Fudbalske vesti

Član
Učlanjen(a)
31.12.2012
Poruka
14
[h=3]Nasriju tri meča suspenzijeFudbaler Mančester Sitija Samir Nasri suspendovan je na tri utakmice pošto je aktuelni šampion Premijer lige odlučio da ne uloži žalbu zbog crvenog kartona francuskom reprezentativcu na prvenstvenoj utakmici protiv Noriča u subotu.
nasri.jpg

Nasri je isključen u 44. minutu susreta zbog koškanja s protivničkim igračem Sebastijanom Basongom, a Siti je, iako oslabljen, na kraju ipak osvojio dragocene bodove slaveći rezultatom 4:3.

Trener Roberto Manćini bio je revoltiran sudijskom odlukom smatrajući da Nasri nije zaslužio crveni karton i najavio je žalbu Disciplinskoj komisiji FA, međutim, čelnici Mančester Sitija ipak su odustali od tog koraka.

Nasri će propustiti utakmicu protiv Stouka 1. januara, meč FA kupa protiv Votforda u subotu i gostovanje Arsenalu 13. januara.

Njegov izostanak dodatno će otežati pokušaje Sitija da dostigne prednost gradskog rivala Mančester Junajteda, koji je na čelu Premijer lige odmakao sedam bodova.

izvor: pressonline.rs

[/h]
 
Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Potukli se Mančini i Baloteli







Menadžer Mančester Sitija Roberto Mančini i napadač Mario Baloteli potukli su se tokom jutarnjeg treninga u četvrtak, objavili su britanski mediji.


thumbnail.php



Na slikama koje su se pojavile u britanskim medijima vidi se kako je Mančini nasrnuo na Balotelija i počeo da ga udara i gura, uz ljutu gestikulaciju, dok su ostali igrači zapanjeno sve posmatrali u pozadini. 22-godišnjeg Balotelija su članovi stručnog štaba izveli sa terena trening centra Sitija u Keringtonu i tako je izbegnut veći incident.

Prema prvim informacijama, Mančini je besno reagovao posle oštrog starta Balotelija na jednog od saigrača, za kojeg se veruje da je Skot Sinkler.

Mediji, takođe, navode da je posle novog incidenta budućnost mladog Italijana među ’građanima’ ponovo dovedena u pitanje.




Izvor:
B92.net
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Potvrda: EURO 2020 širom kontinenta

Potvrda: EURO 2020 širom kontinenta

IZVOR. B92


Evropska fudbalska unija saopštila je da će se prvenstvo Evrope 2020. održati u 13 gradova širom kontinenta.


204125238951001c28b1f9c502896595_orig.jpg




Generalni sekretar UEFA Đani Infantino izjavio je da će polufinala i finale biti odigrani na istom stadionu.

Imena gradova domaćina prvenstva Evrope biće određena u septembru 2014. UEFA je saopštila da će ovaj novi format takmičenja omogućiti malim zemljama da učestvuju u organizaciji tako velikog takmičenje kakvo je prvenstvo Evrope.

Fudbalski savez Srbije najavio je ranije da će i naša zemlja podneti kandidaturu za organizaciju nekih mečeva u okviru tog prvenstva.

Izvršni komitet, kojim je predsedavao Mišel Platini, potvrdila je osnovne fudbaklske principe koncepta “EURO za Evropu”:

Utakmice će biti podeljene u 13 paketa, od kojih 12 običnih (3 meča u grupnoj fazi i jedan u eliminacionoj – u osmini ili četvrtfinalu), i specijalni za obe utakmice polufinala i finale. Oba polufinala u finale svakako će se igrati na istom stadionu.

Svaka država imaće pravo samo na jedan stadion, na kojem se igra kompletanjedan paket mečeva.

Svaka država imaće pravo da prijavi po dve kandidature, jednu za običan paket i jednu za specijalni paket (polufinale i finale). Nacionalne federacije imaju pravo da odaberu da li će za oba paketa kandidovati isti ili različite gradove.

U proces mogu da budu uključeni postojeći stadioni i oni čija će gradnja početi najkasnije 2016. godine. Ako do tad ane počnu radovi, UEFA zadržava pravo da ponovo razmotri doelu tog konkretnog paketa.

Doneti su i propisi vezani za kapacitete stadiona za pojedine pakete. Domaćin završne faze (oba polufinala i finale) mora da prima bar 70 hiljada gledalaca. Od 12 običnih paketa, ona četiri koja će uz grupne mečeve dobiti i četvrtfinale moraju da primaju bar 60.000, a onih osam u kojima se igra osmina finala moraju da primaju bar 50 hiljada gledalaca.

Dozvoljen je izuzetak za maksimalno dve ponude stadiona sa minimalno 30 hiljada mesta za paket tri meča u grupi i osmina finala.

Sve evropske selekcije (UEFA trenutno ima 54 članice) idu u kvalifikacije, što znači da nikome od domaćina nije garantovano učešće na EP.

Na završnom turniru igraće 24 ekipe, podeljene u 6 grupa sa po 4 člana. Uobičajena pravila o određivanju šešira i izvlačenju učesnika žrebom ostaju na snazi. Uz njih uticaj na žreb imaće i udaljenost, da bi se obezbedilo da u jednoj grupi razdaljina između gradova-domaćina bude maksimalno dva sata avionom, u interesu navijača.

Maksimalno je moguće da u jednoj grupi završnog turnira igraju dva domaćina, s tim što je garantovano da će svaki od organizatora koji se plasiraju na prvenstvo u svojoj zemlji igra dve utakmice grupne faze.

Za eliminacionu fazu ne postoje garancije o igranju na svom terenu.

Učesnici turnira bili bi potpuno slobodni u izboru mesta na kojem organizuju svoj trneing kamp (na običnim turnirima EP ili SP moraju da budu na tlu države koja organizuje turnir).

Određen je i redosled poteza u kandidovanju za domaćina:

Do 28. marta ove godine UEFA će potvrditi spisak zahteva od kanidata i propisa vezanih za proces kandidovanja. U aprilu će biti objavljeni zahtevi i propisi, čime počinje faza podnošenja kandidatura.

Svi kandidati moraće da službeno potvrde kandidaturu do ovog septembra. Do aprila ili maja sledeće godine svaki kandidat mora da preda kompletan dosije, čime počinje evaluaciona faza.

Konačna odluka o 13 gradova-domaćina EP 2020. biće doneta u septembru 2014. godine.
 
Član
Učlanjen(a)
06.12.2009
Poruka
204
[h=1]Abubakar kod devojke, pa natrag u Vošu[/h]Vojvodina završava pripreme u Antaliji. Kamerunski napadač "skoknuće" do Pariza da vidi devojku, pa se vraća u Novi Sad.
v278436p0.jpg


Izgleda da navijači Vojvodine neće morati da strepe da li će najbolji igrač tima, Kamerunac Abubakar Oumaru i na proleće predvoditi napad "lala".

Iako se piše i priča o njegovom odlasku iz Vojvodine ove zime (navodno je zainteresovan kineski Šandong, koji sada trenira Radomir Antić), po svemu sudeći, od toga neće biti ništa.

Na sajtu Vojvodine objavljeno je da ekipa završava boravak u Antaliji i vraća se u Novi Sad na završnu fazu priprema pred početak prolećnog dela prvenstva.

U toj informaciji piše i da će Abubakar, po običaju, "skoknuti" na jedan dan do Pariza da poseti devojku, a potom se odmah vraća u Novi Sad i biće prisutan na prvom treningu u Sportskom centru "Vujadin Boškov" u nedelju od 15 časova.

Iako je prelazni rok završen u Srbiji, on još traje (do sredine marta) u zemljama bivšeg SSSR-a, arapskim zemljama i u Aziji. dakle, još nije isključeno da bi mogao da ode, mada su šanse za to sve manje.

Novajlija Igor Vujačić dobio je dan pauze više kako bi otišao kući u Crnu Goru da se spakuje za selidbu u Novi Sad.

Vojvodina je u Antaliji odigrala šest utakmica i svih šest je dobila.

 
Član
Učlanjen(a)
06.12.2009
Poruka
204
[h=1]Vilja se vratio u bolnicu[/h]Fudbaler Barse zbog problema sa kamenom u bubregu opet morao da zatraži medicinsku pomoć.
v278406p0.jpg


David Vilja pružio je sjajnu partiju protiv Hetafea, a onda je iznenada završio u bolnici. Ustanovljeno je da ima kamen u bubregu i posle intervencije priključio se Barseloni na treningu.

Ipak, fudbaler katalonskog tima zbog bolova je opet morao da zatraži medicinsku pomoć, a klub je saopštio da će nastaviti da prima terapije dok problem ne bude bio rešen.

Zbog nove hospitalizacije Vilja će najverovatnije propustiti duel sa Granadom u subotu u Primeri.

Vilja je ove godine propustio nekoliko utakmica zbog povreda mišića, a pre toga devet meseci bio je van terena zbog preloma noge.

 
Učlanjen(a)
11.11.2012
Poruka
2.164
Vermezović preuzeo Orlando Pajratse
IZVOR. B92 | JT
Srpski fudbalski stručnjak Vladimir Vermezović imenovan je za trenera južnoafričke ekipe Orlando Pajrats.

167329198252fe19a7ae5b1713181020_orig.jpg

Starsportphoto

Vermezović se posle dve godine vraća u Južnu Afriku, gde je već trenirao ekipu Kajzer Čifsa, gradskog rivala svog novog kluba.

Srpski trener na klupi Pajratsa zameniće Rodžera de Saa, koji je napustio funkciju posle 18 meseci. U međuvremenu, tim je vodio Erik Tinkler, a Vermezović je treći srpski trener na klupi Orlando Pajratsa, Papića i Sredojevića.

Najveće ime Orlando Pajratsa sigurno je Kolins Mbesuma, kapiten ekipe je Laki Lekgvati, a boje te ekipe brani i Hepi Džele.

Orlando Pajratsi su bili dva puta prvaci u prethodne tri sezone, a trenutno drže sedmo mesto na tabeli, sa skorom od sedam pobeda, dva remija i četiri poraza.

Vermezović je na klupi prethodnog južnoafričkog kluba Kajzer Čifrsa osvojio da nacionalna Liga kupa.

Tokom dosadašnje trenerske karijere Vermezović je još vodio Partizan i Spartak iz Trnave.
 
Učlanjen(a)
11.11.2012
Poruka
2.164
ŽEZUS: Fejsa će biti Matićev naslednik

Autor: Tanjug,Foto: AP


  • Ljubomir Fejsa

    LISABON - Trener Benfike Žorž Žezus veruje da će srpski fudbaler Ljubomir Fejsajoš više napredovati u tom klubu kako bi postao pravi naslednik Nemanje Matića, koji je nedavno prešao u Čelsi.

    "Fejsa ima dobre individualne karakteristike, dok su Matić i on dva potpuno različita igrača. Matić je tehnički potkovaniji, ali Fejsa ima druge kvalitete koje fudbaler Čelsija nije imao kada je došao, a onda je mnogo napredovao. Mislim da će Fejsa napredovati u napadačkoj igri i da će biti pravi Matićev naslednik", rekao je Žezus za portugalski "O Žogo".

    Fejsa je ponikao u kulskom Hajduku, a igrao je za Partizan, Olimpijakos, a u lisabonske "orlove" prešao je na leto prošle godine.

    Fejsa je za reprezentaciju Srbije odigrao 14 utakmica.
 
Učlanjen(a)
29.01.2012
Poruka
594
Fudbaleri Prestona odaju počast svojoj legendi

Legenda engleskog fudbala i najstarijeg šampiona Engleske Prestona Tom Fini, preminuo je u svojoj 91. godini života. Fudbaleri Prestona u njegovu čast danas će nositi dres sa njegovim imenom.

tomfini150678020140215162231.jpg
 
Učlanjen(a)
11.11.2012
Poruka
2.164
Golčina Forlana!
Na debiju za Osaku u prijateljskom meču protiv nižerazredne Okajame, Dijego Forlan lobovao golmana sa 40 metara!

logo-news.png

 
Učlanjen(a)
11.11.2012
Poruka
2.164
Ture: Biće mi teško protiv Barse
IZVOR. B92, BETA | NĐ
Fudbaler Mančester sitija Jaja Ture rekao je da će mu biti teško da igra protiv Barselone u osmini finala Lige šampiona jer je vezan za taj klub.


10347754655300c83d82dc6962027477_orig.jpg

Beta/AP

"Biće teško jer ja stvarno nisam želeo da se sastanem sa Barselonom. To je klub koji mnogo poštujem, koji me je mnogo naučio i u njemu imam mnogo prijatelja. Igraću protiv svojih momaka", rekao je Ture za sajt Uefa.

Ture je tri sezone igrao za Barselonu, pre nego što je 2010. godine prešao u Mančester siti.

Barselona će u prvom duelu biti domaćin u utorak, dok će se revanš igrati 12. marta u Mančesteru.

"Kamp Nou je stadion gde sam oduvek želeo da igram i sada ću se vratiti u drugom dresu. Nisam želeo da igram pred navijačima koliko me toliko vole i poštuju, ali to je fudbal...", kazao je Ture.

Prema njegovim rečima, fudbal u Engleskoj je lepši nego u Španiji i mnogo mu više prija stil igre Sitija nego što je to bio Barselone.

"U Barseloni mi je posao bio da zadržavam loptu i organizujem akcije. Sve se vrtelo oko toga da se ne izgubi koncentracija. Sada, mogu da
ostanem u odbrani ili odem u napad. Bio sam limitiran igranjem u veznom redu u Barseloni i više volim fudbal u Engleskoj jer je otvorena igra i jak tempo
", rekao je fudbaler iz Obale Slonovače.

Ture je naveo da trenutno sve ide dobro za njegov klub i da trener Manuel Pelegrini ima dobru viziju kako treba da se igra.

"Pelegrini razume fudbal i puno toga nas je naučio", dodao je Ture.

Mančester siti je prethodne dve sezone ispadao u grupnoj fazi Lige šampiona.
 
Natrag
Top