FK Partizan

Član
Učlanjen(a)
07.12.2009
Poruka
1.053
Kleo: Moj pravi potez - dolazak u Partizan

Blic
„Napravio sam pravi potez kada sam prošlog leta prešao iz Crvene zvezde u Partizan“

38313_spartizan06-foto-a-dimitrijevic_f.jpg

Brazilac smatra da je u poslednjih godinu dana dosta napredovao, a kao najvažniji momenat cele karijere navodi osvajanje titule.

- Osvajanje titule sa Partizanom bio je vrhunac moje dosadašnje karijere i naravno da sam presrećan. Što se tiče mog dolaska, lako sam se prilagodio jer sam već godinu dana živeo u Srbiji, navikao sam se na sredinu, a u Partizanu sam zaista lepo primljen, od ljudi koji rade u klubu, igrača, pa sve do navijača, koji su nam bili velika podrška u osvajanju titule. Kada sam prelazio u Partizan bilo je priče da ću imati problema sa Zvezdinim navijačima što sam prešao u redove najvećeg rivala, ali zaista to nisam osetio tako. U Beogradu nisam doživeo nijednu neprijatnost.

Ovo vam je prvi trofej nacionalnog šampiona?
- Bio sam već jednom prvak sa Atletiko Paranenseom, ali ne države već samo republike Paranense. Ovo je, kao što sam već rekao, moj najveći trofej, pa samim tim i najdraži.

Prvi vam je čestitao sin Enrike?
- Kada je posle pobede nad OFK Beogradom počelo slavlje na terenu, on je došao kod mene. U prvom trenutku se malo uplašio, zbunio se jer je bila velika gužva, ali se ubrzo privikao na atmosferu i zajedno sa nama slavio. Uvek sam najveću podršku imao u porodici. Moja supruga Klajd redovno prati sve moje partije i uvek je uz mene.

Da li su u Brazilu pratili vaše igre?
- Naravno. Utakmicu protiv OFK Beograda gledali su putem interneta svi moji prijatelji u Brazilu. Odmah po završetku stigle su mi čestitke za postignut gol i osvojenu titulu, pre svih od roditelja, a potom i od drugova.

Ostala je još jedna utakmica?
- Nažalost, u nedelju neću biti u prilici da pomognem saigračima na terenu protiv Mladog radnika, pošto sam na prethodnoj utakmici iščašio zglob. Tokom iduće nedelje otići ću sa porodicom u Brazil, najpre kod mojih u Guarapuavu. Odmor mi traje 20 dana, pa ću iskoristiti to vreme da posetim prijatelje i u ostalim delovima Brazila.

Da li ostajete u Partizanu i naredne sezone?
- To od mene malo zavisi. Imam ugovor sa Partizanom na još tri godine i sve je u rukama kluba oko mog eventualnog transfera. Što se mene tiče, meni je lepo u Beogradu, navikao sam se na običaje, klimu, hranu, porodica mi je tu.

Ambicije?
- Osvojili smo titulu, ali mislim da ova ekipa Partizana sada treba da napravi korak dalje i da se plasira u Ligu šampiona. Kvalitet imamo i sa par pojačanja siguran sam da bismo uspeli da prođemo u grupu - dodao je Kleo.

Član
Učlanjen(a)
07.12.2009
Poruka
1.053
Kvalifikacije LIGE ŠAMPIONA
Prvo kolo kvalifikacija
Povlašćeni
Ekipa Zemlja Koeficijent
Santa Koloma Andora 0.700

Nepovlašćeni
Ekipa Zemlja Koeficijent
Rudar Crna Gora 0.420

Nepoznato
Ekipa Zemlja Koeficijent
Birkirkara Malta 0.433
? San Marino 0.150 – 0.650

Drugo kolo kvalifikacija
Povlašćeni
Ekipa Zemlja Koeficijent
Hapoel TA Izrael 27.775
Sparta P Češka 27.395
Rozenborg Norveška 23.980
Salcburg Austrija 19.915
Liteks Bugarska 15.900
Dinamo Zg Hrvatska 14.466
Partizan Srbija 13.800
BATE Belorusija 13.308
Žilina Slovačka 10.666
Leh Poljska 11.008
Šerif Moldavija 5.458
Omonija Kipar 4.599
AIK Švedska 3.838
Bohemijans Irska 2.908
Ekranas Litvanija 2.683
Aktobe Kazahstan 2.399

Nepoznato
Ekipa Zemlja Koeficijent
Helsinki Finska 2.399
? Mađarska 1.358 – 5.350

Nepovlašćeni
Ekipa Zemlja Koeficijent
Levadija Estonija 2.374
Metalurgs Letonija 2.149
Hafnarfjordur Island 2.083
? BiH 1.749 – 2.249
Olimpi Gruzija 1.649
Pinjik Jermenija 1.599
Koper Slovenija 1.391
Inter B Azerbejdžan 1.349
Renova Makedonija 1.316
Dinamo Ti Albanija 1.049
HB Farska Ostrva 0.866
Nju Seints Vels 0.766
*Santa Koloma Andora 0.700
Linfild Severna Irska 0.574
Pobednik 1. kola ? 0.433 - 0.683
? Luksemburg 0.249 – 1.249
*Ukoliko prođe 1. kolo
Treće kolo kvalifikacija

Povlašćeni
Ekipa Zemlja Koeficijent
Bazel Švajcarska 48.675
Anderleht Belgija 42.500
Kopenhagen Danska 34.470
**Hapoel TA Izrael 27.775
**Sparta P Češka 27.395
**Rozenborg Norveška 23.980
**Salcburg Austrija 19.915
**Liteks Bugarska 15.900
**Dinamo Zg Hrvatska 14.466
**Partizan Srbija 13.800

Nepovlašćeni
Ekipa Zemlja Koeficijent
**BATE Belorusija 13.308
**Žilina Slovačka 10.666
**Leh Poljska 11.008
**Šerif Moldavija 5.458
**Omonija Kipar 4.599
**AIK Švedska 3.838
**Bohemijans Irska 2.908
**Ekranas Litvanija 2.683
**Pobednik 2. kola ? 2.399 – 5.350
**Aktobe Kazahstan 2.399
**Ukoliko povlašćeni klub ispadne, tim koji ga je eliminisao preuzima njegov koeficijent

PLEJ OF
Povlašćeni
Ekipa Zemlja Koeficijent
Bazel Švajcarska 48.675
Anderleht Belgija 42.580
Kopenhagen Danska 34.470
Hapoel TA Izrael 27.775
Sparta P Češka 27.395

Nepovlašćeni
Ekipa Zemlja Koeficijent
Rozenborg Norveška 23.980
Salcburg Austrija 19.915
Liteks Bugarska 15.900
Dinamo Zg Hrvatska 14.466
Partizan Srbija 13.800
IDEALAN PUT PARTIZANA
Drugo kolo: Santa Koloma (Andora)
Treće kolo: Bohemijans (Irska)
Plej-of: Hapoel TA (Izrael)

NEPOŽELJNA RUTA
Drugo kolo: Inter (Azerbejdžan)
Treće kolo: BATE (Belorusija)
Plej-of: Anderleht (Belgija)

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Partizan - čeka se odlazak Dijare

Radosavljević prvi golman Partizana

radosavljevic-veca15879020100611040857.jpg

Potpuno neočekivano Aleksandar Radosavljević postao kandidat za prvog čuvara mreže šampiona Srbije.
Pre samo desetak dana čelnici kluba iz Humske su poručili Aleksandru Radosavljeviću da bi bilo najbolje da potraži novu sredinu, a danas je situacija potpuno drugačija. Naime, crno-beli su se predomislili i odlučili da Radosavljeviću pruže još jednu priliku.

Pričalo se da bi u Humsku mogao da se vrati Radiša Ilić, ali od toga neće biti ništa. Milan Jovanić, sada već bivši čuvar mreže Spartaka, potpisao je petogodišnji ugovor sa Vislom iz Krakova, dok je dojučerašnji prvi golman Partizana Mladen Božović pojačao Videoton. Njegovom imenjaku Darku je istekao ugovor sa Partizanom, pa je tako u prvi plan izbio Aleksandar Radosavljević.

Njegove zamene će biti Živko Živković, povratnik iz Metalca i Borivoje Ristić, golman Teleoptika.

Pao dogovor - Ivan Stevanović ponovo u Partizanu

stevanovic-velika12803020100406063738.jpg

Došlo do zaokreta u pregovorima Sošoa i Partizana. Ivan Stevanović sada na korak od povratka u Humsku. Time će biti rešeno pitanje desnog beka...
Čelnici srpskog šampiona uz pomoć Nikole Damjanca već nekoliko dana pregovaraju sa Francuzima a izgleda da su konačno blizu dogovora.

"Mačujemo se sa Sošoom ceo dan, skoro da smo usaglasili stavove i lepe vesti su na pomolu, blizu smo konačnog dogovora, pa verujem da će Ivan Stevanović, već u četvrtak biti igrač Sošoa na jednogodišnjoj pozajmici u Partizanu," rekao je menadžer igrača, Nikola Damjanac.

To je potvrdio i generalni sekretar crno-belih, Darko Grubor.

"Smatram da smo završili 90 odsto posla, sa klubom smo se sporazumeli skoro oko svih detalja, nedostaje još samo da nađemo zajednički jezik sa igračem, ali mislim da će to da bude u redu."

Partizan će tako na sebe preuzeti deo plate Ivana Stevanovića a crno-beli će po isteku pozajmice imati mogućnost da otkupe i ceo ugovor.

Neca Tomić ostaje u Partizanu

tomic-veca11293020100224040551.jpg

Poljska Legija želi Nemanju Tomića. Njegov menadžer kaže da još nije vreme za odlazak.
Posle dovođenja Srđe Kneževića, Legija je pokušala da kupi i Nemanju Tomića, za koga Partizan traži oko milion evra.

Poljaci su ponudili Miroslava Radovića za Tomića i bili su voljni da razliku isplate u novcu ali kako sada stvari stoje, od transfera nema ništa. To je potvrdio i menadžer igrača, Jovica Radonjić.

"Za Nemanju Tomića bi bilo dobro da još ne napušta Partizan, nego da odigra sezonu na odgovarajući način, da se tek onda razmotri mogućnost transfera i to u neku ozbiljniju ligu i jači klub, uz svo uvažavanje Legije."

Partizan - čeka se odlazak Dijare

nadj10098020100122120103.jpg

Partizan već uspostavio kontakt sa Al Itihadom u vezi sa angažovanjem Mohameda Zabije. Čeka se odlazak Dijare pa da se pregovori intenziviraju.
Albert Nađ priznaje da je Partizan zainteresovan za mladog Libijca ali transfer nije ni blizu realizacije.

"Istina je da nam je Mohamed Zabija interesantan, ali ne mogu da kažem kada i da li će se transfer uopšte realizovati. Kontaktirali smo Zabijin klub Al Itihad, uspostavili taj prvi informativni kontakt i videćemo kako će se ubuduće sve odvijati."

U Partizanu izgleda čekaju da prvo Lamin Dijara napusti klub da bi napravili konkretne poteze a u Humskoj su odbili prvu ponudu neimenovanog kluba iz Dubaija za Senegalca.

"Ne mogu da kažem koji klub iz Dubaija je u pitanju, ali vam je informacija tačna, ponuda koja je stigla nije na nivou one koju Partizan i Dijara zaslužuju. Očekujemo novu reakciju iz Emirata, nadamo se da će ponuda biti izdašnija," rekao je Branko Milovanović, Dijarin menadžer.

Albert Nađ je potvrdio interesovanje za Ranka Despotovića.

"Partizanu je interesantno mnogo igrača, među njima i Ranko Despotović. Ali, želimo da budemo sigurni da će igrači koje dovedemo biti prava pojačanja, praviti razliku na terenu i zato smo studiozni."

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Partizan našao rešenje za levi bok

Partizan našao rešenje za levi bok

00029393.jpg

Povratkom Ivana Stevanovića iz Sošoa Partizan je rešio problem desnog beka, a pošto se očekuje odlazak Marka Lomića, uprava crno-belih traži rešenje i za levi bok. Nije tajna da je Duško Tošić prva želja crno-belih, ali i komšija iz Ljutice Bogdana. Međutim, pošto iskusni bek pravi planove vezane za inostranstvo u Humskoj moraju da se preusmere i na druge opcije.

U vrhu liste želja nalazi se Bojan Neziri, nekadašnji član Vojvodine i mlade reprezentacije SCG, koja je 2004. godine poražena u finalu Evropskog prvenstva za mlade od Italije, piše Sport. Neziri je do skora bio član Metalurga iz Donjecka, ali mu je istekao ugovor. Kako Partizan nema puno novca ova varijnta čini se vrlo prihvatljivom. Neziri je poslednjih šest meseci igrao kao pozajmljeni igrač u mađarskom Đeru.

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
I Rendulić preskup za crno - bele, stiže Madubanija

I Rendulić preskup za crno - bele, stiže Madubanija

rendulic-velika15937020100612035931.jpg

Štoper Grenobla nerealna opcija, danas u Beograd stiže Afrikanac koji će provesti tri dana na probi. U Partrizanu ništa ne seku preko kolena...
Kao jedno od pojačanja srpskog šampiona, pominjan je Zoran Rendulić, nekadašnji igrač Borca koji je uglavnom sedeo na klupi Grenobla, prošle sezone.

On je slobodan igrač, prema klauzuli koju je imao, dobija odrešene ruke, ako klub iz Alpa ispadne iz lige. To se dogodilo, pa se pričalo da bi mogao da pojača crno – bele.

Međutim iz Partizana stižu informacije da im ne treba štoper, a Rendulić kaže da klub nema novca.

„Nisu platežno sposobni, moje ambicije su vezane za inostranstvo, imam ponude iz Francuske i Ukrajine, ne ostaje mi se u drugoj francuskoj ligi“, kaže Rendulić.

madubanija-velika15012020100526033322.jpg

Danas bi u Beograd trebalo da doputuje i Madubanija, Afrikanac koji će, pre potpisivanja ugovora biti na trodnevnoj probi, pominje se i neki misteriozni ruski napadač koji bi bio akvizicija za budućnost.

„Tražimo igrače za svaku poziciju, imamo plan kakav nam tip treba i moramo dobro da procenimo“, objašnjava ovo premišljanje trener Stanojević.

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Partizan vraća i Radišu Ilića?

Partizan vraća i Radišu Ilića?

v172940p0.jpg

Mrežu Partizana, posle mnogo vremena, mogao bi ponovo da čuva Radiša Ilić!

Partizan, prema priznanjima njegovih čelnika, nema novac za dovođenje vrhunskih igrača, pa se okrenuo politici vraćanja svojih nekadašnjih fudbalera.

Posle Mladena Krstajića, Saše Ilića, u novoj sezoni boje Partizana ponovo će braniti desni bek Ivan Stevanović, ali moglo bi da se dogodi i da na golu crno-belih stoji Radiša Ilića.

Prema pisanju "Večernjih novosti", u upravi Partizana smatraju da bi iskusni golman mogao da pomogne povratniku iz Metalca Živku Živkoviću i Aleksandru Radosavljeviću i ta trojica bi činila golmansku liniju crno-belih (posle odlaska Mladena Božovića u Videoton, a Darku Božoviću je istekao ugovor).

"Čuo sam tu priču i znam da su otišla dvojica golmana iz Partizana, da ima 'slobodnih mesta'. Ipak, za sada sa mnom niko od crno-belih nije kontaktirao tim povodom", izjavio je Radiša Ilić, koji je protekle sezone branio za čačanski Borac, a prethodnih je bio kapiten OFK Beograda i omiljeni fudbaler "Plave unije" (tako se zove najvatrenija grupa navijača "romantičara").

Kada se pre dve sezone OFK Beograd borio za opstanak u Superligi protiv Banata, Ilić je bio u jeugru vatrenih navijača i vodio navijanje, što je još više učvrstilo simpatije navijača OFK-a prema njemu.

"Novosti" pišu i da su se Partizan i francuski Sošo sve dogovorili i da će Ivan Stevanović u narednih godinu dana ponovo nositi crno-beli dres. On bi trebalo u ponedeljak da ode u Francusku da reguliše sve obaveze prema Sošou i već u utorak će se priključiti novim-starim drugovima u "Zemunelu".

Što se tiče levog beka, postoji interesovanje za Duška Tošića, ali se pominje i Bojan Neziri. Ipak, kako su naglasili čelnici Partizana niko neće biti doveden ako ostane Marko Lomić.

Pripreme Partizana počinju u ponedeljak, 14. juna.

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Stigao Madubanja, još jedan Ilić u Humskoj?

Stigao Madubanja, još jedan Ilić u Humskoj?

00029469.jpg

Nakon povratka Ivana Stevanovića u Humsku, Partizan je na dobrom putu da dobije i drugo pojačanje u letnjem prelaznom roku. Naime, Letladi Madubanja (26 godina, 181 cm) juče je doputovao u Beograd, a u ponedeljak će se pojaviti na prozivci u Sportskom centru "Zemunelo", piše Žurnal. U danu kada za ostale prvotimce srpskog šampiona počnu pripreme, za igrača sredine terena južnoafričkog Super sporta krenuće proba, posle koje će stručni štab odlučiti da li je momak, o kome se pohvalno izrazio Vladimir Vermezović, vredan potpisivanja ugovora.

Najzanimljivija vest sa jučerašnjeg sekretarijata Partizana, na kojem su dogovorene aktivnosti u susret prelaznom roku, glasi da crno-beli nisu odustali od namere da angažuju Radišu Ilića. Klub iz Humske je još jednom kontaktirao nekadašnjeg golmana, pregovori su u toku i najkasnije do sredine sledeće nedelje trebalo bi da se zna hoće li Ilić ponovo obući dres Partizana posle sedam godina.

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Kakav je status Moreire?

Kakav je status Moreire?

mo10834020100213084829.jpg

Portugalac stiže na početak priprema, nema ponuda, a ne pristaje na smanjenje ugovora. Partizanu u toj situaciji vezane ruke...
Almami Moreira će se pojaviti u Beogradu, počeće pripreme sa Partizanom, a velike su šanse da ostane u klubu, iako u Humskoj baš neće najbolje primiti ove vesti.

Naime, njegova godišnja plata je 400 000 evra, daleko najveća u JSL, a Partizan kao meru štednje želi da mu ili revidira ugovor ili da mu se zahvali na saradnji.

Teško će neko platiti veće obeštećenje za igrača u Moreirinim godinama, a njemu se svakako ne isplati da ode negde gde će imati slabije uslove nego u Partizanu.

Ne pristaje da mu se revidira ugovor, a setite se da je zimus rekao da je profesionalac i da će, ako treba igrati i za Teleoptik. Situacija je poput one sa kapitenom Đorđevićem, sad Partizan može da izostavi Moa iz takmičarske ekipe, ali mora da mu isplati sve do poslednjeg centa.

Drugo rešenje je sporazumni raskid ugovora, uz plaćanje odštete, a treći, onaj koji bi navijači najviše voleli je da Mo i naredne godine igra za Partizan.

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Kreće Partizan - ciljevi isti, tim u magli...

Kreće Partizan - ciljevi isti, tim u magli...

stanojevic15906020100611133818.jpg

Partizan danas počinje pripreme za novu sezonu. Još uvek se očekuju promene u timu.
Igrači Partizana su prethodnih dana obavili medicinske testove pa su svi spremni za početak priprema. Ambicije iste kao i prethodne sezone.

"Titula i Evropa, naravno. Tu se ništa ne menja. Međutim, u ovom trenutku prioritet mi je da vidimo na koje ću snage moći da računam za sezonu, odnosno ko će doći. Pažnju ću usmeriti u tom pravcu, a ono što je svakako otežavajuća okolnost jeste činjenica da prelazni rok još nije zvanično počeo," rekao je Aleksandar Stanojević.

Za sada su otišli Mladen Božović i Srđa Knežević, a očekuje se da Petrović, Dijara i Lomić takođe napuste klub. Ivan Stevanović dolazi na pozajmicu iz Sošoa.

Crno-beli će u Beogradu raditi deset dana a zatim idu u Austriju.

"Planirano je da u Austriji odigramo pet utakmica, a što se tiče imena rivala, ostaje da se sve zvanično potvrdi, pa ne bih ovom prilikom o imenima."

U toku prve faze priprema, igrači Partizana će trenirati dva puta dnevno.

"To je okvirni plan, s tim što je podložan korekciji u odnosu na to u kakvom će stanju biti ekipa, a ne isključujem mogućnost da bude i jedan slobodan dan. U svakom slučaju, počinjemo, to je najvažnije, želju i motive imamo, ostaje samo da skockamo igrački kadar, nadam se što pre," zaključio je Stanojević.

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Krstajić: Liga šampiona? Budimo realni...

Krstajić: Liga šampiona? Budimo realni...

00029528.jpg

Zbog sve izvesnijeg „osipanja“ ekipe koja je u prethodne tri godine dominirala srpskim fudbalom, rekonstrukcije iste, te neizbežne „prodaj da bi preživeo“ politike kluba, i najveći optimisti u Partizanu skeptični su u pogledu plasmana u Ligu šampiona. Kompetentan da priča o konkurentnosti crno-belih na evro sceni i šansama tima iz Humske da se dokopa elitnog takmičenja svakako je Mladen Krstajić, najiskusniji prvotimac šampiona i „produžena ruka“ Saše Stanojevića na terenu.

- Krećemo u novu sezonu sa istim obavezama i sa istim zadacima, dakle, posle osvajanja tutle očekuje nas novi pokušaj da se kroz kvalifikacije domognemo Lige šampiona - rekao je Krstajić, dodavši zatim opasku koja je nasmejala i njega samog i novinare: - Ja bih najviše voleo da smo se direktno plasirali tamo - kao da Krstajić već sluti koliko će „pakleno“ teško biti srpskom šampionu da obezbedi učešće u Ligi šampiona i ovog leta.

Nije da bivši igrač Verdera i Šalkea ne veruje u saigrače, daleko od toga, on je, kako kaže, samo realan, svestan da su srpski klubovi i dalje svetlosnim godinama daleko od ozbiljne evropske konkurencije. Zato u Humskoj nema euforije ni prevelikih očekivanja kao, recimo, minule sezone, pred okršaje sa Apoelom, odnosno posle demoliranja amatera iz Rila.

- Partizan jeste kvalitetan tim, ali morate imati u vidu da su i drugi klubovi u okruženju, s tim da su oni u prednosti zbog daleko boljeg finansijskog stanja od nas. Moramo biri realni, teško je u takvim okolnostima očekivati da ostvarimo zapažene rezultate. Čak i da nemamo problema sa finansijama, ni to nije garant da možemo proći u Ligu šampiona, ni tada nam ne bi bilo nimalo lako. U svakom slučaju, borićemo se kao i do sada, pokušati da ostvarimo zacrtan cilj, a najvažnije je samo da ne razočaramo navijače - zaključio je 36 - godišnji Krstajić, kome ugovor sa crno-belima ističe u junu naredne godine.

Natrag