Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
Napadač Barselone Lionel Mesi ponovo je ušao u istoriju, ovaj put kao rekorder po broju golova u jednoj sezoni.
Argentinac je het-trikom protiv Malaga stigao do 68. gola u sezoni i prestigao legendarnog Nemca Gerda Milera (67).
Mesi je 45 golova postigao u Primeri, 14 u Ligi šampiona, 3 u Superkupu Španije, 2 u Kupu Kralja, 2 na Svetskom klupskom prvenstvu i 1 u Superkupu Evrope.
Miler je do rekorda došao u sezoni 1972/1973 kada je igrao za minhenski Bajern.
“San” izvređao selektora: Englesku vodi čovek koji ne zna da kaže “
“San” izvređao selektora: Englesku vodi čovek koji ne zna da kaže “r” Video
Blic
Voj Hodžson. Zvuči poznato, ali ipak... to nije to? Upravo su se time poigrali urednici britanskog tabloida “San” jer sa slovom “r” ima problem novi selektor engleske fudbalske reprezentacije.
Roj Hodžson je preuzeo selekciju Engleske potpisavši četvorogodišnji ugovor, a njegov izgovor bio je tema koja je završila na naslovnoj strani “Sana”.
Nadaslov “Voj je preuzeo Englesku” bio je samo uvod u pet “grešaka” koje su se našle na naslovnoj stranici. Ispod naslova “Bwing on the Euwos” (umesto “Bring on the Euros”, tj. “Dajte nam (taj) EURO2012) nalazi se i šaljiv komentar “We’ll see you in Ukwaine against Fwance (umesto “Ukraine” i “France”).
Roj Hodžson možda ne zna da kaže “r” kao ostali Englezi, ali ume da razgovara na pet jezika. Sasvim dovoljno da na svih pet odćuti na ovakvo igranje uredništva “Sana”.
[h=1]Rosi dobio otkaz zbog Ljajića! [/h] Izvor. B92 | ČŽ
Fiorentina je otpustila trenera Delija Rosija zbog fizičkog napada na Adema Ljajića, izjavio je Andrea Dela Vale predsednik tog kluba.
Ljajić je nezadovoljan izmenom na meču sa Novarom sarkastično aplaudirao ka treneru, a ovaj potpuno izgubio kontrolu i fizički nasrnuo na reprezentativca Srbije. "Razgovarao sam sa Deliom Rosijem i on je spreman da se izvini Ljajiću ali je otkaz bio neminovan, zbog moralnih vrednosti koje zastupa naše društvo. To je nešto što nisam želeo da uradim, ali on je uradio nešto nedopustivo“. Nastala je opšta gužva, a na kraju je sve rezultovalo otkazom Delija Rosija. U trenutku kada se dogodio incident Fiorentina je gubila od Novare sa 2:0, ali je izjednačila i osvojila važan bod.
Fiorentina se ove sezone bori za opstanak u Seriji A, a Ljajić je odigrao 14 prvenstvenih utakmica i postigao jedan gol.
[h=1]Suspendovani i Ljajić i Rosi [/h] Izvor. B92, Beta | AG
Fudbalski trener Delio Rosi kažnjen je sa tri meseca suspenzije zbog fizičkog napada na Adema Ljajića tokom utakmice 36. kola prvenstva Italije.
Sa druge strane reprezentativac Srbije neće igrati za Fiorentinu do kraja sezone. Odluku o suspenziji dojučerašnjeg trenera Fiorentine donela je Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Italije, dok je Ljajića kaznio klub. On će, kako su preneli italijanski mediji, biti i novčano kažnjen. Ljajić i Rosi sukobili su se prvo verbalno, a potom i fizički u 32. minutu utakmice protiv Novare (2:2), kada je 51-godišnji strateg zamenio 20-godišnjeg fudbalera.
Reprezentativac Srbije ironičnim aplauzom pozdravio je odluku trenera, posle čega je usledila prepirka, a onda je Rosi nasrnuo na Ljajića.
U čitavu gužvu umešali su se članovi stručnog štaba i rezervni igrači Fiorentine, koji su uspeli da ih razdvoje.
Rosi je dobio otkaz, a njega će na klupi "ljubičastih" do kraja sezone zameniti Vinčenco Guerini.
Do kraja sezone u italijanskoj Seriji A ostala su još dva kola, a petnaestoplasirana Fiorentina igraće u gostima kod Lečea i na svom terenu sa Kaljarijem.
Klubu iz Firence potreban je jedan bod u tim utakmicama da bi obezbedio opstanak.
Na netu već počele da kruže navodne reči Adema Ljajića za koje je već jasno da su u pitanju laži. Prema tim tvrdnjama vređao hendikepiranog Rosijevog sina.
Svi italijanski mediji pre sat vremena su objavili da je Adem Ljajić navodno rekao:
"Ti si više hendikepiran od svog sina".
To je iznerviralo Rosija koji je poželeo da se obračuna pesnicama, ali već se javio demant tih reči srpskog reprezentativca.
Kako smo danas i konstatovali, kreće lavina laži koje imaju za cilj da diskredituju Ljajića i opravdaju ponašanje sada već bivšeg trenera Fiorentine.
Prvo, nijedan od sinova Delija Rosija nije hendikepiran, što je potvrdio i nastariji Dario koji je u Palermu radio kao pomoćnik direktora Sabatinija u vreme kada je Rosi bio trener na Siciliji.
U svakom slučaju osim što je udaljen iz ekipe Ljajić čeka drakonska novčana kazna, a najverovatnije će biti prodat.
Postoji i informacija da je Ljajić posle izlaska rekao treneru da će njegovom zaslugom klub ispasti u Seriju B, ali to nije potvrđeno.
Više će se znati sutra posle Rosijeve konferencije za štampu.
[h=1]Rosi: Ne dam na klub i porodicu [/h] Izvor. B92, Tanjug | MN
Doskorašnji trener Fiorentine Delio Rosi rekao je da žali zbog incidenta u kojem je udario Adema Ljajića, ali zahteva poštovanje prema klubu i svojoj porodici.
"Žao mi je, izvinjavam se građanima Firence, igračima, klubu i Ljajiću." "Nikada u karijeri nisam udario nekoga, ali zahtevam da se poštuju klub koji treniram i moja porodica. Zato sam tako reagovao. Neke granice moraju da postoje. Ako mi neko pominje porodicu, ne mogu da se pravim da nisam čuo." "Platiću cenu za svoje postupke koji su bili sramotni, ali sa ljudske strane su razumljivi", rekao je Rosi italijanskim medijima.
On je u sredu uveče na meču sa Novarom udario Ljajića koji je izlazio sa terena i ironično aplaudirao treneru.
Iste večeri uprava kluba je smenila Rosija, a pojedini italijanski mediji objavili su da je Ljajić prilikom izlaska sa terena pomenuo i Rosijevog sina koji je oboleo od Daunovog sindroma.
"Teško mi je što odlazim, došao sam da se pozdravim sa Firencom. Nažalost, moja avantura sa Fiorentinom je gotova”, priznao je Rosi.
U prvim reakcijama nakon incidenta Rosi se našao na žestokom udaru kritike javnosti i kolega.
"Javilo se mnogo lažnih moralista da pričaju o incidentu, a da prethodno nisu čuli moju stranu priče. Postoji jedna izreka koja kaže da prvo morate da hodate u nečijim cipelama dva dana kako bi mogli da sudite o toj osobi. Nekada reči nanose veće rane od mača. Nikada u životu nisam podigao ruku ne svoje ili tuđe dete”, istakao je bivši trener “ljubičastih”.
Rosi je zbog incidenta dobio tri meseca suspenzije, dok je Fiorentina kaznila Ljajića neigranjem do kraja sezone.
Disciplinski organi Serije A kaznili su Fiorentinu sa 15.000 evra, jer su navijači na meču sa Novarom vredjali Ljajića na nacionalnoj osnovi.
Fudbaler Fiorentine Adem Ljajić priznao je da je pogrešio kada je na utakmici sa Novarom (2:2) na ironičan način aplaudirao treneru Deliju Rosiju.
Usledila je neočekivana reakcija Rosija, koji se sjurio na klupu za rezerve i fizički napao srpskog reprezentativca. Nakon incidenta Rosi je još iste večeri smenjen, a Ljajić suspendovan do kraja sezone. Ljajić se javnosti obratio pismom, koje je objavljeno u uglednom dnevniku Gazeta delo Sport. "Nisam smeo da napravim taj gest, znam da sam pogrešio. Izvinjavam se klubu i navijačima, tražim oproštaj”, navodi se u Ljajićevom pismu.
“Ovo je veoma težak period za mene, pozvao sam čak i roditelje da dođu iz Srbije. Ponavljam, pogrešio sam, ali kada me je poslao na klupu, u meni je bilo dosta negativnih emocija. Učiniću sve da se iskupim pred sobom i pred Fiorentinom. Zaslužio sam kaznu”, istakao je Ljajić.
Pojedini italijanski mediji objavili su da je Ljajić prilikom izlaska sa terena pomenuo Rosijevog sina koji navodno ima Daunov sindrom. Međutim, neki drugi mediji objavili su informaciju da taj podatak nije tačan i da Rosi ima jednog sina, koji je bivši fudbaler, i dve ćerke.
Delio Rosi je u svom saopštenju, uz izvinjenje, izjavio da mu je Ljajić vređao porodicu.
Ljajić je u pismu Gazeti naveo i da je profil na društvenoj mreži Fejsbuk, sa kojeg se u četvrtak navodno izvinio Rosiju, lažan.
Menadžer srpskog igrača u četvrtak je najavio tužbu protiv Rosija, a disciplinska komisija Serije A suspendovala je trenera na tri meseca.
[h=1]Grant: Napad na Ljajića presedan [/h] Izvor. B92, Beta | NĐ
Trener Partizana Avram Grant rekao je da nikada nije čuo za nešto slično u fudbalu kao što je bio fizički sukob na klupi Fiorentine.
Grant je u šali dodao da bi on postupio isto kao trener Delio Rosi, koji je pesnicom udario reprezentativca Srbije Adema Ljajića. "To je jedinstven slučaj, nisam čuo da se ikada nešto slično desilo", rekao je Izraelac na konferenciji za medije u Sportskom centru "Teleoptik", koja je organizovana povodom subotnje utakmice Partizana i Crvene zvezde. Rosi i Ljajić fizički su se sukobili u sredu, kada je 20-godišnjiigrač ironično aplaudirao treneru koji je odlučio da ga zameni u 32. minutu utakmice sa Novarom.
Posle kratkog verbalnog duela,iskusni strateg je skočio na Ljajića i nekoliko puta ga udario pesnicom.
Na pitanje novinara kako bi on reagovao u situaciji u kojoj se našao Rosi, Grant se našalio.
"Ja bih ga izudarao kao što je i Rosi Ljajića. Možda je trebalo da sačeka i to uradi u svlačionici", kazao je Grant uz osmeh.
Posle incidenta na klupi italijanskog prvoligaša Rosi je dobio otkaz, dok je Ljajić suspendovan do kraja sezone.
Ljajić se u petak otvorenim pismom, koje je poslao uglednom časopisu Gazeta delo Sport, izvinio celoj fudbalskoj javnosti.
[h=1]Di Vajo napušta Bolonju [/h] Izvor. B92, Beta | NĐ
Iskusni italijanski fudbaler Marko Di Vajo rekao je da će na kraju sezone napustiti ekipu Bolonje i preći u kanadski Montreal.
Di Vajo je u Bolonju došao 2008. godine iz Đenoe i za taj klub je u 141 utakmici Serije A postigao 65 golova. "Naredne dve utakmice biće mi poslednje u dresu Bolonje. Ne želim da budem teret klubu i navijačima. Ovde sam proveo četiri divne godine, ali odlučio sam da prihvatim interesantnu ponudu Montreala", rekao je 35-godišnji napadač italijanskim medijima. Bolonja se dva kola pre kraja sezone nalazi na devetom mestu u prvenstvu Italije.
[h=1]Aston Vila kaznila igrače zbog tuče [/h] Izvor. B92, Beta | NĐ
Fudbalski klub Aston Vila kaznio je trojicu igrače zbog tuče sa obezbeđenjem noćnog kluba, a novac će biti uplaćen na račun dve humanitarne organizacije
Incident se dogodio u noći između ponedeljka i utorka, a u njemu su od fudbalera učestvovali Džejms Kolins, Fabien Delf i Kris Herd. "Situaciju smo rešili unutar kluba i igrači će biti novčano kažnjeni. Novac je podeljen na dve humanitarne organizacije, koje ćemo promovisati u nedelju pred utakmicu sa Totenhemom", navodi se u saopštenju kluba iz Birmingema. Oni su se javno izvinili klubu i navijačima.
Aston Vila se u finišu prvenstva Engleske bori za opstanak, pošto dva kola pre kraja sezone ima tri boda više od zone ispadanja.