FK Partizan

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Upravo tako, bolje da ide u Rubin,....ali ja bih voleo da ostane barem još godinu u Partizanu....

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Milošević i Đurić optimisti

00016709.jpg

Partizan će za nešto više od 24 sata dobiti predsednika. U istorijskim izborima kluba iz Humske, jer prvi put za čelnu funkciju figuriraju dve ličnosti, u ponedeljak u Sportskom centru „Teleoptik" programe će suočiti Dragan Đurić i Savo Milošević.Proslavljeni as Savo Milošević nije javno izneo sve pojedinosti svog programa, ali je najavio da će njegovim eventualnim dolaskom u klub stići znatna finansijska sredstva.

- Ako u ponedeljak dobijem većinsku podršku u Skupštini, već u utorak će na račun Partizana u jednoj banci leći milionski iznosi. Već sam razgovarao s velikim privrednicima i predstavnicima nekih inostranih firmi koji su mi rekli da imaju interes i da jedva čekaju da uđu u Partizan, ali njihova imena neću da iznosim pre Skupštine - kaže Milošević za Blic Online.

Optimista je i sadašnji predsednik crno-belih Dragan Đurić, koji ne krije optimizam pred sutrašnje izbore.

- Nikada nisam bio gubitnik u životu i ne razmišljam o negativnom ishodu izbora. Treba ipak sačekati ponedeljak, ali sam ja siguran da sam pravo rešenje za Partizan. Spremio sam program, ali neću ga iznositi javno jer su delegati Skupštine ti koji bi trebalo prvi da se upoznaju s njim - izjavio je Đurić.

Miloševićev adut sutra pred delegatima predstavlja i namera da sačuva ekipu na okupu, što znači da bu u Humskoj ostao i Adem Ljajić.

- Ukoliko budem predsednik Partizana, nijedan igrača koji je potreban ekipi neće biti prodat. Naprotiv, gledaćemo da se pojačamo, kako bismo u novu polusezonu ušli još jači. Klub ne može da živi samo od prodaje igrača. Sadašnja uprava, međutim, samo tako obezbeđuje sredstva, a pred fudbalerima se ne pojavljuje zbog velikih dugovanja.

Na drugoj strani, iza Đurićeve kandidature stali su nekadašnji čelnici crno-belih, Žarko Zečević i Nenad Bjeković, čiji uticaj u Humskoj i pored dvogodišnjeg odsustva nije mali.

- Polaskan sam time. Drago mi je da legende poput Nenada Bjekovića govore pozitivno o mom radu, programu i izboru. To je ono što mi daje dodatnu motivaciju da istrajem i povedem Partizan pravim putem, onim koji smo trasirali u prethodnom periodu - smatra Đurić.

Njegov protivkandidat smatra suprotno - da se u prethodnom periodu nije najbolje radilo.

- Ne razumem aktuelnu upravu koja nema nijednog ozbiljnog sponzora iz inostranstva. Njihove investicije su neophodne da bi klub funkcionisao na željenom nivou. Meni je više ljudi reklo da su pokušavali da uđu u sponzorski pul Partizana, ali da niko od ljudi u aktuelnoj upravi nije bio zainteresovan da razgovara s njima. Još veći je problem što su iz rukovodstva i Skupštine uklonjeni ljudi koji su svojim novcem pomagali klub, poput Milije Ktitora, Mirka Vučurovića...

Dragan Đurić smatra da su Miloševićeve optužbe u stvari vođenje negativne kampanje.

- Moj stil nije javno prepucavanje. Šta bih time dobio, osim što bih time išao protiv sebe. Odlučio sam se za mirnu kampanju, bez iznošenja prljavština, uvreda. Želim od Partizana da napravim nešto čime će se ponositi cela nacija i koji će na svakom mestu dostojanstveno predstavljati Srbiju - dodao je Đurić.

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Partizan - novo doba

Partizan - novo doba

savo19145020091216123212.jpg
vS.
dragan-djuric-velika5450020090814032404.jpg

Bez obzira na verovatni poraz Save Miloševića na današnjoj Skupštini, sama mogućnost izbora, i lekcija koju će naučiti poraženi već su dokaz promene. Značaj razbijanja uniformisanog mišljenja će se iskazati na nekim sledećim izborima.
Komunisti su umeli da govore da izbori koji su dobro organizovani i ne moraju da se održe. Verovatno se ta misao mota po glavi Savi Miloševiću, danas, kada bi iz pozicije autsajdera želeo da preokretom u poslednjoj sekundi stigne do predsedničkog mandata u Partizanu.

Milošević je ili bio naivan, ili zna nešto što drugima nije poznato, ali je indikativna njegova rečenica da su se odnosi sa ljudima u klubu promenili, kada je objavio da razmišlja o mestu predsednika.

Ekipa koja danas vodi Partizan je sve, samo ne naivna. Radi se o ljudima koji su mnogo toga preturili preko glave i navikli da igraju na pobedničkoj strani. Sam proces izbora delegata, zavijen u ispraznu formu „rada po Statutu“ je pokazao da čovek sa strane, a Savo Milošević posle 15 godina pečalbe, to jeste, veoma teško može da prodre u krug onih koji odlučuju.

Kombinacija konzervativizma zaposlenih u klubu, poslovnih veza i uvreženog mišljenja da svako mlađi od 40 godina treba da živi sa rodiiteljima i da se ne petlja u ozbiljne stvari verovatno će danas značiti i poraz Save Miloševića na izbornoj Skupštini.

Ni prvi ni poslednji svakako, ali će, ako ništa drugo, naučiti važnu lekciju – U POLITICI NE IGRAŠ NA PRVU, i bez ozbiljne podrške, jer je predsednik kluba sve, samo ne sportska funkcija.

Lekcija će verovatno biti naučena na teži način, ali ako ništa drugo makar sednica neće delovati kao partijski kongres u kome se jedino vodi računa ko će prvi aplaudirati, ili ko će poslednji zadremati u udobnoj fotelji, omamljen monotonim glasom govornika.

Za početak, i to je neka promena…

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Rado bi voleo da pobedi Savo.. Za moderni Partizan... Ali kako pisu mediji Savo nema nikakvih sansi... NAPRED SAVO!!

Natrag