FK Partizan

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Kleo: "Svlačionica budi nadu u prolaz"

Kleo: "Svlačionica budi nadu u prolaz"
5. avgust 2009.


kleo44962020090731125129.bmp


Brazilac kaže da se ekipa povratila od šoka iz Nikozije i da atmosfera u timu budi nadu da je prolaz moguć. Ne obećava golove, lični interesi ne postoje u ovakvoj situaciji.
Oči navijača Partizana uprte su u Klea. Brazilac je bio odsečen u prvom meču, kaže da su svi u timu bili šokirani nakon poraza u Nikoziji, ali da sada primećuje optimizam kod saigrača.

“Atmosfera u svlačionici mi daje za pravo da verujemo u prolaz. Sada nam ostaje da pobedimo sa više od dva gola razlike i ispravimo propuste iz prvog meča”, kaže novi ljubimac “Grobara”.

Kao i obično ne obećava golove.

“Totalno je nebitno ko će dati gol, Diara, ja ili neko treći. O tome niko ne razmišlja, niti je ova vrsta utakmica pogodna za neko samoisticanje. Gledamo cilj, a to je plasman u Ligu Šampiona”, zaključuje Kleo.
 
Član
Učlanjen(a)
04.07.2009
Poruka
283
a i vi ste u frci :\

jbg daj boze da svi prodju...
i sevojno xDDDDDDDDDDDDDDDDD

evo sad cu ja nesto da okacim
 
Član
Učlanjen(a)
04.07.2009
Poruka
283
Samo napred partizan!!!

00007379.jpg
Utakmicu godine Partizan igra već na početku sezone! Šef stručnog štaba crno-belih, Slaviša Jokanović, siguran je da će njegovi učenici večeras (20.45, RTS 1) eliminisati kiparski APOEL u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Starteg crno-belih veruje da Partizan može bilo koju ekipu da savlada dva ili više puta, pa ne sumnja da će pred više od 20.000 Grobara u Humskoj večeras nadoknaditi kiparski minus (0:2).

Jokanović je čak otišao korak dalje i istakao da veruje u plasman "parnog valjka" čak i ako Mladen Božović bude savladan na svom terenu.

- Ne znam zašto svi govore o pobedi od 2:0? Zar ne mislite da Partizan može da prođe i ako primi gol? Ja verujem da može! Siguran sam da možemo da postignemo dva gola ili više bilo kojoj ekipi, pa tako i Kipranima. Naš cilj je i dalje plasman u Ligu šampiona i od njega ne odstupamo ni za pedalj. Besni smo i mi zbog rezultata u prvom meču, ali igramo fudbal sa svim njegovim začinima. Ovo nije rat, nego igra u kojoj je cilj nadmudriti protivnika.

Partizanu predstoji 90 minuta da anulira 0:2 iz prvog meča, ali je veliko pitanje koliko će efektivne igre da stane u tih sat i po.

- Nisam o tome razmišljao, ali činjenica je da su oni i u prvom meču kod rezultata 1:0 pokušali da završe utakmicu. Neće za nas to biti nova situacija, naročito na našem terenu. Pokušaćemo da znalački iskoristimo ono vreme koje se bude igralo.

Međutim, trener srpskog šampiona zabranio je svojim fudbalerima da izbacuju loptu u aut kada protivnički igrač ostane da leži na zemlji! To je jedini način da Partizan koliko-toliko utiče na očekivanu opstrukciju igre od strane gostiju, koji će verovatno pokušati da od prvog minuta "parkiraju autobus" ispred svog gola.

- Zabranio sam svojim igračima da izbacuju loptu u aut ukoliko neko od protivničkih fudbalera leži na terenu. Nisam završio medicinu, kao ni moji igrači, pa da znaju kada je neko povređen i kada mu treba pomoć. Sudija je na terenu da bi prekinuo meč. Isto tako, kada neki naš igrač ostane da leži na travi, nećemo tražiti od protivnika da prekida igru - konstatovao je Slaviša Jokanović.
 
Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Partizan - APOEL 1:0 (Prvo poluvreme)

Partizan - APOEL 1:0 (Prvo poluvreme)
5. avgust 2009.

Fudbaleri Partizana vode sa 1:0 protiv Apoela u revanš meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.


Pred 27.000 gledalaca, po mokrom terenu crno-beli su se na startu mnogo bolje snašli i zasluženo stigli do vođstva.

U trećem minutu Partizan je počeo da steže obruč oko kaznenog prostora Apoela i u već prvom pokušaju zatresla se mreža Hiotisa. Gavrančić je dobio jedan duel na 20 metara od gola gostiju, lopta je došla do Almamija Moreire koji je savladao Hiotisa iz odbitka.

Trener Jokanović napravio je dve izmene u sastavu u odnosu na duel od pre sedam dana na Kipru. Srđa Knežević je zamenio Sinišu Stevanovića na desnom beku, dok je Adem Ljajić dobio šansu ispred Brane Ilića. U sastavu i dalje zbog povrede nema Mladena Krstajića.

Stadion Partizana. Gledalaca 27.000. Sudija: Mateo Simone Trefoloni (Italija). Žuti kartoni: Ljajić (Partizan), Pursaitidis (Apoel).
PARTIZAN: Božović, Đorđević, Tomić, Petrović, Kleo, Moreira, Ljajić, Knežević, Dijara, Obradović, Gavrančić.
APOEL: Hiotis, Pursaitidis, Haralampidis, Kosovski, Broerse, Sacias, Zevlakov, Kontis, Nunjo Moraiš, Mirosavljević, Haći.
 
Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Partizan - APOEL 1:0, ali nedovoljno.

Partizan - APOEL 1:0, ali nedovoljno.
5. avgust 2009.


partizan-moreira-velika284020090323100449.jpg


Fudbaleri Partizana ni ove godine neće igrati u Ligi šampiona. I ne samo to, već je i plej-of za ulazak u elitno evropsko takmičenje ostao samo san. Kiparski Apoel je bio preveliki zalogaj za srpskog šampiona u trećem kolu kvalifikacija i potpuno zasluženo došao u priliku da ponovi prošlogodišnji rezultat Anoirtozisa. Možda će mnogima biti teško da priznaju, ali u Partizanu mogu da budu zadovoljni što su večeras uopšte došli i do minimalne pobede od 1:0, posle neshvatljive taktike trenera crno-belih Jokanovića.

Utakmica je, pred oko 25.000 gledalaca, za crno-bele počela baš onako kako su i priželjkivali. Iako su Kiprani od samog starta pokazali da će igrati hrabro i već u prvom minutu imali priliku iz slobodnog udarca preko Kosovskog, fudbaleri Partizana su iskoristili svoju prvu gol šansu na utakmici.

Veliki deo posla odradio je Gavrančić, koji je presekao jednu loptu na sredini terena, krenuo agresivno ka protivničkom golu i uz malo sreće uspeo da prosledi loptu do Moreire, koji je sa oko sedam metara šutirao pod prečku za vođstvo Partizana već u trećem minutu - 1:0.

Treba li podsećati da je Moreira odlučio da odigra ovaj meč i pored smrti majke...

U nastavku, inicijativa Partizana, ali bez većih prilika. Na drugoj strani, gosti su pripretili u 18. minutu iz kontranapada, kada je golman Božović morao da interveniše van šesnaesterca.

Od 25. minuta crno-beli su pojačali pritisak, Kiprani su bili priterani uz svoj šesnaesterac i kada se činilo da bi Partizan mogao do drugog gola, usledila je munjevita kontra gostiju, iz koje su najpre iznudili korner, a u nastavku je Broerse udarcem sa ivice šesnaesterca pogodio stativu.

Utisak je da je ova situacija unela mnogo nesigurnosti u redove crno-belih, a napadi Kiprana su postali sve opasniji. To potvrđuje i detalj iz 42. minuta, kada su gosti umalo iskoristili neoprezno dodavanje Gavrančića ka golmanu Božoviću.

I u 44. minutu su crno beli ponovo imali mnogo sreće. Zevlakov je imao još jednu stopostotnu priliku za Kiprane, potpuno sam je izašao pred Božovića, posle nove greške odbrane, ali je šutirao preko gola.

Tokom drugog poluvremena, crno-beli su imali nekoliko solidnih šansi, jurili su makar produžetke, koje bi im eventualno doneo drugi gol. Najpre je Ljajić imao šansu u 49, pa Kleo u 55, ali je oba puta golman Kiotis sigurno intervenisao. Najbliži drugom golu crno-beli su bili u 58. minutu, kada je, posle centaršuta Obradovića sa leve strane, Moreira pogodio prečku.

Ipak, većim delom utakmice gledali smo jalove napade Partizana, uz mnogo nesigurnosti u odbrani. Kiprani su bili mnogo organizovaniji, znali šta hoće i delovali su znatno svežije u odnosu na crno-bele.

Kiprani su u 89. minutu ostali sa igračem manje, pošto je crveni karton dobio Broerse, ali ni to nije pomoglo crno-belima da u nadoknadi učine nešto više.

Partizan:
Božović, Knežević, Đorđević, Gavrančić, Obradović, Petrović, Ljajić (od 57. Vašington), Tomić (od 85. B.Jovanović), Moreira, Kleo (od 69. Bogunović), Diara.
Apoel:
Kiotis, Poursaitides, Karalambi Des Konstatinos, Kosovski, Broerse, Satsias Marinos, Zevlakov, Kontis, Barbosa, Mirosavljević, Altin.
 
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.691
Jesam Zvezdas,ali krivo mi je,a ste ce tek onda oni mucenici,Zvezda,sutra da urade.
i nesto za Trandu,idi bre u sportke novinare,lepi ti izvestaji,
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.08.2009
Poruka
0
Eeeeee, kakva steta!!! I ja sam delija ali stvarno ne mogu da verujem da je ovaj Apoel ponovo koban za nas. Hteo sam da puknem i nervirao sam se do zadjeg trenutka a nerviram se i sad po malo
 
Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Jokanović: "Sutra će izaći sunce"

Jokanović: "Sutra će izaći sunce"
6. avgust 2009.


17321591054a7a04adca706482630045_big.jpg


Trener Partizana Slaviša Jokanović izjavio je, nakon eliminacije iz kvalifikacija za Ligu šampiona, da su ’crno-beli’ otvorili meč na najbolji mogući način.


Partizan je pobedio kiparski Apoel sa 1:0 u revanš meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, ali 'crno-beli' nisu prošli dalje zbog poraza na Kipru (2:0). Jokanović je ocenio da njegov tim u nastavku meča, naročito u drugom poluvremenu, nije pokazao dovoljno snalažljivosti i strpljenja, dodavši da su 'crno-beli' prearano prestali da igraju fudbal.


"Partizan je otvorio utakmicu na idealan način. Uspeli smo da dominiramo u prvom poluvremenu, preuzevši mnogo rizika. Međutim, ponovo smo imali mnogo grešaka koje su strvarale paniku", rakao je Jokanović na konferenciji za štampu posle meča.

"U drugom poluvremenu smo prearano prestali da igramo fudbal. Ulaskom Vašingtona, našeg najvišeg igrača, igra se potpuno raspala. U tim momentima falilo nam je mnogo strpljenja. Mislim da smo se prerano odlučili na igru dugim lotpama koja nije donela željeni rezultat", dodao je trener 'crno-belih'.

"Ostaje nam uteršna nagrada igranja u Ligi Evrope, gde nas čeka još teških utakmica. Teško je i nama i navijačima, ali sutra će izaći sunce i svanuće", zaključio je Jokanović

Trener Apoela Ivica Jovanović ocenio je da je ovo bio veoma težak meč i da je njegov tim eliminisao velikog protivnika.

"Bila je ovo veoma teška utakmica za nas i pored dva gola prednosti. Naravno, još teže je bilo posle trećeg minuta i Partizanovog gola. Znali smo da će nas tek tada pritisnuti, a tada je dobro igrao Brazilac Kleo, koji nam je pravio velike probleme sa kratkim pasovima. Međutim, posle 20 minuta uspeli smo da se oslobodimo pritiska i da stvorimo prve šanse", izjavio je Jovanović.

"U drugom poluvremenu smo potpuno neshvatljivo stali sa igrom, Partizan nas je još jače pritiskao, ali smo izdržali. Čestitam igračima na tome. Danas je apoel izbacio velikog protivnika i upisao se u istoriju. Verujem da je ključ uspeha u oba meča bila naša veoma disciplinovana igra", dodao je on.
 
Natrag
Top