FC Manchester United ~ Crveni Đavoli

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Majkl Oven u startnih 11 Junajteda?

[h=1]Majkl Oven u startnih 11 Junajteda?
[/h] Izvor. B92 | AK


Engleski napadač Majkl Oven mogao bi da se posle pet meseci pauze vrati u tim Mančester junajteda.

476988144f7844b68b112417430518_orig.jpg

Beta/AP
Menadžer "crvenih đavola" Aleks Ferguson razmišlja čak da baksuznog golgetera uvrsti u startnu postavu protiv Blekburna u ponedeljak, u meču koji je veoma bitan za Junajted.
Oven (32) nije igrao još od kraja oktobra kada je u utakmici Lige šampiona protiv Ocelula istegao butni mišić, a sada mu se, čini se, otvara mesto u startnih 11 u ponedeljak.

"Majkl je već pomalo zaboravljen igrač što je velika šteta. Niko ne zaslužuje toliko nesreće kada su povrede u pitanju. U poslednje vreme naporno radi i gotovo je 100 odsto spreman za takmičarske utakmice što je dobro i za njega i za ekipu. Njegov povratak bi nam doneo još raznovrsnosti u ekipi koja bi nam pomogla u borbi za titulu", rekao je legendarni Škot.

Nakon što je Siti u subotu odigrao samo 3:3 sa Sanderlendom, Junajted ima šansu da pobedom na "Ivud parku" stekne pet bodova prednosti ispred gradskog rivala koji mu je glavni konkurent za titulu u Premijer ligi.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Valensija posvetio gol Miranoviću

[h=1]Valensija posvetio gol Miranoviću
[/h] Izvor. B92 | JT


Fudbaler Mančester Junajteda Antonio Valensija svoj gol u pobedi ’crvenih đavola’ sa 2:0 protiv Blekburna posvetio je preminulom treneru Draganu Miranoviću.

17438516494f7aac22bb5b8437661219_orig.jpg

Beta

Miranović je preminuo od posledica srčanog udara pre dve nedelje u Ekvarodu, a baš on je Valensiji dao prvu pravu priliku kada je trenirao El Nasional u toj zemlji.
„Dragane, ovaj gol je za tebe, hvala ti na savetima i svemu što si me naučio“, napisao je Valensija na svom profilu na društvenoj mreži Twitter.
Valensija je istim putem pre dve nedelje istakao da je tužan zbog smrti svog bivšeg trenera.

„Veoma sam tužan zbog Draganove smrti, saučešće njegovoj porodici i prijateljima. Ovo je tužan dan za fudbal. On me je uveo u fudbal i dao mi je neprocenljive savete“, rekao je Valensija.

Mironović je tokom karijere u Srbiji igrao za Vojvodinu i Spartak, u kojem je stekao epitet jednog od najboljih fudbalera u istoriji kluba. Za Subotičane je odigrao oko 200 prvenstvenih utakmica i postigao 43 gola.

Tokom karijere nosio je i dresove austrijskog Špitala i ekvadorskog Valdesa, dok je kao trener vodio nekoliko klubova u Peruu, Boliviji i Kolumbiji, a bio je i selektor mlađih kategorija u Ekvadoru. Na prostorima Južne Amerike radio je pune 22 godine, a smrt ga je zatekla na funkciji tehničkog direktora Olmeda.

Valensija je postigao prvi gol za Junajted protiv Blekburna, a trijumfom sa 2:0 ’crveni đavoli’ su povećali svoju prednost na čelu tabele Premijer lige na pet bodova u odnosu na Mančester Siti.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Vidić: Junajted je poseban, ne zavisi od jednog igrača

Vidić: Junajted je poseban, ne zavisi od jednog igrača


Tanjug |



Kapiten fudbalera Mančester Junajteda Nemanja Vidić, koji se trenutno oporavlja od teške povrede, rekao je da nikad nije sumnjao u saigrače, čak i kad su zaostajali u šampionskoj trci sa gradskim rivalom Sitijem.

222149_engleska-nemanja-vidic-foto12-afp_f.jpg


"Oduvek sam verovao da možemo da se borimo za titulu. Nebitno je ko je na terenu, jer Junajted ne zavisi od jednog igrača. Navijači su se i ranije plašili kada smo ostajali bez najboljih, ali bez potrebe, jer Ferguson odlično zna da pronađe zamenu", rekao je Vidić.

On je dodao da je Junajted upravo zato poseban, pošto uvek, bez obzira na probleme, na kraju osvoji trofej.

Vidić je pohvalio mlade saigrače Džonija Evansa, Fila Džonsa, Krisa Smolinga i Danija Velbeka, koji u poslednje vreme sve više dobijaju šansu u timu sa Old Traforda.

"Nismo očekivali da će mladi fudbaleri igrati toliko utakmica i imati uticaja na uspehe. To je plus za nas", rekao je Vidić i dodao da se uspešno oporavlja, ali da ne želi da forsira povratak na teren.

Junajted sedam kola pre kraja vodi na tabeli Premijer lige sa pet bodova više od Sitija.


 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Ferguson: De Hea bi mogao da nas odvede do titule

Ferguson: De Hea bi mogao da nas odvede do titule


Blic


Menadžer Mančester Junajteda Aleks Ferguson rekao je danas kako veruje da bi dobra forma golmana Davida de Hee mogla da bude presudna u trci za šampionsku titulu.

222844_de-heaa01-afp-paul-ellis_f.jpg


Mladi Španac je u pobedi protiv Blekburna (2:0) bio odličan i tri puta fantastično intervenisao u prvom poluvremenu, dok je još rezultat bio 0:0.

Na taj način se iskupio za decembarski duel na Old Trafordu kada je Blekburn slavio (3:2), a on bio jedan od krivaca za poraz.

"De Hea je napravio tri fantastične odbrane i ostavio nas u igri. Izrastao je u stasitog momka. Bio je neverovatan, protiv Blekburna je dao veliki doprinos timu", rekao je Ferguson.

Ako se izuzme Piter Šmajhel i od ove sezone penzionisani Edvin van der Sar, Ferguson nije imao sreće prilikom izbora čuvara mreže.

Fabijan Bartez, Mark Bosnić, Masimo Taibi i Roj Kerol samo su neki u nizu Fergusonovih promašaja.

Izgleda da je situacija sa De Heom drugačija, a 21. godišnjem golmanu dosta pomažu centralni bekovi Rio Ferdinand i Džoni Evans, koji su u najbitnije vreme za ekipu dostigli pravu formu.

Sedam kola pre kraja šampionata Mančester Junajted vodi na tabeli sa pet bodova više od gradskog rivala Sitija.


 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Junajted stigao Arsenalov rekord

Junajted stigao Arsenalov rekord

Izvor. B92 | AK


Mančester junajted izjednačio je rekord Arsenala po broju uzastopnih mečeva na kojima je postigao gol u Premijer ligi.

3396543244f8190f3269db468580323_orig.jpg

Golom Vejna Runija iz penala protiv Kvins Park Rendžersa u nedelju, Junajted je stigao do 46. uzastopne utakmice u kojoj je postigao gol.

“Crveni đavoli“ su poslednji put bez gola bili u decembru 2009. kada su poraženi od Aston Vile 1:0. Isti učinak Arsenal je ostvario od 2001. do 2003. godine.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Treba li Junajtedu Žulio Cezar?

Treba li Junajtedu Žulio Cezar?


Izvor: Sportske.net



Iskusni golman Intera se ovih dana dovodi u vezu sa prelaskom na Old Traford i transferom koji je, po rečima njegovog agenta, apsolutno nemoguć.

cezar-600-20111104045450.jpg


Brazilskog golmana italijanski mediji u poslednje vreme sele u Mančester Junajted, ipak Silvano Martina, njegov zastupnik ističe da su takve priče bez pokrića.

„Da budem iskren, po mom mišljenju ne postoji ni jedn promil šansi da se takav transfer ostvari.“

„Takav scenario mi deluje apsurdan. Mančester Junajted je potrošio 25 miliona eura na dovođenje De Hee i sumnjam da sada želi da dovede i Cezara. To bi samo zakomplikovalo stvari mladom španskom golmanu koji bi izgubio mirnoću i sigurnost.“

„Jednostavno, to je transfer koji se neće dogoditi.“, jaan je Martina.

Inače, Žulio Cezar je jedan od najplaćenijih igrača Intera sa 5.4 miliona godišnje, njegov ugovor sa neroazurima ističe 2014. godine.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Gigs: "Osvajanje 20. titule bi bila velika stvar"

Gigs: "Osvajanje 20. titule bi bila velika stvar"


Izvor: Sportske.net


Iskusni veteran iz redova Mančester Junajteda smatra da bi odbrana titule ove sezone bio veliki poduhvat njegovog tima.

gigsssss77762020120227150603.jpg


Pobeda nad Rendžerima, kao i Sitijev poraz od Arsenala omogućili su Junajtedu da načini još jedan ogroman korak ka tituli Premijer Lige.

U taboru Crvenih Đavola pozivaju na oprez i ozbiljnost, ističu da trka još nije gotova, iako veliki deo sportske javnosti ne može da se otgne drugačijem utisku.

Ser Aleks Ferguson je velikim preokretom pokazao da je njegov tim prerano bio otpisivan nakon poraza od Građana od 6:1 prošlog oktobra, sa titulom na vidiku, Rajan Gigs ne može da sakrije oduševljenje koje bi odbrana titule izazvala u redovima njegovog tima.

„Bilo bi sjajno kada bismo osvojili titulu ove sezone.“

„Kada pogledate kakvu ekipu ima Siti, kao i povrede koje su nas zadesile u kombinaciji sa igračima koji su otišli, kao što su Van der Sar, Ošej i Ves Braun, osvajanje 20. titule bi bio veliki poduhvat.“, istakao je Gigs.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
FA odbila žalbu KPR-a za crveni karton Deriju Video

FA odbila žalbu KPR-a za crveni karton Deriju Video


Blic



Kvins Park Rendžers podneo je žalbu za crveni karton dodeljen Šonu Deriju na nedeljnoj utakmici protiv Mančester junajteda, ali ju je Fudbalska Asocijacija Engleske odbila. Ova odluka prelomila je meč, pošto je Deri dobio crveni karton uz jedanaesterac za Mančester junajted, koji je realizovao Vejn Runi.

233132_x610ca3pgghc_f.jpg


Zahvaljujući ovoj odluci Kvins Park Rendžers biće oslabljen za veterana u veznom redu protiv Svonsija u sredu, pošto je disciplinska komisija suspendovala Derija na jedan meč.

Žalba kluba se zasnivala na propustu sudije Lija Mejsona. Derijev prekršaj je sankcionisan crvenim kartonom, iako je startu prethodio ofsajd Ešlija Janga.

Posle poraza na Old Trafordu Kvins Park Rendžers samo gol razlika drži iznad zone ispadanja,a menadžer tima Mark Hjuz smatra da većina menadžera u Premijer ligi gubi strpljenje po pitanju suđenja i tretmana.

''Stalno se diskutuje pre utakmice o suđenju, opterećeni smo odlukama protiv nas. Svestan sam da je suđenje težak posao, ali nadam se da ovde nije postojala tendencija, pošto je u pitanju neverovatna greška sudije'', rekao je Hjuz.

Kakav su ofsajd i prekršaj bili u pitanju, procenite sami.



 
Poslednja izmena od urednika:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
De Hea: Uživam u Junajtedu, verujem u osvajanje titule

De Hea: Uživam u Junajtedu, verujem u osvajanje titule


Tanjug, N. T. |



Mladi golman Mančester Junajteda Sspanac David De Hea izjavio je da uživa u ekipi sa Old Traforda, zahvaljujući sjajnim saigračima i menadžeru Aleksu Fergusonu.

222844_de-heaa01-afp-paul-ellis_f.jpg


"Na početku mi nije bilo lako, ali uz pomoć drugih fudbalera i menadžera potpuno sam se prilagodio i klubu i zemlji. Mogu da kažem kako uživam u Mančesteru i da jedva čekam nove utakmice", rekao je De Hea.


Bivši golman madridskog Atletika letos je stigao u Junajted kao zamena za Edvina Van der Sara.


"Nadam se da ću već u prvoj sezoni osvojiti titulu, jubilarnu 20. za klub", poručio je De Hea.

On je tokom prvog dela sezone imao malu krizu, ali uspeo je da je prebrodi i bez dileme je jedan od najzaslužnijih za sjajnu formu Junajteda u 2012. godini i gotovo izvesno osvajanje novog trofeja u Premijer ligi.



 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Junajted na leto dovodi Gaitana

Junajted na leto dovodi Gaitana

Izvor. B92 | MJ


Fudbaler Benfike Nikolas Gaitan sledeće sezone obući će dres Mančester junajteda prenose britanski mediji.

11420111384f8c744827d25640881990_orig.jpg

Aleks Ferguson ponudio je portugalskom klubu 20 miliona funti i dva svoja igrača, Federika Makedu i Fabia.

Fabio će verovatno samo na jednogodišnju pozajmicu, dok bi Makedin transfer mogao biti konačan.

Junajted je pokušao da dovede argentinskog internacionalca još u januaraskom prelaznom roku, ali je dogovor tek sada i definitivno postignut.

Gaitan koji može da igra na poziciji srednjeg napadača, ali i kao levo krilo, privukao je pažnju Junajteda dobrim nastupima u Ligi šampiona.

24-godišnji fudbaler u svom ugovoru ima klauzulu po kojoj klub koji želi da ga kupi mora da plati Benfiki 38 miliona funti odštete. Ova suma bila je previše za Junajted, ali za 20 miliona i Fabia i Makeda u paketu Benfika je pristala.

Benfiki je ponuda Mančestera bila primamljiva i zbog toga što mora bivšem Gaitanovom klubu Boka Juniorsu da plati još 20 procenata od njegovog transfera.

Gaitana je zastupao portugalski menadžer Horhe Mendes, koji je između ostalog zaslužan i za dovođenje Ronalda i Nanija u Mančester.

Za Argentinca su se još interesovali milanski Inter i PSŽ, međutim Junajted je posle meseci pregovora uspeo da postigne dogovor sa Portugalcima.

Makeda koji je bio na pozajmici Kvins Park Rendžersu, nije opravdao očekivanja. Nastupio je svega nekoliko puta, a zbog povrede članka vratio se u Junajted i sada je izvesno da su 20-godišnjem italijanskom napadaču dani na “Old Trafordu“ odbrojani.

Očekivalo se da Mančester uz Makedu u ponudu uključi i Bebea, ali se ispostavilo da je Fabio bio presudan za postizanje dogovora.

Ferguson je već ranije najavio da će Fabio ići na pozajmicu na kraju sezone. Brazilac je nastupao za Junajted u Ligi šampiona, ali nije opravdao očekivanja. Pored toga mučile su ga brojne povrede, pa je za engleski tim nastupio svega 15 puta ove sezone, od toga dva puta kao starter.

„Fabio će sledeće sezone biti na pozajmici kako bi stekao potrebno iskustvo za prvi tim. Već smo razgovarali sa njim i on razume koliko je važno da igra redovno i na višem nivou nego što mu mi sada možemo pružiti“, rekao je Ferguson za „Junajted revju“.

Navijači Mančester junajteda već su postavili na YouTube klip dobrodošlice Gaitanu.

 
Poslednja izmena od urednika:
Natrag
Top