FIM Moto GP

giu

MODERATOR
Učlanjen(a)
01.09.2012
Poruka
13.401
Moto2: Trojica vozača u 0.012s – Vjerheu pol pozicija


Izvor: Sportklub

Vozač Estrelja Galisija Mark VDS rejsinga Ćavi Vjerhe stigao je do pol pozicije u izuzetno uzbudljivim kvalifikacijama za Veliku nagradu Argentine, drugu trku sezone u Moto2 kategoriji Svetskog šampionata.
Vjerhe je i pre godinu dana bio najbolji u kvalifikacijama na stazi „Termas de Rio Ondo“, tada na motoru sa Hondinim agregatom, a sada Trijumfovim. Španac je pol poziciju osvojio u vremenu od 1:42.726 minuta, sa 11 hiljaditinki prednosti u odnosu na svog bivšeg timskog kolegu Marsela Šrotera iz Dinavolt Intakta.
Koliko je borba za pol poziciju bila neizvesna govori i podatak da je Sem Lous bio samo hiljaditinku iza Šrotera, dok je zaostatak Aleksa Markesa na četvrtoj poziciji bio 47 hiljaditih delova sekunde. Inače, svi vozači koji su stigli do drugog dela kvalifikacija bili su unutar jedne sekunde.

Uz Markesa će se u drugom startnom redu naći još dvojica nekadašnjih šampiona najslabije klase – Tom Luti i Bred Binder. Vozač SAG tima Remi Gardner, koji je imao najbolje vreme na slobodnim treninzima, bio je sedmi, a pratili su ga pobednik prve trke Lorenco Baldasari, Nikolo Bulega iz Skaj VR46 tima i još jedan Italijan Simone Korsi.
 

giu

MODERATOR
Učlanjen(a)
01.09.2012
Poruka
13.401
Markesu pol, Vinjales i Doviciozo uz njega


Izvor: Sportklub

Vozač Repsol Honde Mark Markes osvojio je pol poziciju pred Veliku nagradu Argentine, drugu trku sezone Moto GP šampionatu.
Markes je na stazi „Termas de Rio Ondo“ upisao svoju 81. pol poziciju u karijeri sjajnim krugom u vremenu od 1:38.304 minuta.

Aktuelnom šampionu je najbliži u kvalifikacijama bio Maverik Vinjales na Jamahi, koji je za jednu stotinku pobedio vozača Dukatija Andreu Dovicioza.

Uprkos tome što mu je na četvrtom treningu pukao lanac i tako mu poremetio pripreme za kvalifikacije, Markes nije imao težak posao na putu do pol pozicije. Na kraju je za jednu i po desetinku bio brži od Vinjalesa, dok je Doviciozo, inače pobednik prve trke, morao da se zadovolji trećim mestom.
Najbolju trojicu sledio je devetostruki svetski šampion Valentino Rosi, ispred Džeka Milera na Pramak Dukatiju, a obojica su bili manje od dve i po desetinke iza Markesa. Iza Australijanca se već znatno povećava razlika, pa je vozač Petronas Jamahe Franko Morbideli na šestoj poziciji imao skoro šest desetinki zaostatka, isto kao i njegov timski kolega Fabio Kvartararo odmah iza.

Prošlogodišnji pobednik Velike nagrade Argentine Kal Kračlou imao je osmo vreme, a među prvom desetoricom našli su se i drugi vozač LCR Honde Takaki Nakagami i Danilo Petruči na drugom fabričkom Dukatiju. Njih su sledili Pol Espargaro, koji vozi za KTM, i Horhe Lorenco na Repsol Hondi, koji su kompletirali vozače koji su stigli do drugog dela kvalifikacija.
 

giu

MODERATOR
Učlanjen(a)
01.09.2012
Poruka
13.401
Kakav dan za Simončeli tim, pobeda Antonelija u Herezu


Izvor: Sportklub

Sjajnom trkom u Moto 3 klasi otvorena je trkačka nedelja u Herezu, a pobedu je zabeležio Nikolo Antoneli za Simončeli tim što je svima na stazi donelo mnogo emocija.
Pobednik četvrte trke u sezoni, Velike nagrade Španije je Nikolo Antoneli, a u uzbudljivoj završnici drugo mesto pripalo je Tacukiju Suzukiju koji je u finišu, praktično u poslednjem sektoru izborio drugo mesto.
Tako je Simončeli tim upisao dvostruku pobedu u četvrtoj trci sezone, a Antoneli upisao prvi trijumf od Katara 2016. godine.
Na podijumu se našao i Kalestino Vieti koji je kao treći prošao kroz cilj.
 

giu

MODERATOR
Učlanjen(a)
01.09.2012
Poruka
13.401
Moto2: Baldasari slavio posle užasnog incidenta


Izvor: Sportklub

Vozač Pons Rejsinga Lorenco Baldasari slavio je na četvrtoj trci svetskog šampionata u motociklizmu u Moto2 kategoriji. Drugi je bio Horhe Navaro, a treći Avgusto Fernandes.
Trka Moto 2 kategorije je počela na najgori mogući način incidentom između krivina 1 i 2. Nekoliko vozača je završilo na stazi, a na kraju su morali da odustanu Remi Gardner, Aleks Markes, Marko Bezeki i Dimas Pratama. Zbog tog incidenta je bila istaknuta crvena zastava, a zatim je direkcija trke odlučila da će vozači izaći na stazu i da će voziti 15 krugova umesto 23.
Na početku trke je vodio Avgusto Ferndandes, da bi na devet krugova do kraja Lorenco Baldasari konačno pretekao svog timskog kolegu.
Baldasari do kraja trke nije imao problema da dođe do treće pobede u sezoni, a Horhe Martin je bio vozač koji je probao da ugrozi Fernandesa. Navaro je konstantno smanjivao razliku da bi u pretposlednjem krugu konačno preuzeo drugu poziciju obišavši Fernandesa u krivini koja od skora nosi ime Danija Pedrose. Do kraja nije bilo promene na vodećim pozicijama. Četvrto mesto je zauzeo Tom Luti, a peto Bred Binder.
 

giu

MODERATOR
Učlanjen(a)
01.09.2012
Poruka
13.401
Herez je Markesov, Kvartararo nije završio trku


Izvor: Sportklub

Aktuelni svetski šampion, vozač Honde Mark Markes slavio je u nedelju na Velikoj nagradi Španije, četvrtoj trci Moto GP šampionata.
Mark Markes je pobednik četvrte trke sezone, Velike nagrade Španije pa je tako upisao drugu pobedu ove sezone.

Pored njega su se na podijumu našli vozač Suzukija Aleks Rins i na svojoj Jamahi Maverik Vinjales koji je do samog kraja vodio veliku borbu sa Andreom Doviciozom.

Prvih deset komplatirali su u Herezu Andrea Doviciozo, Danilo Petrući, Valentino Rosi, Kal Kračlou, Franko Morbideli, Takaki Nakagami i Stefan Bradl.

Odlično je startovao Mark Markes i odmah na početku preuzeo prvo mesto od Fabija Kvartarara, zapravo se nije ni osvrtao do kraja iako ne može da se kaže da je zabeležio laku pobedu.

Fabio Kvartararo vozio je sjano, ali je zbog mehaničke greške morao da odustane od trke.
Sjajnu vožnju prikazao je Aleks Rins koji je sve vreme pratio ritam koji je nametnuo Markes, na kraju je uspeo da se izbori za drugo mesto, dok je treće mesto čuvao Maverik Vinjales.

Valentino Rosi je vozio svoju trku i uspeo da nadoknadi nekoliko pozicija nakon veoma slaba prva dva dana u Herezu. Na kraju je uspeo da se probije do šestog mesta u konačnom poretku. Slabu trku imao je i Horhe Lorenco.
 

giu

MODERATOR
Učlanjen(a)
01.09.2012
Poruka
13.401
Lorenco se vraća tek na Silverstonu


Izvor: Sportklub

Vozač Honde Horhe Lorenco na stazu će se vratiti na Velikoj nagradi Velike Britanije koja je na programu od 23. do 25. avgusta na stazi Silverston.
Španac je odlučio da nastavi sa oporavkom posle preloma pršljenova koje je zadobio 28. juna na prvom treningu pred trku za VN Holandije u Asenu.

Lorenco i Repsol Honda su se složili da je najbolje da 32-godišnji vozač propusti sledeće dve trke u Češkoj (4. avgust) i Austriji (11. avgust) kako bi izbegli bilo kakav rizik od povreda.

Španac je letnju pauzu iskoristio za rehabilitaciju, njegovo stanje se poboljšalo, ali još oseća bolove i njegovi pokreti na biciklu su ograničeni.
Lorenco je posle devet trka 16. u generalnom plasmanu sa samo 19 bodova, a najbolji plasman bilo mu je 11. mesto u Katalunji. Umesto njega na motoru Repsol Honde ponovo će biti Štefan Bradl.
 

giu

MODERATOR
Učlanjen(a)
01.09.2012
Poruka
13.401
Brno: Kvartararo zablistao na drugom treningu


Izvor: Sportklub

Vozač Dukatija Andrea Doviciozo bio je najbrži na prvom slobodnom treningu na MotoGP trci u češkom Brnu, dok je najbolje vreme na drugom treningu ostvario Fabio Kvartararo.
Pobednik češkog Gran Prija iz 2018. godine bio je prvi na FP 1 ispred aktuelnog šampiona i lidera u generalnom plasmanu, Marka Markesa.

Italijan je ostvario vreme 1.56.919, njegov rival iz Honde bio je slabiji za 29 hiljaditih delova sekunde.

Treći je bio Maverik Vinjales iz Jamahe, četvrti Migel Oliveira iz KTM, peti Silvan Gintoli iz Suzukija.

Slede Džek Miler, Hafiz Sarin, Franko Morbideli i Aleks Rins. Valentino Rosi je zauzeo deseto mesto, iza njega je Pol Espargaro, pa Frančesko Bajanja, koji je doživeo pad na stazi.
Mladi Francuz zablistao je na drugom treningu, i još jednom ostavio Markesa na drugoj poziciji.

Kvartararovo vreme iznosilo je 1.55.802, a iza Markesa našao se Miler sa trećim najboljim rezultatom.

Četvrti je bio pobednik prvog treninga Doviciozo, peti Vinjales, šesti Rins.
 

giu

MODERATOR
Učlanjen(a)
01.09.2012
Poruka
13.401
Aleks upotpunio trijumfalan dan porodice Markes


Izvor: Sportklub

Na svoj 19. rođendan, italijanski vozač Toni Arbolino stigao je do pol-pozicije u Moto 3 klasi u Brnu, dok je Aleks Markes bio najbrži u Moto 2.
U kišnim uslovima na stazi u Brnu, Arbolino je ostvario najbolje vreme, ispred Džona Mekfija i Nikola Antonelija.
Sa četvrte pozicije u nedelju će startovati Tatsuki Suzuki, peti je Raul Fernandez, šesto Aron Kane.

Od sedme do desete pozicije kvalifikovali su se Makar Jurčenko, Haume Masija, Ai Ogura i Alonso Lopez.
Nakon starijeg brata Marka, Aleks je upotpunio sjajan dan za porodicu Markes, osvajanjem pola u klasi 2.

Iza njega su se našli Britanac Sem Louz i četiri Italijana: Baldasari, Bulega, Di Đanantonio i Bezeki.
 

giu

MODERATOR
Učlanjen(a)
01.09.2012
Poruka
13.401
Moto 3: Kaneu pobeda i prvo mesto u generalnom plasmanu

Izvor: Sportklub

Vozač Maks Rejsing tima Aron Kane pobednik je desete trke Moto 3 klase za Veliku nagradu Češke koja je u nedelju vožena na stazi u Brnu.
Španac je izbio na prvu poziciju u generalnom plasmanu, pretekavši Lorenca Dala Portu iz Leopard Rejsinga, koji je trku završio na drugoj poziciji. Treće mesto zauzeo je Toni Arbolino vozač Smajpersa.
Trka je kao po običaju bila izuzetno uzbudljiva, tako da je trojicu prvoplasiranih delilo samo 217 hiljaditinki posle 18 krugova.

Kane je u Brnu upisao drugu pobedu ove sezone, a trenutna razlika između prve dvojice u generalnom plasmanu je samo tri boda.

Sjajan rezultat ostvario je i Nikolo Antoneli, koji nije uspeo da startuje motor i trku je počeo iz pit lejna. Italijan je odličnom vožnjom nadoknadio propušteno i trku je završio na petoj poziciji, a malo mu je nedostajalo čak da obezbedi mesto na postolju.

Čak 11 vozača nije završio trku u Češkoj - Juki Kuni se na startu zakucao u Džona Mekfija, a između ostalog klupske kolege iz tima Estrelja Galisije Serhio Garsija i Alonso Lopes su imali međusobni incident i ostali su bez plasmana.
 

giu

MODERATOR
Učlanjen(a)
01.09.2012
Poruka
13.401
Moto 2: Markes ponovo najbrži, debitanti na podijumu

Izvor: Sportklub

Vozač Mark VDS Rejsinga Aleks Markes ostvario je petu pobedu u ovogodišnjem Moto 2 šampionatu i povećao prednost u generalnom plasmanu u odnosu na Toma Lutija koji nije završio trku za Veliku nagradu Češke u Brnu.

U nedelju smo možda prisustvovali jednom od prelomnih trenutaka u sezoni, s obzirom na to da je razlika između dvojice prvoplasiranih čak 33 boda.

Mlađi brat Marka Markesa je rutinski odvezao celu trku i nastavio tamo gde je stao pre letnje pauze, kada je slavio u Nemačkoj.

Dvojica mladih novajlija u Moto 2 šampionu, Italijani Fabio Di Đananotnio iz Spid Apa i Enea Bastianini iz Italtransa su zauzeli drugu i treću poziciju i na taj način došli do prvog pobedničkogh postolja u karijeri.

Najveći gubitnik u Brnu je Luti iz ekipe Dinavolt koji je završio trku van staze i ostao bez bodova. Švajcarac će imati težak zadatak da dostigne sjajnog Španca u preostalih devet trka.
 
Natrag
Top