Hardware Chat arhiv - {rešeni problemi}

Ko je bolji?

• ATI

Votes: 67 45,9%
  • Nvidia

Votes: 79 54,1%

• Total voters
    146
Član
Učlanjen(a)
22.07.2009
Poruka
1.124
Logitech Z506

Logitechov sustav zvučnika kućnim korisnicima donosi kvalitetan surround doživljaj po prihvatljivoj cijeni

7743eea54d3b79dd87d8f8fe6870a6c5.jpg

Zvučnici podržavaju i tvrtkinu tehnologiju 3D Stereo
Logitech predstavlja 5.1 surround zvučni sustav Z506 namijenjen kućnim korisnicima kao centralno mjesto za povezivanje svih multimedijalnih uređaja. Na zvučnike korisnici mogu povezivati računala, televizore i DVD playere, konzole i sve ostale uređaje s 3,5-milimetarskim ili RCA konektorima.

Svi sateliti imaju po dva zvučnika, svaki snage 8 W (centralni je 2 x 16 W), dok je woofer snage 27 W RMS. Ukupna snaga sustava je 75 W RMS, a frekvencijski odziv od 45 Hz do 20 kHz. Kontrole za Z506 nalaze se na jednom od satelita uz mogućnost zasebne kontrole jačine basa, a cijena ovog sustava iznosi 90 eura.

Član
Učlanjen(a)
22.07.2009
Poruka
1.124
ATI Radeon HD 5670

ATI je lansirao Radeon HD 5670 koji za relativno sitne novce nudi tehnologiju Eyefinity i DirectX 11

11f8b0e27534b400b705d9e578962ba0.jpg

Na američkom je tržištu po cijeni ispod 100 dolara po komadu krenula u distribuciju nova serija ATI-jevih kartica (od različitih proizvođača) Radeon HD 5670. Radi se o grafičkoj kartici namijenjenoj onim manje zahtjevnim i povremenim igračima, ali koja podržava ATI-jevu tehnologiju Eyefinity koja daje mogućnost prikaza slike s jedne kartice na do šest monitora, a k tome i podršku za DirectX 11.

Prema testovima na AnandTechovim stranicama korištenje DX11 opcije u nekim igrama zapravo ne daje dovoljno visoki framerate, a potrebno je posebno obratiti pozornost da se odabere model s memorijom tipa GDDR5,a ne GDDR3 jer su razlike u performansama značajne.

Član
Učlanjen(a)
05.02.2010
Poruka
198
Ha, ha, ha, Intel se vise greje?
Ovo sad cujem, odavno je obrnuto od onoga sto kaze covek, ali nema veze.
To sto masina nije adekvatno konfigurisana, ne znaci da je Intel ili AMD kriv zbog toga.
Intel manje trosi struje, a ne vise, kao sto neki kazu ovde, jer manja arhitektura i ne moze trositi vise od vece arhitekture sa istim brojem tranzistora.

Intelov najjaci i7-980X 32nm procesor ima 130W sa dosta vise tranzistora od najjaceg AMD-a six-core 125W, koliko bi arhitektura 45nm imala watts kada bi imali isti broj tranzistora?
Uostalom nije toliko ni bitno jer to ne moze svako ni kupiti, ali klasicni i7-930 L3 8MB, Quad-Core je realno bolji u Video Renderu od Phenom II X6 1090T L3 6MB, plus podrzanost Triple-Channel memorije koja je bolja za ozbiljan rad.
Za igranje normalno AMD, ko je lud da ulozi novac da bi se igrao na racunaru za profi namene?
Svako ima pravo na svoj izbor, ali treba biti realan prema nameni racunara, jer ne moze se za malo para kupiti professionalna stvar, pogotovo ako zaradjuje dobru kintu.
Novi Intel-ov chipset imace podrzanost za quad-channel i imace samo 4 slota.;);)

Nije mi do prepiranja ali je fakat da se AMD manje greje,kada si vec pomenuo jedan ortak bas ima AMD Phenom II X6 1090T i sa orginal kulerom pod opterecenjem ne prelazi 40 stepeni dok drugi ortak sa Intelom i7-860 (koji je i malo slabiji) nema teorije da ga zadrzi na toj temperaturi,a oboje imaju dobro provetrena brend kucista.Nije fora samo u potrosnji i optimizaciji nego tu ima dosta faktora....

Član
Učlanjen(a)
06.09.2009
Poruka
1.389
Nisam imao nameru da se prepirem, pricam otvoreno i realno.
Ja sam naveo i7-930, bas zbog toga o cemu govoris, tvoj drug radi na LGA 1156, a ovaj je proca na LGA 1366, a koja je to cinjenica da se AMD manje greje, kada znamo da se u proseku vecina Dual-Core i Quad-Core Intel procesora manje greje pri OC-u, nego sto je to slucaj sa AMD-om i da je bolje iskoriscenje jezgara zbog Hyper-Threading-a.
Sto se tice i7-860, slabiji je 20-30%, zatim ima 95W i naravno ga je on OC, i kako znam radi na oko 2.8Ghz, a 1090T 125W toplotne disipacije i 3.2Ghz, sto u praksi nije isto.
I sigurno je na Water Cooler-u taj 1090T, zato sto po zakonu fizike, je nemoguce spustiti temperaturu Coolera vazdusnim hladjenjem ispod temperature u prostoriji, ili priblizno njoj (ako je tempertura u prostoriji 30*C, onda je temperatura processora min. 30% veca, ili covek ima klima uredjaj), da bi efektivno ohladio processor.
U svakom slucaju to je processor koji ima sest jezgara, a ponasa se u praksi kao da ima 4, sto nije realno, i nezaboravimo, adekvatna ploca za njega je izasla tek nakon nekog vremena po njegovom izlasku.

Hteo sam jos reci, da su za sada obe kompanije izuzetno stabilizovale svoj brand, odnosno da su veoma dobre, ali da i dalje postoje izuzetne razlike medju njima, po pitanju procesa proizvodnje i arhitekture uopste.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
19.04.2009
Poruka
413
prodavnica PC opreme

da li neko moze da mi preporuci jeftinije prodavnice pc opreme ali da to bude u BG unapred sam zahvalan pozz

Učlanjen(a)
26.04.2010
Poruka
2.667
Gigatron,yes3 Bel Computers,:roll: Kameleon ( Web Shop ),yes3 Tehnomanija ( Web Shop ).yes3.... Poseti sajt PC Berza.....yes3yes3

Natrag