Грех

Učlanjen(a)
19.09.2009
Poruka
27.630
Ok to je tvoj stav i tvoje mišljenje i ja ga poštujem ali se ne slažem,slobodna volja po meni nije da ja živim po božijem zakonu,zašto bi?Zašto bi ja živela po nečijem zakonu koji mi je nametnut od rođenja i ja moram u to verovati,jel je bog tako rekao.I sada u nekom razdobljuj svog života se zapitam,a da li je to tako ili nije.
Ja imam apsolutnu slobodu kao što si i rekao i naravno koristim je,ali ta apsolutna sloboda zahteva apsolutnu odgovornost i ja sam je preuzela.Tu se slažem s tobom.

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
3.957
Ne razumem o kakvom nametanju ti govoris?Tebi niko nije nista nametnuo u tome i jeste poenta,ti imas potpunu slobodu izbora i izabrala si to sto si izabrala,nema sta da se pitas,zelis da verujes-veruj,ne zelis da verujes-ne veruj i to je to nema nikavog nametanja,svaki izbor nosi sa sobom svoje posledice i za njih smo mi sami odgovrni upravo zbog apsolutne slobode izbora koju nam je Bog dao

Učlanjen(a)
19.09.2009
Poruka
27.630
Kako ne razumeš ,potpunu slobodu imam sada,kada sam bila mala nisam je imala,ni ja ni niko u tome je poenta.Razumeš li sada :???:

Učlanjen(a)
19.09.2009
Poruka
27.630
Naravno da ne u tom smislu preživljavanja.

Ja bih npr. svojoj deci ostavila slobodu,pa kad odrastu neka sami oduče i razluče u šta će i koga verovati i da li će uopšte u nešto verovati.Hoće li se krstiti ili će biti ateisti,znači neću im nametati ne znam ni ja koju religiju kao što su to meni moji uradili.Mislim razumem ja njih to je tako bilo i biće uvek ali ja sam drugačijeg mišljenja.

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.017
Naravno da ne u tom smislu preživljavanja.

Ja bih npr. svojoj deci ostavila slobodu,pa kad odrastu neka sami oduče i razluče u šta će i koga verovati i da li će uopšte u nešto verovati.Hoće li se krstiti ili će biti ateisti,znači neću im nametati ne znam ni ja koju religiju kao što su to meni moji uradili.Mislim razumem ja njih to je tako bilo i biće uvek ali ja sam drugačijeg mišljenja.

Ja sam to imala. Krstila sam se u 22. godini i mislim da je sasvim ok. Ali, ako su roditelji sami po sebi pobozni, uradice to cim se dete rodi jer je potpuno prirodno i normalno. Moji nisu bili, nisu me upucivali na to, postovali jesu, ali mi nisu nametali. I danas sam mnogo bogobojazljivija od njih, ali sam cin verovanja tumacim na neki svoj nacin.

Učlanjen(a)
19.09.2009
Poruka
27.630
Ja sam to imala. Krstila sam se u 22. godini i mislim da je sasvim ok. Ali, ako su roditelji sami po sebi pobozni, uradice to cim se dete rodi jer je potpuno prirodno i normalno. Moji nisu bili, nisu me upucivali na to, postovali jesu, ali mi nisu nametali. I danas sam mnogo bogobojazljivija od njih, ali sam cin verovanja tumacim na neki svoj nacin.

Upravo na to sam mislila :)

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
3.957
Vidis u tome i jeste problem preko 90%Srba se deklarisu kao Hriscani,a u stvari su nominalni hriscani,kao i vecina katolika zapadnog sveta.sta to znaci?To znaci da nemaju neko vece poznavanje hriscanstva,niti svetoga pisma,pa cak ni ucenja svoje sopstvene crkve,vec su vernici samo deklarativno,ispunjaju formu kada su neki obicaji u pitanju(koji nemaju veze sa hriscanstvom) i nista vise sem toga,sto je jako tragicno i zalosno

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.017
Vidis u tome i jeste problem preko 90%Srba se deklarisu kao Hriscani,a u stvari su nominalni hriscani,kao i vecina katolika zapadnog sveta.sta to znaci?To znaci da nemaju neko vece poznavanje hriscanstva,niti svetoga pisma,pa cak ni ucenja svoje sopstvene crkve,vec su vernici samo deklarativno,ispunjaju formu kada su neki obicaji u pitanju(koji nemaju veze sa hriscanstvom) i nista vise sem toga,sto je jako tragicno i zalosno

Zato ovo mozda i jeste bolja varijanta.

Natrag