FK Partizan

Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Ja ne mrzim Stojkovica, njega nema potrebe niko da pljune, posle njegovih izjava da je veliki zvezdas i da ne postoje pare zbog kojih bi presao u Partizan on je pljunuo samog sebe.
 
Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Nadam se da će Boja opet proraditi u Partizanu :)

Stojković: "Ovo je veliki izazov"
29. avgust 2010. | 02:50

3692502424c79b01af0b50275658235_extreme.jpg


Novi golman beogradskog Partizana Vlаdimir Stojković doputovаo je u subotu uveče u Beograd.

I zbog činjenice da je najbolji srpski golman i zbog toga što je bio član Crvene zvezde, dočekalo ga je više novinara nego što je uobičajeno.


"Ovo je veliki izаzov i zа mene kаo igrаčа i Pаrtizаn kаo klub. Dаću sve od sebe dа se izborim zа mesto u timu, oprаvdаm poverenje i pomognem Pаrtizаnu u novoj sezoni," bilo je prvo što je rekao novi golman 'crno-belih' okupljenima na beogradskom aerodromu, "Postojаo je obostrаni interes, i moj i Pаrtizаnov dа se ovаj ugovor reаlizuje. Zаhvаljujem se ljudimа iz Pаrtizаnа što su došli nа ideju dа me аngаžuju i dаću sve od sebe dа pomognem."

Stojković nije želeo da komentariše poruke navijača Crvene zvezde kao i razne reakcije iz tog kluba.

"Ne rаzmišljаm sаdа o tome. Svestаn sаm svegа i potezа koji sаm nаprаvio. Jа sаm profesionаlаc i mаlo više ću reći nа konferenciji zа medije prilikom mog predstаvljаnjа u Pаrtizаnu," rekao je Stojković i napravio zanimljivo porređenje, "Svi znаju ko sаm, odаkle dolаzim, gde sаm ponikаo, аli… I muž voli ženu, pа se rаziđu."

Stojković više nije želeo da priča o svom nekadašnjem klubu.

"Hvаlа ljudimа iz Pаrtizаnа koji su mi dozvolili dа potpišem ugovor. Ligа šаmpionа je veliki izаzov, stigаo sаm dа pomognem i 'crno–belimа' i srpskom fudbаlu," kazao je Stojković.

Po dolasku u Beograd Vlаdimir Stojković zаputio se kа SC Partizan Teleoptik u Zemunu, pozdrаvio se sа člаnovimа stručnog štаbа i novim sаigrаčimа, i ostao da prespava u 'Zemunelu'.

Zvanično predstavljanje zakazano je za ponedeljak.

Izvor: B92, zurnal.rs

Partizan predstavio Stefana Savića
29. avgust 2010. | 14:45

6997839914c7a57dc57a77080498679_extreme.jpg


Stefan Savić, dosadašnji igrač BSK iz Borče i A reprezentacije Crne Gore od nedelje u podne je novi član Partizana.

Savić je sa 'crno-belima' potpisao četvorogodišnji ugovor. Štoper visok 186cm rođen je 8. januara 1991. godine a u Partizanu će nositi dres sa brojem 15.


"Došao sam u najveći klub u zemlji i okruženju i mislim da je to idealna sredina za napredak. Nadam se da ću iskoristiti vreme u Partizanu da se usavršim," rekao je Savić na predstavljanju.

"Partizan ima pravu strategiju rada sa mladim igračima i mislim da sam napravio pun pogodak," odgovorio je Savić na pitanje kako je odlučio da sada dođe u Partizan i pored interesovanja Arsenala, Ajaksa i nekih drugih evropskih klubova.

Novinare na predstavljanju je interesovalo i da li je pregovarao sa Crvenom zvezdom.

"O tome ne znam ništa, ja lično nisam imao kontakte sa njima," kaže Savić.

Savić će od ponedeljka boraviti u Crnoj Gori, gde će sa reprezentacijom te zemlje igrati mečeve kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

16401182334c7a57dc7f844402889106_extreme.jpg


Pre Savića Partizan je tokom leta angažovao golmane Ilića (Borac Čačak) i Stojkovića (Sporting Lisabon), igrače odbrane Kizita (Vojvodina), Stevanovića (Sošo), igrača sredine terena Smiljanića (Espanjol) i napadača Ilieva (Makabi Tel-Aviv).

Sa 'pozajmica' su vraćeni Živković, Miljković i Bogunović, a iz Teleoptika 'unapređeni' Aškovski, Ostojić, Nastasić i Šćepović.

U ponedeljak ili utorak biće predstavljen Mohamed 'Medo' Kamara, do nedelje fudbaler finskog šampiona Helsinkija, a očekuje se da poslednja akvizicija prvaka države i učesnika Lige šampiona bude još jedan napadač.

Prelazni rok traje do 31. avgusta.

Izvor: B92, zvanični sajt
 
Član
Učlanjen(a)
22.12.2009
Poruka
448
ako UEFA da dozvolu da Mutu igra u LS za Partizan,sledi razmena,nisam siguran dali Tomic tamo + kes i Mutu na pozajmicu ovamo ili Nastasic tamo a ista fora ovamo...
 
Član
Učlanjen(a)
07.12.2009
Poruka
1.053
Mutu će igrati za 100 grama koke mesečno ...

Imaće nadimak "Zemunelo-2". ;)

EDIT: Ovaj Savić liči na Dijega Milita iz Intera. :)
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
22.12.2009
Poruka
448
Stanojevic:*BOGUNE,AKO DANAS NE DAS GOL,ZAPAMTI KAD SI ZADNJI PUT USAO U IGRU
 
Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Đurić: "Neki mediji zovu na linč"

2971347224c7b0dd367491545218244_extreme.jpg


Predsednik FK Partizan Dragan Đurić rekao je za Danas da je "nedopustiv to što pojedini mediji pozivaju na linč" golmana Stojkovića koji je došao u Partizan.

"Nedopustivo je to što rade pojedini mediji. Razumem da postoji nekoliko desetina, stotina, nek bude i hiljada ostrašćenih Zvezdinih navijača, kojima je teško pao ovaj transfer, pa na forumima na najstrašnije načine prete našem novom golmanu, ali ne mogu da shvatim da ih novine citiraju ili objave Stojkovićevu lažnu umrlicu.
Jel to tiraž važniji od morala, zdravog razuma i nečije lične bezbednosti?! Gde mi to živimo - u Srbiji ili Kolumbiji?!"

Đurić je atmosferu koja se stvara povodom dolaska reprezentativnog golmana u Partizan uporedio sa onom iz 2003. godine.

"Razmišlja li iko o mogućim posledicama? Pa, takvi pozivi na linč prethodili su ubistvu premijera Zorana Đinđića! Ne mogu da verujem da nas istorija nije ničemu naučila. U celom svetu igrači prelaze u rivalske klubove, pa im niko ne skida glavu zbog toga," pričao je pred utakmicu OFK Beograd - Partizan Đurić, a preneo Danas.

Zbog atmosfere u delu javnosti Beogradom su u nedelju kolale glasine o mogućem raskidu saradnje.

"Gluposti. Stojković se već upoznao s ekipom i stručnim štabom, samo još da bude predstavljen novinarima na zvaničnoj promociji. Sve ide predviđenim tokom," kaže Đurić.

Vladimir Stojković je u nedelju u FS Beograda potpisao ugovor sa prvakom Srbije a u ponedeljak će biti predstavljen javnosti kao novi golman 'crno-belih'.


--------------------------------------------------------------------------

Partizan predstavio Stojkovića

18209761524c7b918277798021840272_extreme.jpg


Fudbalski klub Partizan u ponedeljak je predstavio svog novog golmana Vladimira Stojkovića, koji se poslednjih dana nalazi u centru pažnje javnosti.

Stojković je na predstavljanju rekao da je u redove crno-belih došao iz profesionalnih razloga, da bi pomogao klubu i reprezentaciji Srbije.
„Znate moju prošlost, znate ko sam i šta sam, a u Partizan sam prešao iz profesionalnih razloga. Želim da pomognem klubu i da sam broj jedan“, istakao je Stojković.
Odluku sam doneo sam, nisam se ni sa kim konsultovao. Želim da kupim pristalice ovog kluba dobrim odbranama“, naglasio je Stojković.

Stojković je izazvao pravu buru u fudbalskoj Srbiji prelaskom u Partizan. Pristalice crno-belih podeljene su u prijemu novog golmana, dok su navijači Zvezde ogorčeni i već su počeli da prete nekadašnjem kapitenu svog kluba.

Razumem interesovanje medija i navijača oko svega, ali mislim da su neki prevršili svaku granicu. Voleo bih da se zaštitim od toga. Ali, nisam tražio obezbeđenje, niti mi ga je Partizan dao. Dolazak ovde je dobar potez, želim da pomognem timu i reprezentaciji“, rekao je Stojković.

Odmah po objavljivanju transfera, na interenetu se pojavila umrlica sa Stojkovićevim likom, njegov dres je uklonjen iz Zvezdinog kafea, a pojavile su se i brojne informacije oko njegovog ugovora. Među njima je i ona da golman, prema sporazumu, neće morati da brani u derbiju.

To nije istina“, kratko je odgovorio Stojković.

Reprezentativni golman rekao je da se konsultovao sa bivšim saigračima iz Zvezde i da su mu svi rekli da je napravio dobar profesionalni potez, ali Stojković nije želeo da kaže s kim je razgovarao.

Navijači Partizana su na poslednjoj utakmici skandirali golmanu Radiši Iliću, a trener Aleksandar Stanojević je rekao da je Stojković doveden kao prvi golman reprezentacije, da bi odmah branio.

Hvala treneru, ali ja sam došao da se izborim za mesto na terenu. Ne trebaju mi pokloni. Radiša je moj prijatelj i odličan golman. Dobro se poznajemo i mislim da će konkurencija biti zdrava. Moje je da se dokažem na treninzima“, rekao je Stojković.

Novi golman Partizana rekao je da je samopouzdanje ključ za uspeh u Ligi šampiona.

Moramo da verujemo u sebe, potrebno je da verujemo u sebe. Ako budemo verovali, imamo veću šansu da ostvarimo dobre rezultate“, naglasio je Stojković.
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
07.12.2009
Poruka
1.053
izvor: b92
14126239614c79701c7dcab035450649_big.jpg



Iako su neki srpski mediji pisali da će Adrijan Mutu pojačati Partizan, agent rumunskog igrača Viktor Bekali je to demantovao.


Mutu (31) je trenutno suspendovan zbog dopinga do 29. oktobra, ali Bekali ističe da njegov klijent sigurno ostaje u Toskani.

"Ne znam ništa o pregovorima sa Partizanom, mogu samo da kažem da Adrijan sigurno ostaje u Fiorentini. On samo mora da sačeka da se suspenzija završi, pa će se vratiti u ljubičasti dres“, potvrdio je Bekali.

Iako je tokom leta imao ponude ekipa iz Arabije, Rusije i Turske, Mutu će najverovatnije ostati u Toskani bar do januara. Jedan od razloga je i povreda Stevana Jovetića na kojeg Siniša MIhajlović neće moći da računa duže vreme. Ugovor Mutua sa Fiorentinom ističe u junu 2011. godine.

Dodato posle 14 Sati 23 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Boja u utorak potpisuje za Partizan

izvor: b92
6267680244c7bef49bcf15952896431_extreme.jpg


Nekadašnji igrač Partizana, Kamerunac Pjer Boja potpisaće u utorak ugovor sa prvakom Srbije, saznaje B92.


Iako su mediji prethodnih dana spekulisali o raznim imenima, a poslednji na liti bio je Mutu, Boja će ipak pojačati napad “crno-belih” pred Ligu šampiona.

Glavni razlog je njegovo poznavanje tima u kojem je igrao od 2003. do 2007, kao i jezika, pa će se sigurno lakše uklopiti u tim nego neki drugi stranac.

“Ne mogu da verujem da se vraćam. Ne znam sa čime bih uporedio ovu sreću”, istakao je Pjer Boja za “Sport” pre nekoliko dana.

“Velika, divna Partizanova familija je magnet nad magnetima. Ne postoji ništa slično u svetu. Familija u koju svaki njen bivši igrač želi da se vrati. Detaljno sam upoznat sa dešavanjima u klubu, sve znam kao da sam u Beogradu. Konkretno, ja ne mogu bez Partizana. Imao sam 19 godina kada sam sa aktuelnim šampionom potpisao prvi profesionalni ugovor u životu, proveo tri i po nezaboravne sezone. Drhtao sam nedavno kada sam u svom stanu u Grenoblu gledao na TV prenos iz Brisela, podsetio se onih prokletih penala protiv Artmedije”, rekao je Boja vidno srećan što će ponovo nositi “crno-beli” dres.

Boja je bio jedan od igrača koji su promašili penal protiv Artmedije, ali je ipak dobio šansu da sa Partizanom igra u Ligi šampiona.

“Nisam vidovit ali nešto mi govori da će Partizan da prođe grupu u Ligi šampiona, posle toga ću konačno da jednu, crnu sliku, zauvek izbacim iz glave. Slovaci će nestati iz mojih sećanja”.

Kamerunac u Humsku stiže kao slobodan igrač jer je sporazumno raskinuo ugovor sa Grenoblom koji je prošle sezone eliminisan iz francuske Lige 1. U Grenoblu je igrao zajedno sa Vitakićem, Ljubojom i Rendulićem.

Pjer Boja rođen je 16. januara 1984. godine u Duali, Kamerun. Karijeru je počeo u Union Duali, a 2002. zaigrao za Salam Zgartu. Potom je potpisao ugovor sa Olimpikom iz Bejruta, ali nije odigrao ni jedan meč pa je 2003. stigao u Beograd. U dresu Partizana odigrao je 64 utakmice i postogao devet golova, a 2007. prešao je u Rapid iz Bukurešta. U leto 2008. igrao je u dresu Rumuna na prijateljskom meču sa Partizanom. Za Rapid je na 32 utakmice postigao osam golova, a poslednju sezonu bio je jednom strelac za Grenobl u Ligi 1.

Pre Boje Partizan je tokom leta angažovao golmane Radišu Ilića (Borac Čačak) i Vladimira Stojkovića (Sporting Lisabon), odbrambene fudbalere Kizita (Vojvodina), Stevanovića (Sošo) i Savića (BSK BOrča), igrače sredine terena Smiljanića (Espanjol), Babovića (Fejnord) i Mohameda Kamaru (HJK Helsinki), te napadača Ivicu Ilieva (Makabi Tel-Aviv).

Sa 'pozajmica' su vraćeni Živković, Miljković i Bogunović, a iz Teleoptika 'unapređeni' Aškovski, Ostojić, Nastasić i Šćepović.

Poslednji će se ekipi pridružiti "Medo" Kamara koji je u ponedeljak odigrao poslednji meč za finski Helsinki i oprostio se pobedom od 3:1 nad Mariehamnom.
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Stanojević: Stojković će biti prvi golman Partizana

Trener Partizana Aleksandar Stanojević izjavio je za Sport da nema nikakvu dilemu oko toga koji golman će u nastavku sezone čuvati gol crno-belih.

69939_stojkinjo01-beta-str_f.jpg


Stanojević je naglasio da će to biti Vladimir Stojković, koji će imati debi već u subotu na utakmici Partizana i Hajduka iz Kule.
"Stojković je najbolji srpski golman već godinama. Kada se ukazala prilika da ga dovedemo, nismo mogli da je propustimo. Ne gledam ga kao bivšeg čuvara mreže Crvene Zvezde, već kao reprezentativca. Dileme nema, Stojković je broj jedan Partizana i na tu temu nema više priče," rekao je Aleksandar Stanojević.

68608_63511_f.jpg


Navijači Partizana su dali punu podršku Radiši Iliću tokom utakmice na Karaburmi.
"Drago mi je zbog toga. Ilić je deo tima koji je obezbedio ulazak u Ligu šampiona. To je zahvalnost za istorijski uspeh. I ja sam deo ekipe, ali ako ne budem na pravom nivou, niko mi ne garantuje mesto", objasnio je Stanojević.
 
Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Policija na treningu Stojkovića

Zbog predostrožnosti prema novom golmanu Partizana Vladimiru Stojkoviću, policija je juče pratila trening Partizana.
70533_stojan01-alo-marko-metlas_f.jpg

Atmosfera na treningu crno-belih podsetila je tako na vreme kada je Brazilac Kleo stigao u Humsku.
I pored pojačane bezbednosti, trening je protekao u najboljem redu, a i golman Stojković je posle njega rekao da je posvećen isključivo radu.
"Ne izlazim napolje. Kuća-trening, to je moja ruta. To ne radim zato što se nekog bojim, već sam posvećen isključivo radu. Kada sam bio u inostranstvu, takođe nisam puno izlazio. Potpuno sam okrenut sezoni. Biće dosta jakih mečeva i to me raduje", istakao je Stojković za Sport.

Inače, golman Partizana je pred odlazak reprezentacije Srbije na Farska Ostrva posetio drugove u Kovilovu i poželeo im sreću.
 
Natrag
Top