Postoji mogucnost da se potera hirens boot na njemu, samo mi nije jasno sta ce on da resi tu. Samo ima jedan uslov, odnosno dva uslova, na tom kompu mora da ima vec sada bar jedan sistem instaliran, win ili linux(nebitno koji, moze i mac) i na hardu da se nalazi .ISO od tog Hirensa, cak ne mora ni da bude na hardu, ali u tom slucaju ti treba internet veza.
I sta je sledece, odes na ovaj sajt, skines i instaliras verziju ovog programa za tvoj komp.
Kod:
https://unetbootin.github.io/
Aktiviras program i umesto na USB navedes da se iso instalira na hard, sa desne strane postavis .iso od cega hoces, u ovom slucaju od Hirensa i krece instalacija.
Kad se to zavrsi, restartujes komp i u izlazecem prozoru dobijes dve stavke, taj sistem koji si vec imao i hirens boot, ispod ili iznad- svejedno.
Ja sam malopre testirao ovo sa verzijom za linux i radi, dobro sad ...morao sam neke sitne prepravke da napravim sa grub loaderom, sa kojeg ce harda da krene, ali bi kod wina trebalo da bude na automatik.
Teoretski moze da instaliras neogranicen broj iso fajlova, ali kazem ja sam ovo probao na linuxu i cepa za win ne mogu da garantujem, jer me sad i malo mrzi da restartujem i testiram.
Ti ako se odlucis, radis ovo na sopstvenu odgovornost, mada ja kakav sam odma bih testirao da sam na tvom mestu.
Ako ti se ne svidja program posle uninstaliras iz Win-a. Ako se nesto zezne, izvadis hard pa u drugom lapu instaliras Win i pre restarta(posle gasenja) vratis, da bi se konfigurisao na tvoj racunar.
Ima onde i objasnjenje, mada je pretenzija bacena na usb, ovo sa dizanjem sa harda je itekako zanimljivija varijanta.
Mada i dalje mi nije jasno sta ce ti Hirens, da li misli da na njemu ima neki od alata za otkljucavanje tog passworda ili sta?