Trapattoni mora na operaciju
Selektor nogometne reprezentacije Republike Irske Giovanni Trapattoni (71) u sljedećim će satima biti podvrgnut operaciji koja bi ga trebala osloboditi boli u trbušnoj šupljini...
Italijanski je stručnjak večeras u Dublinu trebao voditi Irsku u prijateljskoj utakmici protiv Argentine, ali je u utorak završio u bolnici. Sumnjalo se da se otrovao školjkama koje je u nedjelju jeo u Italiji, ali detaljni su testovi pokazali drugi razlog boli.
“Nakon rezultata više pretraga, kao i konzultacija s Trapattonijevim kirurgom, ustanovljeno je da je bol u trbušnoj šupljini posljedica nedovoljnog zacjeljivanja tkiva nakon prijašnje operacije. Da bi bol bila uklonjena, Trapattoni će u poslijepodnevnim satima srijede biti podvrgnut manjoj operaciji”, objavio je Irski nogometni savez.
Irske će nogometaše, uslijed Trapattonijeva izostanka, voditi njegov pomoćnik Marco Tardelli.
Dodato posle 2 minuta:
--------------------------------------------------------------------------
Villa: Argentinci žale što Maradona nije selektor
Ricky Villa, član argentinske reprezentacije koja je 1978. godine osvojila Svjetsko nogometno prvenstvo, smatra da je Diegu Maradoni učinjena nepravda neproduljivanjem selektorskog ugovora na klupi "gauča"...
- Vjerujem da je jedini Maradonin problem bio taj što prije Svjetskoga prvenstva nije imao iskustva. U Južnoafričkoj Republici ga je sakupio vodeći reprezentaciju kroz teške utakmice i to ga, smatram, čini boljim trenerom.
- Očekivao sam da će ostati na klupi. Sada je nesretan. Nesretna je i većina Argentinaca jer Maradona više nije selektor. Ponekad razmišljamo srcem, a ne glavom. Svi suosjećamo s njim - kazao je stanovnik Tottenhamove kuće slavnih.
Dodato posle 2 minuta:
Bellamy: Kriv sam za nedolazak Džeke u City
Velški napadač Craig Bellamy priznao je da snosi dio krivice za neuspjeh Manchester Cityja da u svoje redove dovede našeg nogometaša Edina Džeku...
“Građani” su veliki dio ljeta potrošili na pokušaj kupovine prvog strijelca Bundeslige u prošloj sezoni, ali sva su njihova nastojanja bila neuspješna. Bellamy je u razgovoru za Daily Express otkrio kako je u jednom trenutku i on postao dio ponude budući da ga je klub uz određeni novčani iznos želio poslati u Wolfsburg u zamjenu za Džeku. No, 31-godišnji Velšanin je to odbio.
- Odbio sam Wolfsburg. To je jedini klub u koji me je menadžer Roberto Mancini želio poslati. Čelnici kluba su željeli Džeku i nastojali su mene gurnuti u Wolfsburg. Ali, to nije ekipaza mene - priznao je Bellamy.
- Imao sam još dosta ponuda, ali me City nije htio pustiti. Želio me Tottenham, kao i još dva kluba iz najboljih sedam na ljestvici Premiershipa, ali City me ne želi prodati svojim rivalima - dodao je napadač, istaknuvši i kako bi mogao zaključiti karijeru ukoliko ne bude u krugu 25 igrača na koje Mancini računa za novu sezonu.
Dodato posle 2 minuta:
Wenger: Mnogi su me molili da zadržim Fabregasa
S velikim olakšanjem menadžer Arsenalovih nogometaša Arsene Wenger dočekuje start Premiershipa. Saznanje da kapiten ekipe Cesc Fabregas ostaje u klubu daje mu za pravo nadati se dobroj sezoni...
Podsjetimo da su u Londonu odbili dvije Barcelonine službene ponude za Fabregasa koji je i sam želio otići iz kluba da bi sada pomiren sa sudbinom obećao Wengeru i navijačima potpunu koncentraciju na ispite koji mu slijede u dresu "topnika".
- On je naš kapiten, naš vođa. Dok sam bio u Južnoafričkoj Republici na Svjetskome prvenstvu obratilo mi se mnogo ljudi, a svi su mi govorili samo jednu stvar - nemojte ga prodati. Njegov ostanak mnogo znači svima onima koji vole ovaj klub - kaže Wenger.
- Neću vam reći o čemu smo pričali na sastancima, to je stvar između nas i smatram dijelom svojega posla sačuvati to za sebe. Ali, Cesc mi je otvoreno sve rekao. To je dobro, na tome se može graditi i nastaviti odnos.
- Sada kada je sve sređeno u potpunosti se možemo koncentrisati na početak sezone - zaključio je francuski strateg.