Fudbalske vesti

Učlanjen(a)
11.11.2012
Poruka
2.164
Ozil: ''Bajern je jači nego ikad!''

Vezista Arsenala nestrpljivo očekuje sredu i derbi meč osmine finala Lige šampiona između Arsenala i Bajerna, ali kaže da će biti veoma teško izbaciti giganta iz daljeg takmičenja.

logo-news.png

ozil146884020140212223751.jpg
Foto: beta

Mesut Ozil, jedan od najboljih fudbalera Arsenala i, po mnogima, onaj šraf koji je nedostajao u ekipi Arsenala sve ove godine, rekao je da će utakmica protiv Bajerna biti veoma teška.

On veoma dobro poznaje ekipu Bajerna, sa mnogima je saigrač u reprezentaciji, a dok je igrao za Šalke i Verder osetio je kakav je klub veliki Bajern iz Minhena.

Tobdžijama predstoji meč FA kupa pre nego što se oprobaju protiv šampiona Evrope, večeras se sastaju sa ekipom Liverpula koja ih je demolirala pre nekoliko dana rezultatom 5:1.

Ipak, po mnogima je dvomeč sa Bajernom taj koji će odlučiti i imati veliki uticaj na dalji tok sezone.

"Imam ogroman respekt prema Bajernu.", rekao je Ozil.

"Oni su bolji nego prošle godine, ali se mi nećemo sakriti od njih, izaćićemo im na megdan.

Sve je moguće nakon dva meča, ja sam igrač koji voli ovakve utakmice.
", rekao je Mesut Ozil.

Učlanjen(a)
11.11.2012
Poruka
2.164
BET-INFO: Anderlehtu večeras skuplja klupa nego prva postava
mozzartsport.com
Šampion Belgije će večeras protiv fenjeraša Monsa igrati bez nekoliko stadnardnih prvotimaca

13925627588524.jpeg

Šampion Belgije večeras ima zicer. Niko i ne sumnja da će Anderleht na svom terenu opravdati ulogu favorita i savladati poslednjeplasirani Mons. Međutim, ono što je zanimljivo je da će Anderleht večeras igrati bez nekolicine standardnih prvotimaca u prvoj postavi.

Belgijski mediji najavljuju da u prvoj postavi neće biti prve zvezde Aleksandra Mitrovića, ali ni defanzivca Nujtinka, veziste Nahara, Saše Klještana i Fabrisa N’Sakale koji su u dosadašnjem delu šampionata bili jedni od standardnijih kod trenera Van den Broma. Takođe, na klupi će ostati i milionska pojačanja: rezervni golman Kaminski i srpski vezista Luka Milivojević.

Obeštećenja koja je Anderleht plaćao za večeras najavljene rezerviste dostižu ukupnu sumu od 12 miliona evra, što je duplo više od količine novca utrošenog na fudbalere koji će biti u prvoj postavi. Delom i zbog toga što su neki od njih ponikli u Anderlehtu.
“Ne intereseuje mo koliko igrači mog tima vrede na papiru. Ovo nije vreme da se priča o transferima i tržišnoj ceni, već o treninzima i utakmicama. Često se potencira ta priča o Mitrovićevoj ceni, a svi zaboravljaju da je on mlad momak koji ima samo 19 godina”, rekao je Van den Brom.

Mitrović je najkuplje pojačanje u istoriji Anderlehta pošto je belgijski velikan letos za njega platio Partizanu pet miliona evra, ali je igrama na terenu pokazao da vredi taj novac. Ipak, večeras će drugi put od kada je došao u klub, biti na klupi u prvenstvu.

Učlanjen(a)
11.11.2012
Poruka
2.164
Macari: "Murinjo je umetnik"
Trener Intera je na sva usta hvalio sadašnjeg menadžera Čelsija, a onda veoma skromno istakao da vidi velike sličnosti između sebe i gospodina “Posebnog“.

logo-news.png

macari600105618020121220155828.jpg
Foto: beta
Valter Macari je nedavno izjavio da su on i Žoze Murinjo veoma slični treneri jer obojica neguju iste fudbalske vrednosti.

Italijanski trener je upoznao Portugalca tokom prijateljskog meča njihovih timova u Americi.

“Velika mi je čast što sam imao priliku da upoznam Murinja nakon meča naših timova u Americi. Odmah sam uvideo da smo nas dvojica veoma slični,“ rekao je bivši trener Napolija.

Svaki trener je poput umetnika tako da ni Murinjo nije izuzetak. On i ja imamo isti pogled na mnoge stvari,“ dodao je trener Intera.

Macari je još pohvalio svoje novo pojačanje, Ernaneša koji je došao iz Lacija, rekavši da je Brazilac veoma sličan Mareku Hamšiku, sa kojim je Italijan imao prilike da sarađuje dok je bio u Napoliju.

Inter je prvi put u ovoj godini uspeo da veže dva trijumfa. Pobeda od 1-2 nad Fiorentinom im je prva na strani još od novembra.

Učlanjen(a)
29.01.2012
Poruka
597
Pogledajte kako 8-godišnji klinci izvode 'slobodnjak'!

U pitanju je rumunska ekipa Brašov, i to sekcija klinaca mlađih od 8 godina, a po postizanju gola usledila je i veoma zanimljiva proslava istog. Ko zna, možda baš neko od njih napravi ozbiljnu fudbalsku karijeru.

Učlanjen(a)
04.04.2010
Poruka
6.513
Pelegrini: "Ne plašimo se Barselone"

Trener Mančester sitija Manuel Pelegrini rekao je danas da se njegova ekipa ne plaši predstojećeg duela sa Barselonom, u osmini finala Lige šampiona.

245344_600.jpeg

Fudbaleri Mančester sitija sutra od 20.45 na svom terenu igraju protiv Barselone, prvu utakmicu osmine finala Lige šampiona.

To će biti prvi nastup Sitija u toj fazi najelitnijeg evropskog takmičenja.

"Ne plašim se tog duela, pošto moj tim mora da nastavi da se razvija i stekne mentalitet igranja protiv velikih ekipa, bilo da je to u osmini finala ili četvrtfinalu. Nadam se da možemo da pobedimo na domaćem terenu", rekao je Pelegrini, preneo je Dejli Mejl.

"Ovo je dobra prilika da pokažemo koliko smo kvalitetni. Oni su iskusni, imaju odličan tim, najboljeg fudbalera sveta (Lionela Mesija), ali mislim da i mi imamo dobar tim", dodao je on.

U ekipi Sitija neće biti napadača Serhija Aguera i defanzivca Matije Nastasića, ali će u timu biti Samir Nasri, koji se oporavio od povrede.

Mančester siti ove sezone dobro igra na svom terenu, od 20 utakmica nisu pobedili u samo dve i primili su samo 18 golova.

Siti u utakmicu ulazi posle pobede nad čelsijem od 2:0 u FA kupu, dok je Barselona pobedila u prvenstvu Rajo Valjekano sa 6:0.

"Pojedini igrači su Barselonina prednost, ali ne velika. U poslednje tri ili četiri godine Barselona je najbolji tim sveta i ima mnogo dobrih igrača. Biće spektakularna utakmica. Moramo da igramo agresivno, a nadam se da će rezultat doći. Verujemo u pobedu", rekao je Pelegrini.

Za Siti će igrati i Jaja Ture, koji je tri godine igrao za Barselonu.

"Naši navijači zaslužuju pobedu protiv velikog kluba, kako bi videli kako ekipa napreduje. Barselona je pravi primer, veliki klub sa izuzetnom istorijom. Biće to velika utakmica, a mi imamo želju da se dokažemo", rekao je Ture.

Trener Barselone Herardo Martino rekao je da je zadovoljan igrom svojih fudbalera.

"U dobroj formi ulazimo u meč sa Sitijem, ovo je savršeni trenutak da probamo da se plasiramo u četvrtfinale. Većina naših fudbalera igra prilično dobro", rekao je Martino.

Mesi je protiv Raja bio dvostruki strelac i sa 228 golova na 263 prvenstvene utakmice izjednačio se na trećem mestu liste najboljih strelaca sa Raulom. Ispred njih su Telmo Zara (251) i Ugo Sančes (234).
"Pobeda protiv Raja će nam doneti mnogo samopouzdanja pred predstojeće duele. Utakmica sa Sitijem će biti tesna, pošto oba tima imaju dobre igrače", rekao je fudbaler Barselone Pedro.

Revanš utakmica na programu je 12. marta na stadionu Kamp Nou u Barseloni.
logo-news.png

PS: nigde ne vidim teme za ligu europa i ligu sampiona?

Učlanjen(a)
29.01.2012
Poruka
597
Maradonina poseta oduševila 'Đavole'!

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena prijatno je iznenadio prvotimce Mančester Junajteda kada se pojavio na njihovom treningu u Dubaiju.

mata153145020140217133158.jpg

Legendarni Dijego Armando Maradona stigao je u kamp Mančester Junajteda u Dubaiju i to na opšte oduševljenje fudbalera ove ekipe, koji su se slikali sa bivšim argentinskim reprezentativcem.

Čini se da su najviše oduševljeni bili Huan Mata i Robin Van Persi.

Mata je na svom Tviter profilu napisao: "Dame i gospodo, najbolja leva noga ikada! EL DIEGO.", dok je Persi takođe bio uzbuđen i dodao: "Sjajno je što sam upoznao mog heroja, najboljeg ikada, Dijega."

Sa 'El Pibeom' su se slikali i Rio Ferdinand i David De Hea, kojima je takođe prijalo druženje sa legendom svetskog fudbala.

Eh, da je Junajtedu sada jedan igrač njegovog kvaliteta...

persi153143120140217133035.jpg

Učlanjen(a)
29.01.2012
Poruka
597
Kaka: ''Ronaldo je najbolji fudbaler sa kojim sam igrao''

Vezista Milana i brazilski internacionalac, Kaka, odgovarao je na pitanja putem društvene mreže Tviter na zvaničnom tviter nalogu Milana na pitanja navijača.

kaka153238020140217151430.jpg

Fudbaler Milana, Kaka, se nada da će se vratiti u staru formu pred nastavak šampionata Italije i Lige šampiona, a za navijače Milana je odgovarao na pitanja preko društvene mreže Tviter.
Jedno od pitanja ticalo se najboljih igrača koji su igrali sa njim, kao i najboljih igrača koji su igrali protiv njega.
„Svakako najbolji sa kojim sam igrao je Kristijano Ronaldo.
Najbolji defanzivac je Paolo Maldini, dok su najbolji fudbaleri protiv kojih sam igrao Mesi i Zinedin Zidan.“, rekao je Rikardo Kaka.
Inače, osvajač Zlatne lopte u 2007. godini je dobio i novog trenera u liku Klarensa Sedorfa.
„Ovo je prvi put da me trenira čovek sa kojim sam bio saigrač. Srećan sam zbog toga i mislim da će Sedorf odraditi dobar posao ovde u Milanu.“, istakao je brazilski internacionalac.
Na pitanje da li razmišlja o tome da jednog dana sedne i na klupu nekog tima kao trener, Kaka je odgovorio: „Rekao bih ne, iz ove perspektive.
Ne želim da treniram nekog kada završim karijeru, ali ne znam hoće li mi nedostajati fudbal, ko to zna...“, zaključio je Kaka.

logo-footer.png

Učlanjen(a)
29.01.2012
Poruka
597
Evandro rastužio Miljkovića

Poslednju utakmicu 19. kola portugalskog šampionata odigrali su Eštoril i Braga, a pobedu domaćih overio je nekadašnji vezista Crvene zvezde.

evandro153772020140217232407.jpg

Fudbaleri Eštorila ostvarili su novu pobedu u šampionatu Portugala, ovog puta protiv Brage rezultatom 2:1 i tako zadržali visoko četvrto mesto na tabeli.

Karlitos je u 23. minutu doveo domaće u vođstvo, da bi u finišu prvog poluvremena Evandro duplirao prednost, udarcem sa nekih šest-sedam metara od gola gostiju.

Stečeno u prvom poluvremenu, domaći su uspešno održali i u nastavku meča, a Braga je tek u nadoknadi vremena uspela da dođe do počasnog gola.

Dodajmo još i da je u poraženoj ekipi svih 90 minuta odigrao i Aleksandar Miljković, nekadašnji bek Partizana.

Posle 19 kola Benfika je vodeća sa 46 bodova, Porto na drugom mestu ima 42, a trećeplasirani Sporting 41 bod. Eštoril je četvrti sa 33, a Braga sedma sa 26 bodova.

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.879
PAO pokorio Karaiskakis

Izvor. B92 | AK

Iako je dominantan u šampionatu, iako je 'razbio' Mančester Junajted, Olimpijakos je ipak drugi tim u svom gradu.

19800416355313872d9357a536920305_orig.jpg

Omraženi rival Panatinaikos razbio je crveno-bele kao gost na Karaiskakisu sa 3:0, i revanširao mu se za minimalni poraz u prvom delu sezone.

PAO je do velike pobede stigao golovima Danijela Pranjića u prvom, te Markusa Berga i Abidija u drugom delu. MVP pobede Olimpijakosa nad Junajtedom Alehandro Dominges promašio je penal na 0:2.

Marko Šćepović nije bio u protokolu u timu Olimpijakosa za gradski derbi Atine u Pireju. Panatinaikos se trećom pobedom u četiri kola učvrstio na poziciji koja vodi u plej-of za plasman u Evropu.

PAO poslednjih sezona zbog finansijskih problema nije konkurentan Olimpijakos u borbi za trofeje, zaostaje čak 24 boda i pored ove pobede, ali je trenutno bolji u Atini.

Gol Bojovića, remi Stojkovića i Vukića

PAOK je vodio protiv Ergotelisa sa 2:0 ali je na kraju bilo 2:2. Vladimir Stojković je branio za Krićane, Zvonimir Vukić odigrao poslednjih deset minuta za PAOK. U domaćem timu Borislav Jovanović nije ulazio u igru.

Verija Ratka Dostanića i Branka Ostojića igrala je 1:1 sa Smirnom, Vladan Milosavljev odigrao je 9 0minuta u porazu Levadijakosa od Škode Ksanti.

Platanijas je izgubio od Atromitosa a Milan Bojović postigao svoj peti gol u sezoni. OFI je osvojio bod na gostovanju Arisu, Željko Kalajdžić igrao je 40 minuta.

Platanijas Nikole Beljića i Aleksandra Kataija i Janjina Brane Ilića igraju u ponedeljak.

Natrag