Mire, SAMO SABOR GENERALNE KONFERENCIJE NA KOM SU PRISTUNTI PREDSTAVNICI, DELEGATI SVIH CRKKVA IZ SVIH ZEMALJA, MOZE DONOSITI DOGME I NKO VISE!.
Marko, ja ne znam da li se mi ovde igramo gluvih telefona?
Ja sam rekao, da se na generalnoj konferenciji vase crkve donosi dogma.
A ti si to prvo porekao, pa si sad velikim slovima ipak potvrdio.
Ja jesam mislio na sabor generalne konferencije! Na sta cu drugo misliti???
Uzas!
Marko, molim te nemoj me zafrkavati ovde! Ja znam sve o adventizmu i kako se odluke u vasoj crkvi donose.
Ako si ti neozbiljan, ja nisam!
I jos mi kazes da sam pijan i svasta.
Molim te nemoj to raditi..
Sto se tice pravila - "Pismo tumaci samo sebe", vec sam rekao, da to daje dozvolu i pravo svakom pojedincu da moze na osnovu konteksta i umisljenog "nadahnuca" samostalno donositi "dogme"(ucenja) sebi.
I onda to "ucenje" moze nametati i drugima, i tvrditi kako je on "crkva", kako ga je Bog nadahnuo da razume, a svi drugi su otpadnici jer ga ne slede!
Zato na forumu i imamo npr. Mr. Savkica, koji je crkva samom sebi, ili Taramanu, i zato oni imaju "svoja ucenja"!
Sve je to zato, sto su sledili pravilo da "Pismo tumaci samo sebe" i da je "Pismo samo sebi dovoljno"!!!
Oni nisu slusali crkvu!
Na kraju sam rekao, da bas zato nasa crkva to i ne dozvoljava!
Dakle, ona ne dopusta nijednom pojedincu pravo da "samostalno tumaci" ili da "samostalno donosi dogme" (ucenja)! Jer postoji "telo Hristovo" crkva koja je zaduzena za to, i ona donosi dogme (ucenja) i odluke, i to kada se svi sastanu!
Samo kroz to telo , odnosno kroz crkvu se mogu donositi dogme (ucenja) i nikako drugacije!
A ti si nesvesno to gore i sam potvrdio svojom izjavom, i uhvatio si sebe u zamku! Jer to pobija tvoju nauku da "pojedinac moze sam sebi da tumaci van crkve"!
Takvo nesto je strano Bibliji!
Pojedinac van crkve ne tumaci Pismo!
Jer Bog je ustanovio pravilo da ono sto "crkva sveze na zemlji bice svezano na nebu, i ono sto razresi na zemlji bice razreseno na nebu".
Dakle, samo se u sabornosti donose odluke i dogme (ucenja), a nikako pojedinci sami sebi, kao Miler i Vajtova!
Dakle, nema prava ovde nijedan pojedinac sam sebi da tumaci Pismo i odlucuje u vezi nauke!
On moze samo da se slozi sa ucenjem crkve, ili da se ne slozi! A onda taj vise nije clan crkve, nego deo sveta!
Ti se sad vatas termina koji sam ja upotrebio "dogma" , "generalna konferencija", "sabor"! Da bi izbegao sustinu napisanog i izbegao odgovor, posto ga ni nemas!
Katastrofa!