Hardware Chat arhiv - {rešeni problemi}

Ko je bolji?

  • ATI

    Votes: 67 45,9%
  • Nvidia

    Votes: 79 54,1%

  • Total voters
    146
Član
Učlanjen(a)
26.11.2009
Poruka
156
Pogledaj ponude Airlive ili Edimax, imaju veliku ponudu USB wlan adaptera sa antenama različitog gaina, za tvoju situaciju je dovoljan gain od 5 dBI, a u tom velikom izboru možeš odabrati adapter koji ima odvojivu antenu, koja se može zamijeniti za jaču po potrebi.
Cijene su im 20-30 Eura
 
Član
Učlanjen(a)
22.07.2009
Poruka
1.124
Inteligentnije matične ploče

Asus je najavio nove matične ploče opremljene parom koprocesora koji se brinu za optimiziranje performansi i potrošnje
d7eab86a145f9591d5f512eec333e855.jpg


Prvi koprocesor zove se TurboV Processing Unit odnosno TPU, a drugi EPU odnosno Energy Processing Unit. Njihova je zajednička zadaća da povećaju performanse kada je to korisniku bitno odnosno dodatno smanje potrošnju kada sustav nije pod osobitim opterećenjem. TPU predstavlja nadogradnju postojeće Asusove tehnologije TurboV, a prema šturim informacijama koje tvrtka otkrila u službenom izvješću za tisak, ovaj koprocesor u realnom vremenu povećava performanse računala do 37%. Samim time možemo zaključiti da se iza termina TPU krije neka metoda automatiziranog overclockiranja zavisno o opterećenju procesora.

Tehnologija pod imenom EPU također je već dugo vremena prisutna na Asusovim matičnim pločama. Njena je zadaća optimiziranje potrošnje kada računalo nije pod osobitim opterećenjem, drugim riječima, kada korisnik radi u nezahtjevnim aplikacijama kao što je MS Word ili recimo surfa Internetom. Premda u izvješću nije navedeno kojim točno metodama EPU štedi energiju, logično je zaključiti da radi kao i prije - smanjivanjem aktivnih faza sklopa za napajanje procesora.

Asusova Dual Intelligent Processors tehnologija dostupna je širokom rasponu tvrtkinih matičnih ploča. Puni popis nažalost nismo dobili, no prema fotkama priloženim uz izvješće jedan od podržanih modela je P7P55D-E Deluxe.
 
Član
Učlanjen(a)
24.04.2010
Poruka
3
mozes probati sa jednim usb modelom od firme air live koji je namjenjen za korisnike kod koji signal na integrisanom modulu nije dovoljan.
 
Član
Učlanjen(a)
02.05.2010
Poruka
3
Trenutno imam u starom kompu radeonku 9550 i prilicno sam zadovoljan. U nedavno kupljenom laptopu imam ati-jevu integrusu HD 3400 i prilicno se iznenadio kada je poterala Empire Total War :derisive: Tako da je moj definitivan izbor ATI :yea:
 
Član
Učlanjen(a)
27.03.2009
Poruka
530
Ako se već pominju neke pare za konfiguracije i slično,
e, ovaj je opaljen do daske... → Stefan Didak's Home Office

Ne znam da li negde piše koliko je uložio u svoj home office, nebitno je,
slike sve govore...

Neki su već čuli za ovog freak-a, mada mnogi i nisu...

Sve u svemu, ona konfa sa video klipa, košta malo više od samo 1.500 ojra.
Koliko beše hard-diskova ima tamo u RAID-u?

Opet nebitno. Za 2 godine, sve će to biti sranje... sorry
 
Član
Učlanjen(a)
20.06.2010
Poruka
24
ma daj to su samo djechaci koji se igraju. Niste videli prave zaludjenike. Mom ortaku su sva chetiri zida u kompjuterima i to je ludnica koja radi svih 24 sata, printeri, automatski telefoni, kamere, oni ekrani sa rotacijama sa telenavodjenjima/ da se tocilja po sobi sa foteljom na tochkichima, a soba je 4 sa 5 metara sve najludje shto usa nudi....
u kompjuterima vazi pravilo da, kad neshto kupish, to je vech zastarelo..
Ako nemash stvarno brdo love da pratish, chuti, krpi i kuckaj....
 
Natrag
Top