FK Crvena Zvezda

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Stojković ponovo na Marakani?!

Stojković ponovo na Marakani?!
24. avgust 2009.

00008479.jpg

Reprezentativni čuvar mreže Vladimir Stojković, prema pisanju "Sporta", nalazi se pred povratkom u Crvenu zvezdu! Tim povodom oglasio se i menadžer srpskog golmana, Zoran Stojadinović.

- Nešto se dešava - rekao je Stojadinović u telefonskom razgovoru.

Na pitanje novinara da otkrije koju informaciju više o ovom angažmanu, menadžer Stojadinović kaže:

- Priča je aktivirana po povratku Zvezdine ekspedicije iz Praga. Videćemo... Nadam se reprezentativcu ispred mreže crveno-belih. O njemu se toliko zna, ne moram valjda i ja da govorim o Stojkovićevim golmanskim kvalitetima i koliko bi značio Zvezdi u nastavku prvenstva, daj Bože i na evropskoj sceni.
Opravdanost poteza, to je naravno, moje mišljenje, ima sportsku i finansijsku podlogu, malo košta, a pare, i to mnogo veće, mogu da se uzmu jednog dana kada bude napuštao Marakanu. Stojković nema ništa protiv, na potezu je Crvena zvezda - kaže Stojadinović.

Procenti su u igri?

- Pretpostavljam da bi Beograđani dobili 20 odsto od Stojkovićeve prodaje. Pri tome nisu uložili gotovo ništa u njegov dolazak iz Sportinga. Govorim kao da je sve završeno, a tema je, ipak, i dalje samo otvorena - zaključio je Stojadinović.

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Pantelić: Ja u Zvezdi? Mašta...

Pantelić: Ja u Zvezdi? Mašta...
24. avgust 2009.

00008493.jpg

Marko Pantelić kategorički je demantovao natpise u pojedinim novinama na osnovu kojih postoji mogućnost da obuče dres Crvene zvezde ukoliko ne pronađe adekvatan inostrani angažman. Napadač srpske reprezentacije je takve spekulacije ocenio kao plod nečije mašte.

-Ja sam non stop u Crvenoj zvezdi, prisutan sam ovde stalno, ali kao navijač. Spekulacije u novinama ne bih želeo da komentarišem, one su plod mašte i nekoga ko ima previše slobodbog vremena, pa u slobodnom vremenu razmišlja o tome kako bi Zvezda mogla da se pojača.

Pantelić, koji formu održava na treninzima Crvene zvezde, i dalje je tajnovit po pitanju kluba u kojem će nastaviti karijeru.

- Znate me kao čoveka koji nikada ništa nije iznosio u javnost dok sve nije bilo sto posto sigurno, tako je i ovoga puta, ne želim da spekulišem sa imenima klubova. Ima nešto u onome što čitate na inostranim sajtovima i u inostranim novinama, ali to je samo mali deo svega što se sprema.

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Perović: Verujem u čudo protiv Slavije

Perović: Verujem u čudo protiv Slavije
24. avgust 2009.

00008512.jpg

Fudbaler Crvene zvezde Slavko Perović izjavio je da veruje u plasman u Ligu Evropa, iako je beogradski tim u prvoj utakmici baraža poražen u Pragu od Slavije sa 3:0.

- Nismo u poziciji da pretimo, izgubili smo i napravili veliki zaostatak. Jedino što možemo da obećamo navijačima je velika borba na terenu. Idemo ka tome da ponovimo čudo. Onaj ko ne veruje, ne treba ni da dolazi na utakmicu, jer i mi se tako ponašamo - izjavio je Perović za zvanični klupski sajt.

Perović, koji je juče postigao pobednosni gol u prvenstvenoj utakmici sa Radom, dodao je da ekipa sada bolje poznaje Slaviju i spremnija dočekuje duel sa Česima.

- I pred prvi meč bili smo upoznati sa njihovom igrom, nismo bili znenađeni. Ipak, desile su se neke stvari koje su čudne, pa smo ispustili pobedu. Sada smo definitivno spremniji i ne sumnjam da ćemo pružiti nezaboravnu partiju - zaključio je Perović.

Revanš utakmica baraža za Ligu Evropa između Crvene zvezde i Slavije igra se u četvrtak od 20.30 na Marakani.

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Stojković: Čekam

Stojković: Čekam
25. avgust 2009.

00008526.jpg

Povratak Vladimira Stojkovića na "Marakanu" sve je izvesniji. Želja je obostrana, a sportski direktor Crvene zvezde Ivan Adžić potvrdio je da su pregovori o toku.
- Aktuelno je, hoćemo Stojkovića, postoji priča, vrlo brzo će se sve biti poznato - rekao je Adžić za "Sport".

Problem pravi Sporting, reprezentativni golman čeka rasplet.

- Zvezda je moj klub, to je bila jest i uvek će biti. Iz Zvezde praktično nisam ni odlazio. Smatram da sam jasan. Očekujem pozitivan ishod. Što se mene tiče, kao zapeta puška sam, spreman da se stavim na raspolaganje treneru Petroviću i pomognem u ostvarenju ciljeva. Čekam prvi mig i stižem - poručio je Stojković.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
790
Veruj i dođi!

350-klu-2508.jpg

U četvrtak, 27. avgusta, mesto svakog zvezdaša je na našoj Marakani da zajedno sa našim fudbalerima ponovimo ono što smo uspeli protiv Dinama iz Tbilisija! Tvoje prisustvo, tvoj optimizam i tvoja vera pomoći će našim fudbalerima da naprave novi podvig.
Sreća prati hrabre i odlučne!
Biće teško, čini se nemoguće, ali Crvena zvezda se nikada u istoriji nije predavala, neće ni sada.
Srce će biti na terenu, a energija na tribinama.
Dođite da fudbaleri Slavije iz Praga osete „nepobedivu tvrđavu“. Neka svuda grmi okolo...
Pozivamo da fer i sportskim navijanjem pokažemo gostoprimstvo Crvene zvezde i Marakane uprkos svim naprijatnostima koje smo doživeli u Pragu.
Budimo jedno, neka grmi stadion, bodrimo naše momke od prvog trenutka do kraja utakmice jer zajedno možemo sve. Zajedno smo nepobedivi.

Veruj i dođi!

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Lekić: "Neka se ponovi Dinamo"

Lekić: "Neka se ponovi Dinamo"
26. avgust 2009.

lekic-veca5785020090826043327.jpg

Centarfor crveno-belih priželjkuje scenario iz revanš meča sa Dinamom iz Tbilisija. Pogodak u ranoj fazi meča dao bi nam krila da uz pomoć vernih "Delija" eliminišemo Slaviju, smatra Dejan Lekić.
Revanš meč sa Dinamom iz Tbilisijia ne prestaje da se mota po glavi igračima Crvene zvezde. Nošeni podrškom vernih navijača crveno-beli smatraju da mogu da ponove igru iz duela sa timom iz Gruzije.

Iako je razlika između Dinama i Slavije neuporediva, junak utakmice sa Gruzijcima, Dejan Lekić, smatra da postoji šansa, a to je gol u uvodnim minutima meča.

"Iskren da budem šanse su nam minimalne, ali ipak postoje i mi se nećemo predati. Jednom nam je uspelo da napravimo podvig, pa zašto to ne bi uradili opet. Ukoliko ofanzivom od prvog minuta i uz podršku fantastičnih navijača postignemo gol u ranoj fazi meča onda je sve moguće", uveren je Lekić.

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Zvezda se provukla kod UEFA

Zvezda se provukla kod UEFA
26. avgust 2009.

00008565.jpg

Crvena zvezda će platiti 50.000 švajcarskih franaka zbog incidenta koji su napravili njeni navijači u Pragu, saznaju "Novosti". To je na jučerašnjoj sednici odlučila disciplinska komisija UEFA. Takođe, u odluci se nalazi i zabrana navijačima Crvene zvezde da prate svoj klub ukoliko se plasira u Ligu Evrope.

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Iz Slavije poručuju: "Ne plašimo se, ne igraju Delije"

Iz Slavije poručuju: "Ne plašimo se, ne igraju Delije"
26. avgust 2009.

dusan-vasiljevic-veca5678020090822033541.jpg

Dušan Vasiljević kaže da njegov tim dolazi u Beograd da još jednom pobedi Zvezdu i da je osnovna namera postići gol. Ceni Zvezdine navijače, ali smatra da oni nisu dovoljni da protivnik napravi čudo.
Dušan Vasiljević, Srbin u redovima Slavije kaže da se njegovi saigrači ne plaše „Marakane“ i da dolaze u Beograd sa namerom da još jednom pobede crveno – bele.

„Nemamo čega da se plašimo, Delije su jako dobri navijači ali na terenu se dobijaju i gube utakmice. Nećemo se braniti, dolazimo da postignemo gol i pobedimo“, kaže Vasiljević.

On otkriva da je atmosfera u timu mnogo bolja nego pred prvu utakmicu.

„Sada je sve lakše nakon velike pobede nad Zvezdom. Odjednom smo puni samopouzdanja“, dodao je Vasiljević.

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Zvezda nudi novi ugovor Kastilju

Zvezda nudi novi ugovor Kastilju
26. avgust 2009.

kastiljo-velika4559020090720025514.jpg

Crveno - beli ne pristaju na pozajmicu od pola miliona evra, jer ostaju kratki 700 000, koliko bi Ekvadorac trebalo da plati ako ranije napusti Marakanu. Njegov ugovor ističe narednog leta, što praktično znači da su pola miliona koje bi Zvezda dobila od Vulvsa i poslednji kada je Kastiljo u pitanju.
Crvena Zvezda nije naivna. Pozajmica Kastilja Vulverhemptonu nije moguća, jer fudbaleru iz Ekvadora narednog leta ističe ugovor. On ima klauzulu po kojoj je slobodan za 1 200 000 evra, pre njegovog isteka.

Kastiljov menadžer ima drugačije ideje. Praktično bi poslednjom pozajmicom njegov pulen bio slobodan igrač. Dakle, crveno – beli bi sada dobili pola miliona evra i to je sve, od narednog leta, igrač bi bio slobodan kao ptica na grani.

Naravno, crveno – beli neće nasesti. Oni traže da Kastiljo produži ugovor, i da se onda narednog leta, nađe još tih 700 000 koje bi trebalo da se sliju u njihovu kasu.

Kako „Sport“ saznaje, ovo je izazvalo revolt Kastiljovog menadžera, ali ako Ekvadorac ne nađe klub u narednih nekoliko dana, moraće da se vrati u Zvezdu.

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Zvezda se odriče procenta od prodaje da bi angažovala Stojkovića

Zvezda se odriče procenta od prodaje da bi angažovala Stojkovića
26. avgust 2009.

stojkovic-velika5740020090825022019.jpg

Želja obostrana, a ako ne dođe do dogovora svi na gubitku. Zvezda nema novca da plaća Stojkovića, ali je spremna da se odrekne procenta od prodaje kako bi rešila problem golmana.
Crvena Zvezda će o Vladimiru Stojkoviću ponovo razmišljati nakon revanša sa Slavijom, ali manje više sve karte su na stolu. Ivan Adžić je jasno rekao da je golman reprezentacije želja kluba, i on je spreman da se vrati na „Marakanu“.

Što se Sportinga tiče, oni žele da nađu nekoga ko će plaćati makar deo Stojkovićevog teškog ugovora, ali u ovom trenutku Zvezda nije spremna, odnosno njen budžet ne dozvoljava izdvajanje većih sredstava.

Zbog toga crveno – beli predlažu da se odreknu ponuđenog dela u eventualnom transferu ovog golmana, ali i da svoja izdvajanja za njegovu platu svedu na minimum.

Treba verovati da će do dogovora doći, jer ako ga ne bude, gube sve tri strane, Sporting ostaje bez šansi da proda Stojkovića, Zvezda ne bi rešila problem golmana, a sam reprezentativni čuvar mreže bi ugrozio svoje šanse da putuje na SP.

Natrag