Fudbalski transferi: Kombinacije i spekulacije

Član
Učlanjen(a)
26.11.2009
Poruka
1.561
Rekao sam za Pantelica i Milijasa..samo sam zaboravio Vidica....

Član
Učlanjen(a)
22.12.2009
Poruka
448
"Vukovi" hoće Barsinog Argentinca

00018654.jpg

Aktuelni šampion Nemačke, Volfsburg počeo je pregovore sa Barselonom oko dovođenja Gabriela Milita.

"Wolfsburger Allgemeine Zeitung" piše da je delegacija "vukova" boravila ove nedelje u Barseloni kako bi sa čelnicima katalonskog kluba razgovarala o mogućnosti dovođenja Argentinca.

Direktor Volfsburga, Diter Henes vidi Milita kao zamenu za Rikarda Kostu, kome ugovor ističe na leto i koji se nalazi na meti Valensije.

Član
Učlanjen(a)
26.11.2009
Poruka
1.561
Da..Gabrijel je imao tesku povredu i zbog toga je dosta pao..ali ja se nadam boljoj formi, od kad se povredio u odbrani Pujolu drustvo pravi Pike takodje jedan dobar stoper..Ali ja mu zelim srecu u Wolfsburgu...

Član
Učlanjen(a)
20.07.2009
Poruka
1.228
Jovanović pred odlukom, Enfild ili San Siro

Pritisnut jezivo lošim rezultatima, Rafa Benitez se uključio u trku za srpskim reprezentativcem Milanom Jovanovićem. Ukoliko ode na Enfild, Lane će dobiti oko 2,5 miliona evra bonusa, U trci još samo Milan.
Liverpul i Milan su jedina dva kluba koja su ostala u trci za novim ugovorom srpskog reprezentativca Milana Jovanovića, piše britanski "San", pozivajući se na izvore u Standardu iz Liježa.
Engleski ili italijanski
lane.jpg

"Čini se da su šanse ova dva kluba jednake. Postoji još mnogo interesenata, ali su ova dva kluba ispred svih. Čini se da ćemo odluku doneti jako brzo", rekao je neimenovani izvor britanskog tabloida, što, suštinski, znaači da je Inter odustao od dovođenja Jovanovića.
Jovanoviću, koji je od početka sezone prosto eksplodirao u Standardu ali i srpskoj reprezentaciji od kako njime šefuje Radomir Antić, na leto ističe ugovor, što je čelnike kluba sa Enfilda dodatno motivisalo da se uključe u trku i ponude mu oko 2,5 miliona evra bonusa.
Najava žestoke bitke za Jovanovića usledila je svega nekoliko dana pošto je srpsski reprezentativac proglašen za igrača godine u Belgiji, ali i informacija da je kapiten Liverpula Stiven Džerard počeo pregovore sa Interom.
Liverpul posle nekoliko faantastičnih godina nalazi se u ozbiljnoj krizi, koja je usledila pošto su vlasnici kluba odlučili da prodaju ključnog igraača prethodnih uspeda Ćavija Alonsa madridskom Realu, posle čega su usledile povrede Stiva Džija i Fernanda Toresa.
Ukoliko ne uspe da se plasira u Ligu šampiona, odnosno ne domogne se četvrtog mesta u Premijer ligi, Rafaelu Benitezu preti otkaz, a čekaonicu Enfilda već nedeljama pohode aagenti čitavog niza poznatih evropskih trenera, poput, recimo, Gusa Hidika.

Izvor: Radio Televizija Srbije - www.rts.rs
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Ljubav", Rambo i Adrijano

00018712.jpg

Brazilski napadač Vagner Lav (25) potpisao je za Flamengo, te se u napadu pridružio slavnom zemljaku Adrijanu, tako da će srpski internacionalac Dejan Rambo Petković dobiti još jednog igrača koga će snabdevati sa loptama. Dolaskom u klub iz Rija Lavu se, kako je istakao, ispunio dečački san. Prilikom zvaničnog predstavljanja bio je prilično uzbuđen, a u jednom trenutku je čak i zaplakao.

- Teško mi je da bilo šta kažem u ovom trenutku. Ovo sam čekao čitavog života, ispunio mi se dečački san. Učiniću sve, zaista sve, da opravdam poverenje koje mi je ukazano - rekao je vidno uzbuđeni Lav.

On je u redove brazilskog šampiona stigao na pozajmicu iz CSKA, a ostaće do kraja ove sezone. Moskovski klub objavio je da je Lav otišao "zbog porodične situacije koja iziskuje njegov boravak u Brazilu". Iako ga za klub još veže ugovor, CSKA je napustio još prošlog leta. Vratio se u domovinu gde je prvo potpisao jednogodišnji ugovor o pozajmici sa Palmeirasom, svojim prvim klubom. Prošli četvrtak ugovor je raskinut, a dan kasnije već je potpisao s Flamengom.

Izvor: sportal.rs

Poslednja izmena:
__John__Wayne__
LEGEND
Učlanjen(a)
26.09.2009
Poruka
7.354
Bogdanović prelazi u Saturn

9969374664b534e709ae24908502590_big.jpg

zvanični sajt​
Fudbaler Crvene zvezde Vladimir Bogdanović napušta gotovo izvesno ’crveno-bele’ ove zime, a njegov sledeći klub trebalo bi da bude ruski Saturn.

Crvena zvezda je postigla načelan dogovor sa klubom iz Rusije koji je spreman da ’crveno-belima’ plati oko milion evra. Transfer bi trebalo da se realizuje naredne sedmice čim u Ljutice Bogdana stigne i zvanična ponuda.
Ruski klub nalazi se na pripremama u Turskoj, pa će se Bogdanović po završetku formalnosti novom klubu pridružiti u utorak ili sredu.

Sa druge strane, crveno-beli su doveli sedmoricu novih igrača na koje su potrošili samo 100.000 evra. Međutim, sa klubovima od kojih su kupovali, dogovorili su se da im daju procenat od sledeće prodaje tih igrača.

Aleksić potpisao za Đenou

2690723404b52db02d1bc0919471083_big.jpg
Doskorašnji fudbaler Vojvodine i mladi reprezentativac Srbije potpisao je u subotu ugovor sa italijanskom Đenoom na 4,5 godine.

„Presrećan sam. Ugovor sam potpisao u noći između petka i subote, a trenutno nisam svestan šta mi se dešava i da ću da živim ovde. Sve je super i klub i grad, u ekipi su mi dva zemljaka. Ostajem još dan-dva u Đenovi, da obavim lekarske preglede i da se upoznam sa čelnicima kluba, a od nedelje se vraćam u Novi Sad da se pozdravim sa bivšim saigračima“, rekao je Aleksić za „Sport“.
Predsednik kluba Ratko Butorović nije želeo da otkriva visinu transfera, ali je pomenuo da je u pitanju suma veća od 2.2 miliona evra, koliko je nudio moskovski CSKA.

Uslovi njegovog prelaska u Đenou se znaju, ali ne mogu da govorim o sumi koju je on zaradio. Takođe, visina obeštećenja koje pripada Vojvodini ostaje u domenu poslovne tajne. Mogu da kažem da je postignuta mnogo viša cifra. Žao mi je što CSKA nije ozbiljno shvatio našu priču , jer Vojvodina nije bežala od saradnje sa velikim klubom iz Moskve. S druge strane, drago mi je što je u Đenovi, jer je reč o klubu koji forsira mlade igrače pa će, izvesno je, imati dosta prilika da pokaže umeće“, rekao je Butorović.

Potpredsednik Vojvodine, Dušan Pajović, izjavio je da je najveći „krivac“ za Aleksićev prelazak u Đenou, Vladimir Jugović.

Završili smo posao na zadovoljstvo sve tri strane, najpre Danijelove, zatim i dva kluba“, dodao je Pajović.

Istovremeno, interesovanje za kapitena Vojvodine, Dragana Mrđu, pokazao je još jedan klub iz Serije A – Udineze. Pored ’zebri’, Mrđu bi u svojim redovima želeli da vide i Kjevo, ali i klubovi iz Turske i Rusije.

Istina je da postoje neke dileme, ali to ćemo da razrešimo za koji dan. Vojvodina je ozbiljan klub i ne želimo da pričamo o transferima dok se ne ostvare“, rekao je Butorović.

Vojvodina bi mogla da proda još jednog mladog igrača, pošto je za 19-godišnjeg Slobodana Medojevića zainteresovan Volfsburg.

Natrag