HDD se vidi i kada ga otvorim traži da ga prvo formatiram...

Član
Učlanjen(a)
13.04.2011
Poruka
695
Hvataj 1.PNG Ovako se otvori u windows explorer

Hvataj 2.PNG Nesmem da formatiram jer imam podatke na hdd. Kako da učinim vidljivim ovaj hard disk. Hvala.

Član
Učlanjen(a)
24.10.2011
Poruka
336
Ako si na njemu imao nešto što bi želeo da sačuvaš skini neku verziju Hirens boot-a, ili nekog live OS (Mini XP, Win 7 ili sl), obezbedi prostor na kom ćeš to skladištiti i kreni u spasavanje podataka. Samo pažljivo, ne klikći brzopleto ako nisi radio sa HDD alatima, pa kad spasiš onda proveravaj o čemu se radi i zašto je (najverovatnijke) taj hard prešao u RAW format. Ukoliko se radi o particiji, a ne odvojenom HDDu, računaj sa tim da ćeš morati da formatiraš ceo hard.

Član
Učlanjen(a)
13.04.2011
Poruka
695
Hvataj 3.PNG evo kako to izgleda u mini tools parttion kako da ga prebacim ntfs a bez formatiranja....

Član
Učlanjen(a)
24.10.2011
Poruka
336
To je samo 16GB, stane na fleš, nemoguće je, ili bar ja ne znam za takvu mogućnost, da preformatiraš neki drajv a da ne obrišeš ili oštetiš sadržaj.

MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.077
Windows ne preproznaje EXT3 format. Mozete pokrenuti neki live linux disk i prekopirati podatke ili pokusajte sa nekim od ovde ponudjenih nacina da mountujete usb drive na windows-u:
Kod:
https://www.howtogeek.com/112888/3-ways-to-access-your-linux-partitions-from-windows/

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
13.04.2011
Poruka
695
Windows ne preproznaje EXT3 format. Mozete pokrenitu neki live linux disk i prekopirati podatke ili pokusajte sa nekim od ovde ponudjenih nacina da mountujete usb drive na windows-u:
Kod:
https://www.howtogeek.com/112888/3-ways-to-access-your-linux-partitions-from-windows/
Probo sam sa sva tri programa i svi oni otvore i pokažu da su fajlovi izgubljeni i da je prazan ...a ima preko 250Gb podataka ….sad sam pustio Recuva ima dugo da scenira pa ću posle ako budem moga da prekopiram na externi hdd ….pa da ovaj formatiram pa ponovo da vratim....al prvo neka skenira ....

Član
Učlanjen(a)
07.12.2011
Poruka
462
... oni otvore i pokažu da su fajlovi izgubljeni i da je prazan ...a ima preko 250Gb podataka
U prethodnom postu ti je konkretno rečeno: "Windows ne preproznaje EXT3 format. Mozete pokrenitu neki live linux disk i prekopirati podatke".
Ako u vezi ove informacije ima nešto što ti nije jasno, slobodno pitaj.

….sad sam pustio Recuva ima dugo da scenira pa ću posle ako budem moga da prekopiram na externi hdd ….pa da ovaj formatiram pa ponovo da vratim....al prvo neka skenira ....
Pogrešno radiš. Tvoji podaci na disku nisu oštećeni! Ne treba ih oporavljati! Treba ih jednostavno prekopirati.

EXT3 fajlsistem je linux-ov fajlsistem. Rečeno ti je da računar podigneš nekim live linux-om i jednostavno prekopiraš podatke. Ništa više i ništa manje.
Tražio si mišljenje, dobio si mišljenje, ali ipak radiš po svome. I to pogrešno!

BTW, nisi naveo gde si pre toga koristio hd, tj. kako si ga "punio"? Ako si to uradio pomoću nekog android uređaja (tv?), postoji mogućnost da je sadržaj kriptovan. Da li je ili nije, saznaćeš samo sa linux-om. Ako je kriptovan, podatke nećeš prekopirati ni na jednom računaru.

Član
Učlanjen(a)
13.04.2011
Poruka
695
U prethodnom postu ti je konkretno rečeno: "Windows ne preproznaje EXT3 format. Mozete pokrenitu neki live linux disk i prekopirati podatke".
Ako u vezi ove informacije ima nešto što ti nije jasno, slobodno pitaj.

Pogrešno radiš. Tvoji podaci na disku nisu oštećeni! Ne treba ih oporavljati! Treba ih jednostavno prekopirati.

EXT3 fajlsistem je linux-ov fajlsistem. Rečeno ti je da računar podigneš nekim live linux-om i jednostavno prekopiraš podatke. Ništa više i ništa manje.
Tražio si mišljenje, dobio si mišljenje, ali ipak radiš po svome. I to pogrešno!

BTW, nisi naveo gde si pre toga koristio hd, tj. kako si ga "punio"? Ako si to uradio pomoću nekog android uređaja (tv?), postoji mogućnost da je sadržaj kriptovan. Da li je ili nije, saznaćeš samo sa linux-om. Ako je kriptovan, podatke nećeš prekopirati ni na jednom računaru.
Eh , kasno videh ovo ja već formatiro uspeo sam da skinem nešta što mi je bilo bitno , ostalo manje više ….taj HD je od 1T i to mi je drugi a prvi je SSD i njega sam formatirao i instaliro novi Windows 10 i onda odjednom ne vidim ovaj drugi ..eto to je ta priča ...memam pojma odakle ono EXT3 i naziv Android-x86....jednom sam hteo da instaliram neki android Remix-Os..bitno da je rešeno ..Hvala na pomoći.

Član
Učlanjen(a)
07.12.2011
Poruka
462
...memam pojma odakle ono EXT3 i naziv Android-x86....jednom sam hteo da instaliram neki android Remix-Os..
Najverovatnije da se ext3 pojavio posle instalacije remixos-a.
Pokušao si da instaliraš drugi tip operativnog sistema, a da se pre toga nisi raspitao o proceduri i posledicama? Igrao si se sa vatrom i zato se 250GB "pretvorilo" u 16G, s time što tih 16G nisu podaci koje si očekivao već fajlovi novog operativnog sistema.

..bitno da je rešeno
Za sada. Sledeći put budi pažljiviji.

Član
Učlanjen(a)
13.04.2011
Poruka
695
Sad novi problem .....instalirao sam wwin10 al sad mi se ne vide druga dva OS (WIN10 i WIN 7) na ovom drugom HD....nema ono da biram OS pri butovanju .....nego direktno me vodi u ovaj novi WIN10. Još ovo da rešim i neću više .

Natrag