FK Crvena Zvezda

Učlanjen(a)
20.11.2016
Poruka
103
Srnić ne veže protiv Liverpula večeras..

Послато са MI 5s уз помоћ Тапатока
 
Član
Učlanjen(a)
06.12.2009
Poruka
204
Хвала ти, Милоје!


Опроштајну конференцију након одласка из Црвене звезде, одржао је дојучерашњи тренер нашег клуба и човек са којим смо доживели много успеха и радости - Владан Милојевић.
850cz_5dfb778eee125.jpg

У врло емотивном обраћању у Медија центру стадиона “Рајко Митић”, Милојевић је започео своје излагање захваљивањем свима онима са којима је имао сарадњу за проведено време у нашем клубу.
- Донео сам одлуку да више нећу бити тренер Црвене звезде. Пре него што образложим одлуку, хоћу да се захвалим. Захвалио бих се мојој породици, као и Звездану Терзићу и Драгану Милошевићу, јер су они били ти који су дошли у Атину и разговарали са мном, те ме довели у клуб. Такође, мом најближем сараднику Митру Мркели, јер су сви остварени успеси и његова заслуга. Свим људима из управног одбора, новинарима који су извештавали, пратили и подржавали екипу, као и навијачима. Поносан сам на моје играче, на цео стручни штаб, а захвалан и радној заједници и свима који су помагали. Звезда без свих ових људи не би могла да функционише - започео је Милојевић и у даху наставио:
- Одлуку сам донео пре утакмице са Чукаричким, зато сам и рекао да ми је та победа најслађа. Ја сам тимски играч и реално гледам на ствари. Кад сам долазио у Црвену звезду, желео сам да оставим нешто у аманет. И да оног тренутка кад одлучим да одем, мој наследник буде у доброј ситуацији. Да има времена да упозна екипу, да са Мркелом нађе заједнички језик, да се играчи прилагоде, јер у фудбалу нема много времена. Сматрам да сам већ освојио титулу, тако да ћу рећи да сам у свом мандату освојио три титуле. Црвена звезда има времена да се спреми за улазак у европско такмичење. Размишљао сам око тајминга одласка. Знам да би мој одлазак на лето био још компликованији. Нови тренер не би имао много времена и то је главни разлог. Зато сам и хтео да освојим што више бодова ове јесени. Живот тече даље и још једном морам да кажем, хвала за све.
Осврнуо се Милојевић на бројне успехе које је постизао са Црвеном звездом у оквиру европских такмичења.
- Од тренутка кад сам дошао клуб, из утакмице у утакмицу смо дизали лествицу. Свака наредна победа бивала је најдража, иако су можда неке биле вредније од претходних. Мени је драго што смо вратили Црвену звезду тамо где припада. Најважније је пробудити емоције код људи, а ми смо то успели, поготово код млађих навијача који су коначно гледали Лигу шампиона на нашем стадиону. Салзбург не би био то да није било Спарте, Ливерпул не би био то да није било Наполија, једноставно, то тако иде. Мој план је био да одем на лето, по истеку уговора, али то би био лош тајминг. Конкретно и ова Лига шампиона је била лош тајминг за мене. Највећи губитник у таквим утакмицама је тренер, јер играте против гиганата, а када изгубите, онда испаднете незналица. Да смо играли Лигу Европе све би било другачије, наши ривали из летошњих квалификација су прошли даље. Међутим, не бих мењао Лигу шампиона ни за шта. Довести онакве екипе у Београд је нешто посебно.
Истакао је Милојевић да не би променио мишљење око останка на клупи, све и да је Црвена звезда остварила позитиван резултат у Атини и обезбедила европско пролеће.
- Исто бих урадио и да смо прошли даље. Играчи то нису знали, једноставно нисам хтео да причам са њима о томе, већ сам их пустио да буду фокусирани на терен, јер само је Звезда битна, никакав појединац није изнад клуба. Мени је драго што смо успели да покажемо Србији да можете да се пласирате у Лигу шампиона и да само треба вредно радити, трудити се и имати енергију. Коначно смо пробили ту баријеру, пребацили смо негативну у позитивну енергију и надам се да ће и мој наследник ићи у том правцу. Све је могуће, ако се довољно верује.
Владан Милојевић је неко ко је за две и по године проведене у клубу показао сјајне манире и био прави пример како треба да се понаша спортски радник.
- Имао сам коректан однос са свима и није било разлога да буде другачије. Црвена звезда је највећи клуб у Србији и треба да буде покретач тога. Ценим моје колеге, то су добри људи, за њих имам само речи хвале. Генерално и за српски фудбал. Ја верујем у домаћи фудбал. Првенство је било добро, треба много више да верујемо и да ствари гледамо са позитивније стране. Урађено је много добрих ствари и од стране Фудбалског савеза Србије.
Говорио је Милојевић и о плановима за будућност.
- Све је ово исцрпљујуће. Звезда игра огроман број утакмица, а то се није раније дешавало. Треба ми одмор са мојом породицом и сигурно ћу ово време, уколико не пронађем неки ангажман, искористити да се одморим. Наравно, наставићу да се едукујем, посетићу друге државе да видим како се тамо тренира. Моји приватни планови нису били толико везани за Србију, то су знали и људи из клуба када сам долазио. Моја деца не живе овде. Не знам још увек, у шали се каже да тренер има спакован кофер, а видећу где ће ме Бог одвести - подвукао је Милојевић и добио громогласне аплаузе свих присутних.
Генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић захвалио се на данашњој конференцији дојучерашњем тренеру Владану Милојевићу на свему што је урадио за наш клуб.
- Пре свега имам утисак да ни ми сами нисмо свесни какву смо грандиозну личност као тренера и као човека имали. Тек када одем у иностранство и када разговарам са људима схватим какве је све велике ствари он урадио за Црвену звезду. Разговарали смо и раније и тада ми је говорио да је можда време да оде, а ја сам му рекао полако, имамо још доста тога да урадимо заједно, међутим како је време пролазило видео сам да је он одлучан у тој намери. Људски је било надати се да ће променити своју одлуку. Искрено, када су ме многи медији запиткивали шта ће бити, нисмо играли никакве игрице и све до јуче сам се надао да ће Милоје променити свој став и да ћемо продужити сарадњу. Међутим, оног момента када је јуче дошао и поклонио ми сат у знак захвалности за ове две и по године, знао сам да је крај. Ово време док је Милојевић тренер свим заљубљеницима у Црвену звезду је донело много радости и нестварних ствари које ћемо сагледати са друге временске дистанце. За 23 године колико сам фудбалски функционер никада нисам имао оваквог сарадника као што је Милојевић. Ни најмањи неспоразум нисмо имали за ове две и по године. То је реткост и у породици, а не у послу. Још једном желим да му се захвалим на свему што је урадио, остаје жал што неће наставити сарадњу са нама, али врата Црвене звезде сигурно ће му остати отворена, не због мене или руководства, већ због свега што је Милојевић подарио навијачима Црвене звезде – Милоје, хвала ти још једном!
Хвала ти на свему Милоје!
 
Član
Učlanjen(a)
06.12.2009
Poruka
204
Милојевић – Синоним Звездиних успеха


Владан Милојевић је током 897 дана колико је био тренер Црвене звезде, оставио неизбрисив траг у статистици, али у срцима свим Звездаша. О свему оном што је Милојевић урадио говори и громогласан аплауз који је добио у Медија центру стадиона „Рајко Митић“ када се опростио од нашег клуба са којим ће целог живота бити повезан.
850_5dfb9c65994eb.jpg

Звездаши имају велике амбиције и велика очекивања. Публика која бодри Црвену звезду захтева победе, а управо је то оно по чему ће Владан Милојевић бити упамћен. Повезаност Милојевића са Звездашима, као и са нашим клубом, биће вечна, због свега оног што је наш „Кларк Кент“ урадио током 897 дана проведених у Црвеној звезди.
Милојевић је 5. јуна 2017. године преузео тренерску палицу и наследио Миодрага Божовића на клупи бившег светског и европског првака. Већ у првој сезони, успео је да уведе клуб у Лигу Европе, када је у једној од најемотивнијих утакмица одиграних на стадиону „Рајко Митић“ у новијој историји, Црвена звезда савладала Краснодар (2:1), головима Немање Радоњића и Гелора Канге и заиграла групну фазу европског такмичења после десет година.

Није се ту зауставио. Сјајне игре у групној фази, и одлучујућа утакмица против Келна када је 7. децембра 2017. године голом Славољуба Срнића у феноменално припремљеној утакмици нашег стратега, Црвена звезда савладала немачки клуб (1:0) и успела да обезбеди европско пролеће после 25 година.
Уз све то, успео је и да освоји титулу са 12 бодова више у односу на Партизан, као и следеће сезоне када је са девет бодова предности у односу на Раднички, наш клуб постао првак Србије. Утисак је био као да се титула није доводила у питање док је Милојевић на клупи.
Убрзо је Милојевић показао свима да Црвена звезда може да се пласира у Лигу шампиона. У врхунски припремљеном двомечу против Салцбурга и у чувеној утакмици у Аустрији када је Бен у размаку од неколико минута постигао два поготка и донео општо славље нашем тиму (2:2). Подигао је Милојевић лествицу те сезоне и увео клуб у најелитније европско такмичење после 27 година. Потом је уследио први бод нашег тима у овом формату такмичења Лиге шампиона када је Црвена звезда ремизирала против Наполија (0:0), потом први гол, када је Марко Марин погодио против Пари Сен Жермена, па и први тријумф у невероватној утакмици против Ливерпула када је у хероја израстао Милан Павков са два поготка (2:0).


Поновио је то Милојевић и ове сезоне. Пенал серија у Копенхагену, потом двомеч са Јанг бојсом и још једна групна фаза у Лиги шампиона, чиме је направљен низ од три године у којима је наш клуб узастопно играо групну фазу неког европског такмичења. Уз све то, Милојевић је иза себе оставио и 11 бодова предности у односу на првог пратиоца у Суперлиги.
Све то за 897 дана у којима је на 149 утакмица остварио 107 победа, 24 ремија и 18 пораза, што је 71.8% успешности. Тријумфално је дебитовао када је савладана Флоријана (3:0), а победом је и завршио своју мисију у Црвеној звезди, јер је савладао Чукарички (3:1).
Фантастична је и гол разлика. На 149 утакмица постигнуто је 328, а примљено 127 погодака, што је 2,2 дата гола по утакмици, а само 0.85 примљениих.
Милојевић је уједно и рекордер на Звездиној листи тренера који су предводили наш клуб у европским мечевима, с обзиром да је 44 пута седео на клупи нашег тима у међународним окршајима.
Остаће Владан Милојевић вечно уписан као један од најуспешнијих тренера у историји Црвене звезде.
 
Član
Učlanjen(a)
06.12.2009
Poruka
204
Деки се вратио кући!


Црвена звезда именовала је Дејана Станковића за новог шефа стручног штаба. Прослављени везиста који је забележио бројне успехе током сениорске каријере биће нови покретач Звездиних успеха у наредне две и по године.
850dekiica.jpg

Дејан Станковић рођен је 11. септембра 1978. године у Земуну. Са 14 година је дошао је из Телеоптика у Омладинску школу Црвене звезде, развијао се у кадетској и омладинској селекцији нашег клуба у великог играћа у генерацији са Николом Лазетиће, Ненадпом Лалатовићем а уз струћни рад и једног Владимира Петровића Пижона.
У сениорски тим је прешао са 16 година у сезони 1994/1995. код тренера Љубомира Љупка Петровића. За Црвену звезду је дебитовао у пријатељском мечу против Олимпиојакоса, а званичан дебитантски наступ забележио је против ОФК Београда,у ком је Црвена звезда славила 2:1. Први гол у црвено-белом дресу постигао је 1995. против Будућности из Подгорице и оборио тадашњи рекорд Драгана Џајића који је до тада био најмлађи стрелац у клупској историји. Станковић је са Звездом те сезоне играо на седам утакмица и освојио дуплу круну. Станковић је 1997. постао најмлађи капитен Црвене зведе и најбољи фудбалер у домаћем првенству.

У Црвеној звезди је одиграо 148 утакмица рачунајући и пријатељске сусрете. Укупно 114 званичних утакмица за црвено-беле на којима је постигао 38 голова.У првенственим дуелима имао је 85 наступа и постигао 29 погодака. Највише утакмица одиграо је против Војводине (12) и постигао шест голова против Новосађана, а против Партизана је одиграо 11 мечева и пет пута се уписао у стрелце.
Последњи меч у црвено-белом дресу одиграо је 16. маја 1998. године против Железника.
У националном тиму наше земље забележио је 103 утакмице и постигао 15 голова. Учествовао је на Светским првенствима 1998, 2006. и 2010. и Европском првенству 2000.
Дејан Станковић је своју каријеру градио и кроз велике италијнаске клубове. Из Црвене звезде каријеру је наставио у екипи Лација у којој је одиграо 214 утакмица на којима је постигао 34 гола и уписао четири асистенције. После шест година проведених у редовима небескоплавих, 2004. прешао је у Интер где је провео најбоље године своје каријере. Пет пута је био шампион Италијанске Серије А, а освојио је и Лигу шампона 2010. године кад је овај тим водио Жозе Мурињо. За Интер је одиграо 326 утакмица и уписао је исти број голова и асистенција - 42. После девет година проведених у Интеру, Станковић је 2013. године завршио своју професионалну каријеру.
Станковић је своју тренерску каријеру почео као помоћник Андрее Страмаћонија у екипи Удинезеа 2014. године. После тога, на позив Роберта Манћинија вратио се у Интер у улози тим менаџера, да би затим радио у УЕФА као сарадник Александра Чеферина задужен за омладински фудбал. Последњи струковни ангажман прослављеног везисте био је у омладинској екипи Интера пре само месец дана, где је сарађивао са својим синовима Филипом и Александром.
У каријери је освојио првенство Југославије са Црвеном звездом (1995) и Италије са Лацијом и Интером (2000, 2006, 2007, 2008, 2009. и 2010), куп Југославије са Црвеном звездом (1995, 1996. и 1997) и куп Италије са поба тиома (2000, 2004, 2005, 2006, 2010 и 2011), Суперкуп Италије (1998, 2000, 2005, 2006, 2008 и 2010), Куп победника купова са Лацијом (1999) и Лигу шампиона са Интером (2010).
Такође, проглашен је и за најбољег фудбалера наше земље у 2006. и 2010. години када је награђен златном лоптом у избору Фудбалског савеза Србије.
 
Član
Učlanjen(a)
06.12.2009
Poruka
204
Дејан Станковић је нови тренер Црвене звезде


Данас је у Медија центру стадиона „Рајко Митић“ у новог тренера Црвене звезде промовисан просављени фудбалер и бивши капитен нашег клуба- Дејан Станковић. Уговор је потписан на две и по године.
850deki.JPG


Наш нови шеф стручног штаба се, пре свега, захвалио свом претходнику Владану Милојевићу, на свему што је урадио за клуб.
- Захваљујем се клубу, легендама и навијачима што сам поново овде. Звезда ме је пре 22 године послала у мисију, а сада се враћам кући да наследим великог господина, велико име и великог звездаша- Владан Милојевића. Видели сте слику нас двојице. Бавио сам се фудбалом дуго, али нигде нисам видео да тренер који иде, дочека наследника са осмехом. Кажете да немам искуства, али ја сам у та два сата толико корисних ствара чуо о тренерском послу да ћу их запамтити за цео живот. Хвала Милоје, утабао си стазу којом ћу проћи. Могао си да останеш до јуна, али ти волиш Звезду превише. Отишао си као победник и дао си ми шансу да у наредних шест месеца са мојим клубом направим победнички тим са духом, вољом и жељом - рекао је Станковић у даху и наставио:

- Хвала мојој породици, без њихове подршке ништа не бих направио. Осмех са којим су ме испратили у Београд, све говори. Хвала и мојим тренерима који стоје иза мене. Много сам научио од мојих ментора. Хвала онима који верују или не верују. Показаћу радом и залагањем да сам заслужено дошао у велики клуб. Желим победе и борићу се као лав за њих.

Осврнуо се Станковић и на стручни штаб са којим ће сарађивати током боравка у Црвеној звезди.
- Окупио сам много гладне људе око себе и то је права ствар. Жељни су успеха и доказивања. Имају вољу и жељу да са мном воде Звезду напред. Моји помоћници биће Небојша Милошевић, Ненад Милијаш, Милош Милојевић и Душан Гашић. Још увек радимо на кондиционом тренеру, а за који дан ћу и то знати. Чека нас огроман посао. Једва чекам да их видим, да урадим први тренинг, састанак и изађем на стадион. Кад све то прође, онда ћу у миру да водим клуб.

Говорио је Станковић и о великим тренерским именима са којима је сарађивао током каријере.
- Имамо групу на једној друштвеној мрежи где комуницира генерација Интера са којом сам освојио Лигу шампиона. Мурињо није могао да верује, упитао ме је у шали- Зар ти? Причао сам и са Михајловићем. Доста тога треба да се научи, али уз њихову помоћ, све је лакше. “Узећу” стрпљење од Свен Горана Ериксена, од Манћинија рад на терену, од Муриња карактер и од Михе истрајност и не одустајање. Пожелели су ми много среће, али морам да кажем, савети много значе, али ја сам тај који доноси одлуке. Причао сам да тренерски посао није за мене, али није битно шта сам рекао јуче, већ шта ћу да кажем сутра. Имам мотиве због којих сам се склањао од тренерског посла. Везан сам за породицу, а ако си тренер, онда си цео дан у фудбалу. Мени породица много значи, а све то вуче обавезе. Убеђивао сам самог себе да нећу да будем тренер, а испоставило се да ме то чека иза ћошка.

Није могао Станковић да сакрије емоције због повратка кући.
- Неко ко је одрастао у Црвеној звезди зна тежину грба и изласка на стадион испред најбољих навијача на свету. Емоције иду на страну, морамо да гледамо реалност. Оне морају да ме воде напред и дају ми мотив, али реално ћу размишљати на терену. Сећам се како сам се осећао кад сам дебитовао против, данашњег генералног директора Црвене звезде- Звездана Терзића, када смо играли против ОФК Београда. Код мене ће бити простора за младе играче, има ту много квалитета, што у нашем развојном тиму Графичару, што у нашој Омладинској школи - подвукао је Станковић и изазвао громогласне аплаузе у Медија центру стадиона “Рајко Митић”.

 
Član
Učlanjen(a)
06.12.2009
Poruka
204
Звезда 20. клуб еврокупова свих времена


Црвена звезда је тренутно 20. клуб по резултатима у еврокуповима у историји са освојених 390 бодова на 335 мечева, колико је одиграла до сада у свим континенталним такмичењима од када су основана. На вечној ранг листи Купа и Лиге шампиона наш клуб је на 22. месту са 160 бодова.
Bari 850.jpg

Годину за нама по традицији обележавају разне статистичке ранг листе. Наш клуб је ове сезоне одиграо 14 мечева у квалификацијама и групној фази Лиге шампиона и 2019. годину и завршио је годину на 20. месту вечне ранг листе клубова Европе по броју освојених бодова. У 57 учешћа од 1955. године кад је УЕФА и почела да уводи европска такмичења клубова, Црвена звезда је одиграла 335 утакмица, забележила је 144 победе, 78 ремија и 113 пораза уз гол разлику 562:442! По учинику у еврокуповима најуспешнији смо клуб југоисточне Европе, први следећи на ранг листи из нашег подручја је загребачки Динамо на 26. месту са 332 бода. Најуспешнији клуб Европе је Барселона са 851 бодом, следе Реал Мадрид са 830, Бајерн са 718, Јувентус са 702, Ливерпул са 587 бодова...

УЕФА је објавила ранг листу свих времена у Купу и Лиги шампиона, а на њој је Црвена звезда такође најбоље рангирана и налази се на 22. месту. На 25 учешћа од настанка овог такмичења, наш клуб је одиграо 140 утакмица, забележио 65 победа, 30 ремија и 45 пораза, освојио 160 бодова уз гол разлику 253:193. Поносимо се освојеном титулом Купа шампиона 1991. године у Барију што је сан за неке боље рангиране клубове као што су - Динамо Кијев (на 11. месту), Арсенал (12.), Андерлехт (16.), Атлетико Мадрид (17.), Ренџерс (20.) и Лион (21.). Најуспешнији клуб елитног такмичења је Реал Мадрид који је уз 13 титула првака освојио чак 600 поена. Следе Бајерн са 474, Барселона са 446, Манчестер јунајтед 374, Јувентус 349, Милан 314, Ливерпул 289, Бенфика 287, Порто 277, Ајакс 266...

На вечној табели УЕФА купа, Црвена звезда се са Фејенордом налази на деоби 22. позиције са по 152 бода. У најмасовнијем такмичењу одиграли смо 140 утакмица, уз скор од 58 победа, 36 ремија и 46 пораза и гол разликом 216:179. Најуспешнији клуб у овом такмичењу је Интер са 226 бодова, Спортинг из Лисабона има 216, Бриж 198, а Тотенхем и Севиља по 192 бода... Наш клуб је у овом такмичењу играо финале 1979. године против Борусије из Менхенгладбаха и изгубио га у два меча 1:1, 0:1.

Кад је реч о Купу купова који је 1999. угашен и спојен са Купом УЕФА, Црвена звезда је на вечној листи 47. са 41 бодом. На 30 мечева у овом такмичењу 11 победам 8 ремија и 11 пораза. Наш клуб је одиграо и меч финала Суперкупа Европе против Манчестер јунајтеда 1991. (0:1), као и Интерконтинентални куп где смо у финалу 1991. победили Коло Коло 3:0 и попели се на кров света.

Гледајући статистику по броју освбојених трофеја, са Купом шампиона и Интерконтиненталним купом из 1991. године, Црвена звезда је на 29. месту у Европи од 79 клубова који су подизали пехар у свих шест УЕФА такмичења у историји – Куп и Лига шампиона, Куп купова, УЕФА куп, Суперкуп Европе, Интертото куп и Интерконтинентални куп.
 
Član
Učlanjen(a)
06.12.2009
Poruka
204
Велико унапређење Звездине инфраструктуре


Црвена звезда у 2019. години није само на спортском пољу постигла изузетне резултате, већ је уложила велика финансијска средства у инфраструктурне радове на стадиону “Рајко Митић” и Омладинској школи настављајући тако да из године у годину унапређује услове за рад, али и комфор посетиоцима.

850infrasst.jpg


Одређени радови су завршени, други су у току, а ово је резиме урађеног:
Замењена је трава на главном терену стадиона “Рајко Митић”

После две године, а по препорукама УЕФА, комплетно је замењена трава на терену стадиона “Рајко Митић”. Терен је био потпуно спреман за почетак квалификација као и за изазове у домаћим мечевима. Играчи су и овог пута имали идеалне услове за игру што је и допринело добрим резултатима.

Zamena%20trave%20-%20glavni%20teren%20540.jpg


Замењене су рефлекторске светиљке на главном помоћном терену
Услови за тренинге, али и загревање пред утакмице на теренима који се налазе из северне трибине су сада идеални.

Zamena%20reflektora%20glavni%20pomocni%20540.jpg


Реконтрукција теретане и Медико блока за потребе нашег клуба у згради Спортског друштва
Опоравак играча као и индивидуални тренинзи на стицању снаге одвијају се у много бољим условима.

Teretana%201%20540.jpg


Medicinski%201%20540.jpg


ВИП запад на Маракани
На централном делу западне трибине, у сектору ВИП запад, промењене су столице, па је 2.700 гледалаца имало привилегију да уз знатно већу удобност и уживање прате утакмице нашег клуба. Модерне, нове столице доминирају централним делом запада, а Црвена звезда је поносна што својим верним навијачима из сезоне у сезону пружа квалитетнији угођај и садржај у праћењу утакмица.

Stolice%20zapad540.jpg


Реконструисани су тоалети на западној трибини
Мокри чворови су потпуно промењени и уређени на површини од 500 м2.

Toalet%20540.jpg


Формирани су нови хоспиталити на западу
Са четири велика шанка за издавање хране и пића подигнут је ниво услуге посетиоцима, с тим да је и визуелно улепшан цео простор површине 1.500 м2.

Hospitaliti%201%20zapad540.jpg


Формирана је ложа од 30 лукс места за гостујућу управу
Делегације свих клубова са којима смо играли у Лиги шампиона имали су свој простор и одличне услове за праћење утакмица.

Loza%20luks%202%20540.jpg


Постављен је нови семафор
Маракана је добила нови семафор. Конструкција коју је чинио стари „лампаш“ потпуно је скинута, а њено место заузео је нови, модеран семафор. Са површином од 90 метара квадратних Звездин семафор један је од највећих у Европи. Његове димензије износе 15,36 метара ширине и 5,76 метара дужине.Пуштен у рад на премијерној Суперлигашкој утакмици против са Јавором.

Semafor540.jpg


Постављено је ново озвучење

На нашем стадиону налази се потпуно ново озвучење. Оно је знатно јаче од претходног и по карактеристикама најсавременије. Од утакмице са Мачвом посетиоци су били у прилици да уживају у добро познатим песмама црвено-белих са звуком још бољег квалитета.

Ozvucenje%20na%20stadionu540.jpg


Изграђен потпорни зид иза северне трибине
Овим радовима додатно је ојачан темељ стадиона “Рајко Митић”.

Zid%20ispod%20severa540.jpg


Изграђен и опремљен простор за Звездину телевизију
На Западну трибину уселила се Звездина телевизија. Сви они којима је црвено-бела боја у срцу од октобра на свом телевизијском каналу могу да прате новости о нашем клубу.

Zvezda%20tv540.jpg


Постављен нови семафор и платформа за ТВ камере на главном терену Омладинске школе
Омладинска школа је такође добила семафор и све услове за телевизијске преносе утакмица млађих категорија.

Semafor%20i%20platforme%20os%201%20540.jpg


Реконструисан тоалет у службеним просторијама

Toalet%20sluzbene%20prostorije%20540.jpg


Радови који су у току:

Градимо Медико блок
Из дана у дан испред свлачионице првог тима можемо да испратимо изградњу најсавременијег Медико блока од 800 м2. Место на коме ће наши првотимци имати све услове за припрему напорне и дуге сезоне, као и за потпуни опоравак после утакмица.

mediko%202%20540.jpg


Градимо објекте за потребе Омладинске школе као и геотермалну бушотину
У току су радови иза југа Маракане на простору од 1.000 м2. Омладинска школа добиће нове канцеларије, а наши бисери још боље услове у новим свлачионицама. Гради се контејнерско насеље које ће се грејати преко енергетских пумпи.

omladinska540.jpg



[TABLE]
[TR]
[TD]
ИЗВЕДЕНИ РАДОВИ НА УНАПРЕЂЕЊУ ИНФРАСТРУКТУРЕ 2017-2019
[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
2017.
[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
Замењена трава на главном терену
[/TD]
[TD] [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
Замењена трава на главном помоћном терену
[/TD]
[TD] [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
Изграђена топпла веза између свлачионица и тунела
[/TD]
[TD] [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
Изграђена два терена са вештачком травом, рефлекторима и трибинином за Омладинску школу
[/TD]
[TD]

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
Изграђен терен са природном травом и трибином за Омладинску школу
[/TD]
[TD]

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
Делимично уређен простор иза источне трибине
[/TD]
[TD]

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
Изграђен паркинг на југо-истоку са осветљењем
[/TD]
[TD]

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
Направљен нови улаз за „Ред Стар“ шоп
[/TD]
[TD]

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
Уређена фасада испред службеног улаза и постављен споменик Рајку Митићу
[/TD]
[TD]

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
Замењене столицд на северној трибини
[/TD]
[TD]

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
Постављених 150 фотеља у ложу – ВИП 2
[/TD]
[TD]

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
Формиран нови хоспиталити „Europa lounge“ - 150 м2
[/TD]
[TD]

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
Комплетно фарбање крова стадиона
[/TD]
[TD]

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
Постављање ограде око комплекса Фудбалског клуба
[/TD]
[TD]

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
2018.
[/TD]
[TD]

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
Оспособљено грејање терена изградњом спољног топловода до котларнице
[/TD]
[TD]

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
Замењена трава на малом помоћном терену
[/TD]
[TD] [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
Формиран нови хоспиталити „Champions club“ 500 м2
[/TD]
[TD] [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
Изграђен плато паркинг за ТВ камионе на југо-западу са осветљењем
[/TD]
[TD]

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
Изграђено степениште иза севера
[/TD]
[TD] [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
Изграђен мултифункционални објекат иза севера 800 м2
[/TD]
[TD] [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
Уређен плато са чесмом иза севера
[/TD]
[TD]

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
Формиране нове просторије сервиса за чланство
[/TD]
[TD]

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
Комплетно реконструисани улази на стадион и инсталирани чешљеви на истоку и западу
[/TD]
[TD]

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
Формиран нов сектор за гостујуће навијаче ограђен мрежом
[/TD]
[TD]

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
Изграђена гаража за механизацију 200м2
[/TD]
[TD]

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
Адаптација канцеларија за потребе маркетига Фудбалског клуба
[/TD]
[TD]

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
Комплетно фарбање рефлектора
[/TD]
[TD]

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
Спољно осветљење западне трибине
[/TD]
[TD]

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
2019.
[/TD]
[TD]

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
Замењена трава на главном терену
[/TD]
[TD] [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
Изградња медико блока - у току - 800 м2
[/TD]
[TD] [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
Замењне рефлекторске светиљке на главном помоћном терену
[/TD]
[TD] [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
Реконструисана теретана и медико блок за потребе Фудбалског клуб у згради Спортског друштва Црвена звезда
[/TD]
[TD]

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
Изградња објекта за потребе Омладинске школе - у току - 1000 м2
[/TD]
[TD] [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
Изградња геотермалне бушотине за потребе објекта Омладинске школе - у току -
[/TD]
[TD] [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
Играђен ВИП запад са 2700 нових лукс столица на центру западне трибине
[/TD]
[TD]

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
Реконструисани тоалети на западу 500 м2
[/TD]
[TD]

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
Формирани нови хоспиталити на западу са четири велика шанка за издавање хране и пића и уређеним пратећим простором 1500 м2
[/TD]
[TD]

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
Формирана ложа од 30 лукс места за гостујућу управу
[/TD]
[TD]

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
Постављен нови семафор
[/TD]
[TD]

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
Постављено ново озвучење
[/TD]
[TD]

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
Изграђен потпорни зид иза северне трибине
[/TD]
[TD]

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
Изграђен и опремљен простор за Звездину телевизију
[/TD]
[TD]

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
Постављен семафор и платформе за ТВ камере на терену Омладинске школе
[/TD]
[TD]

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
Реконструисан тоалет у службеним просторијама[/TD]

[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]
 
Član
Učlanjen(a)
06.12.2009
Poruka
204
Звезда стартује 10. јануара 2020.


Црвена звезда ће официјално зимске припреме започети 10. јануара 2020. године кад ће играчи под вођством новог тренера Дејана Станковића одрадити први тренинг.

pripreme 850.jpg


Припреме првог тима нашег клуба ће се обавити у две фазе и то у иностранству. Већ 11. јануара екипа се сели на Кипар где ће у граду Пафос и старој бази, познатом хотелу “Александар велилки” имати све услове за базичне припреме. Поред напорних тренинга на веома добрим теренима постоји могућност одигравања и једне пријатељске утакмице. Име противника и дан одигравања одредиће се накнадно И о томе ћемо благовремено обавестити јавност.

Екипа се враћа са Кипра 21. јануара и већ 24. преселиће се за турску Анталију где ће кроз две недеље припрема одиграти шест припремних мечева. Хотел “Регнум” у Белеку пружа феноменалне услове за рад, а пред играчима Црвене звезде налазе се веома добри противници. Први ривал биће пољска Арка из Гдиње коју тренира наш тренер Александар Рогић и тај меч се игра 26. јануара. Три дана касније на реду је дуел са најбољим македонским тимом Вардаром, а 1. фебруара са Лудогорецом. Бугарски првак је стари знанац, могући ривал у квалификацијама за Лигу шампиона и свакако најјачи противник на припремама па ће овај сусрет тренеру Станковићу бити један од најбољих показатеља у раду. До краја наш тим чекају дуели са словеначким Цељем (2. фебруар), словачком Дунајском Стредом (5. фебруар) и дан пре повратка у Београд са казахстанским Актобеом (6. фебруар). Експедиција нашег клуба враћа се у Београд 7. фебруара а до старта пролећног дела и дуела са Чукаричким на Бановом Брду 15. фебруара тренираће у Љутице Богдана.

Распоред припремних утакмица - Турска 2020.
26. јануар - Аркха Гдоиња (Пољска)
29. јануар - Вардар (Северна Македонија)
1. фебруар - Лудогорец (Бугарска)
2. фебруар - Цеље (Словенија)
5. фебруар - Дунајска Стреда (Словачка)
6. фебруар - Актобе (Казахстан)

Црвена звезда је после 20 одиграних кола јесењу титулу освојила са 55 бодова, чак 11 више од другопласираног Партизана. У пролећном делу одиграће се још 10 кола до плеј-офа који почиње 16. априла. Одлуком ИО ФСС од ове сезоне у доигравању (седам кола) неће бити поделе бодова. Наш клуб је и четвртфиналиста Купа Србије. Жреб ће бити обављен у 2020, а мечеви четвртфинала су на програму 18. марта. У полуфиналу се игра само један меч 8. априла док је финале купа заказано за 24. мај.
 
Član
Učlanjen(a)
06.12.2009
Poruka
204
29.01.2020.

Црвена звезда - Вардар 0:0

Црвена звезда је у другом контролном мечу у Турској одиграла нерешено 0:0 против екипе Вардара. Имали су наши фудбалери више од игре, неколико прилика али им је недостајало среће у завршници напада.

CZ Vardar 850_5e31a7e70ae3e.jpg


Црвена звезда – Вардар 0:0

Терен
: „СЦ Регнум“.

Гледалаца: 50.

Судија: Беркан Четин (Турска).

Црвена звезда: Борјан, Гобељић, Панков, Бабић, Родић, Петровић, Вулић, Симић, Матео Гарсија, Боаћи, Павков.
Играли су у другом полувремену: Васиљевић, Гајић, Дегенек, Милуновић, Конатар, Јованчић, Николић, Бен, Гаврић, Вукановић (од 77. Крстовић), Томане.

Вардар: Гачевски, Тошевски, Најдовски, Младеновски, Брдаровски, Леовигилдо, Мицевски, Димоски, Попзлатанов, Аврамовски, Ибиши.
Играли су у другом полувремену: Илић, Велковски, Реџепи, Колевски, Омерагић, Андов.

Меч са Вардаром није имао тако јак ритам као против пољске Арке, али у уводним минутама наи играчи нису успевли да успоставе жељену игру а томе је допринео и добро организовани противник. Каснили су играчи Звезде пасом, па је неколико добрих идеја због тога и пропало. Ударац Милоша Вулића у 27. минуту са 25 метара и добра одбрана гомана Гачевског био је уједно и први ударац обе екипе у оквир гола али и увод у већу офанзиву напег тима. Покушао је Радован Панков после корнера, али је његов ударац главом био лак плен за голмана Вардара. Милан Павков и Ричмонд Боаћи су у 32. Минуту добро искомбиновали, али је нападач из Гане из чисте ситуације са 16 метара шутирао преко гола. Матео Гарсија је пред крај првог дела могао раније да се одлучи на ударац, али је направио још два лажњака па је био изблокиран. Први део завршен је без голова и са пар удараца Звездин играча ка голу.

Нова постава коју је на терен послао тренер Дејан Станковић, а у којој је деби на левој страни имао млади бек Марко Конатар, била је бржа, мобилнија и одмах је успоставила контролу. Вељко Николић се боље кретао између линија, Звезда је имала бржи проток лопте, а одличан дубински пас ка Гајићу десни бек није успео да заврши прецизнији пас ка Томанеу у петерцу. После корнера Гаврића сантиметри су делили Душана Јованчића од спектакуларног поготка. Петом је пребацио одбрану, али и пречку. Најближи голу био је Немања Милуновић који је у 70. минуту после корнера Гаврића погодио стативу. Играчи Вардара често су правили прекршаје, па је наш тим углавном претио из прекида. Могао је Томане главом да донесе предност али је за мало био “кратак”. Последњу прилику имао је Никола Крстовић. Гаврић је сјајно прошао по левој страни и заврнуо лопту у шеснаестерац, она је стигла до Крстовића чији ударац је завршио преко гола, тако да је резултат остао исти 0:0.

 
Natrag
Top