FK Crvena Zvezda

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
LK: Gol Jevtića za prolaz Zvezde
28. oktobar 2009. 15:26

7669226034ae858b6bb188122552399_big.jpg

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u četvrtfinale Lav kupa Srbija pošto su u Novom Pazaru pobedili domaću ekipu sa 1:0.

Jedini gol na utakmici postigao je Aleksandar Jevtić koji se u 16. minutu odlično snašao nakon akcije Ignjatijevića i Lekića. Zvezda će protivnika u narednoj rundi dobili posle žreba, a četvrtfinale kupa na programu je 25. novembra.

Utakmica u Novom Pazaru imala je predigru. Iako je bilo najavljeno da će Zvezdinim navijačima biti obezbeđeno 2000 karata, uprava domaćina odlučila se da gostima ustupi samo 500 uklaznica.

Navijači 'crveno-belih' na kraju nisu ni putovali u Novi Pazar, pa je domaćin tokom utakmice imao podršku svih 6000 gledalaca.

Ipak, trener Zvezde Vladimir Petrović utakmicu je počeo sa čak tri napadača (Lekić, Jevtić i Perović), i Zvezda je od samog starta preuzela inicijativu.

Nakon nekoliko solidnih akcija vodeći, i ispostaviće se jedini gol na utakmici, postigao je Jevtić u 16. minutu. Ignjatijević je uputio centaršut sa leve strane, Lekić je grudima spustio loptu za Jevtića koji pogađa mražu domaćina.

[YOUTUBE]ITyEhPx5_mU[/YOUTUBE]

15195379374ae8547e2312f607253752_big.jpg

U nastavku prvog dela Zvezda je imala još nekoliko pokušaja preko Jevtića, Lekića i Perovića, dok je domaćin pet minuta pred odlazak na odmor ugrozio gol Stamenkovića nakon dobrog udarca Pavlovića.

Posebno atraktivan bio je potez Slavka Perovića iz 34. minuta kada je sam sebi podigao loptu i makazicama pokušao da savlada golmana domaćih, što je publika ispratila aplauzom.

Prvih 15-al minuta drugog dela protekao je u igri između dva kaznena prostora, a verpovatno i odlučujući trenutak dogodio se u 67. minutu kada je levi bek Novog Pazara Škrijelj zbog starta nad Lazetićem zaradio drugi žuti karton.

Do kraja meča Zvezda je imala nekoliko odličnih prilika da postigne i drugi gol i reši meč, nije ih iskoristila, ali je na kraju ipak obezbedila plasman u narednu rundu.

Novi Pazar: Čokorilo, Đorđević, Škrijelj, Kuč, Ćirka, Trtovac, Caković, Nedeljković, Stojanović, Pavlović, Kecap.
Crvena zvezda: Stamenković, Ninkov, Đorđević, Vilotić, Ignjatijević, Savio, Bogdanović, Lazetić, Lekić, Jevtić i Perović.

Petrović: "Pobeda za navijače"
28. oktobar 2009. 16:11

13446640724ae85f204764d566786199_big.jpg

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladimir Petrović Pižon izjavio je danas da je zadovoljan plasmanom u četvrtfinale Lav kupa Srbije.

Petrović je dodao da pobedu nad Novim Pazarom (1:0) posvećuje svim pristalicama "crveno-belih". "Atmosfera u Novom Pazaru je bila prava fudbalska. Došli smo sa ciljem da pobedimo i u tome smo uspeli. Teren je bio veoma težak i nezgodan za igru, ali kako nama, tako i domaćinu.

Ovu pobedu posvećujemo svim navijačima Crvene zvezde", rekao je Petrović na konferenciji za novinare posle utakmice u Novom Pazaru.

Utakmicu je obezbedjivalo više od 1.000 policajaca, a navijači Crvene zvezde, kao što su i najavili, nisu doputovali u taj grad.

Upitan da li bi njegovim igračima mogao da predstavlja problem činjenica da već u subotu imaju prvenstveni meč sa Javorom u Ivanjici, Petrović je rekao:

"Normalno je igrati u ritmu na svaka tri dana. Svaka ekipa to mora da izdrži, a Crvena zvezda će se podtruditi da bude prava i nastavi svom ritmu".

10666735724ae85f2055830154363672_big.jpg

Ttrener domaćih Slavko Vojčić čestitao je Zvezdi na 'zasluženoj pobedi'.

"Zvezda je zasluženo pobedila, čestitam Pižonu na tome. Moja ekipa je u prvom poluvremenu uspevala da se drži, ali je Zvezda imala više prilika. Zvezda je bolje počla drugo poluvreme, moja ekipa je taman počela da hvata priključak i bila, u najmanju ruku, ravnopravna na sredini poluvremena kada se dogodilo isključenje, koje ocenjujem kao potpuno opravdano. Žao mi je što se radi o izuzetno mladom igraču, i što smo na taj način izgubili momentum i da smo ostali 11 na 11 verujem da bismo imali šansu da izjednače. Zadovoljan sam ekipom, ali mi je žao jer je to bila prva utakmica u kojoj sam je vodio."

Vojčić je u Novi Pazar skoro stigao, i, prema njegovim rečima, ima još puno posla kako bi ojačao tim.

"Novi Pazar je klub u koji sam tek došao i tek ga upoznao, imam još primedaba na račun igrača, a nadam se da će se tim pojačati. Došao sam ovde jer je ovde prvenstveno fantastična atmosfera, što je publika odlična. Osećam podršku celog grada, mislim da imamo dobru upravu koja je došla i obećala da ćemo pokušati da napadnemo plasman u Superligu, a to mi je bilo najvažnije. Uz nekoliko pojačana tokom zime to možemo i da ostvarimo", rekao je Vojčić.

Jedini pogodak na utakmici postigao je Aleksandar Jevtić u 16. minutu. Četvrtfinalni mečevi Lav kupa Srbije igraju se 25. novembra.

Izvor: B92

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Zbog duksa kazna za Zvezdu i Lukića
30. oktobar 2009. 15:47

14200995184aeafde5bb288205354993_big.jpg

Republički javni tužilac Slobodan Radovanović podneo je zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv FK Crvena zvezda i njenog predsednika Vladana Lukića.

Razlog za to je dukserica koju je Lukić nosio na kup utakmici sa Novim Pazarom u sredu. Kazne za ovaj prekršaj iznose od 300.000 do milion dinara za pravna i od 20.000 do 50.000 hiljada dinara za fizička lica.

Lukić je utakmicu u Novom Pazaru gledao u dukserici na kojoj je pisalo "Dok se zemlja oko sunca kreće", što je početak pesme čiji nastavak glasi: "Zvezdini se huligani umiriti neće. Zveče štangle, palice i lanci, evo, idu Zvezdini ludaci".

"Predsednik kluba nije sebi smeo da dozvoli da nosi takvu duksericu. Ovi stihovi zvuče drastično i direktno pozivaju na nasilje i obračun. Mi smo javno i jasno rekli da ćemo sprečiti svako nasilje i u stanju smo da to i uradimo", rekao je Radovanović na konferenciji za novinare u Beogradu.

On je dodao i da se nada da će ovaj zahtev imati prioritet kod sudije koji ga bude razmatrao.

"Nadam se da će sudija uzeti ovaj predmet kao prioritet. Ovom odlukom želimo da poručimo svima da ne čine slične stvari i da mi delujemo protiv nasilja. Svaka pasivnost može da bude opasna", rekao je tužilac.

Radovanović je podsetio da je utakmica osmine finala kupa Srbije izmedju Novog Pazara i Crvene zvezde (0:1) proglašena za meč visokog
rizika i da joj nisu prisustovali navijači beogradskog tima. Zamenik republičkog tužioca Jovan Krstić pozvao je klubove da se aktivno uključe u borbu protiv nasilja na sportskim takmičenjima.

"Odnos klubova prema sopstvenim navijačima nije dobar. Uprave indiferentno posmatraju divljanje pojedinih ekstremnih navijačkih grupa. Insistiramo da rukovodstva klubova rade u skladu sa zakonom o sprečavanju nasilja na sportskim borilištima i da se ukloni govor mrženje sa tribina", rekao je Krstić.

Zvezda je u sredu pobedila Novi Pazar sa 1:0, a utakmica je prošla bez incidenata na tribinama.

Lukić: Ja sam srećan čovek!
30. oktobar 2009. 16:41

311206044aeb0b0b72514190830013_big.jpg

Posle zahteva za pokretanje prekršajnog postupka protiv FK Crvena zvezda i Vladana Lukića saopštenjem na zvaničnom sajtu oglasio se predsednik kluba.

Prijava je podneta zbog dukserice koju je Lukić nosio na kup utakmici sa Novim Pazarom u sredu, na kojoj je pisalo "Dok se zemlja oko sunca kreće", što je početak pesme čiji nastavak glasi: "Zvezdini se huligani umiriti neće. Zveče štangle, palice i lanci, evo, idu Zvezdini ludaci".

"Posle izjave tužioca Radovanovića da će pokrenuti prekršajni postupak protiv Crvene zvezde i mene jer sam nosio duks - mogu samo da kažem da sam srećan čovek. Čim tužilac ima vremena da se bavi duksom i šampanjcem verujem da je pohapsio sve kriminalce, narkodilere i ubice što mu je inače osnovni posao. Ako smo ja koji sam nosio duks i oni koji su pili šampanjac najveći problem u zemlji - eto prilike Radovanoviću da se proslavi."

"Inače, ja sam taj duks kupio u registrovanoj prodavnici i platio ga 2 900,00 dinara od čega je država na ime PDV-a zaradila 442,37 dinara. Za kupovinu sam dobilo legalan fiskalni račun. Dakle, nisam kupio ništa nelegalno i valjda bi revnosni Radovanović unapred zabranio neki proizvod koji promoviše nasilje. Za informaciju tužiocu, na duksu je naslikan navijač koji nosi zastavu svog voljenog kluba i reči „dok se zemlja oko sunca kreće..."

"Očigledno da Radovanović nikada u životu nije bio na stadionu jer da jeste znao bi ono što i svaki od četiri miliona navijača Zvezde - da pesma glasi: Dok se zemlja, dok se zemlja oko sunca kreće, zvezdini se barjaktari umiriti neće, duva tajfun, duva tajfun, košava sve nosi, svakom vetru, svakom vetru, barjak naš prkosi.“

"E, ako je to pozivanje na nasilje ja ću drage volje kao i državni funkcioneri u slučaju „šampanjac“ platiti prekršajnu kaznu i zadovoljiti strogog tužioca!"
kaže se u saopštenju FK Crvena zvezda koje prenosima u celini.

Tutorić u MLS ligi i ekipi Čikaga?
30. oktobar 2009. 09:47

Moguć odlazak Đorđa Tutorića u američku MLS Ligu i ekipu Čikaga.

Đorđe Tutorić se od prve utakmice sa praškom Slavijom i nekoliko krupnih grešaka, koje je tada napravio, nalazi u drugom planu kod trenera Crvene zvezde Vladimira Petrovića.

Kako prenosi "sportski Žurnal" moguće je da će vrlo brzo doći do razlaza sa defanzivcem koji u drugoj epizodi na "marakani" nije ostavio krupniji trag.

Za Tutorića je zainteresovan član američke MLS lige "Čikago Fajer".

Obzirom da nije u prvom planu, Tutorić bi u slučaju dobre ponude lako mogao u SAD.

Ninkova prati i Juventus
30. oktobar 2009. 09:42

17402077804ae6264494685018730648_big.jpg

Na listu zainteresovanih za desnog beka Crvene zvezde,Pavla Ninkova, pored Lacija, Tuluza, Palerma, Atalante, stigao i slavni Juventus.

Desni bek Crvene zvezde Pavle Ninkov odličnim igrama u ovoj sezoni, privukao je pažnju brojnih klubova. Od ranije je poznato da ga prate Lacio, Atalanta, Palermo, pojedini španski klubovi, i francuski Tuluz. Medjutim,prema pisanju beogradskih meijia i italijanskog "Titosport-a", Ninkov je stigao i na listu želja slavnog Juventusa.

Pored Ninkova, na toj listi igrača koji bi trebalo da zamene povredjenog Džonatana Zebinu, nalaze se i Rafinja iz Šalkea, Zabaleta iz Mančester Sitija i Zuniga iz Napolija.

Medjutim, taj spisak skraćuje cena igrača za koje je zainteresovan Ćiro Ferara, pa se kao nešto jeftinija rešenja nameću Zuniga i Ninkov, iako jeprva želja Rafinja.

Beogradski mediji spekulisali su prethodnih nedelja da bi klubovi koji su zainteresovani za Ninkova mogli da plate izmedju 3 i 4 miliona evra za desnog beka Crvene zvezde.

Izvor: B92, Beta, Sportski Žurnal

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Crvena zvezda u subotu protiv Siona

Crvena zvezda u subotu protiv Siona
13. novembar 2009. 13:36

12387442944afd532c593af906848519_big.jpg

Fudbalere Crvene zvezde u subotu od 16 časova očekuje nova prijateljska utakmica u Evropi.

Posle gostovanja Levskom u Sofiji, novi izazov crveno-bele očekuje u Sionu, protiv istoimene ekipe. Povod je 100 godina od osnivanja poznatog švajcarskog kluba, što znači da će domaćini imati dovoljno motiva da zabeleže pobedu.

Kako Saša Stamenković i Marko Blažić kažu, Crvena zvezda takođe ima želju da se pokaže u što boljem svetu protiv kvalitetnog protivnika i da na taj način nastavi ritam utakmica svake subote. Iako će biti oslabljeni bez Dejana Lekića i Slavka Perovića, a možda i Aleksandra Jevtića, prvotimci Zvezde ističu da će igrati napadački fudbal kao i u svakom duelu.

„Sigurno da nam jake utakmice, kao što će biti ova sa Sionom, puno znače. Dobro je što se ova prijateljska utakmica igra na strani, jer na taj način veliki broj mladih igrača stiče iskustvo. Ne idemo u Švajcarsku na ekskurziju, već je cilj da uigramo tim što boje za nastavak sezone. Verujem da ćemo posle utakmice sa Sionom već u prvu narednu zvaničnu utakmicu ući sa još više samopouzdanja“, istakao je Stamenković.

Blažić je rekao da je zbog dobrih rezultata Crvene zvezde, možda još veća želja javnosti da se zabeleži pobeda u svakoj utakmici, ali da u ovom trenutku, posle serije pobeda saigrači i on nemaju pritisak, već u svaku utakmicu ulaze da namerom da igraju svoj, napadački fudbal.

„Utakmica protiv Siona će nam dobro doći da zadržimo ritam i pored pauze od dve nedelje u prvenstvu. Povod jeste vek postojanja Siona, ali je nama veoma drago što će i ovu našu utakmicu ispratiti veliki broj naših navijača. Već smo dobili informacije da dosta ljudi očekuje novu Crvenu zvezdu. Mi idemo tamo da uigravamo tim za Čukarički i ostale utakmice koje nas očekuju do kraja polusezone. Verujem da ćemo se iz Švajcarske vratiti još jači“, naglasio je Blažić.

Interesovanje Zvezdinih navijača, koji žive u Švajcarskoj, ali i okolnim zemljama je veoma veliko. Prema rečima domaćina iz Siona, više od pola stadiona će biti navijači crveno-belih, koji su već kupili karte.

Odmah posle utakmice, ekspedicija Crvene zvezde se seli u obližnju Lozanu, gde će srpski fudbalski klub Slavija organizovati crveno-belo veče zajedno sa marketingom Crvene zvezde.

Izvor: B92

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Sion - Zvezda, baš prijateljski!

14. novembar 2009.

00014110.jpg

Fudbaleri Crvene zvezde i Siona igrali su nerešeno 3:3 u prijateljskoj utakmici odigranoj u sklopu proslave stogodišnjice postojanja švajcarskog kluba. Crveno-beli su sjajno odigrali prvo poluvreme, pogotovo prvih pola sata igre, kada su, golovima Blažića, Savija i Kadua stekli ogromnu prednost, međutim, ona se do kraja meča "istopila", jer su domaći uspeli da uzvrate sa tri gola i izbegnu poraz.

Crvena zvezda je u Švajcarsku doputovala bez standardnog para napadača Perović - Lekić, te rovitog Bogdanovića, a Pižon je, izuzev Vilotiću, priliku ukazao svim igračima koje je poveo iz Beograda, među njima i pomalo zaboravljenom Đorđu Tutoriću, koji je zaigrao u startoj postavi.

Utakmica je odigrana pred oko 3.000 gledalaca od kojih je bar pola navijalo za crveno-bele, a ovi su im uzvratili odličnom partijom na startu meča. Nekoliko solidnih prilika i, na kraju krajeva, bolja igra u tom periodu, bile su uvertira za vodeći gol koji je postigao Blažić. U akciji su učestvovali Lazetić i Jevtić, koji su "povukli" po desnoj strani, lopta je naposletku stigla u posed Blažića, a ovaj sa 15 metara efektno matirao golmana domaćih u čijim je redovima, inače, igrao i bivši napadač Partizana Goran Obradović.

Zvezdini Brazilci, Savio i Kladu, bili su najzaslužniji za drugi, odnosno treći gol, koje su postigli u roku od samo šezdesetak sekundi. Prvo je Savio, posle "duplog pasa" sa zemljakom sa peterca zakucao loptu pod prečku, a nedugo zatim je i omaleni dribler bio kreator akcije koja je rezultirala upravo njegovim golom.

U međuvremenu, Lazetić je zbog povrede ustupio mesto mladom Lazoviću, a domaći, inače petoplasirani tim elitne švajcarske lige, su do kraja poluvremena uspeli da smanje preko Aliouia. U nastavku, Pižon je iz igre izveo Stamenkovića, Isaha i Jevtića, što su igrači Siona umeli da iskoriste i, ponovo preko Aliouia i na kraju Domingeza, izjednačili.

Crvena zvezda je igrala u sastavu: Stamenković, Ninkov, Đorđević, Tutorić, Ignjatijević, Isah, Savio, Lazetić, Blažić, Kadu i Jevtić, a u nastavku su ušli: Lazović, Pavlović, Cvetković, Vasiljević, Srečković, Mijović.

Inače, početni udarac na meču izveo je predsednik Zvezde, Vladan Lukić, nekada fudbaler Siona.

Član
Učlanjen(a)
26.11.2009
Poruka
1.561
Ovaj sudija je opet bio na strani Partizana,dok su grobari palili tribine bio je prekid 5 min.I plus nadoknada 3 min.A on je svirao 4 min.Pa gde to ima?????

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Zasto u poslednje 2 godine krivite sudije? :$ Igrajte fudbal!

Učlanjen(a)
26.10.2009
Poruka
646
Ovaj Stankovic nije bas zdrav!Treba da poseti Lazu!!!A to sto FSS i FK PARTIZAN biraju sudiju bez prisustva zvezdinog rukovostva to je dokaz koliko je sve namesteno!!!

Natrag