Član
Učlanjen(a)
03.05.2010
Poruka
33
To da stimas grafiku igre sa LOW na HIGH ili obratno, se nalazi u opcijama igre. Imas tamo Graphic options ili video option ili tako nesto.

a to za DX10...DX10 radit ce samo na windows vista ili windows 7, posto XP ne podrzava vise od DX9. A ako imas vistu ili 7 ne brini za to sto pise da instalira DX9, i kod mene to instalira ali igram igre sa DX11, posto windows 7 to podrzava,a takodje i moja graficka.

Član
Učlanjen(a)
19.01.2010
Poruka
859
samo sam pitao kad se uradi reinstalacija sa windows vista a imam windows xp hoce li mi dobro raditi

Član
Učlanjen(a)
19.01.2010
Poruka
859
jesi li siguran da windows xp nepodrzava direxts 10

a mogu li onda da uradim reinstalaciju od diska windows wista i da mi dobro radi

Član
Učlanjen(a)
03.05.2010
Poruka
33
jesam, pogledaj na netu.

Mozes instairat Vistu i Win 7 samo sto ces morati obrisat win xp ili da instaliras na drugu particiju win vistau/7. I koja ti je konfiguracija????

Član
Učlanjen(a)
19.01.2010
Poruka
859
2 ghz , 4 gb of ram graficka asus gt 9500 hoce li mi dobro raditi na windows vistu ako imam windows xp

Član
Učlanjen(a)
19.01.2010
Poruka
859
2 ghz , 4 gb of ram graficka asus gt 9500 hoce li mi dobro raditi na windows vistu ako imam windows xp
mislio sad kada uradim reinstalaciju pa onda moze li

Član
Učlanjen(a)
03.05.2010
Poruka
33
ja bih ti preporucio win 7. Puno je bolji od viste, noviji je, stabilniji, brzi, ljepsi.... vista je spora, nestabilna i jos svasta nesto.

Skini ovaj program i sa njim testiraj komp da li ce moci podnijeti win 7. ja mislim da hoce.
Kod:
[URL="http://www.microsoft.com/windows/windows-7/get/upgrade-advisor.aspx"]Windows 7 Upgrade Advisor[/URL]

Član
Učlanjen(a)
19.01.2010
Poruka
859
a moze li da vidim da li moze vista jer jedan majstor je rekao mom ocu da win 7 nevalja da koci pa sam osudjen na vistu i xp pa dali mogu na win vista

Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
napisao sam ti da prvo skines taj xp ,ako neces dual boot tj. ako neces oba os na dvije particije. i stavi sedmicu sta si se svezo viste ,kad je sedmica vista koja je uradjena kako treba tj. uklonjeni su svi bugovi koji postoje na visti. sedmica je brza ,stabilnija, manje zahtjevna sto se tice memorije i da dalje nenabrajam. a na toj konfiguraciji ce ti raditi i sedmica x64 koja ima bolje performanse neko x86 (32bitna). i znas sta mi jos nije jasno kako ti je uopste radio taj xp na 4gb memorije kad je poznato da nemoze gurati iznad 3,5GB

Natrag