Fudbalske vesti

Član
Učlanjen(a)
20.07.2009
Poruka
1.228
Šok za Bajern

00032786.jpg
F
udbaleri Bajerna moraće da započnu narednu sezonu bez jednog od svojih najboljih igrača.

Holanđaninu Arijanu Robenu je pukao butni mišić, zbog čega će morati da pauzira najmanje dva meseca. Tako će vezista propustiti start Bundeslige, ali i prve utakmice Lige šampiona koja počinje 14. septembra.

Holandski reprezentativac već je imao problema sa istom povredom pred Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi, ali je posle "ubrzanog tretmana" uspeo da se oporavi na vreme i zaigra i u finalu Mondijala.
 
Član
Učlanjen(a)
08.07.2009
Poruka
152
Skandal - Huligani AEK-a tukli Bajevića!


Legendarni Dušan Bajević bio je žrtva nezapamćenog skandala nakon što su navijači AEK-a utrčali na teren da iskažu svoje nezadovoljstvo porazom u prijateljskom meču od drugoligaške Kalitee.


Grupa besnih navijača upala je na igralište i odmah se ustremila ka treneru voljenog tima želeći da isteraju pravdu zbog lošeg rezultata.

Bajević je pokušavao da se skloni od huligana, ali su oni ubrzo sa vređanja prešli na fizički napad, iako je imao pomoć nekolicine navijača. Ipak, na putu ka tunelu nije uspeo da izbegne nekoliko udaraca, a od jednog je "Princ sa Neretve" i pao, ali se nakon pomoći saradnika ubrzo pridigao i konačno pobegao na sigurno.

Huligani su svoje nezadovoljstvo nakon njegovog odlaska odlučili da iskale na policiji, pa su stolicama i šipkama pokušavali da se obračunaju sa čuvarima javnog reda i mira.



 
Poslednja izmena od urednika:
Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
U deset godina Real utukao milijardu eura na pojačanja




U konkurenciji svih europskih nogometnih klubova rastrošnošću se u posljednjoj dekadi najviše istaknuo madridski Real čiji su čelnici na pojačanja potrošili više od milijarde eura...



Niti jedan drugi klub nije se niti približio toj brojci, premda se ne može reći da se vlasnik Chelseaja Roman Abramovič svojski nije "trudio", a i da se na jednako rastrošan način ponašaju u Manchester Cityju.

Sami Khedira, Sergio Canales, Pedro Leon i Angel Di Maria ovosezonska su pojačanja kluba koja su koštala tek nešto više od 50 milijuna eura, ali i kojima je probijena granica o kojoj velika većina nogometnih klubova ne može niti sanjati.

U posljednjih deset godina klub se osnaživao trošeći silne milijune, pa je tako Cristiano Ronaldo plaćen 96 milijuna eura, Zinedine Zidane 72, a Kaka 64. Ovaj je trojac najskuplji među ukupno 48 nogometaša koji su u posljednjih deset godina stigli na Santiago Bernabeu. Samo u prošloj sezoni pojačanja predvođena Ronaldom i Kakom plaćena su 253 milijuna eura.

Usporedbe radi Barcelona je potrošila u istom razdoblju 713 milijuna eura, a Chelsea 650. U posljednje tri godine City je na pojačanja dao 400 milijuna eura nagovjestivši da će krenuti stopama Reala.
 
Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Договорен трансфер Озила

Фудбалски клуб Барселона постигао је договор са Вердером из Бремена о куповини играча средине терена Месута Озила, наводи шпански дневник Ел Паис.

Озил ће, како наводи лист, са Барселоном потписати четворогодишњи уговор вредан десет милиона евра.
mesut1.jpg



Поред Барселоне, за 21-годишњег Озила у летњем прелазном року интересовали су се Реал Мадрид, Арсенал и Манчестер јунајтед.
Репрезентативац Немачке требало би да буде друго велико појачање Барселоне у овом прелазном року, у којем је шампион Шпаније већ довео нападача Давида Виљу.
Озил је у Вердер дошао у јануару 2008. године, а за тај клуб до сада је одиграо 107 утакмица и постигао 17 голова. Он је играо одлично на Светском првенству у Јужној Африци, на којем је Немачка освојила треће место.
 
Član
Učlanjen(a)
08.08.2010
Poruka
159
Trapattoni mora na operaciju

73595663.jpg



Selektor nogometne reprezentacije Republike Irske Giovanni Trapattoni (71) u sljedećim će satima biti podvrgnut operaciji koja bi ga trebala osloboditi boli u trbušnoj šupljini...
Italijanski je stručnjak večeras u Dublinu trebao voditi Irsku u prijateljskoj utakmici protiv Argentine, ali je u utorak završio u bolnici. Sumnjalo se da se otrovao školjkama koje je u nedjelju jeo u Italiji, ali detaljni su testovi pokazali drugi razlog boli.
“Nakon rezultata više pretraga, kao i konzultacija s Trapattonijevim kirurgom, ustanovljeno je da je bol u trbušnoj šupljini posljedica nedovoljnog zacjeljivanja tkiva nakon prijašnje operacije. Da bi bol bila uklonjena, Trapattoni će u poslijepodnevnim satima srijede biti podvrgnut manjoj operaciji”, objavio je Irski nogometni savez.
Irske će nogometaše, uslijed Trapattonijeva izostanka, voditi njegov pomoćnik Marco Tardelli.

Dodato posle 2 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Villa: Argentinci žale što Maradona nije selektor

61746004.jpg



Ricky Villa, član argentinske reprezentacije koja je 1978. godine osvojila Svjetsko nogometno prvenstvo, smatra da je Diegu Maradoni učinjena nepravda neproduljivanjem selektorskog ugovora na klupi "gauča"...
- Vjerujem da je jedini Maradonin problem bio taj što prije Svjetskoga prvenstva nije imao iskustva. U Južnoafričkoj Republici ga je sakupio vodeći reprezentaciju kroz teške utakmice i to ga, smatram, čini boljim trenerom.
- Očekivao sam da će ostati na klupi. Sada je nesretan. Nesretna je i većina Argentinaca jer Maradona više nije selektor. Ponekad razmišljamo srcem, a ne glavom. Svi suosjećamo s njim - kazao je stanovnik Tottenhamove kuće slavnih.

Dodato posle 2 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Bellamy: Kriv sam za nedolazak Džeke u City

97575732.jpg



Velški napadač Craig Bellamy priznao je da snosi dio krivice za neuspjeh Manchester Cityja da u svoje redove dovede našeg nogometaša Edina Džeku...
“Građani” su veliki dio ljeta potrošili na pokušaj kupovine prvog strijelca Bundeslige u prošloj sezoni, ali sva su njihova nastojanja bila neuspješna. Bellamy je u razgovoru za Daily Express otkrio kako je u jednom trenutku i on postao dio ponude budući da ga je klub uz određeni novčani iznos želio poslati u Wolfsburg u zamjenu za Džeku. No, 31-godišnji Velšanin je to odbio.
- Odbio sam Wolfsburg. To je jedini klub u koji me je menadžer Roberto Mancini želio poslati. Čelnici kluba su željeli Džeku i nastojali su mene gurnuti u Wolfsburg. Ali, to nije ekipaza mene - priznao je Bellamy.
- Imao sam još dosta ponuda, ali me City nije htio pustiti. Želio me Tottenham, kao i još dva kluba iz najboljih sedam na ljestvici Premiershipa, ali City me ne želi prodati svojim rivalima - dodao je napadač, istaknuvši i kako bi mogao zaključiti karijeru ukoliko ne bude u krugu 25 igrača na koje Mancini računa za novu sezonu.

Dodato posle 2 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Wenger: Mnogi su me molili da zadržim Fabregasa

28460832.jpg



S velikim olakšanjem menadžer Arsenalovih nogometaša Arsene Wenger dočekuje start Premiershipa. Saznanje da kapiten ekipe Cesc Fabregas ostaje u klubu daje mu za pravo nadati se dobroj sezoni...
Podsjetimo da su u Londonu odbili dvije Barcelonine službene ponude za Fabregasa koji je i sam želio otići iz kluba da bi sada pomiren sa sudbinom obećao Wengeru i navijačima potpunu koncentraciju na ispite koji mu slijede u dresu "topnika".
- On je naš kapiten, naš vođa. Dok sam bio u Južnoafričkoj Republici na Svjetskome prvenstvu obratilo mi se mnogo ljudi, a svi su mi govorili samo jednu stvar - nemojte ga prodati. Njegov ostanak mnogo znači svima onima koji vole ovaj klub - kaže Wenger.
- Neću vam reći o čemu smo pričali na sastancima, to je stvar između nas i smatram dijelom svojega posla sačuvati to za sebe. Ali, Cesc mi je otvoreno sve rekao. To je dobro, na tome se može graditi i nastaviti odnos.
- Sada kada je sve sređeno u potpunosti se možemo koncentrisati na početak sezone - zaključio je francuski strateg.
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
Sun: City čini Ibrahimovića najskupljim igračem današnjice?!



Ako je za vjerovati londonskom tabloidu The Sunu, Manchester City je švedskom nogometašu Barcelone Zlatanu Ibrahimoviću spreman ponuditi nevjerojatan četverogodišnji ugovor vrijedan 96 milijuna funti...



Ukoliko kojim slučajem zaista dođe do realizacije takvog transfera, Ibrahimović bi postao uvjerljivo najplaćeniji nogometaš današnjice sa zaradom od 24 milijuna funti godišnje, odnosno oko 500.000 funti tjedno.

Time bi uvelike u primanjima nadmašio najskuplje igrače današnjice poput Lionela Messija, Cristiana Ronalda i Kake.

Prošlog je ljeta Ibrahimović stigao u Barcelonu iz Intera u transferu vrijednom oko 40 milijuna funti uz Samuela Eto'oa kao nadoplatu, a prema važećem trogodišnjem ugovoru po sezoni u katalonskom klubu zarađuje oko devet milijuna funti.

Navodno su predstavnici Cityja već kontaktirali Ibrahimovićevog agenta Mina Raiolu oko transfera, te se sada čeka odluka španjolskog kluba i samog igrača.

Dolaskom Ibrahimovića u Cityju bi se povećala već ionako velika gužva u vrhu napada u kojem menadžer Roberto Mancini ima na raspolaganju Carlosa Teveza, Emmanuela Adebayora, Roquea Santa Cruza, Craiga Bellamyja, kao i Robinha.
 
Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Murinjo zove Drogbu, Đukić preuzima Zvezdu?

Uprava Mančester sitija spremna je da pošalje Vladimira Vajsa na pozajmicu u Seltik. Slovak se nije našao na spisku igrača za Premijer ligu, pa mu preti pauza ukoliko ne pronađe novi klub do kraja prelaznog roka. Za usluge mladog fudbalera zainteresovana je i Sampdorija.
Legenda Mančester junajteda Rajan Gigs otkrio je da bi po završetku karijere najviše voleo da zameni Aleksa Fergusona na klupi Mančester junajteda. Sjajni Velšanin ne bi imao ništa protiv ni da trenira nacionalni tim Velsa, a iako je svestan stresa koji nosi posao, spreman je da postane menadžer.

Upražnjeno mesto trenera Aston Vile želi Dijego Maradona. Ipak, iako se legendarni Argentinac sam nameće za tu poziciju, uprava tima iz Birmingema pokušaće da se okrene treneru Ajaksa Martinu Jolu.

Napadač Evertona Viktor Aničebe mogao bi da pojača redove Njukasla. Nigerijac nije u prvom planu trenera Dejvida Mojesa, pa je pitanje samo za koliko novca je Everton spreman da se odrekne usluga 22-godišnjeg fudbalera.

Nestašni napadač Sampdorije Antonio Kasano rekao je da ne postoji ni jedan odsto šanse za njegov prelazak u Inter. Bivši fudbaler Reala spominjao se kao potencijalna zamena za Marija Balotelija. "Želim da završim karijeru u Sampdoriji, ovde se osećam kao kralj. Najvažnija stvar u životu je sreća, a ovde sam je našao", rekao je Kasano.


Još malo vesti sa Enfilda. Kako javljaju britanski mediji, Roj Hodžson, koga smo spominjali da vapi za napadačem, izgleda ima jednog u planu i to je reprezentativac Engleske Bobi Zamora. Hodžson planira da kupi Zamoru od novca koji bi dobio od transfera Havijera Maskerana.

- Menadžer Totenhema Hari Rednap, koji očito u svakom trenutku zna šta se dešava i u taborima drugih klubova, ubeđen je da će Kreg Belami narednih dana potpisati za Fulam. Svoje verovanje u sledeći potez Velšanina Rednap potkrepljuje tvrdnjom da se Belami odlično slagao sa novim menadžerom Fulama Markom Hjuzom, dok su sarađivali u Sitiju.Kolumbijski internacionalac Edikson Perea na putu je za Englesku i u narednih dva, tri dana najverovatnije će preći u Blekburn. Perea je do sada igrao za Bordo.

Menadžer Liverpula Roj Hodžson priznao je da ga brine nedostatak kvalitetnih napadača. Liverpul za sada može da se osloni samo na Davida N'Goga i Fernanda Toresa, koji još nije ušao u prepoznatljivu formu. Hodžson je probao da dovede Krega Belamija, Pitera Krauča a zatim i Francuza Loika Remija, ali se na kraju ništa nije realizovalo. "Treba nam još koji napadač. Ako primetimo nekog ko je slobodan i uklapa se u naš sistem igre, odmah ćemo ga uzeti", rekao je Hodžson.

- Britanski tabloid News of the world objavio je danas vest da je golman Stouka Asmir Begović na meti Čelsija i Mančester sitija. "Plavci" navodno žele da se osiguraju na poziciji čuvara mreže za još nekoliko sezona, dok su "građani" već prežalili Šeja Givena, koji će vetovatno u Seltik na pozajmicu, pa žele Begovića kao rezervu Džou Hartu.
Malo poznati fudbalski stručnjak Samson Siasia u narednih nekoliko dana potpisaće četvorogodišnji ugovor sa Fudbalskim savezom Nigerije. Siasia će tako naslediti Šveđanina Larsa Lagerbeka, a za vođenje "super-orlova" dobijaće mesečno 20.000 dolara, što je daleko manje od 100.000 dolara, koliko je na početku pregovora tražio.
- Golmana Fulama Marka Švarcera tražili su mnogi ali će on, po svojoj prilici, karijeru ipak nastaviti u Arsenalu. Švarcer će sledeće nedelje za tri miliona funti doći na Emirate i tako uzeti dres sa brojem 1 od Manuela Almunije u čije sposobnosti navijači Arsenala više nemaju toliko poverenja. Naslednik Takešija Okade na klupi reprezentacije Japana još nije pronađen. Ipak, fudbalski savez te zemlje poručio je danas da će ime novog selektora biti objavljeno 22. avgusta. Kao najverovatniji naslednik Okade, spominje se Viktor Fernandez.
Golman Čelsija Petr Čeh "ohladio" je navijače kluba sa Stamford Bridža porukom da ne namerava da pređe u Real. Kao što smo već pisali, trener Madriđana Žoze Murinjo voleo bi da maltene pola Čelsija preseli na Bernabeu, a jedan od onih koji bi plavi zamenili belim dresom, bio bi Čeh. Ipak, golman "plavaca" za sada ostaje veran Karlu Anćelotiju.
Uprava Njukasla ubeđena je da će u narednih nekoliko dana uspeti da dovede igrača Olimpika iz Marseja Hatema Ben Arfu. Dvadesettrogodišnji fudbaler će "svrake" u slučaju dolaska na jednogodišnju pozajmicu koštati oko dva miliona funti, a ako se saradnja realizuje, pa još po zasvršetku sezone i produži, Njukasl bi morao da Francuzima uplati još tri miliona funti.

Barselona ne odustaje od Havijera Maskerana. Najnovije informacije koje imaju španski listovi Marka i AS su da će čelnici katalonskog kluba početkom sledeće nedelje ponuditi Liverpulu 15 miliona funti za Maska, uz Aleksandra Hleba naravno, koji u svim pregovorima služi za potkusurivanje.
Hleba bi inače voleli da angažuju Milan i Aston vila, međutim, u Barsi ga za sada doživljavaju samo kao "igrača u paketu".

Trener Reala Žoze Murinjo nikako ne može da prežali što ne može da radi sa nekim od omiljenih fudbalera Čelsija, tako da će sledeće nedelje pokušati da jednog od njih ipak dovede na Bernabeu.
Prema tvrdnjama lista Sandej pipl, Murinjo će tokom sutrašnjeg dana pozvati Didijea Drogbu da mu se pridruži u Realu, znajući da ga reprezentativac Obale Slonovače izuzetno ceni. Murinjo će Drogbi ponuditi 10 miliona funti, plus bonuse, međutim, teško je verovati da će ga Roman Abramovič i Karlo Anćeloti pustiti sada, kada je sezona već počela.



Na utakmici između Smedereva i Crvene zvezde primećen je nekadašnji trener Partizana, mlade i A reprezentacije Srbije Miroslav Đukić. Njegovo prisustvo raspalilo je maštu gledalaca, koji su se pitali šta je to nateralo popularnog Đuku da dođe na ovaj meč, ako ne jedna od dve trenerske klupe. Stoga su odmah krenule priče o njegovom navodnom započinjanju pregovora sa Zvezdom. Iako bi čelnici kluba iz Ljutice Bogdana teško mogli da zamisle da na njihovoj klupi sedi bivši trener Partizana, upravo crno-beli su svojevremeno zamerali Đukiću što navija za Zvezdu, a i nije tajna da je iz Humske otišao u ne tako lepoj atmosferi.

Ponovo o Aston vili. Predsednik kluba Rendi Lerner pobesneo je kada su ga kontaktirali iz Mančester sitija zbog Džejmsa Milnera, iako je pre samo tri dana rekao da on nije na prodaju.
"Veliki ali i bezobrazni Mančester siti prekršio je osnovna pravila pregovaranja. Rekli smo im prošle nedelje da Milner nije na prodaju, ali ne, njima to nije bilo dovoljno. Ponovo su me zvali i dosta mi je tog Sitija", rekao je Lerner.
Milner je u jučerašnjoj pobedi Vile nad Vest hemom (3:0) bio jedan od najboljih igrača na terenu.



Britanski list Sandej mejl objavio je danas da je slavni Brazilac Pele savetovao najtraženijeg tinejdžera iz te zemlje Nejmara da nikako ne žuri sa prelaskom u Čelsi. Pele veruje da Nejmar još nije dovoljno zreo da bi se uhvatio u koštac sa obavezama i očekivanja kluba i navijača od njega u Premijer ligi, te da zbog toga ne sme još da odlazi iz brazilskog fudbala.

Iako su skoro sve evropske lige započele novu sezonu, to nije umanjilo značaj dešavanja na fudbalskim pijacama starog kontinenta. Sa Ostrva stižu vesti iz tabora Aston vile koja je započela pregovore sa trenerom Ajaksa Martinom Jolom. Vilu nije obeshrabrilo Jolovo odbijanje Fulama koji mu je nudio odličnih 1,2 miliona funti godišnje, i planiraju da mu sutra upute ponudu od dva miliona funti.
Nekadašnji menadžer Totenhema voleo bi da se vrati u Premijer ligu, međutim, očito je da traži prilično novca i za bogatije klubove Engleske.
 
Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
znas kad ce dobiti drogbu - nikad. ja sam znao da je murinjo lud i kreten ali da je toliki stvarno nisam.
 
Natrag
Top