Definitivno su dizne sa takvim simptomima, imao sam slicni tj. gori problem.
Ja verujem da si imao problem sa dizama i da si imao ovakve simptome ali ja se na primer godinama bavim auto diagnostikom i imao sam prilike da vidim ko zna koliko auta sa različitim greskama a simptomi potpuno identični.
Zato i kažem da se dijagnoze kod automobila ne postavljaju tako tipa ja sam imao kod sebe na takvom modelu auta taj problem to je isto i na svakom sledećem koji ima isti problem.
Dokaz tome je da su se u par postova već javila dvojica koji su imali iste simptome ali različite greske, jednom curilo gorivo, drugom nisu bole dobre dizne a svi imaju iste simptome.
Ja sam na primer sa ovim simptomima naj češće imao greške sa aktuatorom variabila turbina ili eger ventila vakum creva itd.
Na primer ostala blokirana variabila turbine zbog nahvatane garaži na maksimum što znači da turbina pumpa konstantan pritisak u usisnu granu ali bez kontole aktuatora maksimalno koliko može na osnovu broja obrtaja. Onda dođemo do toga da pri malom broju obrtaja mi u usisnoj grani već imamo popriličan pritisak. Cim malo dodamo gas na primer 1500-2500 taj pritisak skoči obicno preko 2,5bar što snima senzor pritiska u usisnoj grani i onda ECU motora prijavi gresku prepunjavanje turba i ode u safe mode da nebi nesto uništio.
Ovakvih primera imam koliko hoćeš i zato kažem da nije tako jednostavno postavljati dijagnoze sa sigurnošću na osnovu zaključka ja sam imao to sigurno je to ili moj prijatelj je imao to sigurno je to.
Još jedan taze primer sam imao kod auto mehanicara sa kojim srađujem zbog dijagnostike.
Čovek iskusni mehaničar godinama radi taj posao sa puno iskustva.
Auto ima problem da duva creva, creva tvrda kao kamen stvara pritisak u vodi i diže naglo temperaturu kada se vozi ili kada se turira. Proveden čep na hladnjaku odušak antifriz ok sve kako treba a creva će sa popucaju koliko su tvrda.
Posle konsultacije sa više kolega oni postave diagnozu dihtung glave motora negde probio i gasove iz kompresione komore salje u vodu što je i logično objasnjenje šta bi moglo drugo da bude to će da ti kaže svaki majstor.
Naravno otvore motor poravna se glava zameni dihtung hidro podizaci glumice ventila sve ponovo vrati i gle čuda opet isto opet tvrda creva opet dize temperaturu sve isto.
Kasnije se ispostavi da je u stvari puko inter kuler i da je kroz njega pumpao creva.
Na prvi pogled očigledan problem vrlo jasna situacija sa jasnim simptomima školski primer iz priručnika za auto mehaničare ali ovog puta 1+1 nije bilo 2 bez razloga je otvaran motor.
Zato i kažem lepo i detaljno proveriti pa tek onda rasturanje jer konstataciju sigurno je to sam čuo mnogo puta a na kraju ispadne da ipak nije.