Greške i koliko su potrebne?

Član
Učlanjen(a)
29.06.2010
Poruka
2.023
besheart, oni koji su svesni - oni su pozitivni, oni su ljubav. ovaj tvoj stav je stav neznalice. (dobro je da si primetila da lupas) ziv covek sve moze. svako jutro kad se probudis mozes da biras da budes ili srecna ili nesrecna. nemaju puno veze sa drugima tvoje lose emocije.

Aha, baš si u pravu. Npr. saznanje da imam rak i kao svako jutro odabiram emociju sreće. Mora da si mnogo mlad kada imaš ovakve stavove. Samo oni koji ništa nisu doživjeli u životu mogu ovako da govore. Živ čovjek može sve, imam mogućnost izbora, na moje emocije ne utiču drugi ljudi, biram da budem happy. Moj sinko, neka ti sudba da sve kako ti želiš i da se ne ostvari ovo moje rečeno.
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
09.12.2011
Poruka
3
Greške su u principu nepoželjne i nepotrebne, ali ako se već prave, može se reći da obogaćuju naše iskustvo i čine nas opreznijim i pametnijim, u smislu da ih bar ne ponavljamo. Ne kaže se badava, da se čovjek uči na grškama.
Grešaka ima raznim vrsta. Ne bih sada o onim velikim i fatalnim koje unesrećuju čovjeka, nego o onim "sitnim" koje smetaju drugima, dok ih počinioc, uglavnom, i ne primjećuje. Ta vrsta grešaka mi je interesantnija, a i mnogo je rasporostranjenija. Da mnogo ne filozofiram, evo svježeg primjera, a to su pravopisne greške postavljača ove teme. Neki ljudi, među koje očigledno spada i Dollar, ne pridaju nikakav značaj pravilnom pisanju, ne razmišljajući kakav će to utisak ostavitida na one koji čitaju njegove postove. A, ostavlja, uglavnom, loš utisak. Ja, recimo, kada vidim tako napisan tekst, - gdje se negdje iza tačke stavlja malo slovo, gubim volju da to uopšte čitam. Hajde, reći će neko, ne sitničari..., pa dobro, da ne sitničarim, evo, recimo da donekle i razumijem kada se tako radi u tekstu, ali stvarno ne razumijem kada se postavlja nova tema, da se ni tada ne stavlja veliko slovo u naslovu teme. (U ovoj temi sam ja ispravio naslov i stavio veliko slovo) Eto, Dollar, shvati ovo kao dobronamjerno upozorenje i ne zamjeri što sam te ovdje uzeo kao primjer, a auzeo sam te kao primjer, jer si mi bio pri ruci:)

Meni je ovo privuklo pažnju. A onda čitam, čitam, a ti o pravopisnim greškama. Hm.
Kaže se (i piše) počiniLac :)
 
MODERATOR
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.466
Meni je ovo privuklo pažnju. A onda čitam, čitam, a ti o pravopisnim greškama. Hm.
Kaže se (i piše) počiniLac :)
Hehehe! Uopšte nije greška reći i napisatini počinioc, kao i počinilac. A, tema je o grešakama, pa zašto ne pisati i o pravopisnim greškama?
 
Član
Učlanjen(a)
22.12.2012
Poruka
235
Neke greske postanu deo tvog zivota, naucis se na njih i ne zelis da ih se odreknes.
 
Poslednja izmena:
Top