Formatiranje

Član
Učlanjen(a)
16.12.2010
Poruka
147
Pozdrav drustvo imam veliki problem sa jednim virusom, nikako da ga se otarasim, kad ubacim USB flash udje mi u C i u D particiju, samo se siri... a sto je problem ne mogu da ubacim antivirus, zbog tog virusa sto imam!
I ne znam sta da radim, odem da formatiram flash, kad ono nece, pokazuje neku gresku, prosto nece ni da se obrise sa SHIFT+DELETE, nece nikako!sorry

Evo sad cu ponovo oboriti i podici sistem, pa da vidimo da li ponovo nece hteti da se instalira antivirus :D
Po koji put owo radim i nikako da mi uspe...:dntknw:
Ako neko zna nesta nek mi pomogne, svaki komentar je dobrodosao!:yea:

Član
Učlanjen(a)
31.03.2010
Poruka
69
Pa imaš valjda neki Antivirus na kompu. Meni se tako desilo sa USB flashom jednom pa ga je avast usmrtio..i rešio sam problem.

Član
Učlanjen(a)
16.12.2010
Poruka
147
Pa imaš valjda neki Antivirus na kompu. Meni se tako desilo sa USB flashom jednom pa ga je avast usmrtio..i rešio sam problem.

Nemam ... taj virus je valjda toliko jak da unistava i antivirus :(
Meni prosto nece da mi formatira usb flash zbog tog virusa, evo nece ni D particija, sada je i tamo usao :mad:

Član
Učlanjen(a)
27.09.2010
Poruka
229
Ako hoces da obaras sistem probaj odraditi i clear cmos pa onda instalisi windows

Član
Učlanjen(a)
31.03.2010
Poruka
69
Idi i probaj iz Safe moda da pokreneš Antivirus i ako nemaš instaliraj neki Malware isto, pa skeniraj komp.

Član
Učlanjen(a)
16.12.2010
Poruka
147
Ako hoces da obaras sistem probaj odraditi i clear cmos pa onda instalisi windows

Kako bese ono za cmos u ran, jel da ?? mozes da mi objasnis cemu on sluzi ? Mada sam ranije to radeo, ali ne mogu da se setim kako ide i cemu sluzi :(

Dodato posle 2 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Idi i probaj iz Safe moda da pokreneš Antivirus i ako nemaš instaliraj neki Malware isto, pa skeniraj komp.

E probao sam taj malware, najnoviji update-ovan, ali ponovo nije htelo, ono obrise virus i od D i od usb-a , ali kad restartujem kompjuter, i kad udjem u te foldere ono se ponovo pojavi, i kad odradim isti postupak ono ponovo isto, sto znaci dzaba ga brisem :(
I kad hocu da odjavim USB, ono dole u startu(pored sata), izadje ono volume... bla bla... tamo nesta pise, kako ne mogu da diskonektujem USB ...

Evo sad sam ponovo podigo sistem i ceo hard ocistio ... da ubacim drivere pa cu odma da skinem Kaspersky pa da probam...

Pozdrav i hvala !

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
27.09.2010
Poruka
229
Clear cmos sluzi da obnovimo bios-odnosno da vratimo postavke biosa na tvornicke postavke.To radis jer moze virus i u bios da zaluta i poremeti namjestene postavke.Imaju dva nacina ali naj sigurniji ti je da:iskljucis napajanje racunara(strujni kabel)-izvadi bateriju sa maticne ploce jedno 15 minuta-ponovo vrati bateriju i ukljuci napajanje i to je to.Pri pokratanju ce te pitati da pritisnes F1 za instalaciju i F2 da nastavis normalno da dignes sistem.

Član
Učlanjen(a)
10.11.2009
Poruka
1.654
koliko sam shvatio, reinstalirao si sistem i pojavljivao ti se isti problem? pa na koji si ti to nacin reinstalirao??? kad budes reinstalirao, nemoj quick format opciju, vec full, kako bi u potpunosti formatirao hdd. kad podignes sistem, posto ne mozes se otarasiti virusa onda instaliraj linux pored windowsa, i preko njega unisti virus i formatiraj usb ;) moci ce 100%

Član
Učlanjen(a)
16.12.2010
Poruka
147
koliko sam shvatio, reinstalirao si sistem i pojavljivao ti se isti problem? pa na koji si ti to nacin reinstalirao??? kad budes reinstalirao, nemoj quick format opciju, vec full, kako bi u potpunosti formatirao hdd. kad podignes sistem, posto ne mozes se otarasiti virusa onda instaliraj linux pored windowsa, i preko njega unisti virus i formatiraj usb ;) moci ce 100%

Odradio sam ponovo reinstalaciju, i sada nemam problema, instalirao sam Kaspersky IS, i dobro radi... ali meni je potrebno da ubacim flash i da prebacim file-ove sto su mi potrebni za skolu, ja bez toga ne mogu ... e sad da li da ubacim uopste USB flash, jel ce odradeti sve to kaspersky? I kako kad prebacim fileove da formatiram usb, posto mi nije htelo , m ? Jel pored kasperskog da ubacim Anti Malware, ili mi nije potreban?

Pozdrav, i nadam se da ce sve biti u redu, ali jos ovaj USB da resim :)

Član
Učlanjen(a)
10.11.2009
Poruka
1.654
ako je zarazen onda ces ostati bez tih fajlova, e sad, kao sto sam ti vec rekao ako instaliras linux mozda i mozes spasiti veci dio jer linux vidi window-sove viruse, prikazuje fajlove sa katancima, svaki takav fajl je zarazen, tako da ga mozes rucno obrisati, ako ne mozes naci te podatke sa usb-a ponovo onda jebiga skeniraj sa kasperskim pa sta bude bude

Natrag