Hardware Chat arhiv - {rešeni problemi}

Ko je bolji?

• ATI

Votes: 67 45,9%
  • Nvidia

Votes: 79 54,1%

• Total voters
    146
Član
Učlanjen(a)
01.08.2009
Poruka
3.218
Da....Ali ja hocu da igram naprimer COD4 u max preformansama i da mi je FPS oko 125...to bi bilo lepo xD A kad sa ovom mojom konfiguracijom stavim sve na max FPS mi nije veci od 50 :(

Član
Učlanjen(a)
08.07.2009
Poruka
17
sporo do sporijega

pomagajte
imam hp nc 6320, čist je od virusa, spayware i druge gamadi, no već već 2-3 puta mi se javlja isti problem.naime prilikom prebacivanja podataka sa usb na hard sve ide ok, dok prilikom prebacivanja sa cd-dvd-a na hard ide veoma sporo čak do 1 h, isti je problem prilikom prženja na cd ( nero, dok je bilo "normalno" cd prži 6-7 min a sada do 50-ak min.). do sada sam to riješavao formatiranjem i novom instalacijom ali ne da mi se sve ispočetka.
smile3

Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
probaj prvo ocistiti laser na romu , a druga varijanta da ti je rom pri kraju. a pogledacu jos pa ti javim.

Član
Učlanjen(a)
12.01.2010
Poruka
17
Ako imas ATA rezac vrlo je moguce da se prebacio u PIO rezim rada. Idi u control panel>system>hardware>device manager i tu idi u IDE ATAPI ATA Controllers, zatim odaberi primarni ili sekundarni ide kanal, u zavisnosti na kome ti je rezac, onda desni klik, pa properties>advanced settings i tu bi trebalo da ti stoji Current transfer mode: Multi Word DMA mode 2. Ako ti pise PIO, deinstaliraj celu IDE granu (vratis se u Device Manager, pa desni klik na IDE granu koju hoces da deinstaliras, pa uninstall), restartuj komp i pusti da je win ponovo instalira. To bi trebalo da ti resi problem.

Član
Učlanjen(a)
12.01.2010
Poruka
17
Zavisi koliko bi para izdvojio, ta tvoja konfiguracija realno trosi ~150-160W, tako da bi ti kvalitetnijih 350W bilo vise nego dovoljno (Chieftec GPS, recimo).
Za otprilike iste pare imas i LC Power LC500H, koje ne moze da isporuci 500W sigurno, vec verovatno oko 350W, posto LC Power ima obicaj da precenjuje snagu svojih napajanja.
Treca i ujedno najbolja solucija, ako mozes da izdvojis oko 4300 din bi bio Corsair CX400, to je napajanje koje proizvodi firma Seasonic, a to je jedna od najcenjenijih firmi za napajanja (pored Enermaxa i jos nekih). Corsair uzima napajanja od njih i od firme CWT, koja je takodje dobra. Ovo napajanje ide sa 3 god garancije, a sluzice ti super i za eventualni upgrade.
Kod napajanja je najvaznije gledati ko je pravi proizvodjac (znaci, ne ono sto pise na napajanju, vec sta je unutra) i koliko ampera neko napajanje moze da da na 12V, jer je taj napon danas najvazniji. Recimo CX400 daje 30A na 12V (tj. daje i vise jer Corsair ima obicaj da svoja napajanja deklarise na manje nego sto ona zaista mogu da pruze), doj je neko kinesko napajanje od 400W deklarisano na svega ~15A na 12V. To govori mnogo o kvalitetu, a osim toga veoma su vazne i razne zastite koje poseduju bolja napajanja (protiv preopterecenja, kratkog spoja, pregrevanja itd.)
Znaci, da sumiram, Chieftec GPS od 350W, LC Power LC500H ili najbolje Corsair CX400. :)

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
790
Da....Ali ja hocu da igram naprimer COD4 u max preformansama i da mi je FPS oko 125...to bi bilo lepo xD A kad sa ovom mojom konfiguracijom stavim sve na max FPS mi nije veci od 50 :(

Уради ово са вертикал па пробај,ако неће,пробај још ово друго да искључиш...е онда ако неће не знам шта да ти кажем,рокај јачу графу и процесор...:)

-Image Setting: Preformance
-Antialiasing: Off
-Anisotropic Filtering: Off
-Texture Sharpening: Off
-Vertical sync : Off

Član
Učlanjen(a)
19.06.2009
Poruka
405
Ako imas ATA rezac vrlo je moguce da se prebacio u PIO rezim rada. Idi u control panel>system>hardware>device manager i tu idi u IDE ATAPI ATA Controllers, zatim odaberi primarni ili sekundarni ide kanal, u zavisnosti na kome ti je rezac, onda desni klik, pa properties>advanced settings i tu bi trebalo da ti stoji Current transfer mode: Multi Word DMA mode 2. Ako ti pise PIO, deinstaliraj celu IDE granu (vratis se u Device Manager, pa desni klik na IDE granu koju hoces da deinstaliras, pa uninstall), restartuj komp i pusti da je win ponovo instalira. To bi trebalo da ti resi problem.

Kolko ja znam hp nc 6320 je laptop novije generacije i podrazumjeva se da je ulaz za cd-e sata port ne ata

Član
Učlanjen(a)
12.01.2010
Poruka
17
A ako to ne uspe, onda svakako zameni graficku.
Radeon HD4670 bi bio lep upgrade, a ne bi te kostao mnogo. :)

Član
Učlanjen(a)
12.01.2010
Poruka
17
Tvoj procesor ima 2 jezgra i nemas sta da otkljucavas. Nije to AMD.
Da u toj prici ima neke istine ceo Internet bi brujao o tome, a to nije nov procesor, nego je vec duze na trzistu, tako da bi se odavno znalo za to.

Natrag