FK Partizan

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Diara: Mama hoće duplu krunu!

Diara: Mama hoće duplu krunu!

00018063.jpg

Lamine Diara, trenutno najbolji napadač Partizana, novogodišnje praznike proveo je u sunčanom Senegalu, a po povratku u Beograd ističe da mu je drago što nije bio u Srbiji kad je temperatura bila u debelom minusu. Senegalac dodaje da mu je majka postavila zadatak da bude najbolji strelac i da s Partizanom osvoji duplu krunu.

- Dok sam boravio u Senegalu temperatura je bilo oko 25-26 stepeni, pa mi je najteže da se naviknem na ovu hladnoću u Beogradu. Ipak, čuo sam da je, dok sam bio kod kuće, ovde bilo mnogo hladnije, pa mi je drago što sam to uspeo da izbegnem - kaže Diara i nastavlja: - Novogodišnje praznike sam proveo s porodicom u Senegalu i stvarno mi je bilo dobro. Ne mogu da kažem da sam se baš odmorio, budući da sam stalno bio u pokretu, ali je bilo lepo što nisam imao obaveza da treniram, što mi je mnogo značilo. Baš za novogodišnju noć bio sam sa bratom i sestrom kod kuće, napravili smo večeru i uživali. Svi znate da ja ni po Beogradu ne volim da izlazim, a ništa drugačije nije ni kad odem u Senegal.

Diara kaže da mu mnogo znači podrška koju mu pruža porodica, a majka ga je zamolila da i ove godine bude najbolji strelac Partizana.

- Za razliku od novinara, moja rodbina zna sve šta se događa u Partizanu. Kad odem kod njih i kad razgovaramo, stalno me bodre da budem još bolji. Majka mi kaže da treba da se potrudim da ponovo budem najbolji strelac i pomognem Partizanu da osvoji novu duplu krunu. Često razgovaramo o tome i njihova podrška mi znači - kaže Diara za "Kurir".

Senegalac ističe da još ne zna da li će ove zime napustiti Humsku i ukoliko se to dogodi, gde bi mogao da nastavi karijeru.

- Nemam pojma šta se dešava u vezi sa mojim odlaskom iz Partizana. Kad se čujem s menadžerom, kažem mu da mi pronađe klub ako može, a u suprotnom nemam nikakvih problema sa tim da ostanem u Partizanu. Ne želim da se mešam u to, jer ja sam fudbaler i moj posao je da igram fudbal.

Član
Učlanjen(a)
20.07.2009
Poruka
1.228
I ja hoću Sony Playstation 3 pa nema. Tako nema ni duple krune za mamu od Diare.

Član
Učlanjen(a)
26.11.2009
Poruka
1.561
Hehehe..slazem se..I ja hocu loptu od Premijer Lige...hehehe...

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Otkazano Partizan - Polonija

Otkazano Partizan - Polonija
29. januar 2010. 13:39

1359043704b62e00e7d1f8994771354_big.jpg

Prijateljska utakmica fudbalera Partizana i poljske Polonije otkazana je zbog kiše i olujnog vetra u turskom Beleku.

Umesto utakmice, prvotimci Partizana su imali slobodno prepodne, a popodnevni trening odradiće po ranije utvrđenom planu. U prve dve pripremne utakmice u turskom letovalištu, Partizan je izgubio sa 3:0 od rumunskog Brašova, a sa austrijskim Ridom remizirao je bez golova.

'Crno-beli' će u Beleku odigrati još tri meča, sa japanskom Hirošimom (2. februara), bugarskim Liteksom (4. februara) i Dnjiprom iz Ukrajine (6. februara), posle čega se ekipa vraća u Beograd.

Moreira: Odlazim, nisam to zaslužio
30. januar 2010. 23:51

18696375554b64b7fd65d1d930228855_big.jpg

Najbolji igrač Partizana u protekle dve godine, Portugalac Almami Moreira rekao je novinarima u Antaliji da ga uprava srpskog šampiona tera iz tima.

„Ovo je za mene veoma tužan trenutak, ali ako se ukaže i najmanja šansa da odem iz Partizana, otići ću! Bez gledanja unazad. Pre nego što smo došli u Antaliju, ljudi iz kluba su mi prvo rekli da imam ponudu iz Dubaija koja je dobra i za mene i za klub, koji je u ekonomskim problemima, i drugo, da ako hoću, mogu da ostanem, ali da trener ne računa na mene!“

Moreira je pre nekoliko meseci potpisao novi ugovor, a kada su se pojavile glasine o odlasku navijači Partizana su pokrenuli akciju kako bi Dr. Mo ostao u ’crno-belom dresu’. Međutim, on se pokajao što je ostao u Humskoj 1.

„Potpisao sam pre nekoliko meseci novi ugovor. Znam da ponekad pare nisu sve, da je bolje uzeti manje, ali da si srećan, nego obrnuto. Posle svega, pitam se zašto sam uopšte ostao. Neću da zaboravim ni navijače Partizana. Znam šta su pisali, pričali, dirnut sam njihovim postupkom, osećam prema njima veliku odgovornost, ali je osećam i prema sebi“.

http://www.b92.net/news/pics/2010/01/17506880054b64b7fd840ef884511570_big.jpg

Moreira je istakao da mu je Albert Nađ saopštio njegovu situaciju u klubu.

„Nađ mi je dan pre polaska u Antaliju saopštio ponudu i rekao da na mene više ne računa. Malo je reći da sam bio iznenađen. Kada sam se vratio sa odmora, sačekala me je u medijima priča da je problem moja plata. Pa, oni su mi je i dali kada sam produžavao ugovor! Zašto bi o tome pričali s vama novinarima, a ne sa mnom? Mislim da ovako nešto nisam zaslužio zbog svega što sam pružio Partizanu. Mogli su sve ranije da mi saopšte, da me pozovu i kažu: ’Mo, imamo problem, hajde da ga rešimo, da budemo zadovoljni i mi u klubu i ti’. Nisam previše pametan, ali ni glup. Svojim postupcima ljudi iz Partizana su mi jednostavno otvorili vrata i kazali: ’Voz te čeka, zbogom, i hvala’. Da su hteli da budu korektni, rekli bi mi to odavno, a ne 11 dana pre kraja prelaznog roka“.

Moreira je prčao i sa trenerom Goranom Stevanovićem.

„Pričali smo u Antaliji i najzanimljivije od svega je što mi je čovek rekao da na mene računa! Ali, nisam dete pa da se neko igra sa mnom. Poštujem sve, ali ne volim odnos - danas nam trebaš, sutra ne, i tako u krug“.

Ali nije sa predsednikom Draganom Đurićem i generalnim sekretarom Gruborom.

„Ne, sa njima nisam pričao, a smatram da je trebalo da me pozovu. Jer, kada sam produžavao ugovor, svi su bili tu“.

Moreira ističe i da dolazak nekadašnjeg kapitena Saše Ilića nije uticao na situaciju.

"Ni to nije pitanje za mene. Svaki dobar igrač je dobrodošao. Ne znam Sašu, ali svi kažu da je odličan fudbaler. Moj problem, dakle, nije neki drugi igrač“.

4438491784b64b7fd9aaf9883904509_big.jpg

Pored svega što se dešava Moreira ističe ljubav prema Partizanu.

„Volim Partizan i Beograd, bio sam u velikom klubu, osvajao titule, ali ako me ne žele, trebalo je to odavno da kažu. Možda i pre produženja ugovora. Samo zbog njega ću da ostanem, ako budem morao. Ali, neću da budem u sredini u kojoj me ne žele. Hhoću da budem srećan u klubu čiji dres nosim. Očito da ovde to više ne mogu. Ako se do ponedeljka nešto ne desi, sigurno idem iz Partizana“.

Ukoliko, pak, ostane u ’crno-belom’ dresu neće biti taj koji pravi problem.

„Možda nisam vrhunski igrač, ali jesam profesionalac. Radiću i dalje svoj posao, a da li će to da bude u Teleoptiku, u B ili C timu, svejedno! Ipak, za sve bi bilo najbolje da odem. Znam da bismo se i oni i ja mnogo bolje osećali kada bih, koliko danas, napustio Partizan“.

Ako ode...

„Voleću i dalje Beograd i divne ljude koje sam u njemu upoznao. Kao i „Grobare“, najbolje navijače na svetu. I još nešto - volim Partizan, i to svim srcem. Svi mi ćemo jednog dana nestati, ali Partizan neće nestati nikada“, zaključio je Moreira.

Moreiri nije bitno da li je na ovakvu odluku ljudi iz Partizana uticalo to što je javno podržao bivšeg sportskog direktora Ivana Tomića uoči izbora u klubu.

„Sve što sam kazao, stoji i dalje. Ne menjam mišljenje, a o Tomiću mi je još pozitivnije iz dana u dan. Ako ljudi misle da je problem nastao oko mog odnosa s njim, žao mi je, imam 31 godinu i razmišljam svojom glavom“.

Njegovo poštovanje, ljubav prema klubu posebno je dokazao uoči revanša kvalifikacija za Ligu šampiona, protiv APOEL-a u Beogradu.

„Kada mi je umrla majka, dan uoči tog meča, iz kluba nisu od mene tražili da ostanem i igram. Ali, takvu odluku sam doneo sam, jer sam poštovao klub čije boje branim i koji je igrao najvažniju utakmicu sezone. Ono najmanje što očekujem jeste obostrani respekt“.

Izvor: B92, FK Partizan

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Preminuo Petar Borota

Dijara: "Biće mi žao da pobedimo Udineze jer su crno - beli"

Senegalca raduje jaka provera protiv Italijana, a idealno bi bilo kad bi probio led ove zime baš protiv Udinezea.
dijara9174020091216180240.jpg
Lamin Dijara čeka mečeve sa Koprom i Udinezeom na pripremama u Sloveniji. I dalje nije postigao gol, ali se nada da će do starta prvenstva ući u formu. Raduje ga tako jaka provera, kao što će biti na stadionu „Friuli“
.

„Italijani su uvek Italijani, sezona im je u jeku, biće to šansa da vidimo gde smo. Nadam se da ćemo napraviti i dobar rezultat, značilo bi za samopouzdanje“, rekao je Senegalac.

Jedino mu je žao što će igrati protiv tima koji nosi istu broju dresova.

„Biće mi krivo kad ih pobedimo jer su crno – beli. Ali, šta da se radi, ja sam profesionalac“, smeje se vođa napada Partizana.

Krstajić: "U Partizanu nema klanova"

Iskusni defanzivac uverava da je atmosfera u timu odlična, i da je ekipa jedinstvena. Incident iz Turske nije narušio odnose unutar Partizana. Kapiten ne želi da ga se igrači plaše, već oseća njihovo poštovanje. Finalna faza priprema prilika da se vidi šta još nedostaje.
krstajic10126020100123153055.jpg
Kapiten Partizana, Mladen Krstajić, uverava da nema ni govora o narušenoj atmosferi među igračima.

“Sve je to ostalo iza nas. Idemo u Sloveniju, gde ćemo imati sjajne uslove, da se uigravamo. Atmosfera je odlična, a incident iz Turske je zaboravljen“, kategoričan je najiskusniji igrač crno – belih.

Lomić i Jovanović su kažnjeni.

„Svesni su šta su uradili, reagovali su ishitreno, a i incident nije tako težak. Bio sa profesionalac gotovo deceniju u Nemačkoj, i tamo se takve stvari dešavaju“, rekao je Krstajić.

U Partizanu se neće deliti.

„Nismo ni pre, a nećemo ni sad. Ponavljam, atmosfera je odlična, ja sam kapiten i ne želim da me se saigrači plaše. Poštujem sve igrače, a i oni mene. To jedinstvo preneli smo na teren, radimo ono što nam trener kaže, poštujemo zadatke, nema iskakanja iz sistema“, ocenio je Mladen Krstajić.

U kakvim su odnosima Lomić i Jovanović?

Posle tuče dvojica fudbalera u korektnim odnosima. Naravno ostao gorak ukus, ali su obojica profesionalci...
lomic9954020100117041317.jpg
Dva Marka, Jovanović i Lomić su mirno prihvatili kaznu.

„Nisam ni čitao šta piše, osim ono najvažnijeg. Kazna je umanjena u odnosu na prvobitnu i to nam je nauk za budućnost“, rekao je Lomić, koji je već u Turskoj izrazio uverenje da tuča neće narušiti njegov odnos sa Jovanovićem, i napomenuo da ga je saigrač isprovocirao.

jovanovic-manja7314120091012042530.jpg
Marko Jovanović je ponovio da je kazna na mestu.

„Poštujem odluku kluba, zalaganjem i partijama ću pokazati da je incident iz Antalije prošlost“, kaže ovaj štoper.

Naravno, novinare je zanimalo u kakvim je sada odnosima sa Lomićem.

„Korektnim, profesionalnim, ništa više od toga“, otkriva Jovanović.

Preminuo Petar Borota

00020965.jpg

Petar Borota, legendarni golman OFK Beograda, Partizana i jugoslovenske reprezentacije, preminuo je u petak, samo 22 dana pre svog 58. rođendana.

Borota je rođen 5. marta 1952. u Beogradu. Od 1970. do 1976. branio je za OFK Beograd i u dresu "romantičara" odigrao ukupno 176 utakmica, od toga 131. u prvenstvu. U sezoni 1976/77 prešao je u Partizan i nosio dres beogradskih crno-belih u 77 prvenstvih susreta.

Godine 1979. Borota je postao prvi golman Čelsija i za londonske "plavce" branio na 107 prvoligaških utakmica. Zatim se obreo u portugalskom fudbalu, braneći boje prvoligaša Portomenensea (sedam puta) i Boaviste (15 puta).

U dresu reprezentaciju eks-Jugoslavije Borota je odigrao četiri međudržavne utakmice u 1977/78.

Vreme i mesto sahrane biće naknadno saopšteno.

Natrag