Hardware Chat arhiv - {rešeni problemi}

Ko je bolji?

• ATI

Votes: 67 45,9%
  • Nvidia

Votes: 79 54,1%

• Total voters
    146
Član
Učlanjen(a)
06.09.2009
Poruka
1.389
Trebao si reci model maticne ploce, to sto si slikao je tip chipset-a i865p, za koji kako se secam ide AGP grafika.
Neznam sta ocekujes od chipset-a, ali to je promasaj ako si mislio na upgrade grafike, moci ces da igras starije igre samo, i u tom slucaju ti i nije bitno koliko grafika ima RAM-a, vec kolika je sabirnica memorijskog kontrolera grafike, 128-bit minimum, i treba ti podrska za AGP na 8x, jer sa 4x danas ne dobijas nista, takav je chipset.
Drugo bitno je i koji CPU koristis trenutno, to su stari CPU sa prvim soketom PGA 478 koji su bili sa malim L1 i L2 cache-om.

Član
Učlanjen(a)
07.10.2011
Poruka
164
Ako hoces samo da pojacas masinu moraces samo polovnu graficku da uzmes posto novih za AGP slot (koji ti imas na toj ploci) vise nema,potrazi po netu imas gomilu sajtova gde bi mogao da nadjes nesto sto ti odgovara ali naravno pazi da te ne zeznu sto se dosta cesto desava kod nas sa trgovinom preko neta.Gledaj ako nadjes ATI 3850,to ti je najaca graficka za AGP koja se moze jos naci polovna,a mozes da uzmes i ATI 9800 ili NVidiu 6600 sto isto nisu lose karte,ali kao sto ti je gore vec napisano ne nadaj se da ces sa tim karticama da igras nove igre nazalost...

Član
Učlanjen(a)
08.10.2012
Poruka
82
drustvo treba mi vasa pomoc za objasnjenje :)

Microsoft Virtual WiFi Miniport Adapter #2 instalirao sam vajrles i on mi izbacijo dvije ikonice na jednu pise ovo gor na drugu normalno pise da sam se konektovao?cuo sam da imju vajrlesi koji imaju mogucnos da se preko tel prikacis na njih i normalno koristis net ?ja na tel kad trazm wifi mrecu nalazim sebe on mi trazi sifru nemogu da se konektujem odkucam pise nije ispravan key???dali moze neko da mi pomogne hvala .

Član
Učlanjen(a)
19.07.2012
Poruka
84
Pomoc - zaledjivanje ekrana

Pre oko 30- ak dana kupio sam graficku ATI radeon 5670 HD VTX 3D DDR5 1 GB . Posle nekoliko dana prvi put se zaledila slika i pojavila se bela boja, postajalo je sve cesce. Kada se zaledi slika na 2-3 sekunde cuje se neki zvuk. Maticna ploca mi je : MSI K9A2GM-V2

Član
Učlanjen(a)
27.10.2009
Poruka
358
Ovisi što češ raditi na njemu, ali mislim da je ovo sasvim solidna odnosno dobra konfiguracija za večinu normalnih, standardnih korisnika, slažem sa Lordom za ploču i da je najbolje kad ti biraš dijelove, nemam predstavu koliko je ovo novaca (eura) tako da ne mogu vidjeti kolika je isplativost odnos uloženo-dobiveno. Vidim da ima 5 godina garancije, što je jedan veliki plus.

Član
Učlanjen(a)
06.09.2009
Poruka
1.389
Grafiku si kupio novu?
Sta si radio pre nego sto je pocela da se ledi slika? Jel se pojavljivao plavi prozor sa greskom Stop Error ili nesto slicno (kao BSOD)?
Jesi li instalirao regularne driver-e? Koji je OS i na koliko je bita 32 ili 64?
Koliko je watt-i napajanje ili napisi ovde model napajanja?
Koji je model CPU-a?
Sve info mozes dobiti u AIDA64 ili HWinfo.
Ta grafika bi trebalo da ima ventilator, tako da je moguce da se on cuje, proveri temperature grafike, CPU-a i maticne ploce u AIDA64 ili HWinfo, u AIDA64 otvori direktorijum Computer i klikni na Sensor i postavi sliku ovde.
Ako je temperatura GPU-a preko 80*C, onda je verovatno vent usporen ili se koci i treba skinuti grafiku, ocistiti vent i hladnjak.

Član
Učlanjen(a)
19.07.2012
Poruka
84
Da, nova je. Nista posebno nisam radio i nije se nista drugo pojavljivalo, osim zaledjene slike. Instalirao sam regularne drivere. Imam Windows 7 32 bit-a. Napajanje je 450w, ne znam tacno koje. Model CPU-a je AMD Athlon 5000+ x2. Prosecna temperatura je oko 50, mislim da nije problem u temperaturi. Moguce je da ima neke veze sa RAM-om zato sto se slika ledi kad malo vise opterecujem komp.

Član
Učlanjen(a)
06.09.2009
Poruka
1.389
Jel` ti se to dogadjalo i pre nego sto si kupio novu grafiku ili kada si je kupio? To nisi rekao.
Pazi RAM se ne ponasa bas tako, pogotovo ne da ti se slika zaledi i pojavi se bela boja i sl.
Ploca je relativno starija i bilo bi dobro da update-ujes BIOS na poslednju verziju, jer je ta grafika znatno novija od te ploce, sto moze ukazivati na pojedine nekompatibilnosti.
Preuzmi odavde poslednji BIOS ver. 1.9:
Kod:
http://rs.msi.com/product/mb/K9A2GM-V2.html#/?div=BIOS
Ovako, instaliraces program WhoCrashed pre update BIOS-a, odavde skini free verziju:
Kod:
http://www.resplendence.com/downloads
Pokreni instalaciju, kada se zavrsi instalacija, pokreni i klikni na Analyze, kada zavrsi, skroluj nize i iskopiraj Bug Check STOP error code ako ga ima ili uradi SS i pusti sliku ovde da vidimo.
koju si grafiku pre te imao?
Dakle, daj malo vise informacija kakvo je stanje kompa bilo pre kupovine nove grafe?
Moze i napajanje da pravi problem, HDD, pa cak i maticna ploca, zato daj malo vise informacija.
Taj CPU koji imas ima u dosta revizija, cak 5 revizija od F2, pa do G2, modeli sa F2 revizijom su 89W TDP, odnosno preko 100W realne snage, a F3 ima u dosta Steping-a sa nekim modelima od 89W TDP-a, konkretno Part Number i Steping Code mozes videti u AIDA64.
Ovo sam rekao iz razloga, da je napajanje oslabelo i da ima nestabilan napon na +12V koji je rezultujuci za rad naponske sekcije na ploci, zato je i bitno da skines stranicu kucista i pogledas tacan model napajanja.
grafika je realno manji potrosac od CPU-a 60W TDP ili nesto oko 70W realne snage pod load-om.
Da uradimo konkluziju, daj te info sto sam ti napisao detalnije i resimo problem.

Natrag