Potpuno se slažem sa nikolajub. Procesor i ploča su OK ako nema overcloca što bi ja u profi radu izbegavao. Poslušaj savet za memoriju. Ja bih ostao na GTX 580. Razmisli da razliku u ceni potrošiš na kvalitetne ulazne preiferije. Precizan i brz miš, precizna grafička tabla. Ja 30 godina radim profesionalno video montažu, poslednjih nekoliko godina u pitanju je nelinearna montaža na računarima. Monitori su mi pred očima sve vreme. Danas sam definitivno na pravilu što dalje od njih, manje zbog zračenja više zbog očiju. Veći monitor bolje vidiš i dalje si od njega. Buka. Čak i tiha kućišta i napajanja i kuleri na grafici i procesoru imaju konstantan nivo buke koji i pored navike vremenom prvo umara a drugo iritira. Ova moja druga, "kompjuteraška strana" , jako često me vodi na rad do iznemoglosti, naročito ranije. Sad bih se drugačije ponašao. Nikolajub je napravio pravu expertsu analizu hardvera, imaš i neke druge naznake sa moje strane. Dobro je da smo došli do ovakvih "sitnica". Verujem da ćemo uskoro pročitati da modeliraš samo tako lako lako.... Pozdrav obojici.