Fudbalske vesti

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Valverde napustio Olimpijakos zbog privatnih problema

Valverde napustio Olimpijakos zbog privatnih problema

Tanjug / G. Vujović |

Španski fudbalski trener Ernesto Valverde podneo je ostavku na mesto trenera Olimpijakosa, nakon što je nedavno sa ovim timom osvojio 39. titulu prvaka Grčke u klupskoj istoriji.

230912_olimpijakos-navijaci01-reuter-max-rossi_f.jpg

Španac je naveo da je ostavka posledica privatnih problema.

"Ovo je veoma težak dan za mene, razlozi su lične prirode. Ukupno sam proveo tri godine u Olimpijakosu, velikom klubu koji uvek traži pobede i trofeje. Kada sam prvi put došao u klub, učinilo mi se da sam pogrešio. Sada znam da je to bila prava odluka", kazao je Valverde.

Valverde je u sezoni 2008/2009 osvojio "duplu krunu" u Grčkoj, potom je na kratko otišao u Viljareal, ali se vratio 2010. godine.

Kao mogući kandidat da nasledi Valverdea, grčki mediji navode sadašnjeg trenera Valensije, Emerija Unaija.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Zokora tuži Emrea civilnom sudu

[h=1]Zokora tuži Emrea civilnom sudu
[/h] Izvor. B92

Fudbaleru Fenerbahčea i turskom reprezentativcu Emreu Belezoluu uz suspenziju preti i krivična odgovornost zbog rasističkih uvreda na račun Didijea Zokore.

1379679764f90649dd525c705145094_330x213.jpg
Zokora je Emrea tužio i civilnom sudu u Istanbulu, zbog incidenta koji se dogodio u meču Fenerbahče – Trabzonspor.
Zokora se na rasizam turskog reprezentativca požalio na konferenciji za novinare neposredno posle meča igranog u nedelju, koji je Fener dobio 2:0.
“Posvađali smo se tokom utakmice, a onda me je, žao mi je što ću ovo reći glasno, ali nazvao me je crnčugom”, rekao je emotivno reprezentativac Obale Slonovače. “Neverovatno mi je da to radi čovek koji u svom timu ima Afrikance, kakvi su Musa Sau i Džozef Jobo”.

Emre je potvrdio da je bilo svađe, ali je jednako emotivno porekao da je koristio rasističke uvrede.

“Ako u meni ima imalo rasizma, neka Bog iščupa srce iz ovog tela”, rekao je bivši fudbaler Intera.

Njega sada očekuju dva meča suspenzije, po odluci Disciplinske komisije FS Turske. To znači da ga je komisija proglasila krivim za vređanje protivnika, ali da u kaznu nije uračunala rasizam, jer je za to zaprećena kazna od četiri do osam utakmica.

Zokora će zbog toga pravdu potražiti na civilnom sudu.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Dete Sitija robija zbog silovanja

Dete Sitija robija zbog silovanja

Izvor. B92 | AK

Bivši junior Mančester Sitija, a danas igraš trećeligapa Šefild junajteda Čed Evans (23) osuđen je na pet godina zatvora zbog silovanja 19-godišnje devojke.

16427995134f9195ef28231923959072_orig.jpg

Drugi optuženi u tom slučaju, fudbaler Port Vejla Klejton Makdonald (23) nije proglašen krivim, preneli su engleski mediji.

Evans i Makdonald su tokom suđenja izjavili da nisu silovali devojku, ali su kazali da su imali seksualni odnos sa njom, na koji je ona pristala.

Devojka je na suđenju izjavila da ne može da se seti šta se dogodilo, ali misli da joj je neko opojno sredstvo sipano u piće.

Evans je za reprezentaciju Velsa odigrao 13 utakmica i postigao dva gola. On je počeo da trenira u lokalnom Rilu, ali je sa 14 godina prešao u omladinsku školu Mančester sitija.

Velšanin je u Šefild junajted prešao 2009. godine i za taj klub je odigrao 103 ligaške utakmice i postigao 42 gola.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Nova afera u italijanskom fudbalu?

Nova afera u italijanskom fudbalu?

Izvor. B92 | AK

Nakon skandala s klađenjem i nameštanjem utakmica, Italiju potresa nova afera u kojoj se sumnja na izbegavanje plaćanja poreza kod transfera fudbalera.

17153182154f9182d7b5838161509690_orig.jpg

Tužilac u severnoitalijanskom gradu Pjaćenci pokrenuo je istragu protiv 21 fudbalskog menadžera, te nekolicine klubova Serije A i B.

Prema izveštajima italijanske poreske uprave radi se o milionima evra utajenim od strane menadžera i klubova, a među agentima igrača koji će biti ispitani tokom istrage spominje se i ime Alesandra Mođija, sina bivšeg generalnog direktora Juventusa Lučiana koji je napustio dužnost tokom velika korupcijske afere "Kalčopoli", zbog koje je i Juventus bio izbačen u Seriju B.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Zbog nasilja na terenu suspendovane prve dve izraelske fudbalske li

Zbog nasilja na terenu suspendovane prve dve izraelske fudbalske lige

Beta/AP |

Predsednik Fudbalskog saveza Izraela suspendovao je prva dva ranga takmičenja u zemlji zbog nasilja na terenu.

237220_hapoel-ramatgan_f.jpg

Predsednik FS Izraela Avi Luzon rekao je da se mečevi neće igrati ovog vikenda posle tuče koja je danas izbila na terenu između igrača Hapoel Ramat Gana i Bnei Loda.

"Neću da neko pogine na terenu, ne dao Bog. Uz sve dužno poštovanje prema fudbalu, ne želim da se on igra sutra posle ovakvih događaja", rekao je Luzon.

Predsednik FS Izraela bio je kritikovan zato što nije uspeo da obuzda nasilje koje je ove godine u porastu.

"Neću da podnesem ostavku, jer ovo nije moja krivica. Tražiću da policija bude na utakmicama", rekao je Luzon.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Po 100.000 dinara kazne za Zvezdu, Vojvodinu i Rad

Po 100.000 dinara kazne za Zvezdu, Vojvodinu i Rad

Blic

Disciplinski organi Jelen Superlige izrekli su nove kazne srpskim fudbalskim klubovima zbog ponašanja njihovih navijača.

227180_piro-sever01-blic-aleksandar-dimitrijevic_f.jpg

Posle Partizana, koji je pored suspenzije stadiona na jedan meč kažnjen sa 100.000 dinara zbog propusta u organizaciji meča sa “večitim rivalom”, istim novčanim iznosom sankcionisana je i Crvena zvezda, zbog pirotehnike koje su njene pristalice upotrebljavale tokom susreta sa crno-belima u revanš meču polufinala Kupa.

Sa po 100.000 dinara kažnjeni su i Vojvodina i Rad, takođe zbog baklji i dimnih bombi koje su navijači ova dva kluba koristili na utakmici 23. kola odigranoj 7. aprila, prenosi "Sportski žurnal".

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
'Večiti' i FSS na sastanku u Nionu

'Večiti' i FSS na sastanku u Nionu

Izvor. B92, Tanjug | MJ

Predstavnici Crvene zvezde, Partizana i FSS prisustvovaće 1. maja sastanku UEFA na kojem će biti razgovora o postupku licenciranja za evropska takmičenja.

9583174844f918f3664ef1213610698_orig.jpg

"Reč je o jednom u nizu poziva dobijenih od strane UEFA u vezi sprovođenja postupka licenciranja, a ovom prilikom predstavnici Crvene zvezde i Partizana daće izjave i dostaviti dokaze po pitanju ispunjenja finansijskih dugovanja", navodi se u saopštenju.

Komisija za licenciranje FSS objavila je prošle nedelje da nijedan od klubova-kandidata za učešće u evropskim takmičenjima naredne sezone do sada nije ispunio sve uslove.

Prijave za dobijanje licence podneli su Partizan, Crvena zvezda, Vojvodina, Radnički Kragujevac, Jagodina, Spartak, OFK Beograd, Javor, Borac i Sloboda.

Osnovni nedostaci i problemi se, kao i najčešće u prethodnom periodu, javljaju u domenu ispunjavanja finansijskih kriterijuma.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Adrijano tuži Korintijans

[h=1]Adrijano tuži Korintijans
[/h] Izvor. B92, Tanjug | MJ

Brazilski fudbaler Adrijano najavio je tužbu protiv bivšeg kluba Korintijansa, jer ga je navodno naterao na sedmodnevni program za mršavljenje.

2689332594f957461949d9746509617_orig.jpg

"Sigurno ću podneti tužbu. Tih sedam dana kao da sam bio u zatvoru. Ni u jednom trenutku nisam pristao da idem na taj program. To je bilo kao da su me kaznili i ponizili", rekao je Adrijano brazilskim medijima.
Ipak, on je priznao da je u jednom trenutku zaista imao problem sa telesnom težinom.

"Nisam vodio računa o tome, svestan sam grešaka. Bio sam tvrdoglav, često sam propuštao treninge", kaže Adrijano.

On je dodao da nije uspeo da se navikne na Sao Paulo i da mu je laknulo kada je otišao iz tog grada, jer je on rodom iz Rio de Žaneira.

Adrijano je u Korintijans stigao iz Rome u martu 2011, ali je u klubu proveo svega godinu dana pošto je u martu dobio otkaz zbog neredovnih pojavljivanja na treninzima i nedostatka interesovanja.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Fenerbahče tuži UEFA

[h=1]Fenerbahče tuži UEFA
[/h] Izvor. B92, Beta | MJ

Turski fudbalski klub Fenerbahče tužiće UEFA i tražiće odštetu od 45 miliona evra, kao nadokandu što mu je zabranjeno da se takmiči u Ligi šampiona.

12610670424f944aaa13e92579022334_orig.jpg

UEFA je zabranila Fenerbahčeu prošle sezone da se takmiči zbog skandala oko nameštanja rezultata u turskom šampionatu.
Sud za arbitražu u sportu saopštio je da će saslušanje biti 18. juna.
Fenerbahče je prošle sezone osvojio titulu u turskoj ligi i posle toga je optužen za nameštanje mečeva. Predsednik tog kluba Aziz Jildirim bio je uhapšen i glavni optuženi u krivičnom postupku.

Turski klub je izbačen iz Lige šampiona dan pre žreba za grupnu fazu takmičenja i sada želi nadoknadu za izgubljene novčane nagrade i prihode od utakmica.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Promena pravila UEFA zbog Baneta?

[h=1]Promena pravila UEFA zbog Baneta?
[/h] Izvor. B92, Tanjug | ČŽ

UEFA je zbog činjenice da će Čelsi u finalu LŠ igrati bez trojice igrača najavila mogućnost uvodnjenja pravila o brisanju žutih kartona posle četvrtfinala.

7990477854f97202155aa4998435512_orig.jpg
To pravilo već je pre dve godine uvela FIFA na šampionatu sveta u Južnoj Africi, a primenjivaće se i ove godine na prvenstvu Evrope.
Osnovni cilj jeste da igrač koji dobije žuti karton u polufinalu izbegne suspenziju, kako bi finalisti bili u najjačem sastavu.
"Potrebno je da Odbor za klupska takmičenja predloži uvođenje pravila o brisanju žutih kartona posle četvrtfinala, a zatim da taj predlog usvoji Izvršni komitet kojim predsedava predsednik Mišel Platini", navodi se iz UEFA.

Disciplinska komisija UEFA potvrdila je suspenzije trojici igrača Čelsija, kao i kapitenu Džonu Teriju, za koga se navodi da će se naknadno odlučiti o konačnoj kazni za crveni karton zbog udaranja Aleksisa Sančeza.

Naravno, ukoliko predlog bude prihvaćen, pravilo će moći da se primeni tek od naredne sezone.

Natrag