GPS - prijem signala, problemi, resenja...

Član
Učlanjen(a)
22.06.2009
Poruka
4.880
onda je otključavanje bootloadera.

pošalješ huaweiu tvoj imei i model telefona i dobiješ unlock i preko procedure ubaciš unlock i otključaš bootloader.

pošto taj telefon sigurno više neće imati update firmwera nemaš nikakav gubitak ako otključaš bootloader

to je oficijelna stvar i to najčešće rade developeri ali i svako onaj ko želi maksimalno da iskoristi mogućnosti i funkcionalnost telefona
 
Član
Učlanjen(a)
25.05.2013
Poruka
620
poslao sam već podatke huaweiu
jedna me stvar opet muči a to je što ne znam kako će se telefon ponašati poslije unlocka,da li ću imati problema sa funkcionalnošću,itd
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.05.2013
Poruka
620
Ako je samo zbog toga onda to ne predstavlja nikakav problem da se radi o normalnom telefonu..
Kod ovoga čuda ne mogu ući ni u safe mode
Kad to radim prema upustvu sa njihove stranice uđem u fast boot
ko zna šta bi se sve desilo kad bi htio da otključam boot loader
 
Član
Učlanjen(a)
22.06.2009
Poruka
4.880
instaliraj ovaj program za safe mod

ima sve opcije

quick reboot

Kod:
https://cloud.mail.ru/public/BV1R/ToXCoaBBz
 
Član
Učlanjen(a)
25.05.2013
Poruka
620
Čekajući klkuč od huaweia(kojeg izgleda neću dobiti) tražio sam kako najlakše otključati bootloader..
Na slijedećoj stranici sam našao način koji kod mene radi bez problema (fali još samo ključ
[Steps] How To Unlock Bootloader On Huawei Devices
Ako izbacuje error:device unauthorized please check the confirmation trebamo uraditi ovo:

Check and uncheck the USB Debugging option in the device. If that doesn't work unplug and plug
in the USB a couple of times.

At some point, the device should show a message box to ask you to authorize the computer.
Click yes and then the device will be authorized.

Što se tiče problema sa gps signalom kojeg nisam imao nikako, ili koji je bio prisutan samo nakon hard reseta,i koji se ponovo gubio nakon što bi instalirao bilo koju aplikaciju,desilo se nešto,po meni neobjašnjivo..

Instaliranjem najobičnije aplikacije za čišćenje memorije i njezinim pokretanjem ne moram više da se zezam sa hard resetom,tj,gps signal je ponovno tu..

Aplikacija se zove fast reboot Fast Reboot – Android aplikacije na Google Playu

Nadam se da će ovo pomoći nekome ko ima slične probleme a ja bih se još samo zahvalio uredniku vladcepeshu na njegovoj nesebičnoj pomoći....LP
 
Učlanjen(a)
09.10.2011
Poruka
274
Mislim da to zavisi od kolicine RAM memorije i kvaliteta GPS prijemnika u telefonu. Meni ne puca u toku voznje, ali mi se desava da prilikom ucitavanja programa, samo podizanje traje nesto duze, i obavezno izgubi zvuk. Posle restarta, sve je OK, ali je kolicina slobodne memorije na minimumu (1.5 GB). Isto tako, na Galaxy Grand2 kasni, na semaforu poludi (izracunati ponovo), iskace u drugu traku i suprotni pravac, itd. Imao sam prilike da istu verziju (Israel), testiram na Galaxy S5 i Honor 7 lite, i navigacija je radila savrseno. Precizna, tacna, bez kasnjenja i iskakanja, o brzini i fluidnosti i da ne govorim. Tako da, sve zavisi od kvaliteta samog telefona, za Huawei sam cuo da imaju izuzetno dobar GPS prijemnik, a sigurno i skuplji Samsung telefoni nemaju problema. I naravno, ispod 2 GB rama nista, sto je sada vec standard.
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.02.2017
Poruka
224
Moj. mob je NOTE 3 LTE 3 GB tako da. mi. je. čudno. i. mogu ti reći da . ima . super GPS prijemnik, ali. eto. dešava se. ovo. Testirati cu sada. malo duže sada GIFT pa. da. vidim da. li jr ovo izolirani slučaj samo sa Israel itd...

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
 
Učlanjen(a)
09.10.2011
Poruka
274
Razloga moze biti vise. Meni se desavalo da navigacija puca sa dodatkom nekih komandi u sys.txt, previse licenci koje usporavaju rad, pojedini ux dodaci takodje mogu da naprave problem, bez obzira da li je u pitanju skin ili ne, itd. Mnogo faktora utice na rad same navigacije, uostalom, pucaju i druge aplikacije kao i na kompu, to je normalno. Ipak su sve to "narodne" verzije.

EDIT:
@iGO_Fan, koliko me secanje sluzi, bile su neke verzije koje su se same gasile posle duzeg koriscenja, 40-60 min, pa je trebalo dodati neku komandu u sys.txt, ako se ne varam? I tu ima dosta toga za brisanje, suvisnih komandi, cak neke potiru jedna drugu.
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.02.2017
Poruka
224
Ma da druže,. ja sam to. bas tako i prihvatio. Narodna verzija je to i ne razbijam glavu. Testirati cu od. sada. i GIFT u istim uslovima. pa. da. vidimo.

Naravno kao što si ti nabrajao:
crk
sys stavke
licence
gps
uredjaj (os, hardware)
ux

Lista može u nedogled,. no. probat cu. i na gift u pa. vidjeti ćemo. Sve ovo se. nikada. nije dešavalo na. Primo ali. meni više Primo ne godi pogotovo u većim gradovima nije mi. jasan. Ipak grafika nextgen i smjernice su. mi. puno jasnije. Ma i sa. ovim sitnicama pokoji crash its nije to. ništa sta sve dobijemo sa iGO. navigacijom. A dok uhvatim vremena secirati cu. ja Israel pa. da. vidim sta je to. Nije mi se ovo dešavalo sa starim verzijama nekim.

P. S Bilo bi. lijepo kada bi članovi napisali koji im. je to smartphone pokazao se kao najbolji za navigaciju a. da. je. u cjeni. od. oko 200njak eura.


Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
 
Poslednja izmena:
Natrag
Top