Fudbalske vesti

Učlanjen(a)
04.04.2010
Poruka
6.511
Tata Martino preuzima Argentinu!?
Nakon katastrofalne sezone u Barseloni, iskusni stručnjak ponovo bi mogao da sarađuje sa Lionelom Mesijem. Dobar potez fudbalskog saveza 'Gaučosa'?
645650_600.jpeg

Nekoliko izvora u toku večeri prenelo je informaciju da bi novi selektor Argentine mogao da bude Herardo Tata Martino, doskorašnji trener Barselone.

51-godišnji stručnjak nije se proslavio na 'Kamp Nou', a po nekim informacijama, najzaslužniji za njegov dolazak u Kataloniju bio je Lionel Mesi, kapiten 'Gaučosa'.

Spekulacije je 'podgrejao' potpredsednik fudbalskog saveza Paragvaja, koji je rekao da je Martinu ponuđeno da preuzme ovu selekciju, ali je on odbio, navodno zbog toga što čeka poziv Argentine.

Martino bi tako dobio priliku da ponovo sarađuje sa nekim poznanicima iz Barselone, ali se postavlja pitanje da li bi on bio pravo rešenje za tu poziciju, pogotovo ako se ima u vidu sezona koju je imao na klupi tima sa stadiona 'Kamp Nou'.

Šta vi mislite?
logo-news.png

Učlanjen(a)
04.04.2010
Poruka
6.511
Ajntraht ''ispalio'' Lorda, razlog bizaran!
Niklas Bendtner bio je pred potpisivanjem ugovora sa Ajntrahtom iz Frankfurta, ali je ta ekipa odjednom odustala od ovog fudbalera.
341014_600.jpeg

Činilo se da je sve gotovo kada je potraga Niklasa Bentnera za novim klubom u pitanju pošto se pojavio Ajntraht iz Frankfurta sa zanimljivom ponudom.

Ipak, juče je bundesligaška ekipa odustala od ovog fudbalera, a razlog je veoma interesantan.

Naime, Niklasu Bentneru je bilo zanimljivije da gostuje u jednoj emisiji na danskoj televiziji (gde je traženo njegovo stručno mišljenje vezano za Svetsko prvenstvo) nego da se nađe sa čelnicima Ajtrahta.

Sada ćemo se fokusirati na druge stvari.“, rekao je Tomas Šaf, trener Ajntrahta.

Još jedna zanimljiva priča iz života ''Lorda Bendtnera'' koji je pre nekoliko dana objavio sliku na društvenim medijima na kojoj je bila slika Svetskog prvenstva, gde je napisao da će jednog dana podići trofej namenjen najboljoj reprezentaciji na svetu.
logo-news.png

Učlanjen(a)
04.04.2010
Poruka
6.511
Od čuda u Bernu do fudbalske velesile
Od prve nemačke titule na Mondijalima prošlo je 60 godina. Zapadna Nemačka je tada u finalu, koje je u istoriji fudbala ostalo upamćeno kao „Čudo iz Berna“, savladala čuvenu mađarsku 'Laku Konjicu', strašnu ekipu koja joj je u grupnoj fazi takmičenaj spakovala 8 komada.
nem264539020140704165719.jpg

Mondijal u Švajcarskoj iz 1954. godine bio je prvi na kome je Zapanda Nemačka mogla da nastupi nakon II svetskog rata. To je ujedno bio debi razvijenijeg dela razjedinejne Nemačke na planetarnoj smotri najboljih i odmah je osvojen tron.

Ta reprezentacija nije ulazila u krug favorita, naročito zbog ubedljivog poraza od silne Mađarske rezultatom 8:3 u grupnoj fazi.

Ipak, 'Panceri' su preko Turske, Jugoslavije i Ausrtije uspeli da se domognu finala i prilike za revanš 'Lakoj konjici', gde joj nisu davane nikakve šanse.

Po tadašnjim pravilima fudbalske igre nisu bile dozvoljene izmene, a Mađari nisu hteli da čuju da na klupi ostanu najbolji igrač reprezentacije Ferenc Puškaš i najbolji strelac tima Kočiš, kako im ne bi bilo uskraćeno pravo da podignu pobednički pehar.

Iako su Mađari posle osam minuta poveli sa 2:0, to je bilo sve što su uspeli da urade na tom meču. Zapadna Nemačka je do kraja meča postigla tri gola i okitila se prvom titulom svetskog prvaka.

Nakon „Čuda u Bernu“ Zapadna Nemačka je osvojila još dve titule do ponovnog ujedinjenja zemlje, na svom bunjištu '74 i u Italiji '90.

Zanimljivo, sva tri puta na putu do trona pobeđivali su bivšu SFRJ, zemlju koja se raspala kao kula od karata padom Berlinskog zida i pomenutim ponovnim ujedinjenjem Nemačke.

Ujedinjena Nemačka čekala je na titulu 24 godine. U Brazilu je postala prva evropska reprezentacija koja je postala svetski prvak na južnoameričkom tlu i potvrdila dominaciju evropskog fudbala, budući da je prvi put napravljen niz od tri uzastupne titule reprezentacija sa 'starog kontinenta'.

Interesantno je da su u prva dva pokušaja ujedinjene Nemačke da dođe do 'Boginje' bila osujećena od strane balkanskih naroda.

Najpre je sjajna generacija Bugara iz '94 otela 'Boginju' podignutu u Rimu Nemcima u ¼ finalu, da bi četiri godine kasnije isto učinili Hrvati.

Od tog poraza od Bugarske, 'Elf'' nije dobio nijednu balkansku reprezentaciju na Mondijalima, a iako je put do trona u prethodnim poduhvatima uvek išao preko 'brdovitog Balkana', u Brazilu to nije bio slučaj.

Neće ovaj podatak Nemcima ni malo smetati niti ublažiti slavlje četvrte svetske titule, ali bi naš tzv 'region' ozbiljno trabalo da se zapita šta je predstavljao u fudbalskim okvirima nekad, a šta sad.
logo-news.png

Učlanjen(a)
04.04.2010
Poruka
6.511
Kros: "Korak napred u odnosu na Bajern!"
Nemački fudbaler Toni Kros rekao je danas da je prelaskom iz Bajern Minhena u Real Madrid napravio korak napred u svojoj karijeri.
139450_600.jpeg

Toni Kros je danas i zvanično predstavljen u Madridu kao novo pojačanje 'kraljevskog' kluba, a kazao je da je bio iznenadjen što je Real brzo pokazao interesovanje za njega pošto je najavio da želi da napusti Bajern.

"Real Madrid je najbolji tim, to je korak napred u odnosu na Bajern i mislim da sam dobro odlučio. Svi saigrači iz Minhena su mi čestitali, znali su da je to moja lična odluka i srećan sam", rekao je Kros na promociji u Madridu.

"Dugo sam bio u Bajernu, osvojio sam sve i mislio sam da je dobro napraviti promenu. Srećan sam što sam sada ovde. Real je pobednički tim, ovde sam i drago mi je što je sve dobro prošlo", naveo je Kros.

Kros je dodao da je razgovarao sa Samijem Kedirom o Realu, ali nije znao da odgovori novinarima na pitanje da li će njegov sunarodnik ostati u Realu ili otići.

Nemački reprezentativac je istakao da nije imao problema s trenerom Bajerna Pepom Gvardiolom.
logo-news.png

Učlanjen(a)
03.01.2012
Poruka
4.259
Advokat sve bliži klupi Srbije!

Vest da se među kandidatima za selektorsku poziciju u reprezentaciji Srbije nalazi i čuveni Dik Advokat prihvaćena je u domaćoj javnosti kao pozitivna ali se činilo da je Valter Zenga stranac koji najviše odgovara Fudbalskom savezu Srbije.

advokat600274940020140717223719.jpg

Prethodnih dana stvari su se promenile jer je manjak iskustva koje Zenga ima kada je vođenje nacionalnih timova u pitanju čelnike FSS uputilo na ozbiljnije pregovore sa holandskim stručnjakom.

Predsednik FSS Tomislav Karadžić ne krije da je u društvu Zorana Lakovića već razgovarao sa Dikom Advokatom i da je Holanđanin sada najbliži klupi Srbije iako pitanje njegovog angažmana i dalje nije arhivirano.

"On je jedan od ozbiljnih kandidata, razgovaramo i sa njim, ali sa ostalima. Da li će selektor biti stranac ili domaći, znaće se vrlo brzo. Treba nam još malo strpljenja, već sam više puta objasnio šta će presuditi" poručuje Karadžić u izjavi za "Novosti".

Dik Advokat završio je na kraju minule sezone saradnju sa AZ Alkmarom što je i nekim velikim klubovima poput Monaka bio znak da krenu u pregovore sa slavnim trenerom.

FSS u datom trenutku ne može da parira "Kneževima" po pitanju izdašnosti zarade koju će dve strane ponuditi Advokatu ali je stav Holanđanina da želi da se vrati vođenju nekog nacionalnog tima najveći adut "srpske kuće fudbala".

Podsećamo da je Dik Advokat u svojoj bogatoj trenerskoj karijeri najzapaženije uspehe ostvario vodeći selekcije Holandije i Rusije i nema sumnje da bi takav tip selektora bio garant uspeha za Srbiju koja ima veliki potencijal.

Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije najavio je sednicu za drugi deo meseca a ostaje nam da sačekamo i vidimo da li će tada Srbija konačno dobiti selektora sa kojim će krenuti u kvalifikacije za EP u Francuskoj.

logo-news.png

Učlanjen(a)
04.04.2010
Poruka
6.511
Del Boske sa ''Furijom'' i na EP 2016!
Selektor reprezentacije Španije, Visente Del Boske, ostaće na mestu selektora te reprezentacije iako je doživeo debakl na nedavno završenom Svetskom prvenstvu.
16381_600.jpeg

Stavljena je tačka na sve priče da oko statusa selektora reprezentacije Španije, Visentea Del Boskea. On je istakao da nije fer da dve utakmice unište sve što je gradio prethodnih šest godina.

Ja sam pod ugovorom sa Federacijom koja veoma ceni moj dosadašnji rad kao selektora reprezentacije.

Neće dozvoliti da dve utakmice unište sve ono što sam radio prethodnih šest godina. Ponovo se osećano jakima i očekujemo da nastavimo tamo gde smo stali pre ovog SP.“, rekao je Del Boske.

Ne smemo sada praviti velike promene, moramo samo nastaviti u istom stilu i pokušati da odbranimo titulu na EP u Francuskoj za dve godine.

Siguran sam da ćemo se vratiti na staze uspeha.“, rekao je Del Boske.
logo-news.png

Učlanjen(a)
04.04.2010
Poruka
6.511
Lev vodi Nemačku i na EP 2016
Predsednik Fudbalskog saveza Nemačke Volfgang Nirsbah potvrdio je da će Joahim Lev voditi reprezentaciju i na Evropskom prvenstvu u Francuskoj 2016. godine.
1242796053ca87fa75eaf763098571_w640.jpg

Nirsbah je na taj način odbacio spekulacije da bi 54-godišnji trener mogao da napustiti klupu Nemačke.

Nema razloga da brinemo za selektora nacionalnog tima. Naredna reprezentativna akcija je 3. septembra, kada ćemo odigrati prijateljsku utakmicu sa Argentinom, a na našoj klupi sedeće Joahim Lev“, rekao je Nirsbah za magazin „Kiker“.

Lev je selektor Nemačke postao 2006. godine, a nedavno je na Mundijalu u Brazilu sa ’pancerima’ osvojio titulu prvaka sveta.
izvor:b92.net

Učlanjen(a)
04.04.2010
Poruka
6.511
Kloze: Povlačim se 2015. godine
Izvor. B92, Tanjug
Fudbaler Lacija Miroslav Kloze rekao je da će igračku karijeru okončati naredne godine.
181799599253cbe612ceaa3416521976_orig.jpg

"Odlučio sam da se povučem 2015. godine", rekao je Kloze za Bild.

Kloze je s reprezentacijom Nemačke na nedavno završenom Svetskom prvenstvu osvojio titulu šampiona sveta. On je na šampionatu u Brazilu ušao u istoriju fudbala, pošto je postao najbolji strelac na svetskim prvenstvima sa 16 postignutih golova.

Nemački fudbaler, koji je prošlog meseca napunio 36 godina, došao je u Lacio 2011. godine.
izvor: b92.net

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.531
Vidić debitovao u dresu Intera
Tanjug | nedelja, 20.07.2014. | 21:29
Fudbaleri Intera savladali su danas u kontrolnoj utakmici nižerazredni Prato sa 1:0, a susret je obeležio debi doskorašnjeg kapitena Mančester Junajteda, srpskog internacionalca Nemanje Vidića

Pored Vidića, u startnoj postavi neroazura bio je i Zdravko Kuzmanović, a oba srpska fudbalera napustili su igru posle prvog poluvremena.

Vidić je na kraju sezone prešao u Inter nakon osam i po godina provedenih u Mančester Junajtedu sa kojim je osvojio pet titula u Premijer ligi, Ligu šampiona, svetsko klupsko prvenstvo, tri Liga kupa i pet Komjuniti šildova.

Učlanjen(a)
04.04.2010
Poruka
6.511
Lam: Od sada sam navijač Nemačke
Kapiten Bajerna Filip Lam rekao je posle povlačenja iz reprezentacije da je od sada navijač Nemačke.
81847399553ccc8483918e454596264_w640.jpg

On je nedavno saopštio da se oprašta od reprezentacije, posle deset godina igranja za Elf.

"Tokom prošle sezone sam odlučio da će moj šesti turnir sa reprezentacijom biti i moj poslednji. Jednostavno sam osetio da je to prava odluka", rekao je Lam.

Lam je član reprezentacije bio od 2004. do 2014, odigrao je 113 mečeva, a kapitensku traku nosio je od 2010, kada je nasledio Mihaela Balaka.

"Privilegija je bila predstavljati svoju zemlju. Proveo sam divnih deset godina, a od sada sam navijač Nemačke“, rekao je Lam za sajt Bajerna.

"On je igrač svetske klase, profesionalac koji uspeh stavlja ispred svega. Osvajanje Svetskog prvenstva je za njega kruna sjajne karijere“, rekao je selektor Nemačke Joakim Lev.

"Imam veliko poštovanje prema Lamu i njeogovoj odluci, svi mu moramo biti zahvalni za ono što je uradio za reprezentaciju“, rekao je gengeralni menadžer reprezentacije Oliver Birhof.

"Za Nemačku neće biti lako da nađe zamenu Lamu, kao igraču, kapitenu i čoveku“, rekao je predsednik Bajerna Karl-Hajnc Rumenige.
izvor: b92.net

Natrag