Teroristi: Drogba, ti si sledeći!
Situacija u Angoli iz dana u dan je sve gora. Bosanski stručnjak na klupi Obale Slonovače, Vahid Halilhodžić, izjavio je da su teroristi poručili najvećoj zvezdi afričkog fudbala Didijeru Drogbi da je on sledeća meta terorističkih napada.
- Drogbu su zvali iz Čelsija i rekli mu da je i on na listi onih koji će biti na udaru terorista. U subotu je zbog te opasne pretnje bio vrlo nespokojan, satima sam ga uveravao da ostane i pokušao da ga ohrabrim. Rekao sam mu da sam prošao gori pakao, da će bezbednost na utakmici u Kabindi biti na nivou, i danas je već bolje. Ali bio je vrlo potresen kada smo posetili fudbalere Toga u njihovom paviljonu, oni stanuju do nas - rekao je Halilhodžić za hrvatski "Jutarnji list" i dodao:
- Svi učesnici naše grupe u Kabindi su u šoku, vlada nervoza i panika. U subotu su u ovaj grad došla čak šestorica ministara angolske vlade, ne bi li nas uverili da ne odustanemo od turnira. Uveravali su igrače kako neće biti problema, da nema ni najmanje opasnosti te kako će sve biti u redu, međutim, igrači im ne veruju.