Jokanović: "Da vidimo ko je pravi"
Jokanović: "Da vidimo ko je pravi"
30. jul 2009.
Trener Partizana Slaviša Jokanović rekao je posle poraza svog tima u Nikoziji da "Partizan nije zaslužio da postigne gol".
Jokanović je rekao da će njegova ekipa morati da promeni mnogo toga u revanšu i da bi eliminacija u ovoj fazi takmičenja bila neuspeh za njegov tim. Trener kiparskog šampiona Ivica Jovanović izjavio je da je prednost njegovog tima mala ali da je za plasman u plej of neophodna i dobra partija u Beogradu.
"Mislim da je APOEL potpuno zasluženo došao do prednosti od dva gola, ne toliko koliko su nas nadigrali iako su bili bolji u polju, koliko zbog problema koje smo imali u prekidu i markiranju igrača, pre svega kod prvog gola," bio je prvi komentar Jokanovića posle utakmice, "Uspeli smo da dođemo do nekih polušansi i nešto pretili ali objektivno nismo zaslužili da postignemo gol."
Jokanović je priznao da se njegova ekipa i on nalaze u situaciji sa kakvom se nisu često sretali.
"Uglavnom imamo priliku da slavimo pobede, sada se nalazimo u prilici da pokažemo ko je od nas pravi i ko se nlaazi na pravom mestu. Imaćemo priliku za sedam dana, svakako da APOEL ima lepu prednost ali ćemo sve uraditi da se plasiramo u sledeći krug," izjavio je Jokanović, "Ne bavim se prognozama ali naš cilj ćemo pokušati da ostvarimo na našem stadionu, ovde nismo zaslužili više."
Kiparske novinare zanimalo je šta je nedostajalo ekipi Partizana u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija.
"Trebalo bi promeniti dosta stvari, neke stvari radimo kao ozbiljni ljudi, za sedam dana je posao za takve, videćemo da li to jesmo ili nismo. U svakom slučaju smo ušli u ovu rundu sa drugim ambicijama, ne da završimo borbu za Ligu šampiona i sigurno bi to bio neuspeh za nas," rekao je Jokanović, "Mi nismo uspeli da uključimo naše napadače u igru, nismo prikazali igru kakvu možemo da prikažemo a šta se dešavalo, to je predmet analize. Oni su odigrali dobar meč i rešili utakmicu iz dva prekida kada mi 'nismo bili na terenu'."
Trener APOELa Ivica Jovanović bio je raspoloženiji od svog kolege sa klupe prvaka Srbije.
"Oba tima su bila nervozna u prvom poluvremenu, nije se igrao dobar fudbal, nije bilo pravog ritma, Partizan je imao dve prilike ali smo mi imali sreće a golman nam je pomogao da ostanemo u igri," rekao je trener APOELa, "U drugom poluvremenu smo igrali bolje, vršili više pritiska. Iako smo obe prilike imali iz prekida igrali smo bolje i zaslužili da pobedimo."
Jovanović je uzdržan pred revanš iako njegov tim ima veliku prednost.
"Da nam protivnik nije Partizan ovaj rezultat bi bio sasvim dobar pred revanš, Partizan ima kvalitet i sigurno u Beogradu neće biti nimalo lako za nas. Imamo prednost ali nam neće biti dovoljno jedno poluvreme u Beogradu za prolaz," rekao je Jovanović.
Revanš utakmica Partizan - APOEL igra se u sredu, 5. avgusta u Beogradu.
Izvor: B92