Hardware Chat arhiv - {rešeni problemi}

Ko je bolji?

  • ATI

    Votes: 67 45,9%
  • Nvidia

    Votes: 79 54,1%

  • Total voters
    146
Član
Učlanjen(a)
13.04.2010
Poruka
18
.Hvala i crysis al ja stvarno ne vidim kako da mi radi samo skener ako ketridzi ne valjaju. skener ne mogu da koristim nikako .
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.03.2010
Poruka
346
Ja u slobodno vreme i kada mi ispadnu povoljni delovi sklopim racunar i prodajem,sada imam jedan na prodaju cekam kupca treba da dodje po njega.Ot tog novca cu da kupim sebi dobru graficku da me sluzi malo duze,kada to sve obavim podelicu sa vama utiske.
 
Učlanjen(a)
22.03.2010
Poruka
346
Ja bih ti preporucio WD HDD 750GB SATA Caviar Black 32MB 7501AALS, ja ga posjedujem i mislim da nema bolje.Ovih 750GB je sasvim dovoljno za sve programe i radnje sa kojima se bavis ali ima ljudi sto na svoj racunar pakuju filmove i sta sve jos ne.A zar nije bolje narezati na CD i ostaviti u arhivu nego zatrpavati racunar raznim glupostima pa kad hoces da ga skeniras antivirusom treba mu mjesec da zavrsi skeniranje.
 
Član
Učlanjen(a)
16.10.2010
Poruka
1
asus f5v

Pozdrav svima.Da li neko zna o cemu se radi kada se na ekranu pojavi poruka error c:[err1392].Ta poruka se pojavljuje kada ubacim cd windows installer inace to je original cd od lap topa,ali na zalost ne prihvata ga.
 
Učlanjen(a)
11.06.2009
Poruka
505
Rotirajući monitor

Kompanija „Fudžicu“ je nedavno predstavila tablet T900 uređaj. Da budemo precizni, „Fudžicov“ lajfbuk T900 je konvertiblni uređaj, što znači da ima osobine i tablet i laptopa, pa se po potrebi može koristiti u jednom ili drugom režimu. Ako niste upoznati sa terminologijom, tablet PC je uređaj koji ima osnovne komponente iste kao i laptop, ali se umesto tastaturom i tačpedom rad obavlja pomoću ekrana osetljivog na dodir.
83190_svfujicu_f.jpg

Lajfbuk T900 je odlično opremljen, a to znači da pored brojnih konektora poseduje i optički uređaj, do izražaja dolaze odlični uglovi gledanja, što je veoma bitno jer se u tablet modu uređaj retko nalazi u idealnom položaju. Dual digitajzer je jedna od zanimljivijih karakteristika, a označava mogućnost ekrana da registruje dodir digitalne olovke, ali i prsta. Rad prstom je u osnovi prirodniji, ali je olovka zbog tanjeg vrha preciznija. Sa druge strane, prsti omogućavaju i korišćenje multitač mogućnosti, što je zgodna opcija.

Kvalitet kojim se odlikuje T900 se ogleda i u odličnoj tastaturi i preciznom tačpedu, koji bi mogao da bude i nešto većih dimenzija. Tastatura je spil-rezistant, što znači da se može izboriti sa manjom količinom prosute tečnosti.



Čitač otiska prsta će vam poslužiti da zaštitite podatke od radoznalaca, a šok senzor ima za cilj da hard disk zaštiti od fizičkih oštećenja prilikom potresa i udara.

Na brojnost i raznovrsnost konektora teško da iko može imati primedbu. Uređaj poseduje i slot za SIM karticu, koji je (kao i VGA port) zaštićen poklopcem od prljanja. Ako vam ni svi ovi konektori nisu dovoljni, paket koji smo dobili je sadržao i port replikator, koji na sebi ima 4 USB-a, VGA, DVI i HDMI portove, kao i priključke za mrežni kabl i slušalice. Dobija se i dodatni (jači) strujni adapter koji se koristi kada i port replikator.
Neobično bogat paket je sadržao i dodatnu bateriju koja autonomiju povećava za oko 70 odsto. Svoje mesto je našla i crna futrola koja će štititi uređaj tokom transporta. Što se osnovnih komponenata tiče, T900 se bazira na kor 2 duo procesoru i ima integrisanu grafičku kartu. Isporučuje se sa „Vindouz Vista biznis“ operativnim sistemom, a omogućena je i instalacija „Vindouza“ XP tablet edicije. Pored standardne „Vindouz pauer sejving“ opcije, „Fudžicu“ nudi i dodatna podešavanja koja smanjuju potrošnju. Uključivanje ove opcije je veoma jednostavno, a tim potezom se isključuju optički uređaj, čitač kartica i „Fajrvajer port“. Na ovaj način ćete produžiti autonomiju za skoro deset odsto, odnosno za oko pola sata sa osnovnom baterijom.


Izvor: Blic
 
Član
Učlanjen(a)
11.04.2010
Poruka
100
Pitanje

Dali neko zna dali ATI radeon 7000series (64mb) podrzava open GL posto mi cs uvek prebacuje na softwer.
 

dmd

Član
Učlanjen(a)
27.10.2009
Poruka
7
WD je WD. Godinama prave hard diskove. Samsung svastari. Od usisivaca do hard diska.
 
Član
Učlanjen(a)
26.04.2010
Poruka
1.407
Defragmentacija diska. Sve šta ne koristiš izbaci iz njega i obavezno ga skeniraj.
 
Natrag
Top