Ibrahim Gaj ponovo u Zvezdi?
Senegalski štoper Ibrahim Gaj mogao bi da se vrati u Crvenu zvezdu narednog leta Nekadašnji ljubimac Zveszdinih navijača ostavio je upečatljiv utisak u srpskom fudbalu, a sa "crveno-belim" osvajio prvenstvo i kup 2007. godine.
U Zvezdi je proveo dve i po sezone, a praktično je posle osvajanja "duple krune" oteran iz kluba.
Ipak, on je, kako piše "Sport", voljan da se vrati na Marakanu, a uz sve nevolje sa štoperima koje ima Zvezda, bio bi ogromno pojačanje, pre svega zbog iskustva.
Gaj ima ugovor sa Lokerenom do 2012. godine ali će obeštećenje biti manje narednog leta i procenjuje se, ne i nepremostiva prepreka za Zvezdu kojoj očajnički treba štoper, koji bi igrao u tandemu sa Adijem.
srbijasport.com
Gaj za SPORTAL.RS: Vratio bih se u Zvezdu
Ibrahima Gaj je zbog agresivnosti na terenu postao ljubimac Delija, a omražen kod protivnika. U duelima nikada nije štedeo sebe, ali ni druge. Mnogi su njegove startove okarakterisali kao za "zatvor", ali za njih nije kažnjen od sudija, već iz svojih redova. Senegalac, koji trenutno igra u belgijskom Lokerenu, i dalje žali što je zbog crvenog kartona u 134. večitom derbiju, posle koškanja sa vezistom Partizana Alamamijem Moreirom i odluke tadašnjeg rukovodstva Zvezde, zauvek morao da napusti crveno-bele, Beograd i Srbiju.
- Nedostaje mi Srbija. Imam dosta prijatelja u Beogradu, Zvezdi... Krivo mi je zbog svega što se desilo, najviše zbog navijača. Jednostavno, bivši predsednik Dena Tana i sportski direktor Ilija Ivić me nisu želeli. Nisu hteli ni da pričaju sa mnom. Možda nisam bio dovoljno dobar za Zvezdu. Ako su imali boljeg od mene, trebalo je samo da mi kažu. Ispostavilo se da su pogrešili, ništa nisu uradili i kraj. Sada je taj problem daleko od mene. A bilo mi je prelepo u Zvezdi. Hteo sam da igram za crveno-bele do kraja karijere - kaže Gaj za
SPORTAL.RS.
Na "Marakani" sada duvaju neki drugi vetrovi. Stigla je nova uprava, na čelu sa Vladanom Lukićem. Da li bi ste se vratili u Zvezdu?
- Uvek postoji opcija da se vratim, sve je moguće. Ja sam zadovoljan u Lokerenu i Belgiji, nemam ovde nikakvih problema. Lepo mi je i sve mi je na dohvat ruke. Ako me budu zvali iz Zvezde da se vratim, možda se i vratim. Ima vremena.
Sa Zvezdom se se borili za titulu, a sa Lokerenom za opstanak u ligi. Kakav je osećaj?
- Sve može da se desi, i da ostanemo u ligi, ali i da ispadnemo. Još dosta bodova je u igri. Imamo dobru ekipu i igramo dobro, a nekako izgubimo u poslednjim minutima meča. Samo dve utakmice smo do sada loše odigrali, ostale veoma dobro, ali uvek uprskamo na kraju. Više ne igram u odbrani, sada sam zadnji vezni. Poslednjih deset mečeva sam igrao na toj poziciji i postigao dva gola.
Da li si u kontaktu sa nekadašnjim protivnikom na terenu, ali i prijateljem van terena Laminom Diarom?
- Čujem se sa Diarom. Znam da je trebalo da ode iz Partizana. On bi to trebalo da reši sa svojim menadžerom i sa Partizanom, ako žele da ga prodaju. Znam da on hoće da ide u neki zapadni klub zbog reprezentacije Senegala. Velika mu je želja da igra za nacionalni tim.
Vi ne želite da igrate za Senegal?
- Pre Afričkog kupa nacija odigrao sam dve utakmice. Posle toga su me zvali, ali ja nisam otišao. Ne želim da igram više. Tamo ima puno problema.
Na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi Srbija se nalazi u D grupi sa Nemačkom, Ganom i Australijom. Šta "orlovi" mogu da očekuju od "crnih zvezda"?
- Srbija je igrala ekstra sa Francuskom. Kvalifikacije ste okončali kao prvi u grupi i, ako nastavite u takvom ritmu, nema razloga za strah. Verujem da Srbija može da napravi dobar rezulat. Imate dobru ekipu, spoj mladosti i iskustva, igrače koji igraju u najjačim ligama Evrope. Gana je mlada, neiskusna ekipa. Od zvezda imaju samo Esijena, dok Muntari neće da igra i stalno pravi problem. Ma, bićete prvi u grupi, nema greške.
Gaj nije poput svojih zemljaka koji imaju po nekoliko žena...
- Jedna mi je sasvim dovoljna. Supruga Ađa mi je jedina na svetu i sa njom mi je lepo. Podarila mi je kćerku Mariju (4), dok smo bili u Bugarskoj, a u Srbiji sina Jupitera (2) - kaže Gaj.
sportal.rs