Formatiranje

Mlada nada
LEGEND
Učlanjen(a)
08.04.2010
Poruka
1.292
Nemoras instalirati linux ako ga neces kasnije koristiti.Sve to mozes odraditi sa live cd-a

Mlada nada
LEGEND
Učlanjen(a)
08.04.2010
Poruka
1.292
Evo npr. ubuntu.Skines najnoviju verziju sa officejelnog sajta.Narezes,u biosu najestis da se sistem dize sa CD-a ,kada se pojavi prozor gdje biras hoces li da odmah instaliras ubuntu ili da prvo probas(try ubuntu) izaberi ovo drugo.I formatiraj USB ili sta vec hoces.E sad da su windows virusi oznaceni katancem to nisam siguran.

Član
Učlanjen(a)
06.09.2009
Poruka
1.389
Odradio sam ponovo reinstalaciju, i sada nemam problema, instalirao sam Kaspersky IS, i dobro radi... ali meni je potrebno da ubacim flash i da prebacim file-ove sto su mi potrebni za skolu, ja bez toga ne mogu ... e sad da li da ubacim uopste USB flash, jel ce odradeti sve to kaspersky? I kako kad prebacim fileove da formatiram usb, posto mi nije htelo , m ? Jel pored kasperskog da ubacim Anti Malware, ili mi nije potreban?

Pozdrav, i nadam se da ce sve biti u redu, ali jos ovaj USB da resim :)

Po pravilu bi trebao KIS da automtski po ubacivanju flasha, ocisti taj virus, odnosno autorun.exe, jer se on pokrece sam sa flasha kad ga prikljucish na USB, tako rade svi AV i IS zastite. Probaj ga ubaciti u komp pa vidi sta ce i kako odraditi KIS, meni je Avast IS to radio sam.

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Kaspersky ce ti sam ocistiti zarazene fajlove,ne kada ubacus USB flash,nego kada pokusas nesto sa njima.Recimo da ih kopiras ili otvoris...
Ponudice ti opciju "Clear All",klik na to i nema vise virusa.Jedino sto ces ostati bez tih fajlova,a i stace ti kada su zarazeni,jedino ako neces ponovo da re-instaliras sistem.

Član
Učlanjen(a)
06.09.2009
Poruka
1.389
Kaspersky ce ti sam ocistiti zarazene fajlove,ne kada ubacus USB flash,nego kada pokusas nesto sa njima.Recimo da ih kopiras ili otvoris...
Ponudice ti opciju "Clear All",klik na to i nema vise virusa.Jedino sto ces ostati bez tih fajlova,a i stace ti kada su zarazeni,jedino ako neces ponovo da re-instaliras sistem.

Sinoc mi je drug doneo flash 4GB, da mu nabacim neki film i muzike, po stavljanju u USB mog racunara, nakon 10 sec, Avast! IS 5.0 izbacije pop-up da je I: drive (njegov flash), zarazen Malware-om VBS (uglavnom to bude Autorun.inf, jer se svi malware-i vezu za njega zbog lakseg pristupa systemu, kao backdoor na particijama), automatski ga stavlja u chest, nista ne pita, sve sam odradi, ja posle odem u chest i obrisem, ako hocu..., tako radi i KIS, sve zavisi kako ga ko namesti prilikom instalacije, samo sto se to kod Avast!-a namesta naknadno...poz

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Koristim Kaspersky 6. godina.I kod Kaspera ti sva dodatna podesavanja idu naknadno.Upravo sam proverio,namerno sam na flash stavio neke zarazene programe,kasper nije reagovao po ubacivanju Flasha u USB.Kao sto rekoh,reaguje kada hoces sa tim fajlom da bilo sta uradis.Izbaci upozorenje da je fajl zarazen,koji virus je u pitanju,gde se nalazi i ponudi ti tri opcije:
1. Clear All
2. Block viruses
3. No Action
pa ko voli nek' izvoli,sta kome odgovara.
Inace,racunar nemozes da zarazis tako sto samo ubacis Flash u USB.Ne stoje virusi na vrh Flasha i kada ga ubacis da trce u racunar.
Pozz

Natrag