FK Crvena Zvezda

Član
Učlanjen(a)
20.07.2009
Poruka
1.228
Zvezdac me iz utakmice u utakmicu sve više iznenađuje ali biće bolje!

Član
Učlanjen(a)
06.07.2009
Poruka
19
Žao mi je Zvezde, u takovom su nezavidnom položaju. Sve sam mogao da vjerujem ,al da jednog dana takav gigant neće imati para ni za sladoled... bože pomozi ....

Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Sada imaju para. "Gaspromnjeft" je sponzor Zvezde, plate im odavno ne kasne. Problem je u igracima, a i sportski direktor Adzic se nije proslavio sa svoja pojacanja. Kaludjerovic od naredne nedelje ima pravo igranja, i siguran sam da ce biti veliko pojacanje. Od Kadua sam ocekivao vise, ne znam zasto ga stalno stavljaju da igra po levoj ili desnoj strani, kad je njegovo mesto iza dva spica. Tosic bolje da nije ni dolazio, mali Ignjatijevic je boli fudbaler od njega.

Član
Učlanjen(a)
26.11.2009
Poruka
1.561
Slazem se za Kadua, a za Kaludjerovica, svakako sjajno pojacanje, posto nam je napad veliki problem i velika rupa. Pocevsi od Koromana za koga sam imao drugacije misljenje, sada je propao, ali nacisto. Zao mi ga je kad ga gledam, nema pojma.

Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Daleko od toga da mislim da je Koroman los fudbaler, ali je recimo Lazetic bio korisniji od njega. Koroman nekad preteruje, ima potez vise, previse zadrzava loptu, za razliku od Lazetica koji je bio odlican prosle sezone, i vide se da ove nedostaje Ninkovu. Nekako ove sezone nema agresivnosti u igri Zvezde, za razliku od prosle.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Subašić i Lazović odlaze, na Marakanu stiže kapiten Vojvodine

Igrama ću opravdati očekivanja na „Marakani“

Andrija Kaludjerovic
Ispunio mi se dugogodišnji san da postanem igrač Crvene zvezde. Sada jedva čekam da konačno zaigram u crveno-belom dresu i, naravno, dobrim igrama opravdam očekivanja svih u klubu.
Prvi put sam bio na „Marakani“ kada sam kao navijač u društvu tada nepoznatog Nikole Žigića posmatrao meč Crvena zvezda - Selta. Žigić je tada igrao za Krivaju, klub koji je u to vreme trenirao moj otac, pa smo zajedno otišli da gledamo susret sa „Severa“. Tada mi se među navijačima, u veličanstvenoj atmosferi, javila želja da zaigram u najboljem srpskom klubu.

Oduševljen sam onom što sam do sada video u novom klubu. Uzrok za početne neuspehe treba tražiti u nedostatku sreće, pa očekujem bolje igre Zvezde u nastavku sezone. Ovaj tim crveno-belih to može da ostvari.

Crvena zvezda je odlučila da maksimalno iskoristi poslednje dane prelaznog roka. Kako tvrdi Sportski žurnal, sa Marakane će otići Branimir Subašić i Darko Lazović, dok će verovatno doći nekadašnji kapiten Vojvodine Aleksandar Popović.
Subašić ponovo nije uspeo da izbori mesto u prvom timu, i po svemu sudeći će karijeru nastaviti u Iranu ili Turskoj. Ni Lazovićeva situacija nije ništa bolja.
U početku se verovalo da njegove kvalitete ne ceni dovoljno Vladimir Petrović Pižon, ali ništa bolje mu nije bilo ni kad je crveno-bele vodio Ratko Dostanić.

List navodi da Lazović ima ponudu švajcarskog Grashopersa, tako da je vrlo moguće da će u nastavku sezone igrati na pozajmici u Cirihu.

Što se dolazaka tiče, za sada je prioritet nekadašnji kapiten Vojvodine Aleksandar Popović koji je prošlog leta napustio Novi Sad. On je zaigrao za grčku Kavalu, ali je uspeo da zabeleži samo sedam nastupa.

Na kraju, još je aktuelna priča oko dolaska Stefana Savića iz Borče, ali se još nije prešlo sa želja na realizaciju.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Stamenković: Protiv Inđije treba ući u meč kao u Smederevu

Golman Crvene zvezde Saša Stamenković priželjkuje da u drugom kolu Jelen Superlige crveno-beli uđu u meč kao u uvodnoj rundi nadmetanja, kada su odigrali 0:0 sa Smederevom.

15820_stamenkovicsasa01-alo-marko-metlas_f.jpg

“Inđija je dosta dobra ekipa i to što su novajlije u Superligi ne smemo da shvatimo neozbiljno. Moramo da uđemo u utakmicu maksimalno, kao što smo to učinili u Smederevu, s tim što se sada nadamo da nam sreća neće okrenuti leđa i da ćemo se iz Inđije vratiti sa pobedom”, rekao je čuvar mreže kluba sa Marakane.

On ističe ekipi u ovom trenutku potrebna samo pobeda kako bi se stabilizovala i pokazala da sa najvišim ambicijama ulazi u novu sezonu.
“Naravno da nam nije svejedno posle svega što se dogodilo. Ali to je za nas prošlost, moramo da se okrenemo utakmici sa Inđijom i da pokažemo da je prvo kolo bilo samo jedna loša epizoda, ne loš dan jer u Smederevu nismo loše igrali nego jednostavno samo nismo uspeli da postignemo gol. Verujem da ćemo u nedelju protiv Inđije to uspeti da uradimo”, rekao je Stamenković.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
02.07.2009
Poruka
2.908
Trifunović za prvu pobedu Zvezde

29ojsqr.jpg

U drugom kolu Jelen Super lige Srbije Crvena zvezda je slavila na gostovanju Inđiji sa 1:0. Jedini gol na meču postigao je Miloš Trifunović u 7. minutu. Pavle Ninkov je uputio centaršut iskosa sa desne strane, Trifunović je dobro šutirao i poslao loptu u dalji ugao golmana Poleksića.

U drugom meču koji je bio na programu u Ivanjici Javor i Spartak odigrali su meč bez golova, a Nigerijac Obiore Odita u 55. minutu nije realizovao jedanaesterac, golman Spartak Aleksić zaustavio je njegov šut.

Zvezda je krenula ofanzivno od prvog sudijskog zvižduka. Već u drugom minutu posle dodavanja Isaha Kadu šutira sa 16 metara, ali golman Poleksić interveniše, a u nastavku akcije Trifunović se našao u ofsajdu. U petom minutu Milovanović je uputio volej udarac ka golu Inđije, ali je lopta odletela iznad prečke.

U sedmom minutu Trifunović je postigao prvi gol za Zvezdu u Jelen super ligi ove sezone. Posle asistencije Ninkova odlično je primio loptu prevario svog čuvara driblingom, a onda veoma preciznim i plasiranim udarcem levom nogom pogodio "malu mrežu" Poleksićevog gola.

Milovanović je u 15. minutu dobro izveo slobodan udarac sa 25 metara od gola, lopta je išla pod prečku, ali je golman Poleksić odbranio. Fudbaleri Inđije su tek u 20. minutu uputili šut ka golu Stamenković. Dva minuta kasnije Ignjatijević je dobio žuti karton.

Zvezda je nastavila sa ofanzivnom igrom do kraja poluvremena, ređali su se šutevi Tošića, Milovanovića, Kadua, ali je rezultat ostao 1:0. U 56. minutu je igru napustio debitant Andrija Kaluđerović, a zamenio ga je Ognjen Koroman.

Domaći tim je najbolju priliku imao u 65. minutu kada je Bubalo šutirao glavom sa 7-8 metara, ali je Stamenković odlično odbranio i poslao loptu u korner. U poslednjih 20 minuta meč je opao tempo igre, dobru priliku je imao rezervista Batioja devet minuta pre kraja susreta kada je izbio sam ispred gomana Stamenkovića ali je šutirao preko gola.

Inđija: Poleksić, Novaković, Ljubinković, Dubljević, Jakšić, Kostić, Janković (od 55. Isidorović), Čovilo, Naglić (od 58. Batioja), Davidov (od 84. Anđelković), Bubalo.
Crvena zvezda: Stamenković, Ninkov, Đorđević, Tošić, Ignjatijević, Isah, Milovanović (od 68. Savio), Kadu, Vešović (od 90. Perović), Trifunović, Kaluđerović (od 56. Koroman).

TABELA: Sloboda Point Sevojno 6, Vojvodina, Borac, Crvena zvezda, Rad i Jagodina po 4, Partizan (-1) 3, OFK Beograd 3, Javor i Spartak po 2, BSK 1, Metalac 1, Smederevo 1, Hajduk (-1) 0, Inđija 0, Čukarički 0.

Izvor: B92

--------------------------------------------------

Jedva protiv Inđije. Prvih 15 minuta gledali smo ono što želimo da vidimo od Zvezde, ali kasnije (naročito u drugom poluvremenu) opet se javila poslovična bezvoljnost, stihija u igri i veliki strah za konačan ishod meča. Nadam se da će se forma dizati iz meča u meč. Evo i novih pojačanja Zvezde:

--------------------------------------------------

Adi i Mihajlović u Zvezdi

15yx646.jpg

Trogodišnje ugovore sa Crvenom zvezdom u nedelju su potpisali Danijel Mihajlović i Li Adi.

Mihajlović i Adi su odmah stekli pravo nastupa za ’crveno-bele’ i u dresu Zvezde prvi put će se naći već sledećeg vikenda protiv Jagodine, u trećem kolu Jelen Superlige.
Adi, reprezentativac Gane, u Beograd stiže u sredu, a dan kasnije ga očekuje lekarski pregled, posle kojeg će odmah biti na raspolaganju treneru Aleksandru Kristiću.
Igrač Gane je na Marakanu došao posle preporuke selektora tog nacionalnog tima Milovana Rajevca. Adi je do sada jedini reprezentativac svoje zemlje koji je imao značajniju ulogu u reprezentaciji, a igrao je za domaći klub. On je do sada igrao za Bekem Čelzi, koji je dao dozvolu za transfer u Beograd.

Mihajlović je nekadašnje dete Zvezde, a u klub se vratio kao sada već bivši kapiten Jagodine i igrač koji je stekao reputaciju jednog od najsolidijih defanzivaca u ligi. Sticajem okolnosti, on će drugi debi u crveno-belom dresu imati upravo protiv svog bivšeg kluba.

B92 saznaje da prelazni rok za Crvenu zvezdu nije gotov dovođenjem Mihajlovića i Adija, već se očekuje još jedno veliko pojačanje, a ime tog igrača se drži u najstrožoj tajnosti.

Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Kaluđerović: Biću mnogo bolji

Andrija Kaluđerović je u nedelju debitovao za Crvenu zvezdu u minimalnoj pobedi na gostovanju Inđiji, a iako je bio presrećan zbog nastupa u crveno-belom dresu svojom partijom nije u potpunosti.
67627_sindija11-foto-a-dimitrijevic_f.jpg

"Presrećan sam zbog debija. Iako sam odigrao tek prvi meč, navijačima već sada mogu da obećam da ću na narednim mečevima biti mnogo bolji. U svakom slučaju, najbitnije je da smo pobedili. Mogao je rezultat da bude i ubedljiviji, jer smo imali dosta propuštenih prilika u prvom poluvremenu. Sada će nam sigurno biti lakše u narednim mečevima", rekao je Kaluđerović a prenosi zvanični sajt crveno-belih.
Novi Zvezdin napadač je u 28. minutu meča protiv Inđije oboren u kaznenom prostoru, što je po njemu trebalo da bude povod za jedanaesterac.

"Po mom mišljenju je to bio prekršaj za penal. To je moglo da se vidi i na TV snimku. Zagradio sam se, imao lopta u nogama i protivnički igrač me je srušio. Ali, šta je tu je, dobro je da taj momenat nije uticao na ishod meča", dodao je Andrija Kaluđerović.

Tošić zadovoljan učinjenim na novoj poziciji
Iako je tokom većeg dela karijere igrao kao levi bek, Duško Tošić se u Inđiji sasvim solidno našao i u ulozi štopera.
"Zadovoljan sam kako sam odradio posao. Nije bitno ko je gde igrao, najvažnije da nismo primili gol i da smo pobedili", rekao je Tošić, dodavši da je "pobeda u Inđiji kao melem na ranu".

Član
Učlanjen(a)
02.07.2009
Poruka
2.908
Milan Vilotić teško bolestan!

a15vlj.jpg

Fudbalski klub Crvena zvezda obavestio je javnost da će prvotimac tog kluba Milan Vilotić u narednom periodu biti van takmičarskog pogona.

Posle utakmice prvog kola Jelen Superlige, odigrane 14. avgusta, Vilotić je upućen na snimanje desne lopatice.
Tada je urađen lekarski pregled na kome je utvrđeno da Vilotić ima zdravstveni problem koji zahteva hiruršku intervenciju. Najbolja klinika za takvu vrstu intervencija se nalazi u Bolonji i igrač crveno-belih će na njoj narednih dana biti podvrgnut hirurškom zahvatu.

Crvena zvezda u svom saopštenju kaže da će svi drugovi iz tima, zaposleni u klubu, uprava i svi naši navijači biti uz Milana Milana Vilotića i njegovu porodicu.

Naš Milan će pobediti i na ovoj životnoj utakmici koju igra. Čekamo ga da se vrati iz Bolonje, nastavi da trenira i zauzme svoje mesto u timu. Do tada učinićemo sve da nadoknadimo njegovo odsustvo. Igraćemo za njega i svaka naša pobeda, i svaki naš gol biće za Vilotu”, kaže se u saopštenju.

Odmah po saznanju da Vilotića očekuje lečenje kontaktiran je kapiten reprezentacije Srbije, prvotimac Intera i nekadašnji kapiten Crvene zvezde Dejan Stanković, koji je pomogao u kontaktu do klinike u Bolonji, na kojoj će Vilotić nastaviti lečenje.

w1cy9w.jpg

Želimo da javnost zna razloge Milanove pauze da ne bi dolazilo do nagađanja. Ovim putem molim sve medije i javnost da imaju razumevanja. Milan je prvotimac Zvezde, odličan fudbaler i još bolji čovek. Predstoji mu odlazak u Italiju gde će biti urađene dodatne analize kako bi se utvrdila terapija i dalji tok lečenja. U ovom trenutku je najvažnije Milanovo zdravlje, a mesto u timu ga svakako čeka”, rekao je Andrija Kleut, generalni sekretar Crvene zvezde.

Milan Vilotić ističe da je pred njim još jedan težak zadatak i velika borba kakve je u životu imao mnogo.

Upućen sam u sva dešavanja i predstoji mi odlazak u Bolonju. Izabrao sam kliniku zajedno sa porodicom i verujemo zajedno da će sve biti kako treba. Prve analize su pokazale da u toj kalcifikaciji ima i tumorodinog tkiva koje će biti dodatno analizirano pa će onda biti donešena odluka. Još uvek ne znam šta je sledeći korak u lečenju, ali to ćemo znati za par dana. Nije lako, ali ovo gledam kao još jednu tešku utakmicu i jakog protivnika. U ovom trenutku se osećam dobro kao i poslednjih nedelja, ali mirovanje je obavezno”, rekao je Vilotić i dodao, “Molim sve predstavnike medija da se za dodatne informacije obraćaju FK Crvena zvezda koja će svima iskreno izaći u susret. Ovo je sada moja privatna borba koja će imati veze sa fudbalom tek kad se oporavim”.

Fudbalski klub Crvena zvezda je, takođe, pozvao sve navijače kluba da isto podrže i budu uz Milana Vilotića i sada kad nije na terenu.

-----------------------------------------------------------

Rizikujući da zvučim patetično i klišeizirano, reći ću: Ne daj se, Milane, pobedi u ovoj najvažnijoj utakmici!

Poslednja izmena:
Natrag