Fudbalski transferi: Kombinacije i spekulacije

Član
Učlanjen(a)
20.07.2009
Poruka
1.228
Anhel di Marija u Realu

10359859524be15b1e88b49375416059_extreme.jpg

Beta​
Kako prenose španski i argentinski mediji, zvezda Benfike Anhel di Marija potpisao je ugovor sa Realom.

Za dvadesetdvogodišnji krilnog igrača bili su zainteresovani mnogi veliki klubovi posle impresivne sezone koju je imao na stadionu Da Luž. Iako su i Mančester Siti i Čelsi navodno poslali ponude za najboljeg asistenta portugalske lige, Real je uspeo da ga prvi angažuje za sumu od 34,5 miliona evra, što je rekordni transfer u Portugalu.
Navodi o Di Marijinom odlasku postali su učestali pošto je Benfika u ponedeljak angažovala Nikolasa Gaitana iz Boka Juniorsa .

Di Marija, koji će ove godine igrati za Argentinu na Svetskom prvenstvu, pridružio se ekipi Benfike iz Rosario Centrala 2007. godine, za sumu od osam miliona evra.
ON je sjajan fudbaler!

Dodato posle 6 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Kome se nudi Murinjo?

00027318.jpg

Žoze Murinjo sledeće sedmice imaće priliku da osvoji titulu evropskog prvaka, a poslednja prepreka na tom putu će mu biti minhenski Bajern. Iako se rad u milanskom Interu može oceniti kao više nego dobar, Portugalac već razmišlja o novom poslu. I to ni manje ni više, nego u madridskom Realu, kojem se na svoj način ponudio.

- Vodiću Real, kad tad. Ono što se sada priča da sam već jednom nogom u Madridu, nije tačno, ali će se jednog dana to desiti. Vodio sam veliki tim u Engleskoj, sada u Italiji, a jednom ću voditi i veliki tim u Španiji. U tri države osvojio sam sve i ništa mi nije potrebno. Ali ono što me zasmejava je kada me neki predsednici upoređuju sa svojim trenerima koji nikada ništa nisu osvojili - rekao je Portugalac za magazin Panorama.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
26.10.2009
Poruka
646
Anri u Njujorku od sledeće sezone

9743383004be18d8d92003205305500_big.jpg
Tijeri Anri napustiće redove Barselone na kraju ove sezone, a pretpostavlja se da će se pridružiti ekipi Njujorških Red Bulsa, prenosi britanski San.

Bivši heroj Arsenala je, kako navodi list, već potpisao preliminarni ugovor sa njujorškim timom, kome bi trebalo da se pridruži već na leto u pripremama za novu MLS sezonu. Otkako je prešao u katalonski klub pre tri sezone, nije bio u startnoj postavi tima, u kojoj se prednost daje Leonelu Mesiju i Zlatanu Ibrahimoviću.
Anri je prethodno proveo osam godina u Arsenalu, u kojem je na 254 meča postigao 174 gola. U Barseloni je za tri sezone odigrao svega 78 mečeva i postigao je 35 pogodaka.

Član
Učlanjen(a)
20.07.2009
Poruka
1.228
Ponosni Vilja stigao u Barsu

00027818.jpg

David Vilja u četvrtak je "sleteo" na "Nou Kamp" po prvi put otkad je saopšteno da će postati igrač Barselone. Sada već bivši golgeter Valensije biće u petak zvanično predstavljen medijima kao prvo pojačanje španskog šampiona, a danas je, pričajući za zvanični sajt Barse izneo prve impresije po dolasku u Kataloniju. Popularni El Guaje (klinac) je, između ostalog, istakao "kako je ponosan" što je potpisao ugovor sa "najboljim klubom na svetu".

- Jako sam srećan i ponosan što sam ovde, svako bi to bio da dođe u klub kakav je Barselona. I, kao što svi to znaju i misle, Barsa je najbolji tim na svetu.

Jedan od osmorice španskih reprezentativaca iz redova Barse na konačnom spisku selektora Visentea Del Boskea za Mondijal, zna šta ga čeka kad krene sezone.

- Naporan rad i velika želja da pokušam i pomognem da tim bude još malo bolji. Jedva čekam da počnem da igram.

Konačno, Vilja je kazao kako očekuje da će mu posao koji najbolje radi - postizanje golova, sada biti olakašan, jer zna da će uz sebe imati plejadu vrhunskih tehničara.

- Postizanje golova nije uvek lako, ali kada u timu imate igrače poput Mesija, Ćavija, Inijeste, Busketsa, Keite ili Pedra, onda to mnogo olakšava posao nama napadačima - rekao je Vilja, koji nikada sezonu u Primeri nije završio sa manje od 15 postignutih golova.

On će, kao što je najavljeno već, u petak, posle medicinskih pregleda, potpisati četvorogodišnji ugovor sa novim klubom, koji je izdvojio 40 miliona evra za njegovo obeštećenje.

Vilja je u prethodnih pet sezona u Valensiji postigao 107 golova.

Učlanjen(a)
26.10.2009
Poruka
646
Arsenal dobio prvo pojačanje

00027889.jpg
Engleski fudbalski klub Arsenal saopštio je da je potpisao višegodišnji ugovor sa marokanskim napadačem Maruanom Šamakom. Finansijski detalji nisu saopšteni, a Šamak je u Arsenal došao kao slobodan igrač, pošto mu je istekao ugovor sa francuskim Bordoom.

Šamak ima 26 godina, a prošle godine je za Bordo postigao 16 golova u 46 utakmica.

- Pratio sam njegove igre neko vreme i znam da će biti veliko pojačanje za našu ekipu - rekao je trener Arsenala Arsen Venger, prenosi Beta.

Šamak je za reprezentaciju Maroka debitovao 2003. godine, a do sada je odigrao 53 utakmice i postigao 27 golova.

__John__Wayne__
LEGEND
Učlanjen(a)
26.09.2009
Poruka
7.354
Ovo se znalo odavno a sad je zvanicno.....Sjajan momak i veliko pojacanje za Arsenal

Član
Učlanjen(a)
24.04.2010
Poruka
8
Bugarski igrac mancester junajteda DMITRI BERBATOV pre 2 dana je konacno odlucio da napusti mancester junajted.kako saznajemo od visih medija Berbatov napusta klub zato sto nemoze da se posveti svom internacionalnom klubu i svojoj porodici pa ga vise necemo vidjati ni u jednom klubu...
photo_verybig_109731.jpg
:)

Član
Učlanjen(a)
24.04.2010
Poruka
8
ma dobro je.samo krvari klub,kupice ferguson Benzemu

Dodato posle 7 minuta:

Robi Kin,igrac Tottenham Hotspur Kupljen je od strane Jose Murinha i sledece sezone ce igrati u Interu
ROBI-KIN.jpg

Dodato posle 2 minuta:

Murinjo:konacan odgovor posle jucerasnjeg derbija Lige Sampiona:

Trener Intera Žoze Murinjo obelodanio je nakon utakmice finala Lige šampiona, koju je njegov klub rešio u svoju korist pobedom nad Bajernom, da će napustiti klupu "neroazura".
murinjo_577226988.jpg

"Moj posao je ovde završen. Ušao sam u istoriju sa ovim klubom, a sada mi preostaje da pronađem motivaciju u nekom drugom velikom timu. Mislim da bi utakmice protiv Barselone u Španiji bile veliki izazaov za mene".

"Bio sam srećan u Interu, ali ne i u svetu italijanskog fudbala, zbog toga što mi se nisu dopadali komentari predsednika, trenera i novinara. Ali, uvek ću voleti Inter", rekao je Murinjo nakon utakmice u izjavi za televiziju "Rai Sport".

Portugalskom treneru ovo je bila druga titula prvaka starog kontinenta u karijeri, što je dovelo do toga da postane tek treći strateg u istoriji koji je se sa dva različita tima popeo na krov Evrope. Ipak, "Specijalni" sada želi da postavlja nove rekorde.

Hteo bih da se zahvalim italijanskom fudbalu jer sam postao bolji trener. Dao sam sve ovom timu i osećam se slobodnim da donesem odluku o svojoj budućnosti. Želim da postanem prvi trener koji je osvojio Ligu šampiona sa tri različita kluba. Samo je Real Madrid pokazao interesovanje za mene, ali ja još uvek nisam potpisao nikakav ugovor", završio je Murinjo

Dodato posle 4 minuta:

Potresna vest!!!

Zoran Tosic igrac Man Utd koji je bio u pozajmici nemackom klubu kelnu sada je prodat za sledecu sezonu.suma je nepoznata
images

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
22.12.2009
Poruka
448
a je li,da te pitam,ovo predvidja baba Vanga ili?!

odakle tebi info. da ce Robi Kin u Inter ili da Berbatov napusta fudbal...?!

Natrag