Na Huawei Y300-100, android 4.1, sam na internoj memoriji instalirao HERE 1.0.234. beta wk50, sa Play Store. Nije bilo problema. Takođe, samo sam
dodao folder za srpski glas i selektovao ga. Sve je odmah proradilo.
Sve pohvale drugarima koji su odradili srpski glas, ako se ne varam, @braonpas i @zx16. Svak čast !
Jutros sam testirao. S obzirom da je BETA verzija, sve je radilo iznad očekivanja. Mislim da će ova navigacija, zbog kvalitetnih i detaljnih HERE mapa, brzo isplivati u prvi plan navigacija. Bez potrebe za korišćenjem neta.
Možda slika na ekranu nije idealna, po boji i, povremeno, krivudavo prilkazanom putanjom. NEVAŽNO !
Ono što mi se posebno sviđa je izuzetno lepo koncipiran prikaz najvažnijih podataka.
U wide modu, na donjoj traci su : trenutna brzina, dozvoljena brzina, očekivano vreme dolaska na cilj, za koje vreme bi trebalo stići i koliko je km preostalo.
Veoma lepo se
uočava prekoraćenje brzine jer se prva 2 podatka
prikažu na crvenoj pozadini.
U gonjem levom uglu je dobro uočljivo obaveštenje za koliko metara i kako skrenuti. Lepo i za one sa slabijim vidom.
Prvi put u navigaciji je, na kružnom toku, uračunata i ulica u koju se ne može, jer je jednosmerna. Doduše, i do sada se oblikom putanje relativno lako prolazilo kroz raskrsnicu. Sada, još lakše.
Samo se broje bočna skretanja. Uostalom, ako se "zabrojimo" možemo krenuti u ulicu sa suprotnim smerom, a tada je već problem...
Postavljanje rute je sasvim prihvatljivo. Posebno, kada sa koriste mesta zapamćena u "Collections".
GPS lokacija se odmah postavlja i izuzetno je precizna. Možda i preciznija od one u drugim navigacijama. Neke navigacije nam saopšte da bi trebalo skrenuti, ako ne gledamo u ekran, tek kada smo već loše krenuli. iGO, na primer !?
Ako se namerno, ili greškom,
promeni trasa, navigacija vrlo brzo odredi novu putanju opcijom
"Getting new route". Na poslednjoj slici sam prikazao situaciju kada sam
namerno "promašio" skretanje. Ušao sam levo, u Luke Vojvodića. Navigacija je korektno, što se i vidi, brzo predvidela i iscrtala putanju za nastavljanje puta, do cilja. Sjajno !
Sve u svemu, za BETA verziju, i više nego korektna i kvalitetna navigacija. Pošto je ovo tek
prva vožnja, nadam se da se neće pokazati neke loše karakteristike navigacije. Bar ne previše...