Hardware Chat arhiv - {rešeni problemi}

Ko je bolji?

• ATI

Votes: 67 45,9%
  • Nvidia

Votes: 79 54,1%

• Total voters
    146
Član
Učlanjen(a)
06.09.2009
Poruka
1.389
Koliko HDD-ova imas u racunaru, znas li uopste sta imas?
Ti nas pitas sta imas u svom kompu, ako nista drugo, makar otvori stranicu kucista i pogledaj, nije to nauka neka....

Član
Učlanjen(a)
18.06.2012
Poruka
4
dodavanje ram-a

Imam jedan problem.. Imam 512MB RAM-a i sad sam kupio 1GB.. Ubacio sam taj novi u drugi slot i komp mi samo pokazuje da imam 1GB RAM-a a ovih starih 512MB ne pokazuje.. Sta treba da uradim da bi koristio oba RAM-a?

Član
Učlanjen(a)
06.12.2012
Poruka
406
nezagusim ja njega da on zaglavi da zablokira posve.nego kad mi je otvoreno par programa i internet puno tabova onda osetim da malo gubim na brzini.al necu nista menjati onda,samo moram pogledat garanciju da vidim kad mi istekne garancija da ga otvorim i ocistim ventilator i nista vise.primetim da duva vruco vise nego pre,a i instaaliro sam mnogo programa i igrica nesto, moracu malo da brisem.redovno ga usisam,ventilator i to,al msm da bi ga trebo otvorit da lepo to ocistim, jer mi sad duze i vise radi ventilator nego pre.pokusavam da izbegavam drzanje na krilu ,platnu, krevetu i slicnom jer znam da nevoli to.al sam znate ako imate laptop da je to malo teze izvodivo al trudim se svaki put kad nemoram da neradim to.i @semir je u pravu placen je 360e.a sto se tice sistema msm da nebi trebao to jos da radim jer je orginalni sistem licenciran na njemu sa licenciranim programima,pa tako da ga jos nebi radio, jer je pod garanciom i nije radio puno.hvala vam ljudi

Član
Učlanjen(a)
23.10.2012
Poruka
16
Koji je procesor bolji?

1. Intel� Celeron� Processor E3400
2. Intel� Pentium� D Processor 925

E sad ono sto ja znam je da je prvi novije generacije, ima Virtualization Technology, i manje trosi. Drugi je brzi i ima vise kesa.

Ali nisam siguran koji ima bolje performanse.

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
19.07.2012
Poruka
84
Sad mi se na pocetku, kada upalim komp. pojavljuju i particija F i particija D, koji nestanu nakon 10 minuta.

Član
Učlanjen(a)
06.12.2012
Poruka
406
zanimljivost :D

pozdrav.hteo sam da vam ispricam jednu zanimljivost koja se desila mom rodjaku ,koji se bas nerazume u racunare.s namerom da ocisti i usisa hardver on je skinuo ventilator s procesora,potom i hladnjak celi,ali posto je termalna pasta bila uhvatila procesor je ostao na hladnjaku.to se desaava.al on je potom pokusao da vrati to sve tako zalepljeno na soket sa spustenom rucicom,i naravno nije uspeo.smotao je 2 kontakta na procesoru koja je pokusavao da ispravi i naravno slobio ih.da bude zanimljivie on je to hladjene zajedno sa zalepljenim procesorom sa slomljena 2 kontakta ponovo pokusavao da gurne,nzm kako je seo procesor al on je pokusavao da ga upali,naravno racunar nije mogao.ona plastika na soketu gde su rupice se pocela topiti jer procesor nije imao dobar kontaktpa se verovatno grijalo ili varnicilo, nemam pojma samo se pocelo topit na nekim mestima.
onda je zvao mene upomoc,ja kad sam video rekao sam mu da se pozdravi s procesorom sigurno a za plocu i soket nisam bio siguran.
radi se o 478 soketu i starijem procesoru i ploci starijoj tako da nismo imal sta da izgubimo.odlepili smo procesor stavili ga pravilno,bilo je malo problema jer e soket tako da kazem neke rupices su se skoro pa zatopile al uspeli smo i sve to vratili.i za neko cudo racunar se upalio bez ikakvih bipova, gresaka ili slicnog. :D
nzm kako i samo mi to nije jasno al radi,dokle ce neznam

Član
Učlanjen(a)
01.12.2012
Poruka
236
Dva važna faktora su izostavljena. Namena i cena. Sirova snaga je na strani D925 - i brži je ima više keša. Sve što mora da se radi sa mnogo konstantnog računanja - 3D modeling, animacija, obrada velikih fotografija, video montaža, konverzija i kodiranje videa i muzika tu je izbor D925. Ali da se odmah sporazumemo ja sve ovo radim zadovoljavajućom brzinom i kvalitetom procesorom koji je sa sličniji prvom nego drugom, sporiji je 2,2 giga ali sa kešom od 4MB. Prvi procesor će bez sumnje uraditi što i drugi - za nijansu sporije. I ako trošiš manje od 50% radnog vemena računara - za gore navedene radnje i ako si redovniji u multimediji i officeu i netu celeron je sigurno dovoljan. Pošto je preporučena cena D925 značajno veća treba dobro odvagati.

Član
Učlanjen(a)
06.09.2009
Poruka
1.389
To sto ti se pojavljuju je sasvim posebna prica, nisi odgovorio da li imas jedan HDD ili 2 (otvori to kuciste, ne ujeda i pogledaj koliko imas CD/DVD uredjaja)?
Da li mozes da pristupis particijama za tih 10 min, daj vise podataka, nemozemo znati sta si prethodno radio, samo si rekao nestala mi je D particija...
Od kada je to pocelo da ti se pojavljuje, sta si poslednje radio kad je pocela da nestaje particija?

Član
Učlanjen(a)
01.12.2012
Poruka
236
Možeš i trebalo bi da prodješ procedure softverskog čišćenja računara. Ja više godina koristim Advanced system care free edition.
Povuci instalaciju odavde

Kod:
http://software-files-a.cnet.com/s/software/12/93/52/84/asc-setup.exe?token=1358481672_1130b4e525259577e95312923e2e4a1b&lop=link&ptype=3001&ontid=2086&siteId=4&edId=3&spi=2c9fa3161222a5b741faaf671af3e501&pid=12935284&psid=10407614&fileName=asc-setup.exe

Instaliraj i kad se podigne.
Videćeš ovako nešto. Kroz padajući meni označen brojem 1 uđi u expertski mod.

care01.jpg

Zatim dečekiraj opcije označene brojem 2 i startuj skeniranje sistema 3.

care02.jpg

Videćeš tok skeniranja.

care03.jpg

I nakon toga rezultate. Verovatno će nešto slično kao ovim rezultatima označenim 1 biti na većini opcija. Stertuj popravi,

care04.jpg

Videćeš nešto slično ovome i moguće da će neke opcije označiti da ih dovrši nakon restarta sistema i da znaš da će to napraviti jednokratno kod prvog sledećeg restarta.

care05.jpg

Ovo bi za početak moglo biti dovoljno. Pogledaj malo i ostale opcije alata. Naročito preporučujem start up manager i iobit uninstaler koji se instalira kao posebna aplikacija.

Učlanjen(a)
20.01.2011
Poruka
2.254
Ma nemaš ti drugih particija vjerojatno imaš još jedan manji hard koji je ili loše spojen ili je riknuo.Prvo ugasi i isključi komp iz struje,otvori stranicu kompa i uzmi novi mali kist bojanje i s njime lagano pometi prašinu i paučinu,zatim uzmi usisavač nariktaj na najslabije usisavanje te stavi uski nastavak na njega i njime usisajto što si kistom pomeo da nedodiruješ elemente nego usis držiš 2 cm iznad ,te bi bilo dobro da ispušeš s pumpom za napuhivanje vodeni madraca.Tek kad si očistio sad pogledaj imaš li dvije metalne kao pljosnaste kutije spojene sa pretešno žutim sata kabelom.Probaj ih malo prespojiti ponovo kao i napajanje na njima i onda probaj uključiti komp da vidiš da nije do lošeg spoja.A najbolje bi bilo kad bi ti to pogledo neko iz susjedstva tko se više razumije to kažem jer ti ni sam nisi siguran da li imaš dva harda a trebo bi.

Natrag