Preminuo Petar Borota
Dijara: "Biće mi žao da pobedimo Udineze jer su crno - beli"
Senegalca raduje jaka provera protiv Italijana, a idealno bi bilo kad bi probio led ove zime baš protiv Udinezea.
Lamin Dijara čeka mečeve sa Koprom i Udinezeom na pripremama u Sloveniji. I dalje nije postigao gol, ali se nada da će do starta prvenstva ući u formu. Raduje ga tako jaka provera, kao što će biti na stadionu „Friuli“.
„Italijani su uvek Italijani, sezona im je u jeku, biće to šansa da vidimo gde smo. Nadam se da ćemo napraviti i dobar rezultat, značilo bi za samopouzdanje“, rekao je Senegalac.
Jedino mu je žao što će igrati protiv tima koji nosi istu broju dresova.
„Biće mi krivo kad ih pobedimo jer su crno – beli. Ali, šta da se radi, ja sam profesionalac“, smeje se vođa napada Partizana.
Krstajić: "U Partizanu nema klanova"
Iskusni defanzivac uverava da je atmosfera u timu odlična, i da je ekipa jedinstvena. Incident iz Turske nije narušio odnose unutar Partizana. Kapiten ne želi da ga se igrači plaše, već oseća njihovo poštovanje. Finalna faza priprema prilika da se vidi šta još nedostaje.
Kapiten Partizana, Mladen Krstajić, uverava da nema ni govora o narušenoj atmosferi među igračima.
“Sve je to ostalo iza nas. Idemo u Sloveniju, gde ćemo imati sjajne uslove, da se uigravamo. Atmosfera je odlična, a incident iz Turske je zaboravljen“, kategoričan je najiskusniji igrač crno – belih.
Lomić i Jovanović su kažnjeni.
„Svesni su šta su uradili, reagovali su ishitreno, a i incident nije tako težak. Bio sa profesionalac gotovo deceniju u Nemačkoj, i tamo se takve stvari dešavaju“, rekao je Krstajić.
U Partizanu se neće deliti.
„Nismo ni pre, a nećemo ni sad. Ponavljam, atmosfera je odlična, ja sam kapiten i ne želim da me se saigrači plaše. Poštujem sve igrače, a i oni mene. To jedinstvo preneli smo na teren, radimo ono što nam trener kaže, poštujemo zadatke, nema iskakanja iz sistema“, ocenio je Mladen Krstajić.
U kakvim su odnosima Lomić i Jovanović?
Posle tuče dvojica fudbalera u korektnim odnosima. Naravno ostao gorak ukus, ali su obojica profesionalci...
Dva Marka, Jovanović i Lomić su mirno prihvatili kaznu.
„Nisam ni čitao šta piše, osim ono najvažnijeg. Kazna je umanjena u odnosu na prvobitnu i to nam je nauk za budućnost“, rekao je Lomić, koji je već u Turskoj izrazio uverenje da tuča neće narušiti njegov odnos sa Jovanovićem, i napomenuo da ga je saigrač isprovocirao.
Marko Jovanović je ponovio da je kazna na mestu.
„Poštujem odluku kluba, zalaganjem i partijama ću pokazati da je incident iz Antalije prošlost“, kaže ovaj štoper.
Naravno, novinare je zanimalo u kakvim je sada odnosima sa Lomićem.
„Korektnim, profesionalnim, ništa više od toga“, otkriva Jovanović.
Preminuo Petar Borota
Petar Borota, legendarni golman OFK Beograda, Partizana i jugoslovenske reprezentacije, preminuo je u petak, samo 22 dana pre svog 58. rođendana.
Borota je rođen 5. marta 1952. u Beogradu. Od 1970. do 1976. branio je za OFK Beograd i u dresu "romantičara" odigrao ukupno 176 utakmica, od toga 131. u prvenstvu. U sezoni 1976/77 prešao je u Partizan i nosio dres beogradskih crno-belih u 77 prvenstvih susreta.
Godine 1979. Borota je postao prvi golman Čelsija i za londonske "plavce" branio na 107 prvoligaških utakmica. Zatim se obreo u portugalskom fudbalu, braneći boje prvoligaša Portomenensea (sedam puta) i Boaviste (15 puta).
U dresu reprezentaciju eks-Jugoslavije Borota je odigrao četiri međudržavne utakmice u 1977/78.
Vreme i mesto sahrane biće naknadno saopšteno.