.1031. Praktično u svim aktuelnim verzijama, ali ISKLJUČIVO na mom Huawei Y300 telefonu. Na svim drugim telefonima koje povremeno koristim ja, a stalno moji, HTC Desire 816, Lenovo S60, Samsung Galaxy S3, nema ove greške.
Evo snimka koji sam stavio na Youtube. Veoma zanimljiva "greška". U opisu video snimka nisam baš pomenuo da je greška, jer se zaista samo kod mene javlja i to samo na jednom telefonu. Ko zna zašto.
Development HERE Maps engineers još traže uzrok. Mislim da sam ipak ja nešto "zabrljao" nekada na telefonu i da se taj "rep" vuče. Jer sam odredio da mi interna memorija bude ustvari SD kartica. A u prvim HERE instalacijama, ova navigacija se smeštala na pravoj internoj, na onoj od telefona.
Inače, selektovao sam engleski jezik pošto imam nameru da, ukoliko mi razvojni inženjeri HERE Maps nešto odgovore, da im pokažem kako to izgleda uživo.
Smatram da je korektno i ovo pokazati. Posebno zbog mog mišljenja da je HERE Maps možda i najozbiljnija navigacija. Trenutno, jedino od nje više cenim iGO_NextGen. Mislim da im je rutiranje i rerutiranje veoma slično. Koriste i istu HERE mapu. Ali, iGO ima daleko bolje odrađenu i bogatiju grafiku na navigaciji. Takođe, iGO ima i mnogo bolji Utility Interface...
EDIT 1
@ivica122 , sve sam probao. Mislim da sam ipak ja nešto poremetio u mom telefonu. Kada sam menjao verzije, sve izbrišem i sa interne memorije telefona i sa SD kartice. Ipak, kada ponovo instaliram, vrlo mali deo se nalazi i na internoj telefona iako ne instaliram sa marketa, već pomoću apk fajla sa foruma !? Čak sam se registrovao i na ženin fejs nalog i opet isto. A kod nje, na njenom telefonu se nikada nije javila ova greška. A ni na drugim telefonima. Menjao sam sve što mi je palo na pamet. Na drugim telefonima nikada nisam uspeo da "vidim" ovu grešku. Inače, jednom se javila i u mojoj ulici, Miloja Zakića, a za nju HERE nije upisao ograničenje brzine. I tada je, siguran sam, bila brzina 54km/h, samo nije bila crvene boje
. Kada se na mom telefonu pojavi, ja mogu odmah ponovo da je "simuliram". Tako sam jutros i snimio. Inače, nije baš toliko često. Ipak, smeta mi. A HERE support se još ne javlja. Baš sam ih namučio. Razmenili smo nekoliko mejlova. Slao sam i skrinšotove i ne mogu da veruju. Zato sam spremio i ovaj video. Neka se muče. Dosta sam ih hvalio
...
EDIT 2
U postu
#301, sledeća stranica, objasnio sam da je u pitanju sistemska greška, greška softvera navigacije. Može se pojaviti na bilo kom telefonu, na bilo kojoj verziji, sa instalacijom na SD ili internoj memoriji...