Fudbalske vesti

Član
Učlanjen(a)
27.08.2012
Poruka
145
Igrači Čelsija fascinirani Falkaom: Momak treba da ide u veći klub

Igrači Čelsija fascinirani Falkaom: Momak treba da ide u veći klub!

Izvor BLIC



Nove majstorije kolumbijskog golgetera Radamela Falkaa, koji je sa tri gola Čelsiju u prvom poluvremenu Superkupa Evrope poveo madridski Atletiko do trijumfa od 4:1, impresinirale su i igrače londonskih "plavaca".


270135_mdf90667_f.jpg


Brazilac Oskar, letošnje pojačanje evropskog prvaka, smatra da bi Falkao trebalo da igra u još većem klubu od Atletika.

"Iskoristili su naše greške. Mi smo mislili da će Atletiko biti ofanzivniji, da će nas napasti, ali oni su mudro bili pozadi i čekali da pogrešimo. Bili su odlični u ostvarivanju tih zamisli, a i Falkao je odigrao sjajno. Dao je tri gola i sam odredio tok ovog susreta. Jednostavno, Falkao je bio impresivan. On je sjajan igrač, među najboljima u Evropi i poseduje sve što treba da bi bio u još većem klubu", rekao je Oskar.

Sa druge strane, defanzivac Čelsija David Luiz ističe da je Falkao pokazao i prvaku Evrope koliko je sjajan fudbaler.

"Falkao je svih ovih godina dokazivao da je fantastičan igrač, a to je itekako pokazao i nama. Sada treba da dignemo glave i pokažemo svima da nije bila slučajnost to što je Čelsi osvojio Ligu šampiona prošle sezone. Čeka nas uzbudljiva godina, a mi treba da ponovimo partije iz prošle", rekao je Luiz
 
Član
Učlanjen(a)
27.08.2012
Poruka
145
Maradona ostaje u Dubaiju

[h=1]Maradona ostaje u Dubaiju[/h] Izvor. B92

Legendarni Dijego Maradona, koji je dobio otkaz kao trener kluba Al Vasl iz Dubaija, ostaće u tom gradu kao specijalni sportski savetnik i promoter.




157657443150433b7809e14463960314_orig.jpg

Kako je saopštio Sportski savet Dubaija, Maradona će biti ’počasni ambasador’ za sport u Dubaiju, i predstavljaće taj grad iz Ujedinjenih Arapskih Emirata na međunarodnim konferencijama.

Ne zna se ništa više o ovom dogovoru, ali su zvaničnici rekli da sporazum sa Maradonom pokriva ostatak njegovog dvogodišnjeg ugovora sa Al Vaslom.

51-godišnji Maradona je otpušten posle prve sezone na čelu fudbalskog tima.

Argentinska legenda je, navodno, pregovarala sa fubdalskim zvaničnicima Kine kako bi dobila posao u toj zemlji.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Arsen Venger: Liga Evropa treba da opstane

Arsen Venger: Liga Evropa treba da opstane

Beta |


Treneri najboljih fubalskih klubova Evrope složili su se da Liga Evropa treba da opstane i posle sezone 2014/15.

254433_zreb-le101-afp-sebastien-feval_f.jpg


Postoje nagoveštaji da će se drugo po snazi takmičenje u Evropi ugasiti posle isteka televizijskih ugovora krajem sezone 2014/15, kao i da će se u Ligi šampiona takmičiti 64 kluba umesto dosadašnja 32.

Trener Arsenala Arsen Venger rekao je da se Liga Evropa poboljšava iz godine u godinu i da joj "treba dati vremena".

Venger je pričao posle godišnjeg sastanka elitnih klupskih trenera u Nionu. Oni su razgovarali o pitanjima u evropskom fudbalu. Među 20 prisutnih bili su i Žoze Murinjo iz Real Madrida i Karlo Anćeloti iz Pari Sen Žermena.

Venger je vodio Arsenal u 15 uzastopnih sezona u Ligi šampiona. On je ocenio se u Ligi Evropa igra vrlo kvalitetan fudbal.

"Videli ste kvalitet Atletiko Madrida u Super kupu. Pobedili su šampiona Evrope sa 4:1", rekao je Venger.

Tehnički direktor Evropske fudbalske unije (UEFA) Endi Roksburg složio se sa Vengerom da su Evropi potrebna dva klubska takmičenja.

"Ne verujem da će konkurencija biti dovoljno jaka ako budemo imali samo jedno takmičenje", rekao je Roksburg.

"U interesu ovog sporta je da damo šansu klubovima da se kvalifikuju u Ligu Evropa kroz domaće lige i nacionalne kupove", kazao je on.

Rokburg je još rekao da će UEFA razgovorati o potencijalnim izmenama u klupskim takmičenjima i da će ih preispitati na više nivoa.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Srpskim klubovima novac od UEFA za reprezentativce u kvalifikacijam

Srpskim klubovima novac od UEFA za reprezentativce u kvalifikacijama za EP

Beta-AP |



Evropska fudbalska unija objavila je da će isplatiti 100 miliona evra klubovima čiji su igrači učestvovali u kvalifikacijama i na Evropskom prvenstvu 2012. godine, među kojima je i sedam srpskih timova.

219139_uefa01-afp-fabrice-coffrini_f.jpg


Novac od UEFE dobiće Partizan, Crvena zvezda, Vojvodina, Rad, Borac, Spartak i OFK Beograd.

Partizanu je pripalo 87.002 evra, Vojvodini 83.837, Radu i OFK-u po 16.771, Zvezdi 12.579, a Borcu i Spartaku po 4.193.

Najviše novca od evropskih klubova dobiće nemački Bajern iz Minhena, 3,1 milion evra.

Izvršni direktor Bajerna Karl Hajnc Rumenige rekao je da se nada da će se povećati fond od 70 miliona evra, koliko je planirano da se raspodeli klubovima za kvalifikacije i Svetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu.

"Nadam se da će moji poboljšani odnosi sa predsedinkom Svetske fudbalske federacije Sepom Blaterom doprineti povećanju fonda od 70 miliona evra, za nagrade klubovima čiji igraći učestvuju u kvalifikacijma za Svetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu. Mi u klubu imamo veoma dobre odnose sa UEFA i nadam se da će i to biti moguće i sa FIFA", rekao je Rumenige.

U Evropi, pored Bajerna, najviše novca dobili su evropski giganti među kojima su Real Madrid (2.996.585 evra), Barselona (2.210.202), Mančester siti (2.069.465), Juventus (2.023.012), Liverpul (1.972.376) i drugi.





 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Engleska slavi 150 godina mečevima protiv Brazila i Irske

Engleska slavi 150 godina mečevima protiv Brazila i Irske

Beta |



Fudbalska reprezentacija Engleske igraće sledeće godine prijateljske mečeve protiv Brazila i Irske na Vembliju i tako obeležiti 150 godina od osnivanja nacionalnog Saveza (FA).

253949_runi01-reuter-yves-herman_f.jpg


U saopštenju FA navodi se da će se meč protiv Brazila odigrati 6. februara, a onda će Engleska u junu gostovati u Rio de Žaneiru.


Pre nego što Engleska otputuje u Južnu Ameriku odigraće meč protiv Irske 29. maja.





 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Zbog neshvatljivog poteza trenera Rivaldo najavio kraj karijere

Zbog neshvatljivog poteza trenera Rivaldo najavio kraj karijere

Blic



Nekada jedan od najboljih fudbalera na svetu, Brazilac Rivaldo, najavio je da će da završi karijeru nakon što ga je šokirao trener kluba iz Angole za koji trenutno nastupa.

272703_rivaldo01-ap-_f.jpg


Ovaj 40-godišnji fudbaler, koji je 74 puta igrao za Brazil a 34 puta bio strelac u tim nastupima za reprezentataciju, razočarao se jer ga je trener Kabuspora, Viktor Bondarenko, ostavio na klupi za jedan od mečeva.


"Svaki dan se čudim fudbalu. Naš trener je ovoga puta odlučio da na klupi sotavi tri najbolja napadača ekipe, mene, Mpeleaa i Savua. Pritom, od 32 gola koje je naš tim dao ove sezone, 22 smo postigli nas trojica. Uz sve to, drugi sam na listi strelaca u šampionatu. Posle ovakvog poteza, čini mi se da mi je ostalo samo da završim karijeru", napisao je Rivaldo na Tviteru.

Rivaldo je 1999. proglašen za najboljeg fudbalera sveta i u izboru FIFA i u izboru tada odvojene, a tradicionalne ankete "Frans fudbala". Dva puta je bio član idealnih postava Mondijala, 1998. i 2002. godine, osvajač je Lige šampiona sa Milanom, kao i titula u Brazilu (sa Palmeirasom), Španiji (sa Barselonom), Grčkoj (sa Olimpijakosom) i u Uzbekistanu (sa Bunjodkorom). Sa reprezentacijom Brazila osvojio je po jednom Kup konfederacija, Kopa Amerika i Svetsko prvenstvo.
 
Član
Učlanjen(a)
25.11.2009
Poruka
255
[h=1]Šuker ukida "vatrenima" mnoge beneficije[/h]

Manje premije za odlazak na velika takmičenja, ukidanje nagrade za pobede nad Maltom i sličnima, ni dinara za dnevnice, zatvoreni šankovi u hotelima. Ipak, ekonomsku klasu prvi čovek HNS nije uspeo da izgura u svom planju štednje.



v259588p0.jpg




Nema više "k'o da sutra ne postoji".

Novi predsednik Hrvatskog nogometnog saveza, legendarni jugoslovenski i hrvatski fudbaler Davor Šuker, navodno je ostao šokiran kada je listao "knjige" svog prethodnika Vlatka Markovića.

Zgrožen raskalašnim finansijskim poslovanjem, prvi čovek hrvatskog fudbala najavio je momentalne mere štednje, a one će se odnositi i na reprezentativce, pišu portali iz te zemlje.

Index, uz podsećanje da je sam Šuker upao u kancelariju tadašnjeg prvog čoveka HNS Nadana Vidoševića, posle EURO 1996. i pretio "višom instancom" ukoliko njemu i kolegama ne budu isplaćene premije za nastup na EP u Engleskoj, piše i to da su se sada vremena promenila i u smislu da je Šuker u fotelji i da nema više toliko para.

"Sećamo se da su hrvatski reprezentativci bogate premije dobili i za 'onaj' nastup na SP-u u Nemačkoj, zbog kojeg je morao otići i Cico Kranjčar, ne želeći se pospe pepelom pred egom Vlatka Markovića. Iako je bio uobražen, Marković je reprezentativce držao kao kap vode na dlanu. Ubirali su premije za pobede u kvalifikacijama, dnevnice od oko 400 evra za deset dana provedenih s reprezentacijom, čak i dvostruke nagrade za nastup na velikim turnirima", piše Index.hr i dalje navodi:

"Marković je igračima, naime, obećao 40 posto novca od UEFA za učešće na EURO u Poljskoj i Ukrajini prošlog leta. Obećano ne mora značiti i ispunjeno, jer sada je kasa u rukama Davora Šukera. On je igračima nagovestio da EURO nagrada možda neće biti u visini njihovih očekivanja. Radi se o velikom novcu: Sportske novosti navode - između 100 i 200 hiljada evra za pojedinca".

Index navodi i da bi, ukoliko ne isplati čitavih 40 odsto premija, Šuker mogao da stvori problem unutar tima.

"Jasno da unutar ekipe vlada stav - dajte nam obećano, a onda režite, ali Šuker je za sada nepopustljiv", navodi se u tekstu.

Hrvatska fudbalska reprezentacija zaista je u prošlosti imala uspeha u kvalifikacijama za velika takmičenja, a trenutno se na putu ka Mundijalu 2014. u Brazilu nalazi u grupi sa Srbijom. Ipak, njihov reprezentativni fudbal trenutno ne stoji na čvrstim nogama, što zbog tranzicije unutar HNS (Šuker umesto Markovića), što zbog promene na mestu selektora (Štimac umesto Bilića).

Sve ovo, dok nas hrvatski mediji gotovo dnevno obaveštavaju o neslaganjima u ekipi, lošim odnosima između igrača i selektora, pa sada i o problemima oko premija i dnevnica, morali bi da iskoriste "orlovi"...

"HNS je od UEFA za nastup na EURO dobio 10,5 miliona evra bruto. Kada se odboju troškovi, ostaje oko 9,5 miliona. Reč je o bruto iznosu, jer državi se podmiruje porez. Igrači premije primaju prema internoj tabeli", piše dalje Index i navodi da bi Izvršni odbor HNS trebalo da menja i pravilnik i raspodeli premija za plasman u Brazil.

Nagoveštava se da će HNS i dalje igračima davati 40 odsto prihoda, ali tek od sume koja ostane kada se podmire svi u međuvremenu nastali troškovi, što znači da će igrači dobijati znatno manje. Takođe, "vatreni" neće ubuduće dobijati standardnih 15.000 evra za pobede u zvaničnim mečevima protiv timova poput Malte, itd.

Šuker će ukinuti i individualne novčane premije, a igrači neće ubuduće imati "open" šank u hotelima u kojima odsedaju. Do sada, Savez je plaćao kompletne račune koje su hrvatski fudbaleri s milionskim primanjima u klubovima, pravili širom Evrope i sveta.

Jednu stvar, štedljivi Šuker navodno nije uspeo da izgura, a to je da igrače iz biznis, preseli u ekonomsku klasu prilikom redovnih letova.
 
Član
Učlanjen(a)
25.07.2009
Poruka
67
Neki dan na TV ide reklama u kojoj se kaže: "...Partizan, naš jedini predstavnik u Ligi šampiona..." što je apsolutno netačno.

U Srbiji postoji i ženski fudbal, a najbolje fudbalerke, ujedno i predstavnice u Ligi šampiona, su igračice ŽFK Spartak iz Subotice.
Igraju u Subotici 26. septembra protiv švedskog Geteborga. Imate i direktan prenos na RTS-u koji počinje u 15 časova.



 
Poslednja izmena od urednika:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Gvardiola: Nikad se ne zna, možda preuzmem Španiju

Gvardiola: Nikad se ne zna, možda preuzmem Španiju

Blic



Bivši trener Barselone Pep Gvardiola rekao je da bi bio zainteresovan da preuzme kormilo Španije ako bi mu nacionalni Savez ponudio posao.

248885_gvardiola03-reuter_f.jpg


Gvardiola se trenutno odmara u Njujorku pošto je na kraju prošle sezone napustio Barselonu. Ipak, on je nagovestio koji bi mogao da bude njegov sledeći angažman.

"Nikad se ne zna, možda i preuzmem nacionalni tim. Lepo mi je trenutno u Njujorku, ostaću ovde još godinu dana, tako da se sigurno još neću vratiti poslu. To ću učiniti kada ponovo budem imao želju da treniram, a to trenutno nije slučaj", rekao je Gvardiola.

Španac se sa zadovoljstvom seća vremena provedenog u Barseloni.

"Nikada nisam imao nameru da ostanem u Barseloni celu trenersku karijeru. To je bio jedan predivan period mog života. Došlo je vreme da odem, i to sam i učinio", zaključio je Gvardiola koji je osvojio 14 trofeja sa Barselonom za četiri godine provedene u klubu.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Džon Teri rekao "zbogom" reprezentaciji Engleske: Slama mi se srce!

Džon Teri rekao "zbogom" reprezentaciji Engleske: Slama mi se srce!

Blic



Dugogodišnji kapiten reprezentacije Engleske, 31-godišnji Džon Teri doneo je odluku da kaže zbogom igranju za nacionalni tim.

253771_mdf43650_f.jpg


Teri je dres "Gordog albiona" oblačio 78 puta tokom devet godina reprezentativne karijere.


Njegova odluka o povlačenju dovodi se u vezi sa optužbama da je na rasnoj osnovi uvredio defanzivca Antona Ferdinanda prošle sezone na meču sa KPR-om u Premijer ligi.

Iako ga je Britanski sud oslobodio optužbi početkom jula, Fudbalski savez Engleske je nastavio istraguhttp://sport.blic.rs/Fudbal/Evropsk...-ne-daju-mira-FA-nastavila-istragu-za-rasizam i pre EURO2012 mu je oduzeta kapitenska traka. Sa tim da više ne bude vođa nacionalnog tima se nije složio tadašnji selektor Fabio Kapelo, te je podneo ostavku.

Teri je ipak igrao u Ukrajini i Poljskoj, ali su odnosu sa FA bivali sve lošiji i kulminirali prošlog ponedeljka.

"FA je uticala na to da moje igranje za nacionalni tim bude gotovo nemoguće. Igrati za svoju zemlju i biti kapiten je nešto o čemu sam sanjao kao dečak i imao sam zaista veliku čast. Uvek sam davao sve od sebe i ova odluka mi slama srce. Želim momcima i selektoru Hodžsonu mnogo uspeha u budućnosti", poručio je 31-godišnji Teri a prenose ostrvski mediji.

Kapiten Čelsija je za selekciju Engleske debitovao 2003. godine u pobedi nad reprezentacijom Srbije i Crne Gore od 2:1 u prijateljskom meču.

Poslednji put je dres "Gordog albiona" obukao 7. septembra protiv Moldavije (5:0) u kvalifikacijama za Mondijal 2014. godine, a postigao je i šest golova.





 
Natrag
Top