Član
- Učlanjen(a)
- 29.06.2010
- Poruka
- 2.014
BESHERAT
Molim te, ponovo pažlivo pročitaj ovaj moj stav: “Generalno, sve što za svoju posledicu ima osećanje nezadovoljstva/zla, bilo za koga unutar nekog sistema (organizacije/organizma) kretanja i rada, pogrešno je.” Ovaj moj stav ne govori o posledicama koje nastaju ako neko nekome u nekoj zajednici čini zlo, već samo da je pogrešno u nekoj zajednici bilo kome činiti zlo. To u tvom primeru koji si navela, znači samo to, da je osoba koja je tebi činila zlo, grešila, i ništa drugo. To i ti sama kažeš. Prema tome, i ti sama potvrđuješ da je moj stav ispravan.
A to što si ti na kraju toj osobi uzvratila istom merom, pa tako i ti napravila pogrešku, to je samo posledica te prve pogreške koja je u vašoj zajednici ta tebi bliska osoba napraila i tako u vašoj zajednici uzrokovala lančano, obostrano pravljenje mnoštva grešaka. Što na kraju opet potzvrđuje ispravnost mo stava da: “Generalno, sve što za svoju posledicu ima osećanje nezadovoljstva/zla, bilo za koga unutar nekog sistema (organizacije/organizma) kretanja i rada, pogrešno je.”
Ljudi, da li ja govorim drugim jezikom ili ne znam u čemu je problem? Ja niđe nisam napisala da sam zlo uzvratila zlim. Ne znam kako si to pročitao, kada ja to nikada nisam napisala. Napisala sam samo da sam prekinula svaku vrstu komunikacije sa sebi bliskom osobom i da je to bio jedini način da sebe poštedim nerviranja, pa , iako sam donijela dobru odluku, ne osjećam se zadovoljno, jer mi je to sestra. Ne znam kako konkretnije da objasnim o čemu sam pričala. Ne uzvraćam zlo.