Gospod Bog Svedržitelj

Član
Učlanjen(a)
07.09.2012
Poruka
226
Gospod Svedržitelj, Jeste Navestitelj, jer ni sam Krstitelj, ne beše Učitelj (Jovan 1,19.20)! Veliki Učitelj, jeste i Mučitelj, jer su i đavoli, u NJegovoj Školi! Ali u toj Školi, Vraga baš sve boli, jer istina, njemu jeste fina! Al' oštrica fina, nije mu milina; kada reže, svi đavoli beže! Ma nek' beže, radi ravnoteže, jerbo pola Sveta, biće u Jagnjeta!

A sa ovim tekstom, jesmo i sa temom, ali ni s' kontekstom, nismo sa dilemom!:

16:13 I videh iz usta aždahinih, i iz usta zverinih, i iz usta lažnog proroka, gde iziđoše tri nečista duha, kao žabe.
16:14 Jer su ovo duhovi đavolski koji čine čudesa i izlaze k carevima svega vasionog sveta da ih skupe na boj za onaj VELIKI DAN BOGA SVEDRŽITELJA.
16:15 EVO IDEM kao lupež; blago onome koji je budan i koji čuva haljine svoje, da go ne hodi i da se ne vidi sramota njegova.

A naredni, jesu i pobedni, da i od Svedoka, bude zlatna koka (jerbo Jehovizam, nije realizam, osim u Isusu, jer tad' si u plusu :) )

“Ide Bog naš, i ne muči; pred Njim je oganj koji proždire, oko Njega je bura velika. Doziva nebo ozgo i zemlju, da sudi narodu Svojemu.” (Psalam 50,3.4)

“I evo ću doći skoro, i plata Moja sa Mnom, da dam svakome po delima njegovim. Ja Sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, Prvi i Poslednji.” (Otkrivenje 22,12)

“Jer gle, Gospod izlazi iz mesta Svog da pohodi stanovnike zemaljske za bezakonje njihovo, i zemlja će otkriti krv svoju niti će više pokrivati pobijene svoje.” (Isaija 26,21)

“…Gle ide Gospod s hiljadama svetih anđela Svojih, da učini sud svima, i da pokara sve bezbožnike za sva njihova bezbožna dela kojima bezbožnost činiše, i za sve ružne reči njihove koje bezbožni grešnici govoriše na Nj.” (Judina posl. 14.15)

“I reći će se u ono vreme: Gle, ovo je Bog naš, Njega čekasmo, i spašće nas; ovo je Gospod, Njega čekasmo; radovaćemo se i veseliti za spasenje Njegovo.” (Isaija 25,9)

“Govori Onaj Koji svedoči ovo: Da, doći ću skoro! Amin. Da, dođi, Gospode Isuse.”
(Otkrivenje 22,20)

Dajte, Gospodu, plemena narodna
dajte Gospodu slavu i čast.
Dajte Gospodu slavu prema imenu Njegovu.
Nosite dare i idite u dvore Njegove.
Poklonite se Gospodu u svetoj krasoti.
Strepi pred Njim, sva zemljo!

Recite narodima: Gospod caruje;
Zato je vasiljena tvrda i neće se pomestiti;
On će suditi narodima pravo.
Nek se vesele nebesa, i zemlja nek se raduje;
Nek pljeska more i sve što je u njemu;
Neka skače polje i sve što je na njemu;

Tada neka se raduju sva drveta šumska
pred licem Gospodnjim;
jer ide da sudi zemlji.
Sudiće vasiljenoj po pravdi,
i narodima po istini Svojoj.

Psalam 96,7-13.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Kao sto nisu razumeli mojui temu:kako ce se zvati dete Isaija 9:6,tako ce odgovoriti i na tvoju temu! tema ti je direktan napad na one koji Gospoda Isusa unizuju da je Bog zato i nece reagovati jer citate koje si postavio ruse nbjihovu dogmu.

Pozdrav od Gere.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Pogledajte svi ove bogohulne reci na pocetku teme
"Gospod Svedržitelj, Jeste Navestitelj, jer ni sam Krstitelj, ne beše Učitelj (Jovan 1,19.20)! Veliki Učitelj, jeste i Mučitelj, jer su i đavoli, u NJegovoj Školi! "
Em ne odgovara bibliji,em za Velikog ucitelja kaze da je mucitelj.
Nas veliki ucitelj jeste isus Hrist i on je mucitelj za njegove protivnike Djavola i njegove sluge,
Jovan 1:19,20
[SUP]19[/SUP] I ovo je svedočanstvo Jovanovo kad poslaše Jevreji iz Jerusalima sveštenike i Levite da ga zapitaju: Ko si ti?[SUP]20[/SUP] I on prizna, i ne zataji, i prizna: Ja nisam Hristos

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
milan m trebada govori jasno. mogućed aje stihovima teo reći da su i oni koji uče lažno navodno od Isusaa poslati a nisu. ali zbrke u postu ne bi bilo da ovori jasno ne stihovima.treba dopista paziti jer ris može to tako videti s punim pravom. i ja sam primetio ali sam išao na razum milana m.

Član
Učlanjen(a)
07.09.2012
Poruka
226
Pozdrav svima od hananskih rima!

Preko vikenda, malo sam odmarao - radi hepienda (da vas ne bih smarao), te izvin'te, sad' zbog Kuntakinte, jer bez kinte, ne šaljem reprinte! :)-))

Ne radim za pare - JA SAM volonter {a DEČJA naiva, jeste perspektiva, ali nije HULA, jer SAM kao Kula, ali ne stražara, jer ta je Lažara (sada bez vređanja, nema Mi bežanja)}. Ja Bejah na krstu, da Istrebim vrstu, koja vredno radi, da Umrem od gladi, i octom Me poji, da Me upokoji. Ali kad' Izdahnuh, životom Zapahnuh, jer Sam Svojom smrću, udario Zloću, da strogoću, a s' njom i finoću, i bez reperkusija, Lišim i diskusija, te zato Diktiram (al' ne Iritiram). A s' ovim Diktatom, Jesam i sa platom, ali ne od zlata, niti, pak, od blata :)}, ali prezviter, nije amater, te voli da živi, i Bogu s divi, al' bez para, čeka ga satara, te ispada (skoro kao klada), da bi on, jer nudi bonton, i jare i pare - da zadrži, jer mu rima drži, dobar takt (al' k'o za inat, te nek' je ćutao - nije zalutao :))

Hvala (al' ne mala, mada bez laskanja, da nema praskanja), Adrianu i Geri - Ticijanu* i Keri, slikaru i neimaru. Ali Kera, nije da se vređa, amatera, bije iz solfeđa! Radi rime, Dadoh mu to ime, jer ko vređa, okreneš mu leđa!

(* Ticijan Večeli, slikar je veseli - duhovnih motiva, al' nije naiva)

Al' bez leđa, nema ni solfeđa, već se đavo, provodi rđavo. Jer mu Moje Lice, Lice je ubice; kad' Odlučim, Ja ga tako Mučim, i to Rekoh jasno, a ne, pak, opasno! Ali, pak, Svedoci, jesu i uskoci, jer bez argumenata, eto elemenata. Al' ti elementi, jesu instrumenti, jerbo konzumenti, loši su momenti! Jerbo bez morala, gde je vertikala; KOME tada služiš (a i šta zaslužiš)!?

Jer tad' si sa Rogom - zbog insinuacije, ali pak sa Bogom, nema i frustracije! Jer kad' si sa NJim, izbegavaš dim, dok kad' živiš greh, ta čeka te meh! Ali meh, nije i uspeh; pod kovačkim mehom, nisi i sa smehom! Jer zakivanje, jeste i snebivanje, jer sa greškom, jesi i sa Smeškom. Ali Smeško, reci: Zbogom greško, da kad' prođe, opet ti ne dođe! Jer kad' grešiš, tada neka rešiš, da pospešiš, i da ne sagrešiš - kad' odlučiš, da nećeš da mučiš, svoga Oca, kao plinska boca! Jer od plina, ta jeste istina, ali kratkog veka, jer mu kratka šteka. Ali šteka, nije od jendeka, jer da jeste, ima i modeste. Al' modesta, nije da Nevesta, bude mrtva, jer Ona je Crkva.

Ali Crkva, ta jeste i mrtva, jer je Žrtva, "njojzi" kao mrkva! Jer kad' Je ne vidi (Žrtvu), ta sliči i gnjidi; kad' joj sliči, nek' se NJOME diči! Jerbo kome služiš, njega i zadužiš, te idi iz Crkve, kad' nisi od Žrtve! Jer to je pošteno, nije i papreno (a papreno, jeste i vatreno, a vatreno, bude i mrtveno...): ko se čime siti, time nek' se kiti! Zato nek' reforma, bude i enorma, a sad' od Citata, svima nek' je plata, jer Identitet, O - Samoga Cara, nije kvantitet iz Kule stražara, jer ta kula, ta jeste i hula, jerbo je Spasitelj, njima Otkupitelj, ali ne od greha, nego od uspeha! Od uspeha spašen, jesi usaglašen, ali tek sa Vragom, te si i sa pragom, ali spoljnim, jer Me činiš, O, tako Zlovoljnim!

Da ne Dužim (te i ban Zaslužim), slede i citati (al' ne i Diktati):

“Ja i Otac Jedno Smo. A Jevreji opet uzeše kamenje da Ga ubiju. Isus im odgovori: Mnoga vam dobra dela javih od Oca Svojega; za koje od onih dela bacate kamenje na Me? Odgovoriše Mu Jevreji govoreći: Za dobro delo ne bacamo kamenje na Te, nego za hulu na Boga, što Ti, Čovek budući, gradiš se Bog.” “...ako Meni i ne verujete, delima Mojim verujte, da poznate i verujete da je Otac u meni I JA U NJEMU.(Jovan 10,30-33.38)

“I zato još više gledahu Jevreji da Ga ubiju što ne samo kvaraše Subotu nego i Ocem Svojim nazivaše Boga i građaše se JEDNAK Bogu.” (Jovan 5,18)

“I kao što je priznato, velika je tajna pobožnosti: Bog Se javi u telu.” (1. Timotiju 3,16)

“Hristos… Koji je nad svima Bog Blagosloven.” (Rimljanima 9,5)

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Pozdrav svima od hananskih rima!

Preko vikenda, malo sam odmarao - radi hepienda (da vas ne bih smarao), te izvin'te, sad' zbog Kuntakinte, jer bez kinte, ne šaljem reprinte! :)-))

Ne radim za pare - JA SAM volonter {a DEČJA naiva, jeste perspektiva, ali nije HULA, jer SAM kao Kula, ali ne stražara, jer ta je Lažara (sada bez vređanja, nema Mi bežanja)}. Ja Bejah na krstu, da Istrebim vrstu, koja vredno radi, da Umrem od gladi, i octom Me poji, da Me upokoji. Ali kad' Izdahnuh, životom Zapahnuh, jer Sam Svojom smrću, udario Zloću, da strogoću, a s' njom i finoću, i bez reperkusija, Lišim i diskusija, te zato Diktiram (al' ne Iritiram). A s' ovim Diktatom, Jesam i sa platom, ali ne od zlata, niti, pak, od blata :)}, ali prezviter, nije amater, te voli da živi, i Bogu s divi, al' bez para, čeka ga satara, te ispada (skoro kao klada), da bi on, jer nudi bonton, i jare i pare - da zadrži, jer mu rima drži, dobar takt (al' k'o za inat, te nek' je ćutao - nije zalutao :))

Hvala (al' ne mala, mada bez laskanja, da nema praskanja), Adrianu i Geri - Ticijanu* i Keri, slikaru i neimaru. Ali Kera, nije da se vređa, amatera, bije iz solfeđa! Radi rime, Dadoh mu to ime, jer ko vređa, okreneš mu leđa!

(* Ticijan Večeli, slikar je veseli - duhovnih motiva, al' nije naiva)

Al' bez leđa, nema ni solfeđa, već se đavo, provodi rđavo. Jer mu Moje Lice, Lice je ubice; kad' Odlučim, Ja ga tako Mučim, i to Rekoh jasno, a ne, pak, opasno! Ali, pak, Svedoci, jesu i uskoci, jer bez argumenata, eto elemenata. Al' ti elementi, jesu instrumenti, jerbo konzumenti, loši su momenti! Jerbo bez morala, gde je vertikala; KOME tada služiš (a i šta zaslužiš)!?

Jer tad' si sa Rogom - zbog insinuacije, ali pak sa Bogom, nema i frustracije! Jer kad' si sa NJim, izbegavaš dim, dok kad' živiš greh, ta čeka te meh! Ali meh, nije i uspeh; pod kovačkim mehom, nisi i sa smehom! Jer zakivanje, jeste i snebivanje, jer sa greškom, jesi i sa Smeškom. Ali Smeško, reci: Zbogom greško, da kad' prođe, opet ti ne dođe! Jer kad' grešiš, tada neka rešiš, da pospešiš, i da ne sagrešiš - kad' odlučiš, da nećeš da mučiš, svoga Oca, kao plinska boca! Jer od plina, ta jeste istina, ali kratkog veka, jer mu kratka šteka. Ali šteka, nije od jendeka, jer da jeste, ima i modeste. Al' modesta, nije da Nevesta, bude mrtva, jer Ona je Crkva.

Ali Crkva, ta jeste i mrtva, jer je Žrtva, "njojzi" kao mrkva! Jer kad' Je ne vidi (Žrtvu), ta sliči i gnjidi; kad' joj sliči, nek' se NJOME diči! Jerbo kome služiš, njega i zadužiš, te idi iz Crkve, kad' nisi od Žrtve! Jer to je pošteno, nije i papreno (a papreno, jeste i vatreno, a vatreno, bude i mrtveno...): ko se čime siti, time nek' se kiti! Zato nek' reforma, bude i enorma, a sad' od Citata, svima nek' je plata, jer Identitet, O - Samoga Cara, nije kvantitet iz Kule stražara, jer ta kula, ta jeste i hula, jerbo je Spasitelj, njima Otkupitelj, ali ne od greha, nego od uspeha! Od uspeha spašen, jesi usaglašen, ali tek sa Vragom, te si i sa pragom, ali spoljnim, jer Me činiš, O, tako Zlovoljnim!

Da ne Dužim (te i ban Zaslužim), slede i citati (al' ne i Diktati):

“Ja i Otac Jedno Smo. A Jevreji opet uzeše kamenje da Ga ubiju. Isus im odgovori: Mnoga vam dobra dela javih od Oca Svojega; za koje od onih dela bacate kamenje na Me? Odgovoriše Mu Jevreji govoreći: Za dobro delo ne bacamo kamenje na Te, nego za hulu na Boga, što Ti, Čovek budući, gradiš se Bog.” “...ako Meni i ne verujete, delima Mojim verujte, da poznate i verujete da je Otac u meni I JA U NJEMU.(Jovan 10,30-33.38)

“I zato još više gledahu Jevreji da Ga ubiju što ne samo kvaraše Subotu nego i Ocem Svojim nazivaše Boga i građaše se JEDNAK Bogu.” (Jovan 5,18)

“I kao što je priznato, velika je tajna pobožnosti: Bog se javi u telu.” (1. Timotiju 3,16)

da,građaše se jednak Bogu i koji je nad svima Bog rimljanima poslanica kako si naveo.

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Postoji samo Jedan EL ŠADAJ, Svemogući, Svedržitelj, Svevladar,
a Njegovo Sveto Ime je - Jahve.
Jahve je Jedini Bog.
Isus je "samo" Božji Sin, ali ne i Bog.

Član
Učlanjen(a)
07.09.2012
Poruka
226
“I kao što je priznato, velika je tajna pobožnosti: Bog Se javi u telu.” (1. Timotiju 3,16)

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805

1. Timoteju 3,16Da, po sveopćem uvjerenju, veliko je Otajstvo pobožnosti: On, očitovan u tijelu, opravdan u Duhu, viđen od anđela, propovijedan među narodima, vjerovan u svijetu, uznesen u slavu.

Čitaj pažljiovo!
JAVI se u TIJELU!

Da li TO znači da je TIJELO = BOG?

Bog je DUH!

Da li se je Bog Jahve javio u Gorućem Grmu?
DA!
Da li je Gorući Grm - zbog TOGA = BOG?

Da li se je Bog Jahve javio u Anđelu?
DA!
Da li je Anđeo - zbog TOGA = BOG?

“Hristos… Koji je nad svima Bog Blagosloven.”
(Rimljanima 9,5)

Rimljanima 9,5njihovi su i oci, od njih je, po tijelu, i Krist, koji je iznad svega, Bog blagoslovljen u vjekove. Amen.

Isus je TIJELO.
Bog je DUH.
Isus nije Bog.
------------------

Bog blagoslovljen u vjekove. Amen.

TO se odnosi na Jedinoga Boga Oca Jahvu - ne na Isusa!
NEMA takova ponavljanja za Isusa.
-----------------------------------------

Nema stiha - Isus je SVEDRŽITELJ!
TO je tema!
TO je Osnova - Isus nije Bog.

Član
Učlanjen(a)
07.09.2012
Poruka
226
“I odgovori Toma i reče Mu: Gospod moj i Bog moj. Isus mu reče: Pošto ME vide verovao si; blago onima koji ne videše a verovaše.” (Jovan 20,28.29) “Reče Mu Filip: Gospode! Pokaži nam Oca, i biće nam dosta. Isus mu Reče: Toliko SAM vreme s vama i nisi ME poznao…” (Jovan 14,8.9)

JER nam Se Rodi Dete, Sin nam se Dade, Kojemu je vlast na ramenu, i Ime će Mu biti: …Bog Silni, Otac Večni…” (Isaija 9,6), JER:

“U početku Beše Reč, i Reč Beše u Boga, i Bog Beše Reč…” "I Reč POSTADE TELO..." (Jovan 1,1.14)

“Pazite dakle na sebe i na sve stado u kome vas Duh Sveti Postavi vladikama da pasete Crkvu Gospoda i Boga koju Steče krvlju SVOJOM.” (Dela 20,28) Budući pak da deca imaju telo i krv, tako i On Uze udeo u tome, da smrću Satre onoga koji ima državu smrti, to jest đavola.” (Jevrejima 2,14)

Natrag