Hardware Chat arhiv - {rešeni problemi}

Ko je bolji?

• ATI

Votes: 67 45,9%
  • Nvidia

Votes: 79 54,1%

• Total voters
    146
Član
Učlanjen(a)
29.12.2011
Poruka
239
Tesko je dati odgovor odavde to je sigurno. Kazi da li daje neke BIP. signale?

Član
Učlanjen(a)
29.12.2011
Poruka
239
Nasao sam koju vrstu kamere koristis.Dakle deinstaliraj drajvere restaruj racunar promeni usb port kad budes stavljao kamericu,Windows ce ponuditi da pronadje drajvere idi na expres preporuceno ubaci taj mali disk koji si dobio i komanduj da trazi drajvere sa diska. Posle kada instaliras kamericu idi na opcije pa prikazi i zasvetlece ti crvena lampica. Nadam se da je pomoglo.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.02.2010
Poruka
4
Google je cudo prijatelju.Evo ti link za manual za tvoju plocu u PDF formatu.Pozz

premioinc.com/pc/manuals/mb/.../845md.pdf

Član
Učlanjen(a)
09.01.2011
Poruka
9
Ja sam imao takav slucaj skoro na jednom racunaru. Jesu se kondezatori naduli ali na napajanju! Zvuci neverovatno za one koji su napisali da je nemoguce da pokrene kuler i ostalo ali bilo je tako. Imao pri ruci jednog Chieftec-a, zamenio napajanje i sve proradilo. E sad, mozda je probilo na plocu, ali se slazem da je neverovatno da crknu bas oba istovremeno!

Član
Učlanjen(a)
17.05.2010
Poruka
27
Kad sam bio kod njih rekli su da je crkla ili maticna ili procesor i da nisu sigurni sta je jer nemaju delova za bas ovaj racunar, kazu da su proverili napajanje i da nije to u pitanju, kondenzatori su normalni, nisam primetio da je ijedan naduven, nema nikakvih bipova kad palim, samo kad upalim sve se zavrti: i na napajanju i na procesoru i na hard disku, gori lampica i to traje 3 sec i ugasi se sam i tako svaki put kad hocu da ga upalim, al npr kad iskljucim procesor iz maticne onda se sve vrti stalno i ne gasi se al radi na prazno.

Član
Učlanjen(a)
29.12.2011
Poruka
239
Pitao sam te dali daje nekakav BIP signal (Da li pišti bilo kakav ton kada se pali računar)
Ako se upali i zavrti ventilatore na par sekundi pa se ugasi to znaci da je procesor otisao.
Skini kuler i fan i namazi novu termalnu pastu i upali vidi kako se ponasa. Moze se dogoditi i to da nisi menjao pastu odavno pa je potrebno. Jer kako ti nama opisujes sve govori da je do procesora.
Namazi pastu na procesor i hladnjak,vrati sve lepo i upali. Javi sta se dogadja kad ovo uradis jer u najgorem slucaju moraces menjati procesor ako je crkao,moli boga da nije ali 99,99%posto je do procesora.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.10.2009
Poruka
783
Meni se do pre par nedelja s vremena na vreme racunar gasio sam od sebe i nece da se ukljuci. Krene da se pali i, nakon dve-tri sekunde, ugasi se sam od sebe. Odneo sam ga kod majstora, kod njega je radio normalno 48 sati i nijednom se nije ugasio. Vratim ga kuci, radi normalno dve nedelje i opet isto. Problem se periodicno ponavljao i postajao je sve cesci. Onda sam zamenio napajanje, sa 400w presao na 550w, izbacio dva kulera koja su samo usisavala prasinu i nicemu nisu sluzila, i promenio sistemski hard disk sa 80 na 250GB. Od tada, da kucnem u drvo, nije bilo problema. Moje misljenje je- napajanje.

Član
Učlanjen(a)
17.05.2010
Poruka
27
Nema ni jednog bipa, taman kad se treba cuti onaj za podizanje bas tad se ugasi, a pastu su mi oni promenili, moracu nositi u drugi servis da cujem sta ce reci

Član
Učlanjen(a)
29.12.2011
Poruka
239
Takav problem pojavljuje se samo kada je neispravno napajanje i kada procesor rikne.
Znaci stavi drugo napajanje i probaj.
Ako su simptomi razliciti znaci da je do napajanja.
Idi sistemom eliminacije. Pa javi.

Član
Učlanjen(a)
29.12.2011
Poruka
239
Nasao sam sa nesto malo zakasnjenja.
[h=1]premioinc.com/pc/manuals/mb/.../845md.pdf
"Bad Request"kolko da se zna.[/h]

Poslednja izmena:
Natrag